PM Antti Rinne avasi ulko- ja turvallisuuspolitiikkansa

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa presidentti Urho Kekkonen oli aikanaan suvereeni

-entä nyt kansan suoraan valitsemana Sauli Niinistö – ”hyvine palveluksineen”?


A - Pääministeri Antti Rinne sosiaalidemokraattina on varsin hyvin tietoinen, että kuumimpina kylmän sodan aikoina juuri USA aikalaistietojen mukaan rahoitti - mitä ilmeisimmin CIA' n kautta demaripuoluetta, kun toinen poliittinen valtatekijämme Keskusta sai arvioiden mukaan rahoitusta idästä - Neuvostoliitosta (presidentti Urho Kekkosen vihjaamana ja kannustamana?) |0

Miksi tuo vanha aloitus, siksi, ettei Rinne jaksanut/ halunnut todeta arkista todellisuutta liittyen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, kokonaisuutena - tai ainakaan HS-toimittaja Kari Huhta turvallisuuspoliittisena erikoistoimittajana kokenut tarpeelliseksi tuoda esille |* samaa arkista todellisuutta ulko- ja turvallisuuspolitiikan sotaisista tapahtumista - faktoina, joilla on aivan varmasti todellista merkitystä, myös meille suomalaisille - elämmehän täällä idän ja lännen vedenjakajalla |1.

|* ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006208607.html -


Maailma jakaantuu yhä selvemmin "itään ja länteen" - lännen edustaessa maailmallisesta populaatiostamme noin suhdelukua 1,3/7,9 - tämähän tarkoittaa maapallodemokratiana suhteellisen pientä vähemmistöä - idealla yksi henkilö - yksi ääni.

Itää johtaa Kiina ja Venäjä (yhä tiiviimmin yhteistyössä - myös turvallisuupolitiikan saralla?) sekä länttä itseään maailmanpoliisina varmaankin pitävä Yhdysvallat. EU idealisoi vierellä pienempänä |2.



Amerikkalaisten aloittamia sotatoimia 2000-luvulla
[ … koko US-sotahistorian saa täältä ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States - ]

US on aloittanut taisteluhyökkäyksiä koko 2000-luvun ajan, alkaen 2001 Afganistanista |3, jatkuen kansainvälisen yhteisön lupaa antamattomana hyökkäyksellä Irakiin 2003, jonka myötä Irak vaipui kaaokseen ja nykymuotoinen ISIS syntyi. Samalla laillinen itsevaltias Saddam Hussein teloitettiin - US-myötävaikutuksella.

Seuraavana USAF' in rautaa, hävitystä ja räjähteitä sai Libya - vuonna 2011 |4, joka sekin vaipui kaaokseen, kun sen laillinen itsevaltias Muammar Gaddafi teloitettiin - US-myötävaikutuksella.

Libya koskettelee meitä eurooppalaisia myös Afrikan pakolaisaaltojen "lähtösatamana", jonka Gaddafi eläessään jo ennusti, jos Libyassa ei järjestys säily. Ei säilynyt >B

...
B - Vuonna 2013 US CIA aloitti salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen ja rahoittamisen US edellisen pr. Barack Obaman aikana - tavoitteena eliminoida Syyrian laillinen hallitsija Bashar al-Assad (ilman YK-mandaattia).

Tosin nykyinen US-presidentti Donald Trump perui |5 julkisesti tuon salaisen CIA-operaation sekä tavoitteen al-Assadin eliminoimisesta. Trumpin aikana USAF ja US Navy operoivat Trumpin taistelukäskyllä lähes 100 risteilyohjusta ja muuta ohjusta Syyriaan. US-hyökkäys vielä kehaistiin aloituksessaan US' ssa vierailulla olevalle Kiinan presidentti Xi Jinping' lle!

Välissä ehdittiin US-sotakoneena Somaliaan ja Jemeniin, eikä kaukana ollut hyökkäys Iraniin 2019. Saudien paloittelumurhakin Turkissa painettiin trumppistisesti villasella - olihan kyseessä ja vaakakupissa "kaikkien aikojen" asediili Saudi-Arabian kanssa.

Etelä-Amerikasta Venezuela saa kärvistellä US-pakotteissa ja samalla kerrotaan, että alue on yhä Monroe-opin|** valtakuntaa - eli US' n "takapihaa", josta venäläisiä kehotetaan pysymään poissa (turvallisuusneuvonantaja John Bolton sanailijana?)

|** ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Monroen_oppi -


Sotaharjoituksiakin ehditään käymään kaukana omilta rajoiltaan

Nyt US käy vuotuisiin sotaharjoituksiin Korean niemimaalla, jonka kahtiajakoa US operoi jo v. 1945 - japanilaisten vetäytyessä Korean niemimaalta II Maailmansodan päätteeksi - kysymättä mitään itse korealaisilta - toinen jakaja oli edesmennyt Josif Stalinin Neuvostoliitto.

Nyt Trump ja erityisesti pohjoisen Korean Kim Jong-un kuuntelevat tarkalla korvalla Pekingin tiekartan |6 ystävällisiä neuvoja, jonka tavoitteena on rauhansopimus korealaisten kesken ja amerikkalaisten sota- ja taisteluvoimien poistuminen myöhemmin yhtenäistyvästä Koreasta ja näin ydinaseetkin katoavat kuvasta.

Trump innostui kertomaan, että soittaa |7 Kiinan Xi' lle ja kehottaa olemaan rauhallinen Hongkongissa - sekaantuen näin Kiinan omiin sisäisiin asioihin, kuten Englannin ministeritaso, joka antoi tukensa HK' n mielenosoittajille ja ehkä vielä mellakoitsijoillekin (?) ... Sekaantuuko Kiina toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin? Ei sekaannu. >c

...
C - Tässä yllä olisi ollut lisälistaa meidän PM Rinteelle, kun koosti hallituksensa linjauksia ulko- ja turvallisuuspoliittisesti. Ehkä presidenttimme käsittelee sitten aihetta laajemmin, onhan hänellä siihen mandaatti.


...
5613

15

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ammattimainen alustus. Kiitos!

      • Anonyymi

        "Ammattimainen alustus. Kiitos!"

        Olihan siinä ansioitunutta harrastelua. Mutta ei nyt sentään ammattimainen. Ne ovat vähän toista tasoa:)


    • Anonyymi

      Hallituksen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaukset eivät ole tuota tasoa, ne ovat varsin yleisluontoisia.

      Yleensä vain todetaan, että Suomi tekee jatkossakin politiikkaa, joka edistää rauhaa, hyviä naapuruussuhteita, demokratiaa, vapaata kauppaa, oikeusvaltiota, ihmisoikeuksia ja kansainvälistä yhteistyötä.

      Eihän Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ydin muutu, vaikka hallitukset vaihtuvat. Meillä ei tehdä demarien, persujen tai kokomuksen ulkopolitiikkaa, vaan länsimaisen demokratian ulkopolitiikkaa. Ja se nojaa luonnollisesti länsimaisiin eurooppalaisiin arvoihin.

      Ulkoministeriön asiantuntijat kirjoittavat tietenkin asioiden esille noustessa presidentille ja ministereille yksityiskohtaisempia analyysejä tapahtumien syistä ja seurauksista sekä miten Suomen kannattaa asiaan suhtautua. Todellinen asiantuntemus on diplomaateilla, jotka pystyvät hankkimaan sisäpiiritietoa paikan päältä.

      Usein kuvitellaan, että presidentti ja ministerit sanelevat alaspäin mitä tehdään. Mutta se on harvinaista. Ei valtion johdolla ole aikaa mikromanagerointiin. Jos presidentti tai ministeri haluaa keskustella saamistaan taustoista ja keskusteluohjeista, sitten keskustellaan.

    • Anonyymi

      Suomen suurin turvallisuushyöty on kansan suuri natovastaisuus.

    • .
      Mutta! Meillä on kansan kestosuosikki presidentti Sauli Niinistö,

      ... joka tarjoaa mielellään hyviä palveluksia suurvalloille ja miksipäs ei myös muillekin. Niinistö on tavannut kaikki kolme suurvaltajohtajaa - Kiinasta, Venäjän kautta US' han.

      Nyt Iran tulee kylään ja kohta Niinistö käy kasvotusten Ukrainan kanssa - hyviä täkyjä, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee kylään - Helsinkiin, ehkä Naantaliin. Niinistöllä voi olla paljon kerrottavaa sanansaattajana ja/tai sitten Putin tuo jotain yllättävää Ukrainaan - sen itäisen osan osalta. Ehkä Putin ja Niinistö ovat jo tuon vuoropuhelun pedanneet aiemmalla keskustelukierroksella - kahden kesken, suunnitelleet jo etukäteen tulevaa.


      Mikä onkaan Sauli Niinistön rooli neuvottelupöytien kattajana?

      Siihen on erinomainen mahdollisuus, sillä suomalaiset ovat suurena enemmistönä luoneet Niinistölle mahtavan edun - emme ole Natossa, emmekä sinne halua |10.

      Kansakuntamme on viestinyt jo vuosikausia suuren tahtonsa: "Kiitos ei - Nato" ... Niinistö komppasi kansaa, joka suurena enemmistönä valitsi Niinistön presidentiksi: "Olen suomalainen" |11 -Niinisto totesi USA' ssa The Newsweek aviisille.
      ...


      Lisäkirjoitukset ja viitteet tekstistä – löytyvät myöhemmin tämän linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/08/pm-antti-rinne-ensimmainen-esitys-ulko.html – alta.

      |00 ~ https://yle.fi/uutiset/3-5803088 -
      |01 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -
      |02 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen.html -
      |03 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246058-afganistan-vaatii-uusia-suomalaistaistelijoita-kriisinhallintaan -
      |04 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-loukkasiko-ahtisaari-suomen-kansaa-nato-puheissaan -
      |05 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html -
      |06 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/pekingin-tiekartta-rauha-korean.html -
      |07 ~ https://www.aamulehti.fi/a/1398eaa6-a8fd-4dc4-9887-2378c0587faf -
      |08 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -
      |09 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiik.html -
      |10 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82021/kansakunta-ilmotti-jalleen-suurena-enemmistona-emme-liity-natoon -
      |11 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html -

      .

      EKSTRA
      Meille suomalaisille aivan erityishuomio – omaan turvallisuuteemme, tuon toisen ydinasesuurvallan rajanaapurina ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701162200054170 - Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini karkeana karttana, jossa meidän Lappi on erityisessä asemassa – paljolti Nato – Isäntämaa pöytäkirjan myötä.

      EKSTRA II
      Suomalainen selviytymisopas – vuoden takaa ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15307395/suomalainen-selviytymisopas-eun-puristuksista -

      ...
      E

      • Anonyymi

        Presidentin keskustelut valtionpäämiesten kanssa eivät ole julkisia. Mutta sen voi sanoa, että spontaaneja tapahtumia ne eivät ole.

        Tapaamisten agendat sovitaan etukäteen ja Suomen kannat ja puheenvuorot on sovittu myös etukäteen aihekohtaisesti. Vastapuoli toimii tietenkin samoin.

        Mikä on Saulin rooli neuvottelupöytien kattajana? Jos neuvottelijat ovat valtionpäämiehiä, niin isännöi aterian tai tapaa muutoin. Jos neuvottelijat ovat virkamiehiä, niin ei sitäkään. Itse neuvotteluissa ei ole tietenkään roolia.

        Eikä se, että Putin tulee kylään, tarkoita että hänellä olisi joku erityinen viesti Suomelle. Vierailuja järjestetään tietyin väliajoin. Naapurien kesken vähän useammin. Puhutaan kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Mistä muustakaan?


    • Anonyymi

      Demareitten hallituskausi menee visiointeihin ja liirumlaarum jutusteluun ja selittelyihin.
      Niin ulkopolitiikassa kuin muissakin ministeriöitten toiminnoissa.

      • Anonyymi

        Asiantuntemus pysyy talossa, vaikka ministerit vaihtuisivat. Suomen pääministerit ovat ainakin tähän mennessä ymmärtäneet vastuunsa ulkopolitiikasta, mikä on näkynyt myös ministerivalinnoissa.


    • Anonyymi

      Nuo Luoman teksit ovat hyvin yksisilmäisiä kuten kaikki trollien ja RT median sepustukset.

      Isä Putler jahtaa yhä "terroristeja" Syyriassa, varasti Krimin, aloitti vielä jatkuvan sodan itä Ukrainassa, ampui alas matkustajakoneen, tukee kansaa murhaavaa hirmuhallintoa Venezuelassa - listaa voi jatkaa maailman tappiin.

      Suomen päämisterin vastuualueelle ei suoraan kuulu ulkopolitiikka. josta vastaa presidentti yhdessä UTVA:n kanssa (hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta).
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallituksen_ulko-_ja_turvallisuuspoliittinen_ministerivaliokunta

    • Anonyymi

      Tarkistin tämän Luoman taustoja.
      YLE:n vaalikoneen perusteela äijä oli ehdokkaana 2019 vaaleissa ja keräsi 52 ääntä STL puolueessa.

      https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaali2019/1/ehdokkaat/258?lang=fi-FI

      Vaalikoneen mukaan aatetoverit löytyvät nykyhallituksesta.
      Ammatiltaan tämä heppu on Kiina-ympäristökonsultti !!!
      Helppo-Heikkiinkin voi luotaa enemmän !

      • Anonyymi

        Äänestin häntä, valinta oli oikea, nyt kun lueskelen hänen kirjoituksiaan. Niitä löytyy lisää vaikka kuinka paljon täältä

        https://ilkkaluoma.blogspot.com/

        Tämä ei ole mainos, vaan info, ovat hyviä juttuja, enkä minkään ole kaikista samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Kekkonen oli vain Paasikiven oppipoika ja jos Paasikivi olisi silloin ollut johdossa, ei talvi-ja jatkosotaa olisi tullut Suomen osalta ja pitänyt kurissa Lapuanliikkeen ja Suojeluskuntien uhittelut !?
      Paasikivi Kokoomuslaisena oli puun-ja kuoren välissä, kansan sotahurmiota surkutteli historiassaan jota jälkeenkin päin muunneltu !?

      • Anonyymi

        Sehän oli Neuvostoliitto, joka aloitti talvisodan. Ei Suomi eikä suomalainen sisäpolitiikka. Sillä ei ollut minkäänvaltakunnan merkitystä.
        Stalin ja Hitler olivat jakaneet Eurooppaa etupiireihin ja siinä Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin. Stalin toteutti tuota sovittua etupiirijakoa Suomenkin osalta, ihan kuten Hitler toteutti samaa omien naapuriensa suhteen.
        Ihan ykshailee mitä Suomessa tapahtui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän oli Neuvostoliitto, joka aloitti talvisodan. Ei Suomi eikä suomalainen sisäpolitiikka. Sillä ei ollut minkäänvaltakunnan merkitystä.
        Stalin ja Hitler olivat jakaneet Eurooppaa etupiireihin ja siinä Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin. Stalin toteutti tuota sovittua etupiirijakoa Suomenkin osalta, ihan kuten Hitler toteutti samaa omien naapuriensa suhteen.
        Ihan ykshailee mitä Suomessa tapahtui.

        Miksi Suomi lueteltiin Balttian maihin?


    • Anonyymi

      Kekkosen aikana oli kaikki premmin, tosin hevosvoimia autossa vähemmän, mutta täysi turva ulkovaltoja kohtaan - oli hyvä olla, ja tehdä työtä. Mistä saamme uuden Urkin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe