Mistä Lapualaisten katkeruus Seinäjokea kohtaan johtuu?

Anonyymi

Muutin kymmenen vuotta sitten Tampereelta Seinäjoelle. Tänä aikana olen nauttinut paikallisten pitäjien asukkaiden leikkisästä nokittelusta. Tampereella oli yleensä kaupunginosien esim. Hervanta Kaukajärvi nokittelua ja myös ympäryskunnissa vastaavaa vaikkapa Ylöjärvi Nokia. Täälläkin Nurmoolaiset leikiten kiroavat Seinäjokea ja Ilmajokisille naureskelevat vähän he itsekin. Kaikki hyvässä sovussa nauraen niin kuin naapurit yleensäkin.

Mutta Lapua.

Tuntuu, että kaikkia Seinäjoen alueen kuntia yhdistää ihan aito ihmetys Lapualaisia kohtaan. Aina Alavutelaisista Kurikkalaisiinkin olen tämän saman huomannut, kaikki pitävät Lapualaisia omana lajinaan. Tätä palstaa lukiessani olen ymmärtänyt miksi.

Siis itse aiheeseen: Lapualaisten katkeruus Seinäjokea kohtaan.

Tätä palstaa lukiessa ei voi kuin ihmetellä mistä tuo Lapualaisten viha johtuu. Toisin kuin muissa kunnissa ja kylissä niin Lapualaisilla tämä viha ja katkeruus on aitoa, sen huomaa näistä kirjoituksista täällä, ihmiset ovat oikeasti vihaisia Seinäjoelle ja sen asukkaille.

Käsittääkseni Seinäjoki on ohittanut Lapuan koossa jo 70 vuotta sitten, eli kyse ei ole mistään taistelusta maakunnan ykköspaikasta, Seinäjoki on se keskus ollut jo pitkään ja on jatkossakin, mikään muu kunta ei juurikaan kasva. Seinäjoen kasvu on koko Etelä-Pohjanmaan hyväksi, ilman sitä käy kuten Itä-Suomelle. Tuntuu erikoiselta, kun keskikokoisessa Suomalaisessa kunnassa, jossa kaikki kasvu on enemmän tai vähemmän kiinni kasvavasta naapuri-isoveljestä, on näin paljon aitoa katkeruutta, kun pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ellei peräti olla kiitollinen. 14-tuhannen asukkaan kunnassa kutsutaan maakunnan keskusta kurakauppalaksi, olisin ehkä joskus 40 vuotta sitten tämän ymmärtänyt.

Kertokaa paljasjalkaiset ihmettelevälle: mistä tämä aito viha johtuu ja miksi se näkyy niin selkeästi tälläkin palstalla kirjoittavien Lapualaisten jutuista?

Miksi kaikki muut tuntuvat tulevan Etelä-Pohjanmaalla toimeen paitsi Lapualaiset?

96

909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ylistaro peräseinäjoki ja nurmo, nää ei piä seinäjokea minään ja kaikkihan sen tajuaa miksi.

      • Anonyymi

        Ylistaro sai upean uuden kolukeskuksen.
        Peejoki sai Kalajärven matkailun kuntoon.
        Nurmo sai ohitustien ja Keskussairaalan sekä Finnpowerin.


    • Anonyymi

      Seinäjoki pitää muita pilkkanaan kuntakeskuksena. Siellä asuvista ihmisistä on muutaman vuoden aikana kasvanut itsekeskeinen siisäänkääntynyt lauma.

      • Anonyymi

        Joo seinäjoki sapotoijat kiertävät koko E-Pohjanmaata
        Aivan huuhaita levittäen


    • Anonyymi

      Seinäjokelaiset ovat MIEHIÄ, lapualaiset HOMONEITEJÄ. Herättäjäyhdistys on saavuttanut tuloksensa toimimalla kirkon kautta. Antanut muun muassa viime kesänä körttiseuroissaan ja edellisessä kirkolliskokouksessa virallisen lausunnon, jonka mukaa koko kirkko pitää homoistaa.

    • Anonyymi

      Lapua katkera viha.

      Juotaiskohan juurensa sieltä johtaja tasolta.?
      Sitähän sanotaan, että paska valuu alaspäin. Tietysti nuo työpaikat ovat yksitekijä.

      Mutta, kyllähän nämä ns, Äs-jokelaisetkin ovat katkeria ja liotsovat vielä kyseistä vihaa. Aina ei edes jaksa tuollaista ainaista piikittelyä, menee jo lapsellisuudeksi koko juttu. Kun täälläkin lueskelee noita juttuja, niin voisi sanoa, olisi kirveellä paljon töitä.

      • Anonyymi

        Onhan silä historialliset perinteet ennen sotia Lapua oli mahtipitäjä mutta jäi sittemmin Seinäjoen varjoon johon rautatien ympärille tuli hallintokeskittymät. Täytyy kuitenkin muistaa että maakunta on yhdessä päättänyt keskittää Seinäjoelle tärkeät valtion toiminnot ettei kaikki ole vain Vaasassa


    • Anonyymi

      Lapsellista touhua. Kyllä tässä pitäisi nyt vaan koittaa olla yhtä ja yrittää pärjätä muille maakunnille,ettei täältä muuta väki pois.

      • Anonyymi

        Ei mikään paikka voi olla seinäjoen kanssa yhtä
        -näähän haluaa olla kaikkien kunkkuja
        -jotta näille pitäisi kaikkien luovuttaa lusikansa


    • Anonyymi

      kukaan ei riitele yksin.

      • Täs tairat erehtyä, ku joku lapualaanen kysyy ja vastaa ittelleen. Minkään muun kaupungin sivuulla en oo törmänny samanlaashen vittuuluhun kun täälä. En kyllä mones oo käynykkään, mutta joo, täälä se on seleviö jotta joku harrastaa yksinpuhelua.


    • Anonyymi

      Johtuu siitä ihan lapualaisesta perusluonteesta. Lapualaiset ovat aina olleet tosikkoja ja kyräileviä, sekä ennenkaikkea vahingoniloisia. Tämän sain todistaa lasten urheilukisoissa, jossa joku järviseutulainen tyttö kaatui ja loukkasi jalkansa, niin lapualaisvanhempien porukka rupesi ivallisesti tälle nauramaan ja haukkumaan, maassa makaavaa nuorta tyttöä. Ja eräs lapualainen puhui suureen ääneen, ja osoitteli erästä toista nuorta tyttöä, ja sanoi että kattokaa ny kuinka joku lihava tuolla yrittää juosta.

      Tämmöinen ruma käytös on todella yleistä Lapualla, ja tekee kaikesta yhteisöllisyydestä mahdotonta, tavallisiin tapahtumiin tulee äkkiä tappamisen meininki, kun lapualaiset ovat asialla. Eikä tämä ole ainoastaan Lapua vs MuuMaailma, vaan myös Lapuan sisällä vallitsee tällaista "maassa makaavan potkimista". Lapualla ensin psyykataan, ja sitten jos toinen osapuoli jotenkin epäonnistuu, niin mennään vielä potkimaan se toinen vielä syvemmälle maanrakoon. Se on ns Lapuan tapa, ihmiset yrittää koko ajan nöyrryyttää toisiaan. Siitä se katkeruus ja vahingonilo kumpuaa.

    • Veikkaan että köyhyys näitä haittaa ja sen takia niin katkeria että ahistaa

    • Anonyymi

      Aloittajalta hyvä kannanotto. Olen syntynyt ja kasvanut aikuiseksi Lapualla ja siellä on vahvat sukujuuret. Yo kirjoitusten jälkeen muutin opiskelemaan Etelä-Suomeen,josta pitkän erityisasiantuntijauran jälkeen eläköidyttyäni paluumuutin hiljakkoin perhesyistä(iäkäs äiti)E-P:n ainoaan kaupunkiin,siis Seinäjoelle. Yhteiskunnallisia asioita aktiivisesti seuraavana,lueskelen joskus myös tätä palstaa ja todellakin lapualaisten kirjoitukset erottuvat muista agressivisuudellaan ja typeryydellään. Syvää myötähäpeää tunnen taustani takia. Oletukseni on,että muutamat trollit yrittävät kiihottaa muita samanmielisiä mukaan tai haastaa riitaa. Vastaavat sitten itse,kun ei tule vastakaikua. Uskon ja ainakin toivon,että kyse on pienen,marginaalisen ja heikkotasoisen ryhmän typeryydestä eivätkä monet tuntemani täyspäiset lapualaiset suinkaan suhtaudu Seinäjokeen näiden kirjoittelijoiden kiihkolla. Melko usein törmään tuttuhin lapualalaisiin Seinäjoen marketeissa,joissa asiointi näiden em.kirjoittelijoiden mielestä on lähes rikollista. Harmillista on,että muutamien ehkä mielenterveysongelmaisten kirjoittelu leimaa Lapuan ja lapualaiset ängyröiden asuttamaksi typeryyden pesäksi muun Etelä-Pohjanmaan keskuudessa ja ehkä laajemminkin. Eipä muilla kunnilla taida olla halua viritellä tai tehostaa yhteistyötä näissä olosuhteissa ja niinpä Lapua saa rauhassa näivettyä itse maalamassaan nurkassa.

      • Anonyymi

        Näin on.Sanoo toinen made in Lapua.


    • Anonyymi

      Lapualta muuttaa nuoriso ja koulutetut pois.
      Pian ei ne vähätkään junat pysähdy Lapualla mitkä nyt pysähtyy.Viheltää vaan.Ei ole tulevaisuudessa matkustajia.
      Taajamajuna tulee millä pääsee Seinäjoen kauppoihin 4 eurolla suunta.

    • Anonyymi

      Tässä sama kaveri vastailee itselleen

      • Anonyymi

        Joo ja muutenkin seinäjoen koko hävytömyys paistaa silti näissä vastauksissa


    • Anonyymi

      Mielenterveysongelmat on koko etelä-pohjanmaan ongelma sukurutsauksen jatke..onnea niille jotka on käyny mm.opiskelemassa ja tuonut puolisonkin muualta sukikin ehkä siis jatkuu uuteen puhtaampaan linjaan

    • Anonyymi

      Seinäjoen savikko on ruvennut nostamaan rapaa pintaa, siitähän tämä nykyinen jupakka juontaa alkunsa ja sitä rapaa sieltä vain ja aivan pulppuamaan,
      -sen tyrehyttämiseen huuvellaan taas apuja
      -mistä sitä löytyisi

      • Anonyymi

        Lapualla on aina syytetty ja haukuttu muita.
        Ensin venäläisiä, ryssiä, kommunisteja.
        Nyt körttiläiset haukkuvat toisuskovaisia, värillisiä,
        mamuja romaneja.
        Nyt lapualaiset kadehtivat naapurin autoa, traktoria, viljankuivaajaa, rouvaa.
        Vaikea kansanluonne, kun pitävät itseään aina parhaina.


    • Anonyymi

      Itse koen, että lapualaisuus leimaa pahasti Seinäjoella. Joka asiassa pitää Lapualle naureskella ja lapualaisten tekoja vähätellä. Aina saa kuulla samat hauskat vitsit ja heitot tasapäisyydestä, kun Seinäjoella kertoo olevansa lähtöisin Lapualta. Että eiköhän se vittuilu ole molemmin puolista.
      Teoriaini on, että seinäjokelaiset kärsii identiteettikriisistä: eivät oikein osaa päättää, olisivatko maalaisia vai pikkuhelsinkiläisiä. Seinäjoki brändääkin ja tuotteistaa jatkuvasti eteläpohjalaisuutta ihmeelliseen karikatyyriin, josta on enää vaikea tunnistaa oikeaa pohjalaisuutta.
      Ehkä siksi lapualaisuus ärsyttääkin, kun se on niin itsevarmaa ja aitoa, eikä lapualaiset kumartele Seinäjoen suuntaan.

    • Anonyymi

      SEinäjoki saa pitää omansa niinkuin tykkää ja mielipuoleensa
      -on siihen jo sulautettuna nuo kolme jos jälet onkin hyvääsesti näkyvissä

    • Anonyymi

      Ei Lapualaisten tarvitte Seinäjokea karehtia. Päin vastoin, liikkuessa muualla Eteläpohjanmaan ulkopuolella kyseinen kylä aiheuttaa myötähäpeää. Toisaalta käy kyllä sääliksikin Seinäjoen veronmaksajia, kuinka voi suuduuden hulluus aiheuttaa noin jumalattomat velat? Jotta ei totuus unohtuisi. Kaupungin lainamäärä on 239 miljoonaa euroa ja kaupunkikonsermin 583 miljoonaa euroa. Toisin sanoen asukasta kohden on velkaa 13,839€, vauvasta vaariin.

    • Anonyymi

      Lapualaaset on tuollaisia yksoikoisia tasapäitä, niin se on aina ollu

      • Anonyymi

        Virkiä haalistuu paidassa kun
        surkia tulee housuihin.
        Kunta laitetaan taas yhteen ja puolikahteen.
        Valtionavut supistuvat dramaattisesti.
        Johtajilla ja päälliköillä koittaa katastofaaliset olot, kun huippupalkat madaltuvat, eikä netissä ja kahvilla voi enää olla koko päivää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virkiä haalistuu paidassa kun
        surkia tulee housuihin.
        Kunta laitetaan taas yhteen ja puolikahteen.
        Valtionavut supistuvat dramaattisesti.
        Johtajilla ja päälliköillä koittaa katastofaaliset olot, kun huippupalkat madaltuvat, eikä netissä ja kahvilla voi enää olla koko päivää.

        On tyypillistä nurmon ja p-joen sekä ylistaron riisumista tuon huuhaat
        Muttei se lapuaan mitään vaikuta
        Suomi pidetään asuttuna onneksi valtion taholta
        Ja kyllä se jotenkin tämän velekasen SEINÄJOENKIN viepi maaliin

        Saves on vaikia rakentaa, pohja helposti pettää


    • Anonyymi

      Työmaalla on pari lapualaista ja ne ovat ainakin mukavia normaaleja ihmisiä. Muistan kun nuorempana lähettiin latosaareen niin sielä oli aina muutamia paikallisia koviksia jotka halusivat heti tapella jos saivat tietää että on jostain toiselta paikkakunnalta. En vastaavaan kulttuuriin ole törmännyt esim mietaalla tai kasinolla käydessä. Ilmeisesti ne samat kovikset nyt trollaa tällä palstalla ymmärtämättä että tekevät vain lisää hallaa lapuan maineelle.

      • Anonyymi

        Seinäjoki se on nykyisin pahinta aluetta koko suomenmaassa, josta on jatkuvaa kirjoitustakin lehtien palstoilla,
        -se on ykkönen mutta noilla tyhymyyksien teoilla
        -joista ei kyllä viitsi hurrata, onn siis vaarrrallinen paikka liikkkua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seinäjoki se on nykyisin pahinta aluetta koko suomenmaassa, josta on jatkuvaa kirjoitustakin lehtien palstoilla,
        -se on ykkönen mutta noilla tyhymyyksien teoilla
        -joista ei kyllä viitsi hurrata, onn siis vaarrrallinen paikka liikkkua

        Lapualaiset änkyrät tulevat nykyään tänne rähisemään kun kukaan ei mene junttilan ilman pakkoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Seinäjoki se on nykyisin pahinta aluetta koko suomenmaassa, josta on jatkuvaa kirjoitustakin lehtien palstoilla,
        -se on ykkönen mutta noilla tyhymyyksien teoilla
        -joista ei kyllä viitsi hurrata, onn siis vaarrrallinen paikka liikkkua

        Seinäjoki on suurkaupunki Lapuaan verrattuna, mutta Lapualla oli juurikin melkoiset puukkohipat. Seinäjoella saa hakea tosissaan tappelua, jos sellaisen haluaa saada aikaan.
        Lapualaiset osaavat kyllä soittaa suuta ja ärsyttää, joten oma vika jos nenä on aamulla poskella.

        Tämä ei ole mikään uusi ilmiö, eikä yksin seinäjokelaisten mielipide. Tässä taas kerran ylihärmäläisen toimittajan mielipide lapualaisista. Taidat olla keskiverto lapualainen, kun alvariinsa solvaat Seinäjokea ja seinäjokelaisia?
        "Meidän ylihärmäläisten teinien käsitys lapualaisista vastasi hyvin pitkälti J.R.R. Tolkienin kirjoissa esiintyviä Keski-Maan örkkejä.
        Lapualaiset olivat tyhmiä, pahoja ja arvaamattomia."

        Tämä juttu on lainaus muutaman vuoden takaisesta Maaseudun Tulevaisuudesta. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kantri/kaljakätköjä-heimotappeluita-teinirakkautta-mt-n-toimittaja-palasi-nuoruutensa-tanssipaikoille-1.170330


    • Anonyymi

      Nuoriso lähtee aina Äsjoelle.Niin opiskelemaan kuin viikonloppuisin bilettämään.Köyhemmät jää Tampparin Shellille ja homehtuneeseen Latosaaren murjuun.

      • Älä nyt, Latosaaressa esiintyy kohta Samantha Fox ja häntä menee kuolaamaan vanhat ukotkin. Uusi puoli ei muuten haise kovin pahasti, mitä nyt vähän jumppasalin tuoksua tanssijoiden hiestä.
        Latosaari on ehdottomasti hengissä pitämisen arvoinen, koska se on teiden risteyksessä ja sinne on helppo tulla maakunnasta.


    • Anonyymi

      Kävin usein 80 luvun alkupuolella mutta tuskinpa enää meen.Kirka tai Juce jos olis niin voisin mennä.Grillillä sitten vedettiin tasapäitä lättyyn kun alkoivat tyypilliseen tasapäätapaan vidduilemaan Sjokisille ja Nurmolaisille.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Täällä on noita ns, vääräleukoja, jotka eivät osaa muuta kuin aukoa päätänsä ja puhua mitä sylkisuuhun tuo.

      Ovat noita lastentarhalaisia, kun ei ole mitään sanottavaa, jotain leukailemista pitää väkisin vääntää.
      Kannattaa jättää omaanarvoonsa, tyhjänpuhujia.

    • Anonyymi

      Miksi S-joki hylätään ja pyritään sieltä taivahalle, rakennustyylikin muuttaa sitten rakennukset tätämyörin tasakatoisiksi
      -Kävelles ei enään osata maahan kattua -vaan vaharataan taivasta

      • Anonyymi

        Eiköhän se normaalisuus vielä häviä tai hävitetään tätämyöten ja kokonaan
        ja terveesti maasta kiinni pitäminen hylätään

        ASKELEISTA TULEE HUTERAT


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ne on kärttysiä siitä, että menettivät Seinäjoelle Tuomiokpitulin ja piispan. Jäljelle jäi entinen Kosolan tuvassa oleskellut Herätäjäyhdistys, eli nykyinen Homokörttiyhdistys. Väkimmärä pinenee, kun lesbot eivät synnytä, eivätkä Lapuan homomiehet astuta.


    • Anonyymi

      Saattaa olla tolloutta, mutta on siellä hienoa perinnettäkin siirretty. Mopopojat pysähtyy ja ottaa pipon pois, kun hautajaissaatto menee ohi. Esim.

    • Anonyymi

      pierasin just keskustelulle...

      • Mistä muuten johtuu että seinäjokiset on niin kovia joka paikassa kehumaan itseään ja haukkumaan muita? Huono itsetunto kyllä on paikkakunnalla aika yleistä.


      • Anonyymi
        micce7272 kirjoitti:

        Mistä muuten johtuu että seinäjokiset on niin kovia joka paikassa kehumaan itseään ja haukkumaan muita? Huono itsetunto kyllä on paikkakunnalla aika yleistä.

        Joo ei tarvii kuin illua lukasta, niin tajuaa niin tämän paikan keskenkasvuisuuden
        -tää porukat on aivan tenava tasua huutoineen ja vaatien ympäristöä alistumaan näitten huhuiluille


    • Anonyymi

      Kukas kestää tätä myllyn pyöritystä, mistä ei oo tulosta syntynyt
      -kokoajan mutten varoja katsatelevat pohojattomuuksissaan

      • Anonyymi

        Huutavat -jotta te kasvatte, kun meille luovutatte
        -voihan lutunat sentään, tätä humppaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huutavat -jotta te kasvatte, kun meille luovutatte
        -voihan lutunat sentään, tätä humppaa

        Mietaalla 80 luvulla parin Suomalaisen ykkösgenren rokkibändin kaverit joivat kaljaa takahuoneessa ja kusivat tyhjät lasipullot täyteen ja jättivät ne pöydälle.
        Sama tapahtui latosaaressa mutta sinne vääntivät lisäksi kakkapökäleet.Venäjäksi Gostjat.Remu laittoi sitten bäkkärin palvelut kuntoon ja tuli lohileivät sun muut suolapalat sekä juomat.Vesihuussitkin sitten joutuivat rakentamaan.


    • Anonyymi

      Ääsjoki on mielensä ilmaissut opon sieventäjänä, mikään tälle ei oo piisannut
      - samaa huutoa pitävät yllä kuin ennenkin, tänne kaikki ja sinne painuu.

    • Siinä olet oikeassa että naapureiden kanssa nokitellaan samaan tapaan kuin Ruotsi-Suomi maaottelussa konsanaan, mutta tuota aitoa vihaa en kyllä allekirjoita.

      Tämä palsta ei kuitenkaan edusta kuin korkeintaan sadasosaa kaupungin asukkaista ja vähintään puolet kirjoituksista naputtelee pari kolme joille on jäänyt joku levy päälle ja he sitten toistavat samaa asiaa jopa kymmeniä kertoja päivässä.

      Kuinkahan suuren osan lapualaisten kirjoituksista kirjoittaa mitä ilmeisimmin yksi ainoa henkilö, joka pelkää Seinäjoen vievän hänen kukkaronsa?

      Nettiin mahtuu monenlaista viheltäjää, kuten vaikka panda- ja mulliripulista kirjoittava. Siinä tapauksessa kyse taitaa olla jo jonkinlaisesta sairaudesta.

      Ei pidä ottaa liian vakavasti näitä juttuja, vaan ohittaa ne joissa ei ole päätä eikä häntää.

      • Anonyymi

        Lapualaisten katkeruus johtuu siitä, että he ovat nopeasti rapistuva kunta, jossa on alkeellinen, huonosti koulutettu väestö, jolla on turhat luulot itsestään. Heidän suurin henkinen ihanteensa on Körttiopisto
        Kaikki etuisuudet ja varat valuvat meille Seinäjoelle, ja niin pitää ollakin. Lapualaisista ei ole yksinään ilman silmälläpitoa muuhun kuin rähisemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapualaisten katkeruus johtuu siitä, että he ovat nopeasti rapistuva kunta, jossa on alkeellinen, huonosti koulutettu väestö, jolla on turhat luulot itsestään. Heidän suurin henkinen ihanteensa on Körttiopisto
        Kaikki etuisuudet ja varat valuvat meille Seinäjoelle, ja niin pitää ollakin. Lapualaisista ei ole yksinään ilman silmälläpitoa muuhun kuin rähisemään.

        Heinosen porukka Seinäjoella valmistelee Seinäjoelle konkurssia.

        Lapualaiset ovat sivistyneitä ja hienoja ihmisiä. Seinäjokisista osa täysin pöljiä pipolaisia.
        Pröystäileviä "tyhjät rummut kumisevia".

        Kyllä Seinäjoki sai yli vuosisata sitten rautatiet Törnävän herran avulla, kun lapualaiset pelkäsivät, että tulee työväenaate=kommunistit sinne. Tämä on nyt tosiasia, Seinäjoki on Eteläpohjanmaan keskus. Oikeastaan koko Pohjanmaan, mutta Vaasa ruåttalaisineen ja vanhalla rahalla vielä vikisee.

        Kyllä lapualaiset osaavat olla yhteistyökykyisiä, vaikka muutamat yritykset ovat lähdössä. Se on huono juttu. Mutta lapualaisilla on tapana lyödä omiaan, kusta omaan pulttuunsa. Sitten on vaikea niitä pöksyjä kuivatella, ettei näkyisi...


      • nuorissa_on_tulevaisuus
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapualaisten katkeruus johtuu siitä, että he ovat nopeasti rapistuva kunta, jossa on alkeellinen, huonosti koulutettu väestö, jolla on turhat luulot itsestään. Heidän suurin henkinen ihanteensa on Körttiopisto
        Kaikki etuisuudet ja varat valuvat meille Seinäjoelle, ja niin pitää ollakin. Lapualaisista ei ole yksinään ilman silmälläpitoa muuhun kuin rähisemään.

        Höpö, höpö! Lapulaista hyvin harva on edes käynyt koko opistolla ja silloinkin jossain häissä vieraana.
        Seinäjoelle ei valu muuta kuin yritysten ja ihmisten luonnollinen siirtymä.
        Valtakunnassa kaikki hyvin!
        Ei pidä aina liioitella.


    • Anonyymi

      Ei pelaa välit seinäjoen eikä vaasan välillä, kun ei seinäjoesta ole mihkään vaasaan verratessa.
      Eikä Etelä-Pohjanmaa kokonaisuutena siedä seinäjokea.

    • Anonyymi

      Etelä-Pohjanmaa on koko maan kateellisinta aluetta. Eikä ole kyse siitä, että tehtäis komimpaa kuin naapurilla. Kyllä täällä enimmäkseen kampitetaan ja heitetään kapuloita rattaisiin. Siksi täällä ei mikään menesty eikä yhteistyötä tehdä missään, koska pelätään että joku toinenkin hyötyy. Ja jos joku vähänkin menestyy, niin kyllä mustamaalaajia riittää.

      Eikä ole pelkästään kyse Seinäjoki vs muut asetelmasta. Kyllä ihan pelkästään esim Lapuan sisällä löytyy hurja määrä kateutta omia harvoja menestyjiä kohtaan. Sama juttu melkein joka pitäjässä, haukkujia ja mustamaalaajia riittää. Ei tarvi olla kuin kasvua tehnyt yrittäjä, niin jo löytyy haukkujia ja trollaajia.

      Puhutaan venäläisestä kateudesta, jota esiintyy yllättäen eniten Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Sen sijaan itse Venäjällä tämmöistä kateutta ei edes ole olemassa, vaan siellä suhtaudutaan paljon positiivisemmin menestyjiin, tulotasosta riippumatta.

    • Anonyymi

      Seinäjoen kukoilut, sillä tämä kylä tuppensa tervaa, on se niin lapselista tämä kukoilu huuto ja aivan yksipuolista vielä, pikkuhiljaa väet liukenoo tästä sompasta.

    • Anonyymi

      Pahalta näyttää kyllä Lapuan kannalta

    • Anonyymi

      No minä syntyjään Helsingistä ja muutin Pohjanmaalle 20 vuotta sitten...aivan uskomatonta miten ihmiset tietävät kaikki asiat toisistaan! Sitä kerrotaan kaikki yksityiskohtaisetkin asiat jostain (ainakin minulle tuntemattomasta tai puolitutusta) henkilöstä joka minua ei ainakaan voisi vähempää kiinnostaa. Eikö oikeasti Pohjalaisilla ole mitään häpeää tässä käyttäytymisessä että toisten asioita ja ihmisiä vatvotaan toisille? Eikö se anna kuvaa ihmisestä joka yrittää päteä tmv-en vieläkään tiedä miksi näin tehdään Pohjanmaalla.

    • Anonyymi

      Ja kyllähän me Hesalaiset kieli poskessa mollattiin Keravalaisia mutta tämä, että täällä Pohjanmaalla mennään henkilökohtaisuuksiin-työpaikalla kerrotaan jopa intiimejä asioita. Tulee tunne että täällä ei tosiaankaan kannata luottaa keneenkään. Kertovat sen toiselle ja taas toiselle. En yksinkertaisesti käsitä.

    • Anonyymi

      60-luvun alussa Lapualla oli vielä enemmän asukkaita kuin Seinäjoella.

    • Anonyymi

      Johtuu häpeällisestä omasta menneisyydestä ja tulevaisuudesta: Sankareita IKL, Muilun veljekset, Vihtori Kosola, ja Homokörttiyhdistys. Nykyisyydestä: Menetety Piispanistuin ja Tuomiokapituli, sekä yleisestä rahanpuutteesta. Kyllä itsekin Lapualaisena häpeäisin.

    • Anonyymi

      Eipä seinäjokea alueellamme kukaan ota enään tosissaan, saa mennä menojaan
      Vissiin avaruus kutsuu, ytinvoimala kyllä lopullisesti hoitaa sen lährrrön

    • Anonyymi

      Katkeruus johtuu siitä, että Lapualaiset miehet ovat haluttomia ja kyvyttömiä lapsettomia, joiden lasten isät ovat muualta!

      • Anonyymi

        EI PIINATA RAUKKOJA ENÄÄ PIDEMPÄÄN. OTETAAN LAPUALAISET HUOSTAAN JA OIKAISTAAN. Sitten. Lapualisillakin on lopulta hyvä olo!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI PIINATA RAUKKOJA ENÄÄ PIDEMPÄÄN. OTETAAN LAPUALAISET HUOSTAAN JA OIKAISTAAN. Sitten. Lapualisillakin on lopulta hyvä olo!

        Kyllää ylistaros kiroothan lekkerikylän valheelisia lupauksia, joo aivan lälläriksi on touhut menny, rakennetaa aivan toissilmin viemärit unhottaen tätähän tää on


    • Anonyymi

      Seinäjoki näivettää muuta maakuntaa kun se elää niiden kukkarosta ja kuppaa kaiken itselleen.

      Miltä sinusta tuntuisi jos suuruudenhullu avaruuden pääkaupungiksi julistautunut, keinotekoisesti luotu "suurkaupunki" itsekeskeisine bisneseliitteineen ja ylimielisine herroineen haluaisi päättää vuosisatoja itsenäisenä eläneen kotikuntasi asioista ja liittää kotikuntasi mielivaltaisesti itseensä?

      Luulisi tuntuvan pahalta kun ensin viedään omasta kunnasta kaikki vetovoimatekijät pois, kustaan niskaan ja vielä pilkataan että vieläkö sä jaksat kitkutella siellä?

      Tietysti jos olet juureton milleniaali niin ethän sinä näiden päälle ymmärräkään...

      • Anonyymi

        Kyseessä on kouluttamattoman Lapuan väen alemmuudentunne.Idoleina IKL, Muilun veljekset, Vihtori Kosola ja puukot. Ehkä myös Homokörttiyhdistys.


      • Anonyymi

        Seinäjoelta pukkaa pölijämpää jäläkeä mitä muualta eposta, osaa on noista kurijen-nevan mätästyämaalla alkunsa saaneita ja päälle pitkää törnäistä koulua kulkien, niinkuin toi yksi ikl-llää veisaava ykskanttinen, nua eivät koskaan pääse normalisoitumaan arjen toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seinäjoelta pukkaa pölijämpää jäläkeä mitä muualta eposta, osaa on noista kurijen-nevan mätästyämaalla alkunsa saaneita ja päälle pitkää törnäistä koulua kulkien, niinkuin toi yksi ikl-llää veisaava ykskanttinen, nua eivät koskaan pääse normalisoitumaan arjen toimintaan.

        Kun arvioidaan Lapualaisten älyllistä tasoa, se näkyy yllä olevasta kirjoituksesta: Kirjakielen puute, sekava ajattelu ja asioiden väärä yhdistäminen. Tällaiseen sotkuiseen mieleen uppoaa IKL, Muilun veljekset ja koulutuksen vastustaminen. Perspektiivi on vain se, mitä navettansa sontaluukusta näkevät.
        Siksi me sivistyneet Seinäjokiset olemme vieneet heiltä Tuomiokapitulin, piispan ja rahat. Kyllin tyhmiä puolustautumaan. Vain typerä uho on enää jäljellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun arvioidaan Lapualaisten älyllistä tasoa, se näkyy yllä olevasta kirjoituksesta: Kirjakielen puute, sekava ajattelu ja asioiden väärä yhdistäminen. Tällaiseen sotkuiseen mieleen uppoaa IKL, Muilun veljekset ja koulutuksen vastustaminen. Perspektiivi on vain se, mitä navettansa sontaluukusta näkevät.
        Siksi me sivistyneet Seinäjokiset olemme vieneet heiltä Tuomiokapitulin, piispan ja rahat. Kyllin tyhmiä puolustautumaan. Vain typerä uho on enää jäljellä.

        Onkos kellopään kello koskaan ajassa.
        VIISAUS
        Kuuntele Viisauden sanoja, seuraa sen opetuksia ja kätke ne sydämeesi. Sen periaatteet ovat yleismaailmallisia ja kaikki hyveet ovat siitä riippuvaisia, se on ihmiselämän todellinen opastaja ja valtias.

        Pidä kielesi kurissa, vartioi huuliasi, niin etteivät oman suusi lausumat sanat häiritse mielenrauhaasi.

        Joka rampaa pilkkaa, varokoon hän itse koskaan ontumasta! Joka mielihyvin puhuu muiden puutteista, on saava katkerin sydämin kuulla omistaan.

        Paljoa puhumista seuraa katumus, turvallisuus asustaa hiljaisuudessa.

        Puhelias mies on yhteiskunnalle taakaksi, korva kipeytyy hänen lörpöttelystään, hänen sanojensa hyökylaine hukuttaa keskustelun.

        Älä kersku itsestäsi, sillä se tekee sinut halveksituksi, älä pilkkaa toista, sillä se on vaarallista.

        Karvas pilanteko on myrkkyä ystävyydelle, se joka ei osaa kieltään hallita, saa elää rauhattomuudessa.

        Hanki itsellesi ne mukavuudet, jotka sopivat asemaasi, älä kuitenkaan kuluta kaikkia varojasi, vaan anna nuoruutesi järkevyyden tulla vanhuutesi turvaksi.

        Ahneus on pahojen tekojen isä, säästäväisyys hyveittemme varma vartija.

        Huolehdi omista teoistasi, anna viranhaltijain vastata valtiosta.

        Älkööt huvituksesi olko kalliit, ettei niiden hinta olisi suurempi kuin niiden tuottama nautinto.

        Älä anna menestyksen tehdä sinua huolettomaksi, ajattelemattomaksi ja siirtää tarkkaavaisuuttasi pois taloudellisuudesta. Se, joka suo itselleen liikaa elämän ylellisyyksiä, joutuu jonakin päivänä valittamaan sen välttämättömyyksien puutetta.

        Älä usko ketään ennen kuin olet asettanut hänet koetukselle, äläkä ole koskaan aiheetta epäluuloinen — se on rakkaudettomuutta.

        Kun olet todistanut, että mies on rehellinen, sulje hänet aarteena sydämeesi, pidä häntä kallisarvoisena jalokivenä.

        Älä ota vastaan suosionosoituksia voitonhimoiselta, älä solmi ystävyyttä pahan ihmisen kanssa, heistä tulee ansoja hyveellisyydellesi ja he tuottavat sielullesi surua.

        Älä tuhlaa tänään sitä, mitä huomispäivä voi tarvita. Älä jätä sattuman varaan sitä, minkä harkinta voi saada aikaan tai huolenpito estää.

        Viisastu muiden kokemuksista ja opi oikaisemaan omat virheesi toisten harha-askelista.

        Älä kuitenkaan odota edes viisaudesta ehdotonta menestystä, sillä päivä ei tiedä, mitä yö voi tuoda mukanaan.

        Hullulle ei aina käy huonosti, eikä viisas onnistu aina yrityksissään, mutta hullu ei ole koskaan tuntenut ehdotonta autuutta, eikä viisas ole ollut täysin onneton.
        Elonpyörä — 1960 n:o 2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos kellopään kello koskaan ajassa.
        VIISAUS
        Kuuntele Viisauden sanoja, seuraa sen opetuksia ja kätke ne sydämeesi. Sen periaatteet ovat yleismaailmallisia ja kaikki hyveet ovat siitä riippuvaisia, se on ihmiselämän todellinen opastaja ja valtias.

        Pidä kielesi kurissa, vartioi huuliasi, niin etteivät oman suusi lausumat sanat häiritse mielenrauhaasi.

        Joka rampaa pilkkaa, varokoon hän itse koskaan ontumasta! Joka mielihyvin puhuu muiden puutteista, on saava katkerin sydämin kuulla omistaan.

        Paljoa puhumista seuraa katumus, turvallisuus asustaa hiljaisuudessa.

        Puhelias mies on yhteiskunnalle taakaksi, korva kipeytyy hänen lörpöttelystään, hänen sanojensa hyökylaine hukuttaa keskustelun.

        Älä kersku itsestäsi, sillä se tekee sinut halveksituksi, älä pilkkaa toista, sillä se on vaarallista.

        Karvas pilanteko on myrkkyä ystävyydelle, se joka ei osaa kieltään hallita, saa elää rauhattomuudessa.

        Hanki itsellesi ne mukavuudet, jotka sopivat asemaasi, älä kuitenkaan kuluta kaikkia varojasi, vaan anna nuoruutesi järkevyyden tulla vanhuutesi turvaksi.

        Ahneus on pahojen tekojen isä, säästäväisyys hyveittemme varma vartija.

        Huolehdi omista teoistasi, anna viranhaltijain vastata valtiosta.

        Älkööt huvituksesi olko kalliit, ettei niiden hinta olisi suurempi kuin niiden tuottama nautinto.

        Älä anna menestyksen tehdä sinua huolettomaksi, ajattelemattomaksi ja siirtää tarkkaavaisuuttasi pois taloudellisuudesta. Se, joka suo itselleen liikaa elämän ylellisyyksiä, joutuu jonakin päivänä valittamaan sen välttämättömyyksien puutetta.

        Älä usko ketään ennen kuin olet asettanut hänet koetukselle, äläkä ole koskaan aiheetta epäluuloinen — se on rakkaudettomuutta.

        Kun olet todistanut, että mies on rehellinen, sulje hänet aarteena sydämeesi, pidä häntä kallisarvoisena jalokivenä.

        Älä ota vastaan suosionosoituksia voitonhimoiselta, älä solmi ystävyyttä pahan ihmisen kanssa, heistä tulee ansoja hyveellisyydellesi ja he tuottavat sielullesi surua.

        Älä tuhlaa tänään sitä, mitä huomispäivä voi tarvita. Älä jätä sattuman varaan sitä, minkä harkinta voi saada aikaan tai huolenpito estää.

        Viisastu muiden kokemuksista ja opi oikaisemaan omat virheesi toisten harha-askelista.

        Älä kuitenkaan odota edes viisaudesta ehdotonta menestystä, sillä päivä ei tiedä, mitä yö voi tuoda mukanaan.

        Hullulle ei aina käy huonosti, eikä viisas onnistu aina yrityksissään, mutta hullu ei ole koskaan tuntenut ehdotonta autuutta, eikä viisas ole ollut täysin onneton.
        Elonpyörä — 1960 n:o 2

        Törnävän mielisairaala perustettiin Lapuaaaalaisia varten, ja yllä näkyy edelleen Lapualaisten potilaiden paikkojen tarve. On kyllä aiheellista lopettaa koko hullu, huonomaineinen kylä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Törnävän mielisairaala perustettiin Lapuaaaalaisia varten, ja yllä näkyy edelleen Lapualaisten potilaiden paikkojen tarve. On kyllä aiheellista lopettaa koko hullu, huonomaineinen kylä

        Tiiviimmin sitä tarvitsijoille se pistettiin ja sitten näitä kuletittiin kurijen-nevalla sikiämässä mätäiden välissä alkulähteillä ja tämä on nyt sitten sen tulosta, kyllä tua paikka ei tuu koskaan yksin seleviämään lutunat, ympäri maakuntaa kiertävät vääristellen almuja anelemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiiviimmin sitä tarvitsijoille se pistettiin ja sitten näitä kuletittiin kurijen-nevalla sikiämässä mätäiden välissä alkulähteillä ja tämä on nyt sitten sen tulosta, kyllä tua paikka ei tuu koskaan yksin seleviämään lutunat, ympäri maakuntaa kiertävät vääristellen almuja anelemassa.

        Yllä olevasta Lapualaisen sepustuksesta nähdään, miksi Törnävää tarvitaan Lapualaisille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevasta Lapualaisen sepustuksesta nähdään, miksi Törnävää tarvitaan Lapualaisille!

        Totta! Lapualaisten potilaiden vika on homokörttiys, alemmuudentunne ja tekopyhyys.


    • Anonyymi

      Seinäjoella huuretaan, jotta meirän sairaala, kuntayhtymänhän se on
      Pitää tuon nimi vain palauttaa vielä entiselleen ja oikeaksi.

    • Anonyymi

      Ideaparkin avaamisen jälkeen on lapualaisten katkeruus kyllä noussut ihan uusiin sfääreihin.

      • Anonyymi

        Seinäsjoella alkaa veikkauskisa mitkäliikeet lopettavat jo olevista ensinmäisinä
        -kukas arvaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Seinäsjoella alkaa veikkauskisa mitkäliikeet lopettavat jo olevista ensinmäisinä
        -kukas arvaa

        Mahtaa olla Lapualla ne ensimmäisenä lopettavat liikkeet? Siellä kun lopettaminen on ollut arkipäivää jo parikymmentä vuotta.


    • Anonyymi

      Miksi tamperelaiset on katkeria, kateellisia turkulaisille?

      • Anonyymi

        Se on näytelmää vain ja hupia heillä.

        Seinäjoella on halut koko aluen laittaa pasinaksi kauppalalleen ja rahastaa koko aluetta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on näytelmää vain ja hupia heillä.

        Seinäjoella on halut koko aluen laittaa pasinaksi kauppalalleen ja rahastaa koko aluetta

        Lapualaiset kulkevat häpeissään pää alaspäin, sillä heidän rasitteitaan ovat: IKL, Muilun veljekset, Vihtori Kosola, Pärmin tukahduttama kapia, pois siirretty Tuomiokpituli ja piispa sekä yleinen köyhyys ja tyhmyys.


    • Anonyymi

      Mikäs on törnäisten tavaramerkki nyt -

      • Anonyymi

        NYT Lapualaisten ostaman tavaran kyljessä on uuden Seinäjokisen mahti liikkeen hintalappu. TÄNNE NE KURJAT TUOVAT VÄHÄT RAHANSA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NYT Lapualaisten ostaman tavaran kyljessä on uuden Seinäjokisen mahti liikkeen hintalappu. TÄNNE NE KURJAT TUOVAT VÄHÄT RAHANSA.

        Oottepa tyhmiä kun ette tajua mihin raha menee. Henkkamaukalle tuhlatut rahat menee Ruotsiin, ja Poweriin hassatut rahat Norjaan. Yhtään hilua niistä ei tule Seinäjoelle. Se kato se raha menee sille yritykselle, ei Seinäjoelle. No samburger on rekisteröity Kauhavalle, mutta ei sekään raha Kauhavalle mene, vaan sille yrittäjälle itselleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oottepa tyhmiä kun ette tajua mihin raha menee. Henkkamaukalle tuhlatut rahat menee Ruotsiin, ja Poweriin hassatut rahat Norjaan. Yhtään hilua niistä ei tule Seinäjoelle. Se kato se raha menee sille yritykselle, ei Seinäjoelle. No samburger on rekisteröity Kauhavalle, mutta ei sekään raha Kauhavalle mene, vaan sille yrittäjälle itselleen.

        Ootko koskaan ajatellut mistä ne työntekijöt niihin liikkeisiin tulee?
        Minnekkä ne maksaa veronsa, voi olla että Seinäjoelle ja jopa Lapuallekin joku!

        Itse taidat olla aika tyhmä?????????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oottepa tyhmiä kun ette tajua mihin raha menee. Henkkamaukalle tuhlatut rahat menee Ruotsiin, ja Poweriin hassatut rahat Norjaan. Yhtään hilua niistä ei tule Seinäjoelle. Se kato se raha menee sille yritykselle, ei Seinäjoelle. No samburger on rekisteröity Kauhavalle, mutta ei sekään raha Kauhavalle mene, vaan sille yrittäjälle itselleen.

        Yritysten verotukset menevät työntekijöiden kotipaikan mukaan nykyään. Kannattaa ottaa selvää ennekuin huutelee. Lapualainen käy ääsjoella töis niin se raha menee lapualle. Siksi kuntien työpaikka omavaraisuusate on se tärkeä luku. Se kertoo kunnan elinvoiman


    • Anonyymi

      Suurin osa Lapualaisista ovat normaaleja ihmisiä muutama häiriintynyt trolli pilaa tällä palstalla koko lapuan maineen. Itse olen lapualta ja olen iloinen että seinäjoki on lähellä. Änkyrät voisi viedä sinne saunantaakse.

      • Anonyymi

        Ne putket ne putket, kysyn vaan
        -mites ne velloooo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne putket ne putket, kysyn vaan
        -mites ne velloooo

        Tosiaan, kaivettiinko se jo upotettu 7 ilometriä Hellanmaassa ylös?


    • Anonyymi

      Jos Seinäjoki poistettaisiin kartalta ja tilalle laitettaisiin periferia. Mitenkä paljon mahtaisi Lapuan väkiluku laskea yhdsessä vuodessa. Lapua saa olla onnellinen että kaupunki on veturin rajalla. Ilman Seinäjokea koko lapua olisi jo kuollut:)

      • Anonyymi

        Seinäjoki on törkee ympäristöjä kohtaan, ja tuota samaa virtä veisaat alueemme-yhteisen punttauksen takaa, seinäjoki on tyhymyyttään vielä latistanut mattovedoillaan aluettamme ja näin lopuksi ampunut itseään polveen , kun alueen hyvinvointia on näin itsekäästi ajatuksin supistettu -nättylän ottein


    • Anonyymi

      Lapua oli aito kaupunki hiippakuntineen. Junanrata ja teollisuutta Alkoivat sisäsiittoiseksi ja estivät yritysten ym ihmisten tulon Lapualle. Seinäjoki pinenenä kauppala päätti kehittyä. Tänäpäivänä vielä seinäjoki kehittyy ja Lapua junnaa paikallaan. siitä on kyse. Katkeruus. Ei pysähdy enään junat. Ei ole teollisuutta. Ei ole enään hiippakuntaakaan kun nimessä. Väärät päätökset. Lapua olisi voinut olla iso ja uljas

      • Anonyymi

        Mitäs seinäjoelta toesta löytyy, missä on henkevyys, missä on urhoolisuus toista kohtaan
        - vain itsekyyttä löytyy, mukamas autamiseen verhottuna
        - on tämä aika kalsea paikka
        - mihin tämä rakentuu tämmenen elämä ja meno


      • Anonyymi

        Vai lähdetkö taivastelemaan, siinäkös on elämän purtesi :

        En minä monimutkaiseen pyri
        vaan yksinkertaiseen.
        Niin että kun puhun
        sinulle ruususta,
        sinä sen heti näet.
        Ja kun huomaat
        että ruusu on ruusu,
        eikä mikään ole
        salattu enää.
        Portti avataan
        ja voit kävellä puutarhassa.
        A-H-kärkkäinen


    • Anonyymi

      Kylläpäs ahdistaa lapualaisia ideaparkin menestys.

      Mitä ihmettä he odottivat? Että sadantuhannen ihmisen keskelle rakennettu ostoskeskus ei menestyisi, kun vastaavaa ei alueella ole?

      Ihmetyttää tuo katkeruus, upean ostosparatiisin saivat hekin kiitos Seinäjoen läheisyyden.

      • Anonyymi

        Voi itea, kyllähän tuloo seinäjokisille kalliiksi ja aiheuttaa muutenkin muutosta seinäjoen rakenteisiin, eiköhän tämä revi seinäjoen ja lopullisesti kappaleiksi.


    • Anonyymi

      Lapuaa hävettää menneisyys ja nykyisyys. Siitä katkeruus:

      a. Menneisyys: IKL, Muilun veljekset, Vihtori Kosolan konkurssi, Pärmin kukistama LAPUALIIKKEEN kapina, Piispan ja piispanistuimen muutto Seinäjoelle. Liian syntisiä.
      b. Nykyisyys: Herättäyhdistyksen muuttuminn homoyhteisöksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe