Laturi vinkuu

Lady 850/95

Onkohan syytä huolestua, kun kovilla aamupakkasilla käynnistän auton ja laturista kuuluu kierrosten mukaan nousevaa ja laskevaa vinkunaa muutaman ajokilometrin ajan?

Vinkuna kovenee ja kestää sitä kauemmin, mitä kovempi pakkanen on. Olen käynyt kuuntelemassa konepellin alla ja laturista ääni kyllä tulee, mikä avuksi?

13

11159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 850 stw

      Onko autosi automaattivaihteinen? Jos on, katso Yleistä Volvosta -palstalta samanaiheinen kysymys.

    • Lady 850/95

      Auto on bensaa syövä sedan, eli tuo toisen palstan mainitsema automaattivaihteiston öljyjen vaihto ei meille apua suo.

      Muuten oireet on samat eli 1-2 kierroksilla vinkuna kuuluu ja kun päästään vauhtiin, se katoaa yhtäkkiä.

    • Dieseliä

      Siis laturin hihnako vinkuu? Jos vinkuu, vaihdettava heti, ennenkö menee hihnapyörät pilalle. Onkohan hihnan kiristin väljistynyt, jos, niin sekin vaihdettava.

      • välttämättä

        yks ja sama hihna pyörittää laturia vesipumppua jne...mulla kuuluu sama vinkuminen, vaikka hihna on nin kireellä kun sen vaan saa.


      • Dieseliä
        välttämättä kirjoitti:

        yks ja sama hihna pyörittää laturia vesipumppua jne...mulla kuuluu sama vinkuminen, vaikka hihna on nin kireellä kun sen vaan saa.

        Jos hihna ei luista ja laturi vinkuu, on vinkujana laturin laakeri. Mutta jos vinkuna ei tulekaan laturista vaan ohjaustehostimen pumpusta, niin se onkin sitten eri juttu...


    • tyhjänä

      Laturi se vain työntää virtaa täysillä jonkun aikaa. Akku on ilmeisesti huonossa varauksessa jolloin latausvirta nousee kohtuuttoman suureksi.
      Tarkistuta akku!

      • Dieseliä

        Akkua on turha tarkastuttaa, jos auto kerran sillä käynnistyy. Akussa ei voi olla sellaista vikaa, että sen johdosta laturi vinkuisi. Jos akku on tyhjä ja akun lämpötila riittävä (yli 15°C), akku kyllä ottaa virtaa sisäänsä niin paljon, kuin laturista lähtee, mutta ei siitä mitään vinkunaa tule, paitsi jos laturin hihna luistaa kovan kuorman takia. Mutta sehän ei siis luista?!


    • Tepa

      Joskus myös ilmapumppu voi pitää ulinaa muutaman minuutin ajan.

    • Lady 850/95

      Akun varaus tarkistettiin normaalina pakkasaamuna (jolloin vinkuna kuului myös) ja siinä ei siis ollut mitään vikaa. Hihna ei myöskään nähtävästi luista, pitää katsoa kyllä uudelleen ja paremmassa valossa.

      Alkaa tosiaan epäilyttää, josko vinkuna liittyisi sitten jotenkin vesipumppuun kerta sama hihna pyörittää sitäkin ja ongelma liittyy koviin pakkasiin...

      • kvkj

        Kannattaisi vaihtaa se hihna ensin. Vanha hihna saattaa olla pinnasta kovettunut ja pitää ääntä kylmänä ennen kuin lämpeää.


      • bgbb

        mulla vastaava vinkuminen kylmänä kun ostin 850:n viime joulukuussa. Sitten jakohihnan vaihdon vuoksi myös kyseinen hihna vaihdettiin, mutta vinkuminen ei loppunu ja kuluu edelleen... mutta eipä tuo ole ajoa haitannut. Turha ruveta purkamaan mitään ainakaan jos se vinkuminen ei hirveästi sinua häiritse.


      • R

        Itselläni vika corollan vesipumpussa. Vesipumppu vuosi hihnalle joka sitten käynnistettäessä luisti ennenkuin kuivui vesipumpun rulla vähän jumissa. Tekee vinkunaa varsinkin pakkasilla. Ohjaustehostimen hihnan vaihto/kiristys siirsi ongelmaa eteenpäin, mutta vuotavan vesipumpun vaihto ratkaisi sen.


      • volvo_puranen
        R kirjoitti:

        Itselläni vika corollan vesipumpussa. Vesipumppu vuosi hihnalle joka sitten käynnistettäessä luisti ennenkuin kuivui vesipumpun rulla vähän jumissa. Tekee vinkunaa varsinkin pakkasilla. Ohjaustehostimen hihnan vaihto/kiristys siirsi ongelmaa eteenpäin, mutta vuotavan vesipumpun vaihto ratkaisi sen.

        Volvo 850 vesipumppua käyttää jakohihna joka on siellä muovikopan sisässä ja vesipumpun vaihtaa joka toisella kertaa kuin jakohinan niin ei tule ongelmia tämä asia koskee bensakoneita.
        Moniurahihna vaihtuu samallaa kuin jakohihna ja sen kitinän saa selvitettyä helposti jos ruuvimeiselein kärjen laittaa vaikka laturin runkoon kiinni ja kädensijan korvaa pitäsi kuuluaa ääntä silloin jos laakerissa tai muussa on sanomista.Toinen seikkä jota monet eivät tiedä ne hihnapyörät puhtaat että moniurahihnalla on hyvä kitkaa ja ei kitisee kylmänä silloin hihna.Ennen moniurahihnan vaihtoa lämmintä vettä ja pesuainetta pestään hihnapyörät puhtaaksi .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe