Apua lisätulojen hankkimiseen

Anonyymi

Morjes,

Olen tässä pari päivää tuskaillut yksinkertaisen kysymyksen kanssa löytämättä selkeitä vastauksia, joten ajattelin tulla kysymään täältä.

Olen palkkatyössä käyvä henkilö mutta olen töiden ohella harjoittanut pienimuotoista toimintaa lisätienestien toivossa. Toiminta on yksinkertaista: Ostan tavaraa, sekä uutena että käytettynä, Suomesta ja muualta maailmalta ja myyn kyseistä tavaraa kalliimmalla eteenpäin.

Otetaan esimerkiksi rannekellot. Ostan kelloja sekä kaupoista että yksityisiltä henkilöiltä ja myyn niitä voitolla ulkomaalaisille kellojen "huutokauppa" sivustoille. Ostan käytetyn kellon yksityiseltä henkilöltä suomesta 900 eurolla. Myyn samaisen kellon huutokauppa sivustolle 1500 eurolla. Sivusto ottaa kellosta erilaisia kuluja 500 euroa ja siirtää 1000 euroa PayPal tililleni. Nostan 1000 euroa Paypalista omalle pankkitililleni. 1000e - 900e = 100e. Olen siis tehnyt 100 euroa tulosta.

Kuvitellaan, että teen vuoden aikana esimerkiksi 15 vastaavaa kauppaa, jolloin nostan PayPal tililtäni vuoden aikana jo 15 000 euroa. Tulos on kuitenkin vain vaivaiset 1500 euroa.

Kysymys kuuluu: mikä olisi tässä tapauksessa järkevin (ja helpoin) tapa maksaa verot?

Y-tunnuksen perustaminen tämän takia tuntuu todella vaikealta, sillä 15 000e liikevaihdolla olisin jo ALV velvollinen mutta alvien kanssa säätäminen tuntuu todella vaikealta kun toimintaan liittyy tavaran ostamista sekä yksityisiltä että yrityksiltä, tavaran myymistä ulkomaille jnejne.

Vai olisiko lisätulot mahdollista yksinkertaisesti ilmoittaa veroilmoituksen "muut ansiotulot" kohdassa? Netistä on vaikea löytää tietoa miten paljon esim "harrastuksesta" saatuja tuloja voit ilmoittaa "muut ansiotulot" kohdassa, ennen kuin harrastuksesta on tehtävä virallinen yritystoiminta.

Vai löytyisikö vastaus kevytyrittäjyydestä? Mutta miten yksityisiltä henkilöiltä ostetut kellot voisi kevytyrittäjyydessä vähentää kuluina?

Auttakaa amatööriä!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Soittelet vaan noille Kevytyrittäjäfirmoille. Kyllä niiden asiakaspalvelu osaa sinua asiassasi auttaa.

    • Anonyymi

      Ei tuollainen ebay-jobbaus muutaman satasen vuosituloilla ole mitään yrittämistä. Olet vain myynyt käytetyn tavaran eteenpäin ja pääasiassa rikastuttanut huutokauppaa ja maksun välittäjää.

      • Anonyymi

        Puhuiko joku muutamasta satasesta? Siellä on taas joku oman egon nostattaja vastailemassa kysymyksiin joita ei ole kukaan kysynyt.


    • Anonyymi

      Jos liikevaihto on yli 10000€/vuosi on perustettava yritys ja merkittävä yritys ALV velvolliseksi. Kaikesta myynnistä ei tarvitse maksaa Alvia, sillä alarajahuojennus keventää aina 30000€:oon saakka. Alle 10000€:n liikevaihdon tulot voi ilmoittaa ansiotuloina eikä yritystä tarvita siihen.

      • Anonyymi

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Kun yksityiseltä henkilöltä ostetaan käytettyä tavaraa, tehdäänkö kuitti yksinkertaisesti itse jälkeenpäin ja verottaja luottaa yrittäjän tekemään kuittiin?


      • Anonyymi

        Kuitit sen mukaan kun ostaja haluaa, merkitse kaikki myynnit ja ostot vaikka Exceliin, jos verottaja sattuu kiinnostumaan, mitä ylim. ansiotulot ovat.


      • Anonyymi

        Vielä yksi kysymys: voisiko nämä yksinkertaisesti merkata verotuspäätökseen luovutusvoittona? Tuntuisi kaikista helpommalta ratkasulta.


      • Anonyymi

        Luovutusvoittoa voi saada mm. koti-irtaimiston ja muun omaisuuden myynnistä ja jos ostat kellon itsellesi hinnalla A ja myyt sen hinnalla A X on X joko luovutusvoittoa tai tappiota. Nämä luovutusvoitot on eriteltävä veroilmoituksessa ja jos kelloja alkaa olla satamäärin, voi verottaja ihmetellä onko tässä kysymyksessä liiketoiminta, joka pitäisi rekisteröidä sille kuuluvalla tavalla. Tietysti jos myyt pari muutaman kymppitonnin Rolexia/vuosi, niin se menee vielä harrastustoiminnan piikkiin.


    • Anonyymi

      Juo rahat ja vedä vesikellosi ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe