Millä keinoilla Siilinjärven kunnan talous nousuun?

Anonyymi

Tässä kunnassa on lukumäärältään aika ja liian monta homevaurioista rakennusta.
Joten eihän tässä tilanteessa päättäjillä ainakaan ole muita keinoja, kuin nostaa veroäyriä.

- Eikö niin?

Ellei kunnanvaltuustossa ja hallinossa olevat ala etsiä jostakin ökyrikkaita ja rahakkataita sijoittajia, jotka investoisivat tähän kuntaan rakennusprojekteja etc.

Kannattaa siis tämän kunnan päättäjien alkaa suostutella ja esittää pyyntöjä, josko jotkin Björn Wahlroosin kaltaiset rikkaat alkaisivat sijoittaa ja laittaa rahojaan tähän kuntaan.

- Tai sitten tehdä vastaanvanlaisia ehdotuksia Venäjän suuntaan rikkaille oligarkeille.

- Tosin viimeksimainittu ehdotus ei taitaisi koskaan saada tuulta, eikä todellista tulta alleen, koska meidän alueellamme on Puolustusvoimien toiminta-aluetta.
Joten se siitä sekin.

Toinen vaihtoehto on se, että pyydetään Valtiolta apua. Eli ajaudutaan ns. "kriisikunnaksi".

- Ja se viimeinen paras vaihtoehto: Lähdetään kaikki täältä he*ettiin, kukin siihen suuntaan, mihin paras vaihtoehto näyttäytyy. - Vaikka Norjaan, Ruotsiin, tai etelän suuntaan, lomarannoille. Kuten Espanjaan. Ai niin, ei sittenkään viimeksimainittuun. Koska verovelvollisuus kyseiseen maahan sittenkin tulee, jos ei ole jo tullut, niin tulee jossakin lähitulevaisuudessa voimaan.

Minnekä siis mennä?

No, ilmeisesti ei ainakaan tännekään kannata jäädä. Sillä ne veroäyrit, eli kaikkien kuntalaisten ja työtätekevien kohdalla kohdalle osuvat veronkorotukset tulevat olemaan tulevaisuudessa ikävä, mutta todellinen ja toteutuva tosiasia.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei auta varmasti Wahlroos, eikä oligarkitkaan, jos rakentamisen virheistä ei saada ensinnäkin kartoitetuksi.

      Toisekseen luulempa kovasti että enemmän kannattaisi vielä kertaalleen palata ja kerrata ihan se paikallisuus, ennen kuin mahdollisimman kaukaa lähteä etsimään sijoittajia yms.JOTKA EI TUNNE kuntaa ollenkaan.
      Rahan kautta ei saada pitkäjänteisiä suunnitelmia toimimaan. Sen sijaan toimivat suunnitelmat tuovat monesti rahaa takaisin itse kuntaan tm. ... Hohhoijaah ...

    • Anonyymi

      Itse suosittelen silti tämän kunnan päättäjiä kosiskelemaan ja pyytämään raha ja ökyrikkaita henkilöitä sijoittamaan ja satsaamaan tähän kuntaan.

      Koska jos niin ei tehdä, niin tällä kunnalla ei ole mitään muita vaihtoehtoja, kuin nostaa tuntuvasti, jopa liikaa sitä veroäyriä. eli kunnallisverotusta. Mikä tulee näkymään ja tuntumaan jokaisen tässä kunnassa asuvan verotuksessa.
      Eli se on joka tapauksessa pois jokaisen työssä käyvän tuloissa.

      Tämän kunnan ja sen päättäjien on pakko ja täytyy miettiä tulevaisuutta pidemmällä tähtäimellä.

      Kunnallisveron korotus on yksi keino, tai sitten ajautua ns. "kriisikunnaksi " , ja hakea valtionapua.

      - Viimeksimainittu on aika huonoa mainosta, kunnan imagon ja brändin suhteen ja sen takia.

      Suosittelen edelleen kosiskelemaan raharikkaita tähän kuntaan sijoittajia.

    • Anonyymi

      "Tämän kunnan ja sen päättäjien on pakko ja täytyy miettiä tulevaisuutta pidemmällä tähtäimellä."

      Ja ainoa keino tähän tulevaisuuden miettimiseen on mielestäsi se, että tulevaisuudessa venäjän oligarkit tai joku muu pankkiiripoho saisi vedettyä sijoituksiensa kautta kunnan sijoitusrahat itselleen, niinkö???!!

    • Anonyymi

      On uponnut tämän markkinatalous-uskonnon aivopesu syvälle kansalaisten mieleen kun kansalaiset itsekin miettivät miten kunnan talous nousuun.
      Se vaan on niin että kunnan talous on kunnan päättäjien ongelma, ei tavallisen kansalaisen!

    • Anonyymi

      Eli kaikki vastuu kunnan asioista päättäjille? Te kunnan asukkaat olette se kunta. JOKA ikinen asukas. Ei vastuuta voi siirtää, vastuu pitää otaa jos haluaa jotain. Jos teidän kunnassa ei ole mitään tulevaisuutta niin kokka kohti Kuopioo tai Iisalmee, mutt ei kohti etelää.

      • Anonyymi

        Ei tavallisella ihmisellä ole mitään vaikutusvaltaa mihinkään. Äänestäminenkin on pelkkää teatteria, nähtiinhän tuo mm. viime eduskuntavaaleissa jossa Perussuomalaiset tuupattiin suoraan oppositioon vaikka puolueen puheenjohtaja sai vaaleissa ennätysmäärän ääniä!!!!


      • Anonyymi

        "..nähtiinhän tuo mm. viime eduskuntavaaleissa jossa Perussuomalaiset tuupattiin suoraan oppositioon vaikka puolueen puheenjohtaja sai vaaleissa ennätysmäärän ääniä!!!!"

        Miten olisi sitten vaikuttanut poliittiseen käytäntöön, mikäli Perussuomalaiset olisi nyt hallituksessa?!
        Tarkoitusena siis vetää rahat itselle, jotka menee nyt "sijoittajille ulkomaille"; joo joo ... ja jotai muuta merkitystä???!


    • Anonyymi

      "On uponnut tämän markkinatalous-uskonnon aivopesu syvälle kansalaisten mieleen kun kansalaiset itsekin miettivät miten kunnan talous nousuun.
      Se vaan on niin että kunnan talous on kunnan päättäjien ongelma, ei tavallisen kansalaisen! "

      Markkinatalous - aivopesu on tosiaan uponnut syvälle kansan kaaliin.

      Mutta kunnankin talous on myös kansan asia, sikäli että kansaltahan ne tappiot aletaan veronnostoino kiskoa, kun tarpeeksi kauan syvällä on kylvetty.
      Ja voitot sitten joku "Oligarki" vetää itselleen, sitä jopa toivotaan??! Siis tämä on se viimeinen seikka jota ei voi ymmärtää. Mutta jokuhan ne voitot aina tuntuu itselleen vetävän ...

      • Anonyymi

        Lisäksi voitoista ei makseta mitään verojakaan Suomeen, yritykset eivät työllistä suomalaisia vaan tuottavat ulkomailta halpistyöläisiä jotka sitten jäävät maahanmuuttajina suomeen eivätkä enää koskaan edes halua töitä, ei heitä varmaan aktiivimallitkaan koske, kotouttamisen nimissä heille kustannetaan verovaroista parempi elintaso kuin syntymäsuomalaisille, jne. syntyperäisen suomalaisen kusetusta saatana.


    • Anonyymi

      Markkinataloudessa voitot ovat yksityisiä, tappiot maksetaan yhdessä.

    • Anonyymi

      Siilinjärven väestön ikärakenne on erinomainen verrattuna melkein mihin tahansa toiseen suomen kuntaan tai kaupunkiin. Nuorisoa riittää. Tulevia potentiaalisia veronmaksajia siis. Vanhusväestön osuus todella pieni. Erinomaista.Siilinjärven väkiluku on kasvanut vuosikymmenestä toiseen tasaiseen tahtiin. Monessa pohjois- ja eteläsavon pikkukaupungissa sen sijaan on käynyt totaalinen väestökato 80 luvun alkupuolelta lähtien. Yhtä jatkuvaa syöksylaskua. Pieksämäki, Varkaus etc. Vanhuksia paikat täynnänsä. Lapsiperheitä ja nuoriso on vähissä. Periatteessa ja järjellä ajatellen Siilinjärvellä ei pitäisi olla talousongelmia lainkaan. Päin vastoin. Siis missä on vika??

      • Anonyymi

        Siilinjärvellä on tosiaan edelleen paljon lapsiperheitä vaikkakin vanhusväestön osuus kasvaa nopeasti. Kun lapset ja nuoret kasvavat, muuttavat he paikkakunnalta pois. Nykyisin tulomuuttajissa on enemmän iäkkäämpää väestöä, jotka eivät enää lisää lapsia synnyttämällä väkilukua.

        90 miljoonasta suurin osa menee Siilinjärven ja Kuopion ulkopuolelle. Monet haluavat tukea vaikka muualla asuvien lastensa asumista ja tottakai tehdään sijoituksia muuallekin kuin kotiseudun asuntoihin ja vaikka metsiin.


    • Anonyymi

      Ehkä tänään tuli toivottu piristysruiske kunnan talouteen. Kyllä se jossakin näkyy

    • Anonyymi

      No, niin kyykyttäjät! Aikanne on tullut! Kannattas katsoo suuntaa, voittajat määrää vauhdin! On kuulemma muutama politiikkokin ollut jo käsitaskulla, tarina vaan ei kerro oliko omissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe