Läheisriippuvuus

Anonyymi

Mitä islam sanoo läheisriippuvuudesta.

3

134

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Koraanissa ei ymmärrettävästi erikseen mainita kaikkia nykypäivänä nimettyjä psykologisia ilmiöitä, joten on hyvä miettiä, mitä läheisriippuvaisuus on. Se lienee tunne-elämän ongelma, jolle leimallista on mm. huono itsetunto. Huonosta itsetunnosta kärsivän muslimin on syytä pohtia sitä, että Allah hänet loi ja häntä rakastaa häntä sellaisenaan, vaatimatta täydellisyyttä.

   Ajattelen, että tämän kysymyksen taustalla saattaa olla painimista läheisriippuvaisen läheisen kanssa, jonka ongelma saattaa ilmetä pakonomaisena tarpeena pitää lankoja käsissään. En tiedä, voiko läheinen tehdä asialle paljoakaan. Kuitenkin, mitä islam asiasta sanoo, niin suuren hallinantarpeen omaava voi pohtia Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) sanoja, että osa muslimina olemista on sellaisen jättäminen, mikä ei kosketa itseä. Aina ei siis pidä puuttua toisten asioihin ja toisten tapaan toimia, eikä ole esim. tarpeen tietää puolisosta 24/7 missä hän tarkalleen on.

   Tähän piirteeseen, siihen hallinnantarpeeseen, voi helposti liittyä myös epäterve mustasukkaisuus, mihin taas helposti liittyy henkinen väkivalta. Näistä asioista ja islamin mukaisemmasta käytöksestä jotain täällä:
   http://siratinsilta.blogspot.com/2016/10/vakivalta-fyysinen-henkinen.html

   • Anonyymi

    Mohamed inhosi ihmisiä, jotka roikkuivat hänessä kiinni ja kyselivät turhaan neuvoja. Mohamedilla ei aika riittänyt selvittää jokaisen ongelmia, niinpä hän pyysi Allahilta neuvoa, johon hän sai vastauksen "Karkoita jokainen uppiniskainen takaisin erämaahan, äläkä vaivaa minua enää turhilla kysymyksillä".


  • Anonyymi

   Ihmisen tulee palvoa Jumalaa. Ei toista ihmistä, autoa,rahaa, omaa kuvaansa. Siksi ei pidä ihailla itseään peilistä eikä palvoa toista ihmistä. Jos elää Jumalan tahdon alla mikään muu eikä kukaan muu mene sen edelle. Eli kyllähän se tietynlaista epäjumalan palvontaa on. Läheisriippuvainen voisi tarkastella omaa uskoaan Jumalaan ja nostaa sen elämässään tärkeäksi uskoa että Hän antaa avun ei toinen ihminen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   298
   8471
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   4788
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   193
   3783
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   84
   1897
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1772
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1551
  7. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   122
   1173
  8. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1125
  9. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   7
   1091
  10. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   101
   1079
  Aihe