Bäckman ajaa Suomea Natoon

Anonyymi

Venäjä-mielisenä propagandistina Suomessa tunnettu dosentti Johan Bäckman on saanut näyttävän roolin Sandarmohin hiekkakankaan uusissa kaivauksissa, joissa etsitään väitettyjä ”Suomen armeijan jatkosodassa teloittamia neuvostosotavankeja” Josif Stalinin 1930-luvun vainouhrien joukkohaudoista.

Bäckmanin, Veriginin ja Mashinin esittämät väitteet ovat jyrkässä ristiriidassa suomalaisten asiantuntijoiden käsityksen ja suomalaisten arkistotietojen kanssa.

Suomen armeijan ei tiedetä teloittaneen sen paremmin kuin haudanneenkaan sotavankejaan Sandarmohiin.

Dosentti Antti Kujala pitää Venäjän tuoreita kaivauksia tilaustyönä, joka suunnattu ensisijaisesti Stalinin uhrien kohtaloa selvitellyttä Memorial-järjestöä vastaan. Kaivauksilla on siten laajempi propagandatavoite Venäjän sisällä ja Suomea käytetään siinä yhtenä välikappaleena.

Kujala on selvittänyt Suomen sotien sotavankisurmia laajasti tutkimuksissaan, mutta mikään hänen arkistolöydöistään ei tue venäläisväitteitä, joiden mukaan suomalaiset olisivat teloittaneet Sandarmohissa sotavankeja.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006210665.html?ref=rss

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Erittäin Suomi- vihamielistä propagandaa. Suomesta halutaan valeilla tehdä syytetty jotta Stalinin määräämä joukkomurha unohtuisi.

      • Anonyymi

        Kujala on tapansa mukaan täysin kujalla asioista. Suomalaiset teloittivat ja kiduttivat Venäläisiä sotavankeja mielinmäärin. Miksi tämähän on niitä asioita, jotka pitää kieltää?

        Eikö Suomalainen kestä omaa historiaa, vai miksi sitä pitää kaunistella väkisin?


    • Anonyymi

      Mielestäni Niinistön pitäisi protestoida Putinille tuollaista historian väärinkäyttöä.

      Se lisää Suomessa Venäjän vastaisuutta mikä ei ole Venäjän etu.

    • Anonyymi

      Jokainen vähänkin asioita seuraava Suomessa kyllä tietää tuon Bäckmanin ja hänen tavoitteensa ja juttunsa. Niillä ei Suomessa ole minkäänlaista vaikutusta mihinkään. Vain jokunen hänen ’opetuslastaan’ jaksaa olla höynäytettynä, mutta siinä kaikki.

      Bäckman ei kykene ajaa Suomea mihinkään eikä saa aikaan mitään muuta kuin ärsytystä/naurua/huutonaurua. Useimmille ei edes em tunteitakaan.
      Täysin yhdentekevä tusinapropagandisti valtaosalle.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bäckman ei valitettavasti ole mikään yksinäinen hörhö vaan Putinin alaisen RISI laitoksen palveluksessa.

        Hänet on siksi otettava vakavasti. Hänen on ajettava samoja asioita kuin Putin ajaa.

        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014012417971245

        Varmasti Bäckman kuuluu moneenkin venäläiseen propagandaorganisaatioon ja yrittää tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa Suomelle näiden kautta.

        Tämän kaikki tietää ja se tekee hänestä täysin epähenkilöksi Suomen kannalta. Minkäänlaista todellista vaikutusvaltaa ei hänellä ole Suomessa eikä hänen sanomisillaan ole mitään merkitystä.

        Ei ole epäselvää sekään, etteikö Venäjäkin tämän tietäisi. He käyttävät propagandassaan aina silloin tällöin, jos kokevat sillä olevan jotain propagandahyötyä itselleen. Näinhän propagandakoneistot ympäri maailmaa toimivat eli käyttävät hyödyllisiä idiootteja aikansa. Heidäthän unohdetaan välittömästi, jos tilanteet muuttuvat ja heidän käyttökelpoisuutensa hyötynäkökulmasta loppuu.


    • Anonyymi

      Katynin murhat tästä väistämättä tulee mieleen. Neuvostoliitto syytti niistä Saksaa. Koska murhien myöntäminen olisi tietenkin lisännyt neuvostovastaisuutta lännessä ja vaarantanut sodanajan liittolaisuuden lännen kanssa.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Katynin_joukkomurha

    • Anonyymi

      Hyvä että tutkitaan suomalaisfasistien sotarikoksia vuosilta 1941-44 Itä-karjalassa.Suomalaiset tappoivat varmasti Sandarmohissa neuvostosotavankeja.Hyvä että tässäkin asiassa päästään tähän päivään.

      • Anonyymi

        Kyse on vihamielisestä propagandasta . Ja vielä huonosta sellaisesta. Lisää Suomessa Venäjän vastaisuutta ja Nato-jäsenyyden kannatusta.

        Hyvähän se on että silmät aukeaa minkälainen naapuri meillä idässä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on vihamielisestä propagandasta . Ja vielä huonosta sellaisesta. Lisää Suomessa Venäjän vastaisuutta ja Nato-jäsenyyden kannatusta.

        Hyvähän se on että silmät aukeaa minkälainen naapuri meillä idässä on.

        Natokannatusta ei Suomessa lisäänny, se on varmaa.


    • Anonyymi

      Varusmiehet kaiveli hautoja auki lapioilla kuin ojaa. Ei tieteellisiä kaivauksia niin voi tehdä.

      Kaivauksiin käytetään pieniä lastoja ja harjoja.

    • Anonyymi

      Jospa ensin käsiteltäisiin neuvostopartisaanien tekemät naisten ja lasten murhat. Ne valitettavasti ovat totta toisin kuin esittämäsi fictio.

    • Anonyymi

      Kaivausten tekotavalla ei ole merkitystä kun tulos on jo etukäteen päätetty.

    • Anonyymi

      Suomessa Huhtiniemen kaivaukset tehtiin tieteellisesti oikein vaikka mitään ei löydetty.

    • Anonyymi

      IS:n artikkelin mukaan Suomessa oli jatkosodan aikana 67 000 neuvostoliittolaista sotavankia, joista kolmasosa "menehtyi". Virallisesti vankeja ammuttiin 1016, mutta todellinen luku lienee n. 1200.
      Jonnekinhan heidätkin on pitänyt haudata. Osa ehkä Sandarmohiin?

      Joka tapauksessa sotavangin teloittaminen on sotarikos ja kansainvälisen sopimuksen vastainen teko ihmisyyttä vastaan. Vai lieneekö kyseessä ollut suomalaisten upseerien suorittama kosto puolalaisten vankien teloittamisesta Katynissa?

      • Anonyymi

        Asiaa perusteellisesti tutkineet suomalaiset tutkijat eivät ole löytäneet mitään näyttöä että Sandarmohissa olisi suomalaisten teloittamia venäläisiä vankeja.

        Koko paikasta ei tiedetty mitään ennen kuin venäläisen Memorial järjstön tutkija haudan löysi 1990 luvulla.


      • Anonyymi

        Katynin valeella oli varmasti suuri merkitys puolaisten haluun liittyä Natoon.

        Sandarmoh luultavasti vaikuttaa samoin suomalaisiin.


    • Anonyymi

      Hautojen tuhoaminen ojankaivuumenetelmällä oli luultavasti tarkoituskin. Tieteellinen kaivaminen olisi todistanut ettei haudoissa ole suomalaisten teloittamia venäläisiä.

    • Anonyymi

      Venäjä ureoi nilkoilleen työllistämällä lähinnä hapankaalilta tuoksahtavan peräpään nuolijana tunnustettua suomalaista prosenttia, Juuhhan Backmäniä. Tuo todella uskottava vaalivalvoja nylkyttää kulkukoiran tavoin kenen nilkkaa hyvänsä jos vaan on rublia liikkeellä.
      Tämä suomalainen prosentti vie venäläisten kaivauksilta lopunkin uskottavuuden.
      Ei sen georgialaisen massamurhaajan kilpi kiillotu vaikka prosentti Juuhhan Backmann kuinka kaivelisi Sandarmohin hiekkoja. Heikentää vaan venäläisten ennestään olematonta uskottavuutta.

    • Anonyymi

      Paikalle luultavasti pystytetään suuri muistomerkki jossa lukee että tänne on haudattu satoja suomalaisten teloittamia venäläisiä vankeja.

      Siitä tulee paha tahra maiden suhteisiin. Suomalaiset tutkijat kiistävät väitteen ja venäläiset kiivaasti todistelevat .

      • Anonyymi

        Ja se kremlin luottomies Bäkmanne ilmeisesti laskee vuosittain muistopäivänä seppeleen suomalaisten uhreille ja seistä jököttää kunniavartiossa sen aikaa kun Putte-setä käskee.


    • ...ja siitä venäjä ei pidä... suomesta tulee sota alue...2/3 suomen kansasta selvii hengissä

      • Anonyymi

        Kannattasko sun nukkua enempi, vaikutat hieman väsähtäneeltä.


    • Anonyymi

      Nyt on iivana kaivamassa verta nenästään.

    • Anonyymi

      Natoon!

    • Anonyymi

      Venäläiset tutkijat ovat olleet samaa mieltä suomalaisten kanssa koko ajan mutta nyt onkin Kremlin propaganda osasto valjastettu vauhtiin.

      Historiaa kirjoitetaan uusiksi, sinänsä se ei haittaa. Tapahtumat taltioituvat arkistoihin ja rysäpöksylän walkopesu on perinteisesti tuomittu epäonnistumaan.

      Tekevät vain itsensä naurunalaisiksi.

    • Anonyymi

      Maria Snegovaja kannattaisi palkata Suomen presidentin neuvonantajaksi.

    • Anonyymi

      Sandarmohin alue naamioitiin murha~aallon loputtua. Istutettiin jopa muualta tuotuja täysikasvuisia puita peittämään kaivannot. Tietääkseni alue oli jatkosodan aikoihin NL hallinnassa. Mistään historian kirjoista ei ilmene että suomalaiset olisivat Karhumäen aikoina tienneet kyseisestä alueesta. Jos tietoa olisi ollut, tietysti sitä olisi käytetty sotapropagandassa hyväksi.. Kaivaukset juuri nyt ihmetyttävät, kirjoitetaanhan maassa toki monelta osin historiaa uusiksi.

    • Ceterum censeo: ITSENÄINEN Suomi ei liity KOSKAAN NATOon.

    • Anonyymi

      Natoon!

    • Anonyymi

      Koulutettujen arkeologien olisi pitänyt kaivaa hauta kuten muinaisajan hautaa. Pienimmätkin todisteet suuntaan tai toiseen olisi silloin havaittu.

      Se että varusmiehet kaivoivat hautaa auki lapioilla kuin ojaa tuhosi kaikki todisteet.

    • Anonyymi

      Arkeologit käyttää pieniä lastoja ja harjoja tutkiessaan muinaishautoja. Pienimmätkin esineet havaitaan ehjinä.

      Lapion pistot tuhoaisivat ne.

      • Anonyymi

        Bäckmies kaivuuttaa parilla venäjän kaivurilla isot montut ja sitten tulee kuorma-autot kippaamaan todisteet monttujen pohjalle.

        Case closed.

        Johan kävi kuin Bätmäniltä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Huhtiniemen kaivauksia johti suomalainen arkeologian professori eli ne täyttivät tieteelliset vaatimukset.

      Kuvista näkee että kaivauksissa käytettiin pieniä lastoja ja harjoja. Ettei pienetkään löydöt huku.

    • Anonyymi

      Mikä oikeus NSDAP:n Bäckman-Johanilla on levitellä RuSSo-Fobioita Suomessa?

      Onko siihen muka Putinin lupa?

    • Anonyymi

      On.

    • Anonyymi

      Missä Bäckman, siellä vale.

    • Anonyymi

      Bäckmannin nimen mainitseminen Suomessa aiheuttaa automaattisen Venäjä-antipatian suomalaisissa. Venäjällä varmasti mietitään, että kannattaako häneen satsata. Hänestähän on tullut Venäjälle "hyödytön idiootti".

    • Anonyymi

      Mätä luopio.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe