Wallas 1800B nokeaa

Anonyymi

Tunteekohan joku tämän ikivanhan lämmitinmallin sielunelämää? Ihmettelin hävinnyttä lämmitystehoa ja avasin polttimen. Sehän oli noesta tukossa. Viime syksynä oli vielä ihan noeton, eikä sitä nyt niin kovin montaa yötä ole käytetty. Tästä päättelisin että saa liian vähän paloilmaa tai liikaa polttoainetta. Mutta mutta… tuossa 1800B -mallissahan paloilma puhalletaan samalla moottorilla kuin lämmitettävä ilma, ja hyvin tuntuu puhaltelevan. Ei siis varmaan ilmasta kiinni. Polttoainetta pumppaillaan järeällä (auton?) polttoainepumpulla, enkä keksi millä tuon pumppaustehoa voisi ylipäänsä säätää. Sillehän menee jatkuva 12 voltin jännite. Ei siis ole säädettäviä potikoita kuten uudemmissa malleissa. Osaisiko joku vinkata mistä voisi olla kyse?

6

222

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tarkistapa nyt heti alkuun että paluuvirtaus tankkiin menee juohevasti ilman joutsenkauloja.
   Teitkö sille mitään viime syksynä?

   • Anonyymi

    Paluuletku menee kyllä jatkuvasti laskevana tankkiin.

    Viime syksynä putsasin pumpun katkojan kärjet, kun oli lopettanut toimintansa. Polttimenkin samalla avasin, mutta siellä näytti kaikki olevan kunnossa, ei ollut silloin kummemmin nokeakaan.

    Nyt kun sen nuohosin niin taas tuottaa hyvin lämpöä, mutta kun en muuten mitään muuttanut niin oletan sen kohta taas tukkeutuvan. Sen verran hankalassa paikassa tuo lämmitin, että ei jaksaisi kovin montaa kertaa kaudessa tuota jumpata. Uudet tiivisteetkin joutuu joka kerta askartelemaan, kun en ole keksinyt materiaalia joka kestäisi käytön jälkeen avaamisen ehjänä.


  • Onko Sinulla alkuperäinen ohjekirja? Siinä ohjeistetaan trimmaamaan nämä 2 keraamista huopakiekkoa kumpainenkin 7mm paksuiseksi. Huoltosarjassa ne ovat useimmiten liian paksut (raakalevystä stanssatut?). Liiallinen polttoaineen höyrystyminen tuppaa nokeamaan. Kiljahteleeko pakoputki horisevalla äänellä? Se on ainakin selvä merkki ettei paloarvot ole kohdallaan. <liekki lepattaa silloin lämmönvaihtimessa asti.
   Entäs se iso asbestikiekko joka tiivistää polttimen reikälieriön ja messinkivaipan runkoon? Onko ehjä ja tiivis. On tärkeätä ettei paloilma kulje muualta kuin suunitelluista kohdista.
   Olethan tietoinen siitä että ne kaksi eristysrengasta hehkurenkaan ylä-ja alapuolella ovat tässsä mallissa 1,5mm paksuudeltaan. Uudemmissa mitta on 1mm. Väärä mitta<taas pakoputki huutaa.

  • Anonyymi

   Alkuperäinen ohjekirja löytyy ja sen mukaisesti trimmasin ne huopakiekot. Hehkunrenkaan ylä- ja alapuolelle tulevat renkaat leikkasin 1,5 mm klingeriittilevystä.

   Pakoputki ei kiljahtele mutta kevyttä horinaa kuuluu kyllä. Samantapaista ääntä piti edellisenkin veneen Wallas, joten en ole osannut olla siitä huolissani.

   Polttimen ylhäältä tiivistävä asbestikiekko on kyllä pinnaltaan vähän kärsinyt, joten ihan satavarma en ole tiiveydestä. Voisi tietysti uusia seuraavalla purkukerralla, mikäli keksisi jostain korvaavan. Mitähän siihen uskaltaisi laittaa? Lienee klingeriitille liian kuuma paikka? Wallakseltahan tähän ei enää varaosia saa.

   Kiitos kun jaksat neuvoa näiden kanssa!

  • Anonyymi

   Valitettavasti oma 1800B vaihtui Safireen, kun mukavuudenhalu vei voiton ja uskoin B:n olevan elinkaarensa päässä. Varaosia 1800B:lle kannattaa etsiä Ruotsin puolelta, koska ainakin huoltosarjoja olisi sieltä tiettävästi löydettävissä.

  • Anonyymi

   Saako Wallas 1800 Sailiin johdettua lämmitettävän ilman letkulla ulkoilmasta ulkotilasta, eli onko sisään tulevalle ilmalle letkuliitos, vai pelkkä ritilä-aukko siinä laitteen kyljessä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   466
   3499
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   1896
  3. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   37
   1052
  4. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   79
   1052
  5. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   27
   1050
  6. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   156
   974
  7. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   52
   946
  8. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   828
  9. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   784
  Aihe