Aihe

Onko Krääkkiössä enää minkäänlaista toimintaa?

Anonyymi

Olen tätä kesää aiemmin käynyt Vesilahden Krääkkiössä joskus 90-luvulla sukulaiseni mökillä. Tällöin kylässä toimi kauppa,koulu, bussit kulki ja lkehmät pelloilla teki olotilan mieluisaksi. Lisäksi kävimme tuolloin Juhannuksena maamiesseuran järjestämällä juhannuskokolla ja kylässä toimi kyläyhdistyskin aktiivisesti.

Nyt siis yli kahdenvuosikymmenen jälkeen kylästä ei juuri mitään jäljellä. Kauppa suljettu, julkinen liikenne lakannut, koulussa toimi sentään museo ja pelloilla ei näkynyt ainoatakaan lehmään. Mitään kokkoa ei enää poltettu, jossa se silloin aiemmin paljo ja kyläyhdistyksellä ei mitään tapahtumumia. Nuorisoseuraintalokin tyhjänä rapistui seututien varessa. Siitä puhumattakaan, että kylänraitilla ei juurikaan vastaantulijoita.

5

82

  Vastaukset

  • Ei ole rääkkiössä enään houkutuksia ei. Kunnanjohtaja ei taida edes tietää missä rääkkiö siaitsee,haluaa vaan myydä kaikki virkistysalueet kirkolta isoille pohatoille jokka rakennuttaa isoja lukaaleita kuraiseen rantaan sakolahden perälle. Taidan myydä pirttini kirkolta ja muutan rääkkiöön jossa on sentään luonto vielä koskematon ja raiskaamaton .

  • Vesilahden kunnanhallitus päättää maanantaina kunnan palveluksessa olevaa henkilöstöä koskevan yt-menettelyn aloittamisesta.

   Yt-menettelyjen tavoitteena on selvittää ne talouden ja palvelujen tasapainottamisen vaihtoehdot, joilla saadaan aikaan 200 000-500 000 euron säästöt vuosien 2020-2022 aikana.

   Esityksen mukaan kunnanhallitus nimeää työnantajan edustajiksi neuvotteluryhmään kunnanjohtajan, hallintojohtajan, sivistysjohtajan sekä yhteistoimintaelimen luottamushenkilöjäsenen.

   Lisäksi kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan toteuttamaan työnantajan puolesta yhteistoimintamenettelyn sekä antamaan toteuttamista koskevat ohjeet ja aikataulut.

   Päätösesityksen mukaan Vesilahti aikoo myös hakea harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta.

   Säästöjen tarve kävi selväksi talousarvion valmistelun yhteydessä. Työvoiman vähennystarvetta ei ole arvioitu, vaan tarkemmat tavoitteet henkilöstön ja organisaation osalta asetetaan neuvottelujen aikana.

   Vesilahden kunnan talouden tilanne on heikentynyt sopeuttamisohjelmista huolimatta. Tämä on johtunut osaltaan tulojen alenemisesta, mutta myös sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten merkittävästä noususta.

   Arvioiden mukaan alijäämä kasvaa kuluvan vuoden osalta entisestään talousarviossa arvioidusta 1 315 000 eurosta vuosikatteen jäädessä jälleen negatiiviseksi.

   Ennuste vuoden 2020 alijäämästä on tällä hetkellä 1 190 000 euroa. Vuoden 2021 osalta alijäämä olisi 360 000 euroa ja vuonna 2022 ylijäämää kertyisi 80 000 euroa.

   Vuonna 2022 taseen kertyneen alijäämän arvioidaan olevan 2 140 000 euroa eli 479 euroa asukasta kohden. Kuntalaki edellyttää, että kunnan talous on tasapainossa tai ylijäämäinen.

  • Krääkkiöläisetkin joutuu maksamaan kirjasto Lähteen miljoonavelkaa mikä tämän edellisen jutun ydin kai on ,kun syödään enemmän kuin tienataan.Sellaisia on kunnan valtuutetut ollut aina ja ei ne koskaan viisastu.

  • Kuinka paljon se terveystalo kunnalle maksaa?

   • Ajoin Krääkkiön läpi jokunen viikko sitten Tammelaan.
    Aika hiljaista oli.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1711