Metsästys kausi 2019.

Anonyymi

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Holtiton räiskintä alkaa. Ammutaan kaikkea mikä liikkuu. Nyt ei kannata enää marjametsään mennä, jos oma henki on kullan kallis.

    • Anonyymi

      Pääsee taas ihminen tappamisen himoa tyydyttämään.Monikohan edes syö/valmistaa lounaaksi itse ampumansa linnun/jäniksen?

      • Anonyymi

        Tuskin monikaan. Minäkin tunnen yhden innokkaan metsästelijän, jonka ateria muodostuu pelkästään perunamuusista ja sinisestä lenkistä tehdystä kastikkeesta. Suolan lisäksi mitään muista mausteita ei ruokiin lisätä. Pitsat ja hampurilaiset ovat hänen mielestään pahinta mahdollista suuhunpantavaa.


    • Anonyymi

      Istuta ja ongi! Moni maksaa siitä että pikkulampeen kannetaan kasvatettuja kirjolohia.Siitä sitten pyytämään.
      Samaa voisi soveltaa lintujen metsästyksen.Munivat kanat hätistellään metsään ja maksanut asiakas saa siten broileri lihaa.Kaupan päälle rasia kananmunia.
      Ei tarvi luonnon alkuperäistä lintukantaa tappaa joka on muutenkin kitkutellut sukupuuton partaalla.

    • Anonyymi

      Pikkulintuja pihapiiristä ilmakivääreillä ampuneista lapsista tulee säälimättömiä tappajia aikuisina, kun pääsevät metsään räiskimään tappamisen ilosta.

    • Anonyymi

      Metso ja teeri kantoja pitkään surkuteltu huonoiksi.No nyt jopa talvimetsästystä esitellään.Eiköhän ensin lahdata nämä syksyn linnut ja sitten katsotaan vieläkö talvella jatketaan.

    • Anonyymi

      Metsän eläimille pitää määritellä kilohinnat metsästäjiä varten. Metsästyksestä olisi silloin jotakin hyötyä. Suurempien eläinten, kuten hirvi ja karhu, kilohinta voisi olla 50 euron luokkaa ja pienempien eläinten 100 euron luokkaa. Kukin metsästäisi silloin tarpeensa ja varojensa mukaan. Tarpeeton tappaminen ja räiskiminen saaraisiin kuriin ja eläinkannat palautuisivat normaaleiksi. Ihminen ei kuulu metsään ollenkaan metsätöitä lukuun ottamatta. Metsät kuuluvat vain eläimille samoin kuin vesistöt kaloille.

    • Anonyymi

      Jo on asiantuntijoita! Metsästäjänä ja riistanjoitajana jätän tuollaiset kirjoitukset vähäpätöiseen arvoonsa

      • Anonyymi

        sulla on varmaan valmet petra lippaalla.maastopuku ja kasvot maalattu.


      • Anonyymi

        Kyllä sitä nyt ollaan niin metsästäjää, että...ja vielä riistanjoitaja...


    • Anonyymi

      Koska tulee metsästykseen sama kuin kalastukseen eli pyydystä ja päästä? Riistaeläintä ei ammuta kuoliaaksi vaan senverran vahingoitetaan että siitä voi ottaa mitata ja selfien, sitten lasketaan vapaaksi! Kala jos ei kärsi niin ei kai eläimetkään!

      • Anonyymi

        Cittarin broileri on taatusti paremman makusta kuin tavi tai heinäsorsa tai jänis.


      • Anonyymi

        Onkohan kokkisi toistaitoinen? Pehmennä jänistäsi. Sorsit kohta sänkyhommiasi, jos asenteesi on noin tavikseen kaavamainen. Kannattaa myös huomioida tavallinen ja laajempi käsite oleellisen monesti todetusta.


    • Anonyymi

      70-luvulla lieksalaiset nuoret miehet lähtivät oikein porukalla Jonkerin salolle yökuntiin lintumetsälle. Myöhemmin metsästäjien vaimoille todelliset metsästysreissut kuitenkin paljastuivat. Lintumetsällä miehet olivat, mutta linnut olivat kuhmolaisia ilolintuja ja metsästyspaikka oli juuri valmistunut Hotelli Kainuu.

      Metsästys on hyvä tekosyy nykyäänkin poiketa metsästämään muutakin saalista kuin metsänriistaa. Usein kotiinviemisiä ei kuitenkaan ole. Korkeintaan morkkis jos sitäkään.

      • Katohan poikia, minä olen kellistänyt tupakarhua vaan. Tosipuheessa on tullut samoiltua saloilla ja metsämailla. Kaikki mikä on eräksi jäänyt on myös paistiksi tai keitoksi laitettu ja syöty. Näyttää että todellisia asiantuntijoita noissa kirjoittajissa on aika vähän.


    • Anonyymi

      Kohta taas alkaa, se typeryyden huippu, eli jokavuotinen tyhjän perässä juokseminen.
      Ei voi kuin ihmetellä noita arvioita esim. teeren hyvistä kannoista. Hölynpölyä kaikki tyyni! Jossain on voitu jokunen teerikin nähdyn lentelevän, mutta tosiasiassa ei niitä ole kuin se vaivainen teerensiemen. Siitä sitten riista-arvio on tekaistu, ettei vain jäisi riistanhoitomaksu, seuranmaksu maksamatta ja metsästyskortti lunastamatta. Näin epäilen. Ainakaan mitään todellisuuspohjaa ei kyseisellä suitsutuksella ole.
      Sama vesilintujen kohdalla. Ihmettelen, miksi kyseisiä lintuja ei ymmärretä rauhoittaa? Noissa edellä mainituissa maksuissa ilmeisesti piilee todennäköinen syy. Toiseksi vahtoehdoksi jääkin sitten tyhmyys, tietämättömyys ja välinpitämättömyys.

      Rakas luonto, näinkö "sinua" kohdellaan? Minulle henkilökohtaisesti vuoden surullisin päivä on 20.8, tyhmyyden huipentuma, jolloin ne vähäiset vesilintumme joutuvat maalitauluksi. Ja minkä takia? Tavi: lihaa luineen noin 200g, sinisorsa: lihaa luineen noin 400g. Painot ovat pieniä ja mitättömia, mutta samaiset linnut elävinä tuottaisivat mittaamattomasti iloa monille luonnonystäville ja eläimiä seuraaville.

      • Anonyymi

        Ihan hyvin kirjoiteltu, mutta oletko muuta kuin pilkkimies? Painosi ja painoarvosi voi hyvin helposti kyseenalaistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan hyvin kirjoiteltu, mutta oletko muuta kuin pilkkimies? Painosi ja painoarvosi voi hyvin helposti kyseenalaistaa.

        Kiitos! En suinkaan mikään mies ole, vaan ihan terveellä järjellä varustettu nainen olen. Metsästysverinenkin", jos semmoinen vertaus sallitaan, mutta tosiasiat ei silti miksikään tule muuttumaan. Kirjoitinkin, että kyseiset linnut tulisi RAUHOITTAA, mikäli et sitä metsästyskiihkossasi tullut huomanneeksi. Vaikka metsästys onkin monille se ihan kelpoharrastus, niin ei kai se ole suinkaan kiellettyä, että se kuuluisa tervejärkikin sinne sekaan mahtuisi? Minkinloukut pyyntikuntoon ja ne vähälukuiset linnunreppanat rauhoitukseen, niin hyvä tulee.

        Hölmöläisenä pidän semmoista ihmistä, joka periksiantamattomana ja niska kyyryssä sahaa oksaa, jonka varassa itse nököttää. No, meitähän on moneen junaan!


    • Maksoin juuri riistanhoitomaksun eli metsästyskortin (39€) verkkopankissa. Täytyyhän luvat olla kunnossa jos tulee ajeltua Lieksaan ja pääsee velipojan kanssa beaglea juoksuttamaan.

    • Anonyymi

      Metsästyskausi on yhdys sana.
      Terv. Äikänproffa

      • Anonyymi

        Kiinnitin samaan asiaan huomiotani. Tietty osa ketjusta on ajatustaidotonta, sellaista sepustusta, joka on vain yhden suunnan täysitaaperrus yritys kerran taas mollata ko. kirjoittelijoiden taholta jotain täysin olevaa ja pysyvää.
        No, myönnettäköön, että mikään ei pysy, ei ole. Vain siksi myöntö kevyesti höyhensarjalaisille, jotta ette liian viisaita ala lohkomaan.


    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa koiria metsään laskiessa että susikanta on erikoisen hyvä ja se saattaa olla koiran menoa sudensuuhun!

      • Anonyymi

        Mitä koria sä oot laskemassa metsään, kaljakoti vai sienikori?


    • Anonyymi

      Onko sulla lukihäiriö? Näköjään!

      • Anonyymi

        Luki häiriö on erillisnimi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luki häiriö on erillisnimi.

        Kumpikaan sana luki tai häiriö eivät ole nimiä senkin nero ja patti.0


    • Hetken kun on tältä palstalta poissa, niin jo on kyky kaikkea teidän syömistäkin kohtaan aivan ulalla ja suoraan sanottuna ala-arvoiseen ymmärrykseen päin. Metsästyskulttuuri ei ole sen kummempaa kuin liikuntaa, ja hyvä harrastus. Lihatiskillä käyvien varsinkin kannattaa miettiä tarkkaan, mitä lohkoo sanellen tänne. Vapaa luontoeläin on sentään elänyt hyvän elämän teuraaksi kasvatetun ja vietävään rinnalla elonsa ajassa. Täällä kotkottavat metsästysvastaiset ovat minun mielessäni omaa koipireittäänkin vailla kaiken perusteluidensa ja asennenäkemystensä suhteen. He, jotka ovat pelkkiä vegetaareja ja kasvissyöjiä, voivat mielestäni näistä tunnesävytteisistä asioista, ja edellisistä kommenteista, jotain subjektiivista pelkästään omassa sanassaan sanoa.
      Tosi runsaasti on nykytyylin mukaan tullut metsästysvastaisia kommentteja, ja kannatuksia peukalonnostonkin ryydittämänä. Eihän tuollainen yksikantaisuus, ja sokeus, minua kuitenkaan kovin hätkäytä. Se kuvastaa tietyn asenneryhmittymän asiantuntematonta ajatuksen juoksua. Ei se pidemmässä juoksussa mene läpi kummemmin kuin päättömänä lentävä kana. Jos ei sorsaa saa edes kaverilta syödäkseen, kanaa tai broileria kaupan tiskiltä ostettua, saati itse teurastettuna kokemuksen rintaäänellä, olisi parasta olla hieman hissun kissun.
      Voi kauhistus. Monelle ketjun ylemmissä ilmenneissä ajatuksissanne sanoisin aika pahasti. Mutta enhän sitä tee.
      Puutun kuitenkin nyt tähän. Miten täällä ryhdytään määrittelemään tai ymmärtämään jo yleistäen jotkut jälkeläisetkin metsästäjiksi vain. Ihmettelen, miksi ”punikkitoverinikin” ovat maksaneet metsästyskortin.
      On täysin typerää verrata näin ajattelemattomasti metsästys harrastajia.
      Metsästyksen harrastajia on nykyisin Suomessa aika paljon edelleen, ja heidän edellätodetun perusteeton mollaaminen ei johda asialliseen keskusteluun. Siksi toivonkin, että emme provosoituisi pahemmin näistä edellä mainituista kommenteistamme, vaan pyrkisimme tässä keskusteluketjussa etsimään todellisia perusteita puolin ja toisin.

    • Anonyymi

      Karhunkaatolupia myönnettiin aivan liian vähän Lieksankin seudulle. sama hyvinkin koskee koko armasta valtakuntaamme. Metsästysvastaiset tällä palstalla ovat mielestäni täyshätiköidyn kannanotoin omalla suppeimmalla ajatuksellaan liikkeellä. Eikä ole ensimmäinen kerta!

      Mahtaako sama ongelma toistua tänä vuonna??
      https://yle.fi/uutiset/3-10374137

    • Anonyymi

      Tuleekohan tästä hetkeksi Lieksa palstan kitutuskan sorsanammunnnan huipentuma? Kuin Valco Imatralla ja Sotkamon suunnalla?

    • Anonyymi

      Neljä-viisi tuntia, niin ensimmäinen kaatuu!

    • Anonyymi

      Siis on, aivan hyvä aloitus, ja ymmärryksen monipuoliseen järkeen käypää täysaloitusta. Tuletus tuulen ja nuotiottoman tulen hyvä, ja koko palstan koreografiakin vielä tähän asti kohtalainen. Vihreät välikädet ovat näköjään tyhmyyttään villeinä välillä vähän huudahdelleet!

      "Metsästysmyönteisyyttä täysi"

    • Anonyymi

      Vihdoin se alkaa,on tätä taas saanu odottaaa että pääsee mettälle mutta parasta aikaa alkoi karhujahti ja kamppeita pakkaillaan ja lähdetään isoja metsänkontioita ehtimään ja ampumaan nurin,paras aika vuodesta

      • Anonyymi

        Ei Lieksassa lähetä "mettälle", vaan metälle. Tervetuloa vaan sieltä Vantaan Koivukylästä tai Hakunilasta käymään kotikonnuilla ja ihmisten ilmoilla!


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe