Paniikkihäiriön pelko autoillessa.....

Anonyymi

On pilannut minun elämäni. Ajokortti joutaa puolestani tunkiolle. En voi ymmärtää, enkä käsittää.
Siis tämmönen mies joka nuorempana olisi voinut ajaa vaikka viittäsataa millä tahansa vehkeellä. Paniikkihäiriön pelko on pahinta ja piinallisinta elämässä, mitä olla ja voi. Se vei minulta työmahdollisuudetkin osittain, mutta lääkärit ovat ihan hoomoilasena. Kaikista paras olisi hyvä läheinen ihminen, mutta kun hänkin meni kuolemaan. Kertakaikkiaan helevettiä tämä elämä tämmösen oireen vuoksi.

1

<50

Vastaukset

  • Vaikuttaa sille, että ainakin oma osansa paniikkihäiriösi puhkeamiselle on juuri tuo läheisesi kuolema.
    Paniikkihäiriöön on saatavana hoitoa. Toistuvien tai arkielämää kaventavien paniikkikohtausten ilmetessä henkilön kannattaa kääntyä lähiviikkojen tai -kuukausien kuluessa psykiatrin tai psykoterapeutin puoleen. Vaikka paniikkikohtaukset ovatkin sinänsä vaarattomia, niiden voimakkuus ja toistumisen pelko edellyttää usein joko lääkehoitoa tai jonkin muotoista psykoterapiaa. Lääkkeiden avulla kyetään tehokkaasti estämään kohtausten toistumista. Lääkkeinä käytetään joko serotoniinin aineenvaihduntaan vaikuttavia masennuslääkkeitä tai bentsodiatsepiineja. Psykoterapiassa keskeisenä osiona on oirevalistus sekä välttämiskäytöksen estäminen ja hoito. Ensisijaisina vaihtoehtoina ovat kognitiivinen psykoterapia tai pelkoihin asteittain totuttava käyttäytymisterapia.
    Myös omahoitoon vinkkejä voit katsoa esim. täältä https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/paniikin_omahoito/Pages/default.aspx
    Paniikkihäiriöstä on mahdollista toipua, mutta apua pitää hakea ja motivaatiota pitää löytyä! Onnea matkaan.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.