Yksinyrittäjän tulot jos liikevaihto esim. 100 000 euroa?

Anonyymi

Kertokaa tyhmälle, kuinka paljon karkeasti jää itselleen nostettavaksi, jos yrityksen (oy) liikevaihto esim. 100 000 € vuodessa. Kyseessä olisi agentuuri, jossa yksinyrittäjänä edustetaan tuotemerkkejä ja jossa kulurakenne tätä myötä mahdollisimman kevyt. Mahdollista kiertämistä Suomen maassa töiden myötä auton kanssa. Muuten kulut pienimuotoisia (läppäri, puhelin, liittymät, pieni toimitilavuokra, kirjanpito jne.).

13

<50

Vastaukset

 • Siis 100 000 € vuodessa työstä maksettua korvausta ilman ALV:tä?

  Läppäri, puhelin, liittymät saa nykyään n. tonnille vuodessa eli ne eivät ole oleellisia. Ellet sitten halua kalleimpia liittymiä ja laitteita, joita vaihdat epänormaalin tiheästi, jolloin voit kuluttaa muutamankin tonnin noihin. Toimitilan hinta riippuu valtavasti sijainnista ja koosta. Tuo voi olla jossain vain tonni vuodessa toisaalla yli tonnin kuukaudessa. Kirjanpito ilmoituksineen maksaa 1-2 tonnia, ellei kuitteja tule satoja kuussa.

  Noista siis tulee muutamasta tonnista ehkä 20 tonniin.

  Sitten tulee YEL-maksut, joita voi maksaa hyvin erilailla. Toiset maksaa minimiä eli pari tonnia vuodessa. Toiset tuollaista tulotasoa vastaavasti eli 15 tonnia vuodessa.

  Autolla ajosta teet matkalaskun yrityksellesi eli saat kilometrikorvaukset ja päivärahat. Niihin menee ajon mukaan jotain.

  Nyt siis 100 tonnista jää 60-90 tonnia "voittoa", jonka voit nostaa osin tai kokonaan palkkana, josta tietysti maksat verot. Siitä osasta, jota et nosta palkkana, yritys maksaa yhteisöveroa 20%. Sen jälkeen voit nostaa osinkoa, josta menee taas veroa.

  Itse pyöritän n. 100 tonnin liikevaihdon Oy:tä, mutta minulla on myös raaka-ainekuluja n. 20 tonnia vuodessa. Nostan palkkaa reilut 40 tonnia ja olen työllistänyt lapsiani yhteensä 10 tonnilla vuosittain. Se on riittänyt pitämään yrityksen tuloksen nollilla eli en ole maksanut yhteisöveroa vielä kertaakaan.

  • Eipä tuohon paljon ole lisättävää yrityksestä nostettavan osalta, mutta käteen jäävää summaa pystyy säätämään monella tapaa paremmaksi, mitä esim palkkatyöntekijä. Jos sattuu omistamaan tilat, huoneen, mieluiten omasta kiinteistöstä ja vuokraa sitä yritykselle, voi vuokratuloista vähentää kaikki kulut koskien kyseistä osaa vaikkapa talosta, sekä tehdä poistot kiinteistön hankintahinnan mukaan.

   Liikevaihto ei aina kerro yrityksen kyvystä maksaa omistajalle, esimerkiksi vuokratulot ei näy liikevaihdossa. 100 000 liikevaihdolla yrittäjälle jäävä osuus voi vaihdella paljon riippuen monesta seikasta, jollakin se voi olla 90 000, toisella 20 000.


 • Tehkää pimeänä ainakuin mahdollista. Kyllä ne yhteiskunnan herrat osaavat n yhtää niin miksei mekin.
  Just oli iltasanomissa taannoin siitä yrittäjä jolle Jyrki Katainen myönsi avustusta 700.000e ja ei kilpailutetaan. Nyt kyseinen firma aivan kuralla.JÄNNÄÄ tämä ihmiset elo!!

  • Ei tämä yrittäjä tehnyt tutkimustaan pimeänä, kilpailutusta ei ollut eikä se ollut yrittäjän vika. Mitä pimeään työhön tulee niin tätä mantraa kuulee täällä silloin tällöin hoettavan. Ajatus edustaa typeryyttä, joka ei tule toimimaan missään yhteiskunnassa ja sitä voidaan verrata kuormasta syömiseen. Sen esittäjäkin voitaneen laskea kuuluvan niiden joukkoon, joiden ei olisi pitänyt koskaan yrittäjäksi ryhtyäkään.


  • Pienen aloittavan toiminimiyrittäjän on ihan järkevää tehdä sen verran pimeätä kauppaa ja hommaa, kuin voi hyvin tehdä, jäämättä kiinni.

   Aloittavan yrittäjän ensimmäinen huoli ei tosiaankaan ole se, että varmana maksaa hikisistä pienistä myynneistään viimeisenkin veromarkan valtiovallan reppuun. Että valtio voi sitten kustantaa Afrikasta lisää elintasopakolaisia Suomeen sosiaalirahoilla elätettäväksi.

   Jos yritys kasvaa, niin isommassa yrityksessä tällainen ei enää käy päinsä. On liikaa ulkopuolisia, on laskuttajia ja kirjanpitäjiä ja muita, jotka huomaavat pienetkin ohimyynnit, ja voivat tuntea tarvetta kieliä.

   Mutta hölmöläinen on sellainen alkava yrittäjä, joka ei tee kaikkensa sen eteen, että oma yritys lähtisi liikkeelle. Päästää hövelisti mieluummin firmansa konkkaan, kuin että edes yrittäisikään tapella, ja venyttää Sääntö-Suomen sääntöjä firmansa eteen. Ei kannata alkaa nollasta alkavaksi yrittäjäksi niin rehellisten ihmisten ollenkaan.


  • Juuri näin! Mamutusvaltio on pistettävä polvilleen päinvastoin, kuin oli suomalaisten hyvinvointivaltion tapauksessa. Kun ulkomaalaisille annetaan valtion kustannuksella kaikki ilmaiseksi asunnoista tekohampaisiin ja Suomee kansalaisuuttakin jaellaan kuin halpaa makkaraa vierasmaalaisille, joilla ei ole Suomen kanssa mitään muuta tekemistä, kuin täältä saamansa ilmainen elätys, niin rehellisenkin kansalaisen verojenmaksuhalu on nollassa. Sitä saa mitä tilaa ja omavaltaiset maahantulijat ovat lisäksi huonointa pohjasakkaa mitä maa päällään kantaa!


  • Kylläpä on yksioikoista analyysia, joka edustaa täydellistä ymmärtämättömyyttä verojärjestelmästä ja julkisen talouden hoidosta. Verojen kiertäminen aiheutuu viimekädessä myös veroakiertävän haitaksi tavalla ja toisella ja etenkin niille, jotka maksavat (palkansaajat ja rehelliset yrittäjät) veronsa. Kirjoitukset jotka tekevät veronkierrosta hyveen eivät edistä mitään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kylläpä on yksioikoista analyysia, joka edustaa täydellistä ymmärtämättömyyttä verojärjestelmästä ja julkisen talouden hoidosta. Verojen kiertäminen aiheutuu viimekädessä myös veroakiertävän haitaksi tavalla ja toisella ja etenkin niille, jotka maksavat (palkansaajat ja rehelliset yrittäjät) veronsa. Kirjoitukset jotka tekevät veronkierrosta hyveen eivät edistä mitään.

   Yrityksellä pitää olla kaksi kirjanpitoa. Yritykselle oma ja verottajalle omansa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kylläpä on yksioikoista analyysia, joka edustaa täydellistä ymmärtämättömyyttä verojärjestelmästä ja julkisen talouden hoidosta. Verojen kiertäminen aiheutuu viimekädessä myös veroakiertävän haitaksi tavalla ja toisella ja etenkin niille, jotka maksavat (palkansaajat ja rehelliset yrittäjät) veronsa. Kirjoitukset jotka tekevät veronkierrosta hyveen eivät edistä mitään.

   Suomessa käytetään verovaroja liikaa maan omia kansalaisia vastaan, pakkoruotsi, mamutus, kaikenlaiset paskalait, mustalaisten paapominen jne. Viherkommarihallitus lupasi panostaa koulutukseen, no siihen laitettiin 15 miljoonaa lisää, kehitysapuun laitettiin lisää 75 miljoonaa, tämä kostautuu väestöräjähdyksen kiihtymisenä, sademetsien hakkuina ja eläinten sukupuuttoina.

   Demokratia ei toimi, aina löytyy kepuleita, jotka pettää äänestäjät, ainut keino taistella tätä hulluutta vastaan seuraavan neljän vuoden aikana, on minimoida valtion verotulot. Jos saadaan yhteistuumin taloudellinen katastrofi aikaan, voi uudet vaalit tuoda käänteen parempaan.


  • >> Kirjoitukset jotka tekevät veronkierrosta hyveen eivät edistä mitään.

   Eihän se mikään hyve ole, ei sellaista ole kukaan väittänyt. Kyse on eloonjäämistaistelusta.

   Siitä, että pystyykö firma, ja yrittäjä kitkuttamaan useampia vuosia kestävän laihan kysynnän aikojen ylitse vai ei. Arviolta yli 90% yrittämiseen lähteneistä tappelee loppuun saakka, tekee kaikkensa.

   Jos saa tonnin käteissuorituksen tehdystä työstä, niin ei niistä ihan kaikista tarvii verottajan kuulla mitään, jos sillä firma selviää taas kuukauden eteenpäin. Tää on normaalia arkea pikkuyrityksissä.

   Ei ole sosiaalitätien apuverkkoa, jonka helmoihin juosta turvaan, ja asumistuen ja ruokakaupan rahaa hakemaan. Eivät nuo silti itsekään 'hyveenä' pidä asiaa mutta yrittäjän elämä vaan on välillä tällaista. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei ole niin kovin montaa tarjolla.


 • Huonosti menee ylläpidolla.
  Vanhoja aloituksia otettu uusiokäyttöön hieman tuunattuna.
  Tosin irtisanoutunut toimarinne Pauli Aalto-Setälä sanoi irtisanoutumisensa yhdeksi syyksi huonot työntekijät, joten en ihmettele.
  Ja se 24:n tv-mainos. Miten voikin olla niin innoton, suorastaan päivän masennuspilleri.

  • Mistä mainoksesta on kyse, onko Suoli-24 tosiaan esitellyt itseänsä TV-mainonnan kautta?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä mainoksesta on kyse, onko Suoli-24 tosiaan esitellyt itseänsä TV-mainonnan kautta?

   Kummasti sinäkin "Suolessa" viihdyt, pitäisikö sekin lakkauttaa ja tyytyä viranomaisten yksisuuntaiseen viestintään kansalaisille pohjoiskorean tyyliin?


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.