Sähköhöyryke 2019?

Anonyymi

Luin suurella mielenkiinnolla vanhoja kirjoituksia sähkiksestä. Samantyyliset aiheet ne tuntuu ihmisiä vaivaavan vuonna 2019kin. Mikä laite, mitkä juissit, onko vaarallista jne...Kohta pitäisi jo mielestäni alkaa tulemaan pidemmänkin aikavälin tuloksia ja tutkimuksia vapottelun pitkäaikaisemmista käyttökokemuksista ja koetuloksista! Jos vapottelu, käytän sanaa vapottelu sen takia, ettei sähköröökaus yms ole mielestäni hyviä sanoja kuvaamaan sähkötupakointia, eikä suomen kielessä ole neutraalimpaa sanaa ko. höyryttämiselle, niin vapottelu kuullostanee parhaimmalta! Niin, siis jos vapottelu on kehitetty n. vuonna 2004 ja 2008-vuonna jo vapoteltiin hyvinkin jossain päin maailmaa, pitäisi ainakin keskimittaisia tutkimustuloksia olla jo hyvinkin saatavilla. Ja nyt en puhu ja tarkoita taas jonkun VALVIRAN tai Amerikkalaisten FDA:n tai Big Pharma-tyylisiä täyteen manipulointiin perustuvia tutkimuksia. Jos on tehty tutkimus, siitä pitää EHDOTTOMASTI päästä selville, kuka sen on tehnyt ja kuka rahoittanut, ym oleellisia tietoja. Tutkin todella huolella ilmiöitä, tutkimuksia ja kaikkea vapotteluun liittyvää. Kun näin YouTubessa, kuinka melko nuoret ihmiset puhalsivat vihreää, punaista ym. väristä höyryä suustaan ja nenästään, mietin, että mihin tarkoitukseen vapottelu alkujaan keksittiin: Nii-in, poltettavan tupakan käytön lopettamiseen! Tämä nykymeno, ainakaan värillisten höyryjen pössäytteleminen, EI kuulu siihen mitenkään. Jos erilaiset "tuubit" suoltavat "cooleja" videoita, missä tekno soi ja taiturit tekevät mitä ällistyttävimpiä temppuja, ollaan eksytty harhaan. Lapsethan matkivat ja imitoivat lähes kaikkea, joka on vähänkään coolia. Ikäraja myyntiin 20-vuoteen, niin pitäisi ainakin vähän hillitä. Tosin sekään EI ole mikään vastaus sinänsä. Kyllähän tupakkaakin saa, kun joku vaan sen ostaa. Tosin, jos minä saan päättää polttaako lapseni tupakkaa vai vapotteleeko, ei vastaus liene vaikea! RAHA!!! Tuo KAIKEN ainakin suurinpiirtein mittari. FAKTA: Jos vapottelulla saataisiin valtiolle verotuloja, jokaisessa apteekissa myytäisiin modeja ja tankkeja (isompiakin kuin 2ml!!!) ja kyljessä olisi teksti Orion Pharma, Höyryinhalaattori, Sopii erityisesti tupakoijille! Sum, summaarum. Kyllähän tästä voisi kirjoittaa vaikka kirjan, mutta haluan tuoda sen tosiseikan esiin, että poltin lähes 30 vuotta tupakkaa ja kokeilin KAIKKI korvaushoidot: EIVÄT tehonneet, mutta VAPOTTELU PELASTI MINUT! Amen!

26

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

        Kerta innoissasi linkittelet tuollaisia väärän kuvan antavia uutisia niin mikset linkitä myös niitä uutisia joissa koko totuus tulee ilmi ja josta ei ole leikattu taas itse olennaista pois kuten tuossa?


      • Anonyymi

        Tässä vielä lyhyt lainaus jonka avulla voit sitten katsella sitä totuutta.
        ”some of the teenagers reported buying vaping products, including nicotine and THC, on the black market.”

        Ja näillä katu tikuillahan ei ole sitten mitään tekemistä oikeiden sähkötupakoiden eli höyryttimien kanssa joita saa sähkötupakka kaupoista.


      • Anonyymi

        Kun aloitin tämän keskustelupalstan, eli siis ensimmäinen kertomus on minun kirjoittama, tarkoitin sillä tarkalla tutkimuksen teolla, kirjoituksella tai muulla juuri tämänkaltaisia kirjoituksia! Ko. kirjoitus on niin epämääräinen, harhaanjohtava, kannabiksen höyrystyksestä ym ym...epärelevanteista asioista hehkuttaminen ja asia- ja yhteysvirheet mukaanluettuina, ettei kirjoituksella ole oikeastaan MITÄÄN tekemistä SÄHKÖTUPAKOINNIN kanssa! Ja minua sapettaa aivan jumalattomasti nämä otsikot: SÄHKÖTUPAKKA RÄJÄHTI! Sähkötupakka ei muuten räjähdä, korkeintaan akku, mtta saadaanpahan siitäkin taas yksi otsikko, jota sitten lähes KAIKKI! lukee ja voivottelee, että kyllä se sähkötupakointi on sitten vaarallista puuhaa! Tarina EI kerro taaskaan! mitään siitä, oliko kaikkia turvallisuusohjeita noudatettu tässäkään tapauksessa. Väärissä käsissä 300wattinen (sellaisiakin löytyy) sähkötupakka ja ajattelemattomuus tai täydellinen varoitusten laiminlyöminen voi johtaa jopa kuolemaan. Jos minulla olisi kerrostalossa 300watin vahvuinen kitaravahvistin ja lyön klo 2.00 yöllä styrkkarin täysille, kuolleetkin heräävät parin kilometrin päässä eloon. On sinä sen verran voimaa. Vape on. Vape safely!


      • Anonyymi

        Eli olet sitä mieltä että tuo totuuden kertominen on huono asia ja höyryttimestä pitää antaa kuva että se on vaarallista vaiika nämä sairaalaan joutuneet on käyttäneet sitä väärin kadulta ostetuilla siihen kuulumattomilla aineilla?

        Sanoit että tuon kertominen on harhaan johtamista, no ei se ole.


    • Anonyymi

      Tupakka yhtiöillä on sähkötupakkaa, siihen tulee siis oikeaa tupakkaa jota ei polteta kuitenkaan,

    • Anonyymi

      Ok,

      Sattui näköjään arkaan paikkaan.
      Sauhutelkaa rauhassa!

      • Anonyymi

        Näköjään sattui arkaan paikkaan, tervakeuhkoile rauhassa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mutta tupakkassako edistää ja on se parempi vaihtoehto?
        Miten nämä haittavaikutukset korvaushoitotuptteissa kuten itsetuhoisuus?
        Kerroppa niisätäkin, miksi niistä ei usein asiakas tiedä vaikka suositellaan?


      • Anonyymi

        Joo, tajusitko pätkääkään mistä tuossa puhuttiin?
        Mikä ero on öljypohjiasella ja öljypohjattomalla nesteellä, onko se sama kumpaa höyryttelee.
        Höyryttäjät tämän tietää vaikka vaarallisia öljypohjaisia nesteitä yritetäänkin ainoastaan jättää myyntiin ja öljyttömät kieltää, tätä olenkin aavistekkut että vahingossa voi käydä näin että aletaan höyryttämään öljypohjaisia.

        Myös mitkään jenkeissä sattuneet öljypohjaiset ja kannabis sekoitukset ei liity meidän kauppojen höyrytin nesteisiin millään tapaa ja ei tulisi yhdistää tuohon uutiseen, eihän nuo ole edes sähkötupakoita olleet, kutsutaan vaporisaattoreiksi silti mutta ihan eri tarkoitukseen.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Miksi ei koskisi? Mistä luulet että ne nesteet tulee. Samoja myrkkyjä myydään täälläkin.

        Kaikista paras vaihtoehto on lopettaa niin tupakointi kuin kaikki korvaustuotteetkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei koskisi? Mistä luulet että ne nesteet tulee. Samoja myrkkyjä myydään täälläkin.

        Kaikista paras vaihtoehto on lopettaa niin tupakointi kuin kaikki korvaustuotteetkin.

        Ei myydä samoja myrkkyjä täällä, tai mistäpä sitä katukaupoista tietää mutta eikai kukaan nyt sellaisiin koske.
        Eihän nuo laitteetkaan ole normaaleja sähkötupakkalaitteita.


      • Anonyymi

        Suomessa myynnissä olevissa nesteissä on suomenkielinen tuoteseloste mistä käy ilmi nesteen sisältämät aineet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa myynnissä olevissa nesteissä on suomenkielinen tuoteseloste mistä käy ilmi nesteen sisältämät aineet.

        Niin, eli katukauppa pskaa niissä ei ole kuten uutisessa nämä ameriikan tyypit jotka sairaalaan joitui höyrytellen siihen kuulumattomia aineita.


    • Anonyymi

      No jos nuo luetellut oli vanhoja, niin tässä on vähän uudempaa:
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d52f8334-517e-4072-ab91-3b949d998913

      Mitäpä sitä ei kakara kokeillessaan tekisi. Vielä nuorempana, ennen ryömimisikää ne panee suuhiunsa kaikki, mitä pikkukätösiinsä kiinni saavat. Joillakin se imemis- ja suuhunpanoreflksi jatkuu vielä murrosikäänkin :)

      • Anonyymi

        Mitäpä ne huumeiden käyttäjät eivät keksisi. Höyrytellä pää sekaisin ja keuhkot sairaalakuntoon.


      • Anonyymi

        Lainaus tuosta Iltalehden jutusta:


        ❎Jos olisin tiennyt, mitä sähkötupakka tekee keholleni, en olisi koskaan koskenut siihen, Adam sanoo CNN:lle.❎


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lainaus tuosta Iltalehden jutusta:


        ❎Jos olisin tiennyt, mitä sähkötupakka tekee keholleni, en olisi koskaan koskenut siihen, Adam sanoo CNN:lle.❎

        Niin oli, Adam myöntää CNN:lle siirtyneensä käyttämään tupakassa tetrahydrokannabinolia eli THC:ta.
        Eli tällähän ei ole taas mitään tekemistä sähkötupakan kanssa.

        sama kun verrattaisiin mandariiniin tukehtumista autokolariin.


    • Anonyymi

      Mieluummin ihan perinteistä röökiä vetelen. Sähkötupakan tultua markkoinoille jo silloin ajattelin että en halua vetää vesihöyryä keuhkoon. Nythän on jenkkilässä porukkaa kuollut keuhkosairauteen joka tullut sähkötupakasta. Lehdessä oli myös että jollain 18-vuotiaalla on 70-vuotiaan keuhkot sähkötupakan takia. Vaikka eihän keuhkoille ole loppujen lopuksi mikään sinne kuulumaton hyväksi.

      • Anonyymi

        Eihän kukaan vedäkään näissä vesihöyryä keuhkoon, höyryhengitystä kyllä harrastaa todella moni varsinkin flunssassa ja saunominenkin on yleistä.

        Eikö oikeasta tupakasta ole joutunut sairaalaan ketään ikinä?
        Miten huumeiden käyttäjät ja huumekuolemat, liittyykö nekin sähkötupakkaan?
        Jos tosissasi olet että tupakka on parempi vaihtoehto ja nuo olisi johtuneet sähkötupakasta niin heh heh, ei jumankauta että mitä sakkia sitä onkaan, nauraa saa.
        Toivon todella että joku joskus tulee sanomaan mulle nuo ääneen niin saan nauraa lisää.


    • Anonyymi

      Olen tämän viestiketjun aloittajahenkilö. Olen viimeisen kommentoijan kanssa täysin samaa mieltä. Miksi ihmeessä ihmiset eivät osaa lukea ja lähettävät tänne ja muualle vapottelua halventavia kirjoituksia ja linkkejä? Joka AINOASSA vapottelun kuolemantapauksessa, joita on muuten 5!!! monen miljoonan höyryttelijän keskuudessa, puhutaan, että sähkötupakan käyttäjä oli vedellyt myös THC:tä, joka kannabiksena myös tunnetaan??? Pullaan tukehtuu maailmassa enemmän kuin 5 siis VIISI!!! ihmistä, jotka ovat höyrystäneet tosiaan myös THC:tä ovat ostaneet höyrykkeensä ja ties mitä litkuja pimeiltä markkinoilta! Jumalauta, katsokaa kuinka paljon ihmisiä kuolee joka minuutti POLTETTAVAN TUPAKAN aiheuttamiin sairauksiin. Jos ja kun jotkut enemmän kuin viisi ihmistä kuolee vaikkapa polkupyörällä ajamisessa, pitäisikö polkupyörät julistaa pannaan??? Jos kaikki vapottelijat ostaisivat tuotteensa esim. kivijalkakaupoista ja nesteet myös luotettavista lähteistä ja eivät sekottaisi siihen kaikkea paskaa, ei tarvitsisi lukea, kuinka "sähkötupakka" taas vei melkein hengen. Oikea sähkötupakka sisältää VG, PG makunesteitä ja tarvittaessa nikotiinia. Siinä KAIKKI!!! JOTKUT saattavat olla allergisia PropyleeniGlykolille, joten se kannattaa huomioida. P.S. Kun muuten tänne palstalle kirjoittaa myös tervakeuhkot, poltin itsekin 30 vuotta, niin laitetaanpa yksi linkki:https://youtu.be/0Pwj6BuS8Ds

    • Anonyymi

      En nyt osaa mitään viisaampaa kirjoittaa asiasta, mutta uutisia näköjään sähköhöyrykkeet tuottavat. Tässä yksi:

      https://www.talouselama.fi/uutiset/te/c6d871b4-437a-47a2-b01b-671c3915d301

      Sähköhöryke on suhteellisen uusi tuote ja kokemusta sekä tietoa kertyy vähitellen. Aivan alku taisi olla toiveikas, myöhemmin on alkanut ilmetä skeptisyyttä ja kritiikkiäkin.

      • Anonyymi

        Ei kannata kenenkään höyrytellä muita aineita kuin siihen tarkoitettujs, eikä ainakaan öljypohjaisia.
        Sama kun bensayhtiöitä ja vesipullon valmistajia syyteltäisiin kun bensan juominen on vaarallista vesijuomapullosta.

        Alkaa pikkuhiljaa ottaan päähän nuo typerät ja vääränkuvan antavat uutisoinnit.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2675
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      70
      988
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      276
      798
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe