Euro on veroa

Anonyymi

Saatte yrityksestänne voittoa 1000 €. Maksatte valtiolle voitosta veroa (osakeyhtiön yhteisövero) 20%. Teille jää jäljelle 800 €. Siirrätte tuon palkkana tilillenne. Siirrossa huomioidaan verokorttinne, jossa veroprosentti on 25%. Näin teille on jäämässä 600 €.

Tilisiirtoa ennen teidän tulee kuitenkin maksaa pakolliset kustannukset; esim. sosiaaliturvamaksut, loma-ajanpalkka, lomaraha, sairaslomapäiväkorvaus, työeläkemaksu, arkipyhäkorvaus, tapaturmavakuutus, työttömyysvakuutus, ryