Niin kerettiläistä?

Anonyymi

Alla olevan linkin takana on mielenkiintoinen artikkeli.

http://www.zora.fi/wp-content/uploads/2 ... otauti.pdf

Artikkelin sivulla 460 sanotaan mm.
Pienet LDL-kolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin.

Artikkelin kirjoittajien joukossa on mm. Petri Kovanen. Milloinhan Käypä Hoito-suosituksiin tulee ohjeet miten ihmisten LDL-kolesterolitasoa nostetaan, jotta ennenaikaisen kuoleman riski pienenee.

23

<50

Vastaukset

  • Ei tuo linkki aukea! Siitä taitaa puuttua välistä jotain?

  • Koko lause kuuluu seuraavasti:
    "Mielenkiintoista oli, että LDL-kolesterolin pitoisuuden suurentuessa _sepelvaltimotautipotilaiden_ riskin ei havaittu suurentuvan vastaavasti, vaan kävi pikemminkin päinvastoin, sillä pienet LDL-kolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin.

    Pienen LDL-kolesterolipitoisuuden ja suurentuneen sydänkuolemariskin välisen yhteyden syytä ei tunneta. Mahdollinen selitys saattaa olla esimerkiksi sepelvaltimotautiin liittyvä krooninen lievä tulehdus, joka saattaa lisätä LDL-reseptoreiden ilmaantumista maksasolujen pinnalla ja näin tehostaa LDL-hiukkasten poistumista verenkierrosta..."

    Puhutaan siis potilaista jotka ovat jo sairastuneet sepelvaltimotautiin. Väestötasolla (ei vielä sairastuneet) sydän-ja verisuonitautikuoleman riski kasvaa ldl-kolesterilopitoisuuden kasvaessa.

    Lisätietoa löytyy "Laaksonen-yleislaakari-5_2018.pdf"

    • Kohta hoitoja saavat vain narsistit ja vapaamuurarit. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006234237.html kansamme hoidot lopetetaan kunhan tiestö ja muu tuottava omaisuus kuten sähöverkommekin saadaan kavallettua hyvilleherroille.
      Maliselle kuuluu kyllä miljoona palkkansa ehdottaisin lisäksi auton kuljettajaa RollsRoyce golf harrastuksiin ja ne kaverien golf osakkeetne on vielä vaiheessa.


  • Artikkelin keskeinen sisältö on se, että veriplasmassa olevien keramidien pitoisuus ennustaa sepelvaltimotaudin ja 2-tyypin diabeteksen puhkeamista paremmin kuin pelkkä LDL-kolesterolipitoisuus.

    Keramidit ovat lipidejä (rasvoja) joita saadaan tyydyttyneitä rasvoja sisältävästä ravinnosta. Keramideja myös syntyy kaikissa kudoksissa, erityisesti maksassa. Verenkierrossa keramidit liikkuvat sitoutuneena kolesterolihiukkasiin.

    Verisuonten seinämään kertyneiden LDL-hiukkasten mukana myös keramidien määrä verisuonen seinämässä suurenee. Keramidi
    puolestaan ruokkii paikallista tulehdustilaa ja siten myös ateroskleroosin (valtimotauti) etenemistä.

    Tämähän vain vahvistaa sen, että LDL-kolesterolipitoisuudet kannattaisi pitää mahdollisimman alhaalla?


    • Mutta ku seinämiin on kerääntynyt kalkki jota on plakissa 96% näin ollen sehän on suurempi syntinen? Jookosta?


    • Anonyymi kirjoitti:

      Mutta ku seinämiin on kerääntynyt kalkki jota on plakissa 96% näin ollen sehän on suurempi syntinen? Jookosta?

      Ilman kolesterolia se kalkki ei keräänny joten kolesteroli on suurempi syyllinen. Jookosta?



  • Tulokset, SDHS

    Sydney Diet Heart -tutkimuksessa potilaina oli 458 jo sepelvaltimotautiin sairastunutta keski-ikäistä miestä (30-59 -vuotiaita). Heidät satunnaistettiin joko jatkamaan silloiseen tapaan voin käyttöä ravintorasvana tai safloriöljylle

    Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä.

  • Noin käy kun 50 vuotta vanhan (1966-73) tutkimuksen aineistoa aletaan tarkoitushakuisesti analisoida uudelleen.

    Kokonaiskolesteroli laski meikäläisiksi yksiköiksi muutettuna safloriryhmässä 8,5 -> 7,3 mmol/l ja vertailuryhmässä 8,5 ->8,0 mmol/l. Noin pienillä muutoksilla ei ole käytännön merkitystä. Sama kuin flunssapotilaan kuume laskisi 40 asteesta 39 asteeseen.
    Nykyisin sepelvaltimopotilaiden kokonaiskolesterolin pitäisi olla alle 4 mmol/l.

    • Niin siinä kävi jotta autotalliin vuos kymmeniksi piiloon. Ancel Keysin oppeja kokeiltiin. Ei sydärit vähentynyt siemenöljyillä eiä uskomuksella kolesterolin suhteen? Saflorissa oli sitä välttämätön omega kutosta niin ihmisen kroppa ei sitä tee.... liennee tarpeeton meitin terveydelle? Itä-Euroopan hurjat sydäri kuolemat varmaan selittyy tuo turmiollisen omega kutosen takia?? siellähän käytetään aurinkokukka öljyä joka on safloriöljy tapainen.

      Mutta olisko teillä nakata tilastoa sydänkuolleiden kolesteroli historiasta? Saataisiin jotain dokumettia:


  • Plakki aivoissa tahi pumpussa samanlaisia.?

    Kielestä englanti kääntänyt
    lisääntynyt aivohalvauksen riski, jota havaittiin 1950-luvulla ja alkuperäisissä Framinghamin tutkimuksissa, joissa oli alhainen veren kolesteroli, mutta tutkijat hämärttivät tämän havainnon. Ravitsemus vääristyi 50 vuodeksi vääriä uutisia ruokavalion kolesterolista

    • Valtimot aivoissa ja pumpussa ovat samanlaisia. Samoin niihin kertyvä plakki. Tukos tulee sinne missä plakkikerros repeää, sepelvaltimoon, aivovaltimoon tai alaraajoihin.
      Taudinkulku etenee siten että rasvaa kertyy valtimon sisäkalvon alle ja sen seinämä paksuuntuu ja kovettuu vähitellen. Valtimon sisäpinta voi repeytyä, jolloin verihiutaleet tarttuvat repeämäalueelle ja alkavat muodostaa valtimotulppaa.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Valtimot aivoissa ja pumpussa ovat samanlaisia. Samoin niihin kertyvä plakki. Tukos tulee sinne missä plakkikerros repeää, sepelvaltimoon, aivovaltimoon tai alaraajoihin.
      Taudinkulku etenee siten että rasvaa kertyy valtimon sisäkalvon alle ja sen seinämä paksuuntuu ja kovettuu vähitellen. Valtimon sisäpinta voi repeytyä, jolloin verihiutaleet tarttuvat repeämäalueelle ja alkavat muodostaa valtimotulppaa.

      Mitenkäs se se plakki on kallkia ja te väitätte sen olevan kalkkia? Syvännekkin kirjoitti valtimotautien katkerasta kalkista. Unilever kyllä tiesi tukoksen olevan voita.

      Eli voisitko kertoa ihka uuden tarinan tukoksen synnystä.


  • "Taudinkulku etenee siten että rasvaa kertyy valtimon sisäkalvon alle ja sen seinämä paksuuntuu ja kovettuu vähitellen."

    Tuo "vähitellen kovettuminen" johtuu siitä, että siihen rasvakerrokseen kerääntyy myös kalkkia. Kyllä sinä sen ymmärrät, kunhan vain yrität viisastella.

    • Valtimoiden kalkkiutuminen on merkittävä 30–49-vuotiaiden sydänkuolleisuuden syytekijä, osoittaa uusi yli 22 000 henkilön pitkäaikainen seurantatutkimus.


    • Näyttäis rasvalla olevan merkitystä. Ranskalaiset kuluttavat 15,5 % päivittäisestä energiasta kovana rasvana ja sydänkuolleisuus on 24 lärviä sataatuhatta asukasta kohti. Venäläiset käyttävät 8,3% kovaa rasvaa ja kuolleisuus 267 henkilöä sitä sataatuhatta kohti. Eli ei taida siitä manatusta kovasta rasvasta olla syylliseksi?


    • Anonyymi kirjoitti:

      Näyttäis rasvalla olevan merkitystä. Ranskalaiset kuluttavat 15,5 % päivittäisestä energiasta kovana rasvana ja sydänkuolleisuus on 24 lärviä sataatuhatta asukasta kohti. Venäläiset käyttävät 8,3% kovaa rasvaa ja kuolleisuus 267 henkilöä sitä sataatuhatta kohti. Eli ei taida siitä manatusta kovasta rasvasta olla syylliseksi?

      Uskoisko tuota. Enpä taida. Tuossa artikkelissa oleva kuva kertoo Ranskan ja Venäjän rasvankäytöstä ihan muuta:
      pronutritionist.net/2013/11/miten-suomalaisten-rasvahappojen-saanti-suhteutuu-muihin-maihin/


    • Anonyymi kirjoitti:

      Uskoisko tuota. Enpä taida. Tuossa artikkelissa oleva kuva kertoo Ranskan ja Venäjän rasvankäytöstä ihan muuta:
      pronutritionist.net/2013/11/miten-suomalaisten-rasvahappojen-saanti-suhteutuu-muihin-maihin/

      Kyllä Laatikainen kertoi notta Välimeren rannalla vähempi kovia rasvoja. Siellä käytetään oliiviöljyä jossa on vähän sitä muka välttämätöntä omega kutosta. Eivät käytä rypsii eikä rapsii. Israelin ja Venäjän kovienrasvojenn kulutus on samaa tasoa, mutta Israelissa eivät käytä aurinkokukka öljyä kuten veli venäläiset. Veäjällä sydänkuolleisuus sataa tuhatta asukasta kohden 267 ja Israelissa samaa sielumäärää kohti kuoleepi 44. Eli missä omega kutonen hallitseet ravintorasvoja niin sydänkuolo vierailee.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Kyllä Laatikainen kertoi notta Välimeren rannalla vähempi kovia rasvoja. Siellä käytetään oliiviöljyä jossa on vähän sitä muka välttämätöntä omega kutosta. Eivät käytä rypsii eikä rapsii. Israelin ja Venäjän kovienrasvojenn kulutus on samaa tasoa, mutta Israelissa eivät käytä aurinkokukka öljyä kuten veli venäläiset. Veäjällä sydänkuolleisuus sataa tuhatta asukasta kohden 267 ja Israelissa samaa sielumäärää kohti kuoleepi 44. Eli missä omega kutonen hallitseet ravintorasvoja niin sydänkuolo vierailee.

      Tuossa Raatikaisen kuvassa tyydyttyneiden rasvahappojen (SFA) kulutus Venäjällä (RU) on n. 14%E kun taas Israelissa (IL) se on n. 9%E. Minusta se ei ole samaa tasoa.
      Monityydyttämättömien rasvahappojen (PUFA) kulutus Venäjällä n. 9%E ja Israelissa n. 8%E


    • Anonyymi kirjoitti:

      Tuossa Raatikaisen kuvassa tyydyttyneiden rasvahappojen (SFA) kulutus Venäjällä (RU) on n. 14%E kun taas Israelissa (IL) se on n. 9%E. Minusta se ei ole samaa tasoa.
      Monityydyttämättömien rasvahappojen (PUFA) kulutus Venäjällä n. 9%E ja Israelissa n. 8%E

      Tilasto lähteet!!!???


    • Anonyymi kirjoitti:

      Tilasto lähteet!!!???

      Tuoltahan ne on lainattu:
      www.karger.com/Article/FullText/355437


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.