aave/kuollut unessa

Anonyymi

Näin viime yönä unen, jossa olin päätynyt jostain syystä minulle vieraan ihmisen kanssa vieraan metsäalueen lähistölle autolla/asuntovaunulla. Oli yö ja päätimme yöpyä autossa, päätyen valitsemaan elokuvaa jonka aioimme katsoa. Elokuvan aikana olimme yhtäkkiä pihalla ja autoa ei enää ollut, kun luoksemme tuli epäilyttävä hahmo sotilaspuvussa, tarkasteltuamme häntä huomasimme että kysessä oli miehen pukuun pukeutunut, mutta naiseksi itsensä meikannut mies. Aluksi pelkäsin häntä ja mietin että meidän täytyy paeta, mutta tämä surullinen hahmo kertoi meille jotain, mitä en muista, kuitenkin minua alkoi säälittää ja kun hän lähti pois, ymmärsin katsomamme elokuvan kertoneen hänestä. En muista miten tarina meni, mutta tiesin että hänet on murhattu raa´asti ja ruumis jätetty jonnekkin heitteille. Elokuvalla oli joku outo latinan kielinen nimi ja muistan että ymmärsin näkeväni unta sillä tuona hetkenä patistin itseäni hereille ja muistamaan värssyn/elokuvan nimen. Heräsinkin vaivattomasti, kuin olisin ollut aivan kevyessä unessa, en kuitenkaan muistanut tätä nimeä muistin kuitenkin sen perässä esiintyneen luvun 111 ja mietin unessa että mies olisi ollut kuoleena yhtä monta vuotta. Yritin palauttaa itseni samaan uneen, mutta olin tällä kertaa toisessa paikassa, vanhassa talossa jossa olen vieraillut joskus ennenkin unessa, vaikka paikka ei ole minulle tuttu tosielämässä. En nähnyt enää miestä, mutta hänen henkensä kummitteli tuossa talossa. Mietin koko unen ajan, että minun täytyy selvittää hänestä jotain, mutta herätessäni en muistanut enää niin tarkkoja yksityiskohtia, sillä heräilin ja jatkoin useaan kertaan nukkumista. Harmittaa, että en noussut kirjoittamaan asioita muistiin.

Uni tuntui kuitenkin todelta ja siinä esiintyvä numerosarja erityisesti mietityttää.

Osaisiko kukaan löytää tästä unesta mitään selkeitä teemoja/tulkintoja, joista voisi olla apua unen merkityksen etsimisessä?

2

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hän on sukulaismiehesi armeijakaveri, joka oli transu ja teki itsemurhan kolme vuotta armeijan jälkeen. Se paikka oli hänen talonsa.

      Hieman numerologiaa liittyy lukuun 111:

      111/(1 1 1) = 37

      ja 37 voidaan järjestää heksagrammiksi. En tiedä onko näillä sitten joku yhteys tapahtumiin(?)

    • Olit unessasi aluksi vieraan miehen seurassa entuudestaan tuntemattomassa paikassa. Tämä asettaa unen yhdeksi teemaksi epätietoisuuden.

      Päätitte katsoa elokuvan ja luoksenne tuli naiseksi itsensä meikannut mies. On eräässä mielessä mielenkiintoista, että unessa päätettiin katsoa elokuva, jolloin naiseksi meikattu mies ilmaantui paikalle. Tämä saattaa kertoa siitä, että unennäkijä on nähnyt elokuvia katsellessaan naiseksi meikattuja miehiä joskus. Toisaalta se tuo myös ilmi seikan, että aihe on erityisen torjuttu, sillä se on täytynyt verhota tarinaksi tarinan sisälle.

      Seikka, että uneen ilmaantunut mies oli sotilaspuvussa, kertoo aiheeseen, siis naiseksi meikkaamiseen liittyvästä kamppailusta. Unennäkijä kertoi elokuvan kertoneen siis kamppailusta näiden teemojen kanssa.

      Seikka, että kyseinen hahmo oli unessa nähdyssä tarinassa raa'asti surmattu, voisi kertoa, että aiheeseen liittyy erityistä torjuntaa. Tämä siksi, että koko hahmo esiintyi ikäänkuin roolihahmona, mutta että sen taustalla oli jotakin tukahdutettua, raa'asti surmattua ja heitteille jätettyä. Toiseksi erityisestä torjunnasta kertoo, että elokuvan nimikin oli latinan kielinen ja siten siis ymmärtämätön tavalliselle kuulijalle. Ei myöskään voida olla ottamatta huomioon uskonnollisia mielleyhtymiä latinaan liittyen, sillä se on jokseenkin ainoastaan Katolisen kirkon kieli.

      Toinen uni liittyi ensimmäiseen, sillä miehen henki kummitteli unessa näkemässäsi paikassa. Et muistanut paikkaa jossa olit, mutta koit olleesi siellä joskus aiemminkin. Toisin sanoen unesi käsitteli teemoja, jotka olivat sinulle jostain tuttuja. Ja tuttuus tuli luonnollisesti siitä, että olit nähnyt unta niistä juuri hetkeä aiemmin.

      Koit tässä jälkimmäisessä unessa, että sinun tulisi selvittää hänestä jotain, mutta et enää herätessäsi muistanut asioista mitään muuta, mikä kuuluu torjunnan olemukseen.

      Mitä tulee elokuvan latinankieliseen nimeen ja sen perässä olleeseen lukusarjaan 111, ei minulla ole mitään yksiselitteistä vastausta. Kyseinen lukusarja luultavasti yhtyy mielessäsi aivan eri asioihin kuin minun mielessäni, mutta voin toki kertoa mitä se tarkoittaisi, jos olisin itse kyseisen unen nähnyt.

      Ykkönen on ensiksi tuleva ja kolme kertaa toistettuna se korostaa itseään. Kuten jo esiin otinkin, vaikuttaa unessa olevan myöskin uskonnollinen näkökulma. Tässä mielessä lukusarja 111 viittaisi pahaenteiseen lukusarjaan 666, mutta ei kuitenkaan olisi sama asia. Unennäkijähän on nimenomaan halunnut erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan sillä, että hänen unessaan esiintyvä lukusarja koostui ainoastaan ykkösistä.

      Näin ollen, koska ykköset ovat hyväksyttäviä ja jopa toivottavia sijoituksia esimerkiksi kilpailussa, saattaa lukusarja ilmentää jonkinlaista hyväksymistä taikka hyväksyvää asennetta teemaa kohtaan, mistä unessa nähdyssä elokuvassa oli kyse. Tällä teemalla tarkoitan tietenkin naiseksi meikattua miestä ja kaikkea unennäkijän siihen liittämiä mielleyhtymiä. Tähän liittyen on torjunta monitasoista.

      Johtuen unennäkijän pyynnöstä esittää teemoja, joista olisi apua unen merkityksen etsimisessä, en esitä mitään omaa yhteenvetoani uneen liittyen.

      Kiitos erikoisen, koskettavan ja kauniin unen jakamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe