Kuinka narsistin puoliso oirehtii?

Anonyymi

Voitteko kertoa miten narsistin puolison käytöksessä ja teoissa ilmenee narsistin aiheuttama henkinen paine? Ajautuuko hänkin joissakin tilanteissa epämääräisiin tekoihin, tekee jotain harkitsematonta jota katuu jälkeenpäin? Jos ajatellaan että uhri ei olekaan arka, vaan ottaa narsistin käytöksestä itseensä. Ja sitten myöhemmin kostaisi jotenkin, vaikka jollakin muulla tavalla? Kostaisi asian vaikka muille?

10

<50

Vastaukset

 • Mihin sinä tarvitset tällaista kaavaa tai yleistystä?
  Miksi?

  • Sen vuoksi että sinä saisit tarvitsemaasi huomiota itsellesi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sen vuoksi että sinä saisit tarvitsemaasi huomiota itsellesi.

   "Sen vuoksi että sinä saisit tarvitsemaasi huomiota itsellesi."

   Etkö kommentoisi tätäkin että saisit tarvitsemaasi huomiota?


  • Eihän sinulle kuulu yhtään


 • Eräs kokemus:
  Alun hurmausvaiheessa puoliso on haltioissaan narsistista. Jumaloi tätä ja antaa sen näkyä myös ulospäin. Läpipiiri saa kuulla, miten ihana narisisi on, miten fiksu ja huomaavainen ja kaikin tavoin erilainen kuin kukaan muu.

  Sitten kuori alkaa rakoilla, mutta puoliso haluaa edelleen uskoa löytäneensä unelmien elämänkumppanin. Ehkä lähipiiri alkaa epäillä jotain, mutta puoliso puolustaa narsistia. Narsisti heittää vettä kiukaaseen kertomalla puolisolle kuinka ainutlaatuinen suhde heillä on, kuinka upea tulevaisuus heillä on yhdessä ja kuinka heitä kadehditaan. Että kaikki ilkeät puheet johtuvat kateudesta ja ilkeydestä, heillähän on elämää suurempi parisuhde. Narsisti alkaa eristää puolisoaan tämän perheestä ja ystävistä manipuloimalla monin tavoin. Puoliso alkaa vältellä vanhoja ympyröitään, ainakin niitä jotka näkevät narsistin kulissin taakse.

  Alkaa vuoristorata jossa puolison usko horjuu ja taas palaa, riippuen mitä roolia narsisti kulloinkin vetää. Puolison henkinen jaksaminen on koetuksella ja se alkaa näkyä terveydentilassa. Puoliso alkaa valehdella, peitellä asioita. Puoliso näyttelee "kaikki hyvin" -rooliaan vaikka läheiset jo tietääkin, ettei kaikki todellakaan ole hyvin. Kuvioon on hiipinyt syvä häpeä siitä, että on päästänyt tilanteen sellaiseksi kuin se on. Että on antanut narsistin kus...taa niin huolella ja työntänyt pois ne ihmiset jotka oikeasti välittävät.

  Tässä vaiheessa terveys on jo mennyt ja perheessä lapsia joille narsisti kostaa jos puoliso ei tanssi narsistin pillin mukaan. Puoliso ei jaksa taistella. Puoliso alkaa elää päivä kerrallaan, luopuu lopullisesti unelmistaan, eikä jaksa välittää itsestään Jos eläisi niin pitkään että saisi lapset omille jaloilleen., muuta tavoitetta ei oikeastaan ole.

 • Riippuu henkilöstä. Jotkut pysyvät pitkässä liitossa, vaikka lapset ovat jo poistuneet kuvioista, oireilematta pahemmin ja elävät täysin omaa elämäänsä. Toiset jotka huomaavat olevansa sietämättömässä tilanteessa ensin kieltävät ja häpeävät sitten lamaantuvat ja masentuvat
  Voi olla että myös viha ja raivo nousee uskomattomiin sfäärehin ja mielenterveys rakoilee. Ei narsisteille mitään voi kostaa, ne eivät yksinkertaisesti välitä mistään tai ymmärrä mitä vikaa heissä muka on. Jotain kuluja aiheuttamalla ehkä voi vähän liikauttaa. Mitkään velvollisuudet myöskään eivät kosketa narsistia, vaikka niistä ihan vaan kiusallaan huomauttaisi . Kyllä se kuori on täysin tyhjä. Se sanoo jees jees mutta luistaa kuitenkin kaikesta.

 • Narsistin puoliso voi oirehtia monella tavalla, kuten anonyymi 21.8.2019 8:28 kirjoittaa.

  Jatkan oirehtimislistaa sillä, että narsistin puoliso voi myös oirehtia iltaisella alkoholin käytöllä. Jotta siis jaksaisi illan olla yhdessä narsistin kanssa, niin tarttuun pulloon, joka voi olla viinistä likööriin. Narsistikin voi ajaa toisen tissuttelijasta alkoholistiksi.
  Toisaalta voi myös oirehtia niin, että yrittää kaikkensa lastensa eteen, että heistä saa kasvatettua täyspäisiä. Ryhtyy pelastamaan tilanteita, joissa narsisti haukkuu omia lapsiaan, niin oirehtii asettumalla tuohon väliin suojakilveksi.
  Oirehtii niin, että oppii monia erilaisia käyttäytymismalleja, ehkä rooleja, joita käyttää sujuvasti, kun on narsistin kanssa ulkomaailmassa ja kun on neljän seinän sisällä. Tekee tämän vain suojellakseen itseään, koska kukaan ei uskoisi, millainen narsisti todellisuudessa on neljän seinän sisällä, kun kukaan ei näe.

  • Äärimmäinen reaktio on itsemurha, niitäkin tapahtuu.


 • Tässäpä sitä narisisti perheen sisäistä
  elämää.
  Totta on ja koettuakin.

 • Mitä tällä ketjulla tavoitellaan? Että olisi jotain tyypillisiä narsistin puolisoita (ilmeisesti naisia) jotka oireilevat jollain yhtenäisellä tavalla?
  Äärimmäisen lapsellista.
  Ehkä tavoitteena oli keskustella älyllisesti narsismista? 😂
  Tyhmää ajanvietettä.
  Menee nyt vaikka kansalaisopiston kurssille opettelemaan piirakantekoa...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.