Wallas 1800B nokeaa

Anonyymi

Tunteekohan joku tämän ikivanhan lämmitinmallin sielunelämää? Ihmettelin hävinnyttä lämmitystehoa ja avasin polttimen. Sehän oli noesta tukossa. Viime syksynä oli vielä ihan noeton, eikä sitä nyt niin kovin montaa yötä ole käytetty. Tästä päättelisin että saa liian vähän paloilmaa tai liikaa polttoainetta. Mutta mutta… tuossa 1800B -mallissahan paloilma puhalletaan samalla moottorilla kuin lämmitettävä ilma, ja hyvin tuntuu puhaltelevan. Ei siis varmaan ilmasta kiinni. Polttoainetta pumppaillaan järeällä (auton?) polttoainepumpulla, enkä keksi millä tuon pumppaustehoa voisi ylipäänsä säätää. Sillehän menee jatkuva 12 voltin jännite. Ei siis ole säädettäviä potikoita kuten uudemmissa malleissa. Osaisiko joku vinkata mistä voisi olla kyse?

6

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkistapa nyt heti alkuun että paluuvirtaus tankkiin menee juohevasti ilman joutsenkauloja.
      Teitkö sille mitään viime syksynä?

      • Anonyymi

        Paluuletku menee kyllä jatkuvasti laskevana tankkiin.

        Viime syksynä putsasin pumpun katkojan kärjet, kun oli lopettanut toimintansa. Polttimenkin samalla avasin, mutta siellä näytti kaikki olevan kunnossa, ei ollut silloin kummemmin nokeakaan.

        Nyt kun sen nuohosin niin taas tuottaa hyvin lämpöä, mutta kun en muuten mitään muuttanut niin oletan sen kohta taas tukkeutuvan. Sen verran hankalassa paikassa tuo lämmitin, että ei jaksaisi kovin montaa kertaa kaudessa tuota jumpata. Uudet tiivisteetkin joutuu joka kerta askartelemaan, kun en ole keksinyt materiaalia joka kestäisi käytön jälkeen avaamisen ehjänä.


    • Onko Sinulla alkuperäinen ohjekirja? Siinä ohjeistetaan trimmaamaan nämä 2 keraamista huopakiekkoa kumpainenkin 7mm paksuiseksi. Huoltosarjassa ne ovat useimmiten liian paksut (raakalevystä stanssatut?). Liiallinen polttoaineen höyrystyminen tuppaa nokeamaan. Kiljahteleeko pakoputki horisevalla äänellä? Se on ainakin selvä merkki ettei paloarvot ole kohdallaan. <liekki lepattaa silloin lämmönvaihtimessa asti.
      Entäs se iso asbestikiekko joka tiivistää polttimen reikälieriön ja messinkivaipan runkoon? Onko ehjä ja tiivis. On tärkeätä ettei paloilma kulje muualta kuin suunitelluista kohdista.
      Olethan tietoinen siitä että ne kaksi eristysrengasta hehkurenkaan ylä-ja alapuolella ovat tässsä mallissa 1,5mm paksuudeltaan. Uudemmissa mitta on 1mm. Väärä mitta<taas pakoputki huutaa.

    • Anonyymi

      Alkuperäinen ohjekirja löytyy ja sen mukaisesti trimmasin ne huopakiekot. Hehkunrenkaan ylä- ja alapuolelle tulevat renkaat leikkasin 1,5 mm klingeriittilevystä.

      Pakoputki ei kiljahtele mutta kevyttä horinaa kuuluu kyllä. Samantapaista ääntä piti edellisenkin veneen Wallas, joten en ole osannut olla siitä huolissani.

      Polttimen ylhäältä tiivistävä asbestikiekko on kyllä pinnaltaan vähän kärsinyt, joten ihan satavarma en ole tiiveydestä. Voisi tietysti uusia seuraavalla purkukerralla, mikäli keksisi jostain korvaavan. Mitähän siihen uskaltaisi laittaa? Lienee klingeriitille liian kuuma paikka? Wallakseltahan tähän ei enää varaosia saa.

      Kiitos kun jaksat neuvoa näiden kanssa!

    • Anonyymi

      Valitettavasti oma 1800B vaihtui Safireen, kun mukavuudenhalu vei voiton ja uskoin B:n olevan elinkaarensa päässä. Varaosia 1800B:lle kannattaa etsiä Ruotsin puolelta, koska ainakin huoltosarjoja olisi sieltä tiettävästi löydettävissä.

    • Anonyymi

      Saako Wallas 1800 Sailiin johdettua lämmitettävän ilman letkulla ulkoilmasta ulkotilasta, eli onko sisään tulevalle ilmalle letkuliitos, vai pelkkä ritilä-aukko siinä laitteen kyljessä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe