Hitaasti oikeaan suuntaan?

Anonyymi

Nyt alkaa Pohjoismaiden uusien ravintosuositusten sorvaaminen vuodelle 2022.
Ensimmäinen askel on tunnistaa ne ravintoaineet joita tulee tarkastella erittäin tarkkaan. Lokakuun loppuun mennessä voidaan jättää ehdotuksia kyseisistä ravintoaineista. Kaikki voivat jättää ehdotuksia mutta samalla on kerrottava miksi-merkitys ja löytyvä tieteellinen data.

Saapas näkee mitä kenkä tekee. Ohjaako terveellisyys vai kaupalliset edut?

42 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

  • "- Elintarviketeollisuuden epäillään pääsevän sanelemaan ravintosuosituksia. Tämän näkemyksen suomalaistutkijat ovat tyrmänneet kautta linjan.
    – Pohjoismaisia ravitsemussuosituksia tehtäessä koettiin jonkin verran teollisuuden vaikuttamisyrityksiä. Varsinkin ruotsalaiset kollegat kokivat, että suositusten sisältöön yritettiin vaikuttaa. Mutta tällaisissa asioissa ei anneta periksi"
    yle.fi/uutiset/3-10730414

    • Eipä ravitsemustutkimuksessa ole ihmeempää tapahtunut viime vuosina eikä teollisuus ole päässyt vaikuttamaan suosituksiin ennenkään. Sokeria, puhdistettuja viljoja, tyydyttynyttä rasvaa ja punaista lihaa ei tulla suosittelemaan nytkään. Täysjyvävilja, kasvikset, kasviöljyt, palkokasvit, vähärasvaiset maitotuotteet, kala ja vaalea liha taas saanevat suosituksen.

    • Hitaasti oikeaan suuntaan:
      WWF:n uusi ruokasuositus:
      Korkeintaan kuusi kananmunaa kuukaudessa, punaista lihaa kerran viikossa ja lasi maitoa päivässä
      yle.fi/uutiset/3-10705825

      Keskustapuolueen vastahyökkäys:
      MTK ihmettelee WWF:n ruokasuositusten vähäisiä kananmunia: ”Kananmunahan on ihan mahtava muna”
      uutiset/3-10707986

    • hvp27 kirjoitti:

      Eipä ravitsemustutkimuksessa ole ihmeempää tapahtunut viime vuosina eikä teollisuus ole päässyt vaikuttamaan suosituksiin ennenkään. Sokeria, puhdistettuja viljoja, tyydyttynyttä rasvaa ja punaista lihaa ei tulla suosittelemaan nytkään. Täysjyvävilja, kasvikset, kasviöljyt, palkokasvit, vähärasvaiset maitotuotteet, kala ja vaalea liha taas saanevat suosituksen.

      hpv

      Mene naurattamaan ihmisiä muualle. margariinit on kuollut idea tänäpäivänä.

    • Anonyymi kirjoitti:

      hpv

      Mene naurattamaan ihmisiä muualle. margariinit on kuollut idea tänäpäivänä.

      Niinpä, siihenhän sotketaan nykyisin kaikenlaista moskaa, kuten voita ja oliiviöljyä...

    • Anonyymi kirjoitti:

      Niinpä, siihenhän sotketaan nykyisin kaikenlaista moskaa, kuten voita ja oliiviöljyä...

      Enemmänkin palmuöljyä. Ei noita margariinejakaan kannattaisi suositella kun niissäkin on merkittävästi tyydyttynyttä rasvaa eli noin puolet rasvahapoista. Toki parempi vaihtoehto kuin voi.

      Olisikohan tyydyttyneen rasvan suositus max 10E% vai laskevatko sen max 7E%?

    • hvp27 kirjoitti:

      Enemmänkin palmuöljyä. Ei noita margariinejakaan kannattaisi suositella kun niissäkin on merkittävästi tyydyttynyttä rasvaa eli noin puolet rasvahapoista. Toki parempi vaihtoehto kuin voi.

      Olisikohan tyydyttyneen rasvan suositus max 10E% vai laskevatko sen max 7E%?

      Jääkaapissa on paketti Benecol Oliivia joka ainesluettelon mukaan sisältää 11% oliiviöljyä. Palmuöljy mainitaan vasta kasvistanolin (6,6%) jälkeen eli sitä on vähemmän, ainesosat luetellaan suuruusjärjestyksessä. Rasvapitoisuus 55% josta tyydyttynyttä rasvaa 10%.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Jääkaapissa on paketti Benecol Oliivia joka ainesluettelon mukaan sisältää 11% oliiviöljyä. Palmuöljy mainitaan vasta kasvistanolin (6,6%) jälkeen eli sitä on vähemmän, ainesosat luetellaan suuruusjärjestyksessä. Rasvapitoisuus 55% josta tyydyttynyttä rasvaa 10%.

      Tuo on ihan hyvää mutta poikkeus margariinien joukossa eli yleisin pohja on palmuöljy+rypsiöljy. Tuossa on kyllä myös poikkeuksellisen hyvä rasvahappokoostumus kun tyydyttynyttä rasvahappoa on 10 % ja tyydyttymättömiä 45%. Flora goldissa 32 % tyydyttynyttä rasvaa ja 48 % tyydyttymättömiä.

      Täytyy ostaa kun on seuraavan kerran kaupassa.

    • hvp27 kirjoitti:

      Tuo on ihan hyvää mutta poikkeus margariinien joukossa eli yleisin pohja on palmuöljy+rypsiöljy. Tuossa on kyllä myös poikkeuksellisen hyvä rasvahappokoostumus kun tyydyttynyttä rasvahappoa on 10 % ja tyydyttymättömiä 45%. Flora goldissa 32 % tyydyttynyttä rasvaa ja 48 % tyydyttymättömiä.

      Täytyy ostaa kun on seuraavan kerran kaupassa.

      Tuore havainnointitutkimus liitti runsaan lihansyönnin pienempään aivohalvausriskiin. Alkuperäinen Framingham-tutkimus liitti korkean kolesteroli pienempään aivohalvausriskiin. Siitä ei pidetty suurempaa meteliä, koska se ei sopinut narratiiviin.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Tuore havainnointitutkimus liitti runsaan lihansyönnin pienempään aivohalvausriskiin. Alkuperäinen Framingham-tutkimus liitti korkean kolesteroli pienempään aivohalvausriskiin. Siitä ei pidetty suurempaa meteliä, koska se ei sopinut narratiiviin.

      Öh ei. Aivohalvaukseen kuolee huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin sydänkohtauksiin.

      Aivihalvausten suurin riskitekijä on taas korkea verenpaine joten kannattaa keskittyä sen hoitoon.

    • hvp27 kirjoitti:

      Öh ei. Aivohalvaukseen kuolee huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin sydänkohtauksiin.

      Aivihalvausten suurin riskitekijä on taas korkea verenpaine joten kannattaa keskittyä sen hoitoon.

      Kirijootit selkeitä juttuja jonko lapsikin ttietää. Sydäreitä nelinkertainen määrä.

      "Aivoinfarkti

      Aivoinfarkti aiheutuu aivojen verisuonitukoksesta. Tällöin osa aivokudoksesta jää ilman verenkiertoa ja tuhoutuu, ellei suonitukosta saada avattua riittävän ajoissa. Aivoinfarktin tavallisimmat oireet ovat äkillinen toispuolihalvaus, roikkuva suupieli, puhehäiriö tai näköhäiriö. Oireiden ilmaantuessa soita välittömästi hätänumeroon 112."

      Eli valtimotukoksista kysymys. Joten sydäreitä ei kolesteroli lisää!

    • Anonyymi kirjoitti:

      Kirijootit selkeitä juttuja jonko lapsikin ttietää. Sydäreitä nelinkertainen määrä.

      "Aivoinfarkti

      Aivoinfarkti aiheutuu aivojen verisuonitukoksesta. Tällöin osa aivokudoksesta jää ilman verenkiertoa ja tuhoutuu, ellei suonitukosta saada avattua riittävän ajoissa. Aivoinfarktin tavallisimmat oireet ovat äkillinen toispuolihalvaus, roikkuva suupieli, puhehäiriö tai näköhäiriö. Oireiden ilmaantuessa soita välittömästi hätänumeroon 112."

      Eli valtimotukoksista kysymys. Joten sydäreitä ei kolesteroli lisää!

      Mitenköhän tuo todistaa sen että kolesteroli ei aiheuta sydäninfarkteja? Jos LDL-kolesteroli on alle 2 mmol/l niin sydäninfarkteja ei juurikaan tapahdu ja jos se on yli 7 mmol/l niin ensimmäinen sydänkohtaus tulee tuossa 50-vuoden korvissa.

      Tämä näkyy niin nykyisissä kuin tulevissakin ravitsemussuosituksissa. Tyydyttynyttä rasvaa, sokeria eikä valkaistuja viljoja ei suositella vaan täysjyväviljaa ja kasviöljyjä pitkälti juuri kolesteroliarvojen parantamiseksi. Lisäksi tietysti suolan käyttö pitäisi olla maltillista.

    • hvp27 kirjoitti:

      Öh ei. Aivohalvaukseen kuolee huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin sydänkohtauksiin.

      Aivihalvausten suurin riskitekijä on taas korkea verenpaine joten kannattaa keskittyä sen hoitoon.

      Olin väärässä, yleisin syy onkin ihan sama kuin sydänkohtauksessa eli verisuonten kalkkeutuminen. Terveyskirjastossa on hyvä artikkeli asiasta eli 'Aivohalvaus (aivoinfarkti ja aivoverenvuoto)'.

      Korkea verenpaine aiheuttaa aivoverisuonten repeämistä.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Tuore havainnointitutkimus liitti runsaan lihansyönnin pienempään aivohalvausriskiin. Alkuperäinen Framingham-tutkimus liitti korkean kolesteroli pienempään aivohalvausriskiin. Siitä ei pidetty suurempaa meteliä, koska se ei sopinut narratiiviin.

      Tuossa tutkimuksessa kasvissyöjillä ol 0,3 % suurempi riski saada aivoverenkiertohäiriö. Toisaalta taas lihansyöjillä oli 1.0 % suurempi riski saada sepelvaltimotauti.

  • " Mutta tällaisissa asioissa ei anneta periksi"

    Uskotko joulupukkiinkin?

  • Margariinin suurvalmistaja: Kun ei kannata niin myydään pois

    Kirjoitin aikaisemmin siitä kuinka
    Unilever on menettänyt uskonsa margariineihin ja paistorasvoihin.
    Kansa on viisastunut ja siirttyy voihin.

    Ostaja osalle on jo löytynyt ja nyt on
    kai afrikkalisten vuoro alkaa kuuntelemaan satuja teollisuusmönjän
    hyödyistä.

    (EteläAfrikassa löytyy kyllä
    asiantuntijoita joilla on selkärankaa panna hanttiin, saa nähdä
    kuinka kauppa käy-en usko että kovinkaan hyvin pidemmällä
    tähtäimellä.)

    Ihmettelen edelleen kuinka meitä onnistuttiin
    kusettamaan kymmeniä vuosie ennenkuin huijaus paljastui. Parempi
    myöhään kuin ei milloinkaan.

    Ja kyllähän voi on aina voita.

    • Kansa ei siirry voihin vaan voin ja kasviöljyjen sekoituksiin. Tällaisia tuotteita ilmestyy aina vaan enemmän eri valmistajilta ja markkinointi on kovaa eri mediakanavilla.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Kansa ei siirry voihin vaan voin ja kasviöljyjen sekoituksiin. Tällaisia tuotteita ilmestyy aina vaan enemmän eri valmistajilta ja markkinointi on kovaa eri mediakanavilla.

      Suomalaisten voin käyttö on nykyään 5 kg per vuosi eli 14 g päivässä. Siihen ei siis ole siirrytty. Mukana on myös voiöljyseoksissa oleva voi.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Kansa ei siirry voihin vaan voin ja kasviöljyjen sekoituksiin. Tällaisia tuotteita ilmestyy aina vaan enemmän eri valmistajilta ja markkinointi on kovaa eri mediakanavilla.

      "Kansa ei siirry voihin vaan voin ja kasviöljyjen sekoituksiin. "

      Joka askel pois teollisuumönjistä (margariineista) on hyväksi ja eteenpäin.

      Ottakaa selvää mitä tapahtui esim. Norjassa missä voita alettiin salakuljettaa koska kaupoista loppui.

    • Anonyymi kirjoitti:

      "Kansa ei siirry voihin vaan voin ja kasviöljyjen sekoituksiin. "

      Joka askel pois teollisuumönjistä (margariineista) on hyväksi ja eteenpäin.

      Ottakaa selvää mitä tapahtui esim. Norjassa missä voita alettiin salakuljettaa koska kaupoista loppui.

      Veku, Norjassa oli katovuosi 2011 (ja nyt loppunut karpoausbuumi) ja Norjassa on korkeat tuontitullit mm. voille.

      Suomessa yleisin näkyvä rasva on rypsiöljy.

  • Amerikan diabetesyhdistyksen ADA:n ja Euroopan diabetestutkijoiden yhdistyksen EASD:n konsensuslausumassa tyypin 2 diabeetikoiden ruokavaliosta myönnettiin, että paras verensokerin hallinta saavutetaan hiilihydraatteja rajoittamalla ja suositeltiin vhh- tai ketoruokavaliota niille tyypin 2 diabeetikoille, joiden verensokeritasapainoa ei saada lääkehoidolla riittävän hyväksi. Lääkeyhtiöiden mieliksi nekään eivät siis suosittele parhaaksi myöntämiään ruokavalioita ensisijaisesti kaikille tyypin 2 diabeetikoille. Missä logiikka?

    • Ada ei ole missään ohjeissaan suositellut ekäinrasvaan ja - lihaan painottunutta ruokavaliota diabeetikoille. Tämän vyotisissakun suosituksissa todetaan ettei yksikään dieetti ole osoittautunut muita dieettejä paremmaksi diabeetikoille.

      Eikö olisi aika lopettaa näiden saarnojen tunkeminen tälle palstalle?

    • hvp27 kirjoitti:

      Ada ei ole missään ohjeissaan suositellut ekäinrasvaan ja - lihaan painottunutta ruokavaliota diabeetikoille. Tämän vyotisissakun suosituksissa todetaan ettei yksikään dieetti ole osoittautunut muita dieettejä paremmaksi diabeetikoille.

      Eikö olisi aika lopettaa näiden saarnojen tunkeminen tälle palstalle?

      Mikä se sellainen dieetti on , missä suositellaan eläinrasvaa ja lihaa ruokavalion perustaksi?

    • Anonyymi kirjoitti:

      Mikä se sellainen dieetti on , missä suositellaan eläinrasvaa ja lihaa ruokavalion perustaksi?

      Se on lajin mukainnen ruoka.
      "Eikö olisi aika lopettaa näiden saarnojen tunkeminen tälle palstalle?!
      Viiskyt vuotta meille on opetettu ja onnko ollut oikein?
      Aborkinnaaleilla noita vaivoja on monenlaista vaikka on maailman alhaisimmat kolet.
      "Alkuperäisväestöllä on myös muita enemmän terveysongelmia. Erityisesti esiintyy paljon sokeritautia, sydänvikoja ja hengitysongelmia. Vuonna 2002 ilmoitti 44 % alkuperäisasukkaista terveydentilakseen erinomaisen tai erittäin hyvän, 32 % hyvän ja 23 % heikoksi. Vähintään 18-vuotiaat alkuperäisasukkaat ilmoittivat terveydentilakseen heikon kaksi kertaa yhtä todennäköisesti kuin muut. Myös vammaisuuden tai pitkäaikaissairauden todennäköisyys oli 1,5-kertainen.[12] Vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan Australian alkuperäisväestöllä on muihin verrattuna 26-kertainen todennäköisyys sairastua dementiaan. Nuorimmat dementiasta kärsivät olivat 45-vuotiaita.[14]"

    • Anonyymi kirjoitti:

      Se on lajin mukainnen ruoka.
      "Eikö olisi aika lopettaa näiden saarnojen tunkeminen tälle palstalle?!
      Viiskyt vuotta meille on opetettu ja onnko ollut oikein?
      Aborkinnaaleilla noita vaivoja on monenlaista vaikka on maailman alhaisimmat kolet.
      "Alkuperäisväestöllä on myös muita enemmän terveysongelmia. Erityisesti esiintyy paljon sokeritautia, sydänvikoja ja hengitysongelmia. Vuonna 2002 ilmoitti 44 % alkuperäisasukkaista terveydentilakseen erinomaisen tai erittäin hyvän, 32 % hyvän ja 23 % heikoksi. Vähintään 18-vuotiaat alkuperäisasukkaat ilmoittivat terveydentilakseen heikon kaksi kertaa yhtä todennäköisesti kuin muut. Myös vammaisuuden tai pitkäaikaissairauden todennäköisyys oli 1,5-kertainen.[12] Vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan Australian alkuperäisväestöllä on muihin verrattuna 26-kertainen todennäköisyys sairastua dementiaan. Nuorimmat dementiasta kärsivät olivat 45-vuotiaita.[14]"

      Pitäydytään nyt vaan meidän suomalaisten ravintotietoisuudessa ja terveydentiloissa. Australiassa eletään aivan toisin kuin Suomessa.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Se on lajin mukainnen ruoka.
      "Eikö olisi aika lopettaa näiden saarnojen tunkeminen tälle palstalle?!
      Viiskyt vuotta meille on opetettu ja onnko ollut oikein?
      Aborkinnaaleilla noita vaivoja on monenlaista vaikka on maailman alhaisimmat kolet.
      "Alkuperäisväestöllä on myös muita enemmän terveysongelmia. Erityisesti esiintyy paljon sokeritautia, sydänvikoja ja hengitysongelmia. Vuonna 2002 ilmoitti 44 % alkuperäisasukkaista terveydentilakseen erinomaisen tai erittäin hyvän, 32 % hyvän ja 23 % heikoksi. Vähintään 18-vuotiaat alkuperäisasukkaat ilmoittivat terveydentilakseen heikon kaksi kertaa yhtä todennäköisesti kuin muut. Myös vammaisuuden tai pitkäaikaissairauden todennäköisyys oli 1,5-kertainen.[12] Vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan Australian alkuperäisväestöllä on muihin verrattuna 26-kertainen todennäköisyys sairastua dementiaan. Nuorimmat dementiasta kärsivät olivat 45-vuotiaita.[14]"

      Aborginaaleilla vaan ei ole alhaiset kolesteroliarvot enää. Tämä on tyypillinen kolesteroliskeptikkojen väite samoinkuin maasaiden ruokavalion terveellisyys.

    • hvp27 kirjoitti:

      Aborginaaleilla vaan ei ole alhaiset kolesteroliarvot enää. Tämä on tyypillinen kolesteroliskeptikkojen väite samoinkuin maasaiden ruokavalion terveellisyys.

      Joo, ja jotkut elää pelkällä kamelin maidolla. Terveysarvot tietysti vielä (voiko olla?) paremmat kun tällä Varkauden ihmeellä.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Joo, ja jotkut elää pelkällä kamelin maidolla. Terveysarvot tietysti vielä (voiko olla?) paremmat kun tällä Varkauden ihmeellä.

      "Terveysarvot tietysti vielä (voiko olla?) paremmat kun tällä Varkauden ihmeellä."

      Ei mikään ihme. pelkkää modernia tiedettä ja vahvaa käytännön kokemusta.

    • hvp27 kirjoitti:

      Aborginaaleilla vaan ei ole alhaiset kolesteroliarvot enää. Tämä on tyypillinen kolesteroliskeptikkojen väite samoinkuin maasaiden ruokavalion terveellisyys.

      Tuo tieto lähde ties aikoinaan heitin kolesterolien olleet alhaiset, mutta on poistettu ku se on sopimaton joidenkin oppiin.

      Siitä kolesterolin alentamis vimmasta...

      "
      Britanniassa pistetään uusiksi koko statiiniusko ja ollaan muodostamassa parlamentaarista komiteaa tutkimaan, mitä kaikkea salaisuuksia sisältyykään statiini ”tieteeseen” Haittoja ei ole lainkaan rekisteröity, jos jotakin on, niin se on heti lytätty. Väitetyt tiedot statiinien tehosta perustuvat tutkimuksiin, jotka ovat salaista tietoa. Näitä tietoja alkaa tuleva komitea penäämään. Keskustelu on siirtynyt eurooppalaiselle tasolle, mutta ei Suomeen. Koko kolesteroliteoria on ollut suuri virhe, ja ihmisiä on hoidettu väärin vuosikymmeniä.
      https://www.europeanscientist.com/…/do-statins-really-work…/"

      "Sen sijaan on aika keskittyä insuliiniresistenssiin elämäntapojen muutosten avulla sydänsairauksien todella voittamiseksi"

    • Anonyymi kirjoitti:

      "Terveysarvot tietysti vielä (voiko olla?) paremmat kun tällä Varkauden ihmeellä."

      Ei mikään ihme. pelkkää modernia tiedettä ja vahvaa käytännön kokemusta.

      Hyvä nyt. Kommentoida voi ihan sivistyneestikin. Tack V...o.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Tuo tieto lähde ties aikoinaan heitin kolesterolien olleet alhaiset, mutta on poistettu ku se on sopimaton joidenkin oppiin.

      Siitä kolesterolin alentamis vimmasta...

      "
      Britanniassa pistetään uusiksi koko statiiniusko ja ollaan muodostamassa parlamentaarista komiteaa tutkimaan, mitä kaikkea salaisuuksia sisältyykään statiini ”tieteeseen” Haittoja ei ole lainkaan rekisteröity, jos jotakin on, niin se on heti lytätty. Väitetyt tiedot statiinien tehosta perustuvat tutkimuksiin, jotka ovat salaista tietoa. Näitä tietoja alkaa tuleva komitea penäämään. Keskustelu on siirtynyt eurooppalaiselle tasolle, mutta ei Suomeen. Koko kolesteroliteoria on ollut suuri virhe, ja ihmisiä on hoidettu väärin vuosikymmeniä.
      https://www.europeanscientist.com/…/do-statins-really-work…/"

      "Sen sijaan on aika keskittyä insuliiniresistenssiin elämäntapojen muutosten avulla sydänsairauksien todella voittamiseksi"

      Tuo lainaus on Heikkilältä ja on tuskin totta. Täytyy selvittää asiaa jahka pääsen tietokoneen ääreen.

      Statiineista on tehty paljon riippumattomiakin tutkimuksia. Tutkimusdataa ei yleensäkään julkisteta koska siitä voidaan tehdä itsekin lisää julkaisuja.

      Aboriginaaleilla on liki kaksi kertaa todennäköisemmin matala HDL kuin muilla australialaisilla ja naisilla määrä oli 51.4% joten ei ole perusteltua väittää heidän kolesteroliarvojensa olevan erinomaisia. Muutkin riskitekijät paitsi LDL suuremmat.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Tuo tieto lähde ties aikoinaan heitin kolesterolien olleet alhaiset, mutta on poistettu ku se on sopimaton joidenkin oppiin.

      Siitä kolesterolin alentamis vimmasta...

      "
      Britanniassa pistetään uusiksi koko statiiniusko ja ollaan muodostamassa parlamentaarista komiteaa tutkimaan, mitä kaikkea salaisuuksia sisältyykään statiini ”tieteeseen” Haittoja ei ole lainkaan rekisteröity, jos jotakin on, niin se on heti lytätty. Väitetyt tiedot statiinien tehosta perustuvat tutkimuksiin, jotka ovat salaista tietoa. Näitä tietoja alkaa tuleva komitea penäämään. Keskustelu on siirtynyt eurooppalaiselle tasolle, mutta ei Suomeen. Koko kolesteroliteoria on ollut suuri virhe, ja ihmisiä on hoidettu väärin vuosikymmeniä.
      https://www.europeanscientist.com/…/do-statins-really-work…/"

      "Sen sijaan on aika keskittyä insuliiniresistenssiin elämäntapojen muutosten avulla sydänsairauksien todella voittamiseksi"

      Höpötystä oli tuo Heikkilän teksti. Anseem Malholtra on kavereineen vaatinut tuollaista komiteaa mutta sellaista ei olla perustamassa.

      Malhotranhan täytyi julkaista sydäntautitutkimuksensa urheilulääketieteen julkaisussa kun se ei parempiin julkaisuihin kelvannut.

    • hvp27 kirjoitti:

      Höpötystä oli tuo Heikkilän teksti. Anseem Malholtra on kavereineen vaatinut tuollaista komiteaa mutta sellaista ei olla perustamassa.

      Malhotranhan täytyi julkaista sydäntautitutkimuksensa urheilulääketieteen julkaisussa kun se ei parempiin julkaisuihin kelvannut.

      hpv

      aika lopettaa lässyttys. odotetaan ensin ketkä osallisuvat asiantuntijoina asian selvitykseen.

    • Tuollaista komiteaa on vaadittu mutta sitä ei olla perustamassa.

    • hvp27 kirjoitti:

      Tuollaista komiteaa on vaadittu mutta sitä ei olla perustamassa.

      Mitäpä sitä komiteoita ku meillä yks Huupponen riittää unohtamaan sen statiineitten vaikuttavuus tutkimuksen.

  • "Hyvä nyt. Kommentoida voi ihan sivistyneestikin. Tack V...o."

    Kiitos. Minulla vaan vanhana savolaisena on tapana edelleen kutsua lapiota lapioksi.

  • Koska diabetes on ylivoimaisesti suurin sepelvaltimotaudin riskitekijä, sepelvaltimotautia ehkäistäisiin tehokkaimmin ehkäisemällä insuliiniresistenssiä. Nuo ESC:in ruokasuositukset (kuten "lisää hedelmiä", "paljon täysjyvää", "alle 10 E% tyydyttynyttä rasvaa, tilalle PUFA-rasvaa kuten siemenöljyjä", "maitotuotteet vähärasvaisina" jne.) ovat kotoisin juuri siitä ruokavalio-opista, jota "virallinen taho" vuosikymmenet on suositellut ja jolla insuliiniresistenssiin liittyvät kansantaudit kuten lihavuus ja diabetes on saatu valtavasti yleistymään - eli jolla on insuliiniresistenssin ja diabeteksen välityksellä aiheutettu sepelvaltimotautia.
    Joku viisas henkilö on sanonut, että ellei sydäntautipotilaalla ole diabetesta, sitä ei vain vielä ole diagnostisoitu.
    Kävin kerran Meilahden tornisairaalan ylimmässä kerroksessa, jossa kardiologian vuodeosastot siihen aikaan sijaitsivat. Kuuden hengen huoneen kuudesta sydäntautisesta kuusi oli diabeetikoita.
    Diabeteksen siintyvyys maailmassa on näiden hiilari- ja siemenöljypainiotteisten virallisten ravitsemussuositusten aikakaudella about kolminkertaistunut.

    • Diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien lisääntyminen ei johdu ravitsemussuosituksista vaan siitä, että ihmiset eivät noudata niitä.

    • Hyvin pieni osa ihmisistä noudattaa ravitsemussuosituksia. Googlatkaa vaikka 'Miksi niin harva noudattaa virallisia ravintosuosituksia? Viisi vastausta kysymykseen'

    • Anonyymi kirjoitti:

      Diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien lisääntyminen ei johdu ravitsemussuosituksista vaan siitä, että ihmiset eivät noudata niitä.

      Sydänliitto suositteli syömään männä vuosina viis leipäpalaa päivässä. Ei kerrottu oliko kyseessä marskin limppu tahi pienehkö leipänen joka viipaloidaan viiteen osaan eli pitäis olla joku paino mitallinen neuvo.

      Onko ohjeessa mitää järkeä?

    • Anonyymi kirjoitti:

      Sydänliitto suositteli syömään männä vuosina viis leipäpalaa päivässä. Ei kerrottu oliko kyseessä marskin limppu tahi pienehkö leipänen joka viipaloidaan viiteen osaan eli pitäis olla joku paino mitallinen neuvo.

      Onko ohjeessa mitää järkeä?

      Näissä ohjeissa "leipäpalalla" tarkoitetaan kaikkea jauhoista tms. tehtyjä tuotteita, vaikkapa aamupuuroa.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Näissä ohjeissa "leipäpalalla" tarkoitetaan kaikkea jauhoista tms. tehtyjä tuotteita, vaikkapa aamupuuroa.

      Leipäpala on yksi 10 g annos hiilihydraatteja, n. 20-25 g leipää. 5 palaa tulee helposti jos syö hereilläoloaikana aterioiden yhteydessä palan leipää 4 tunnin välein.

Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.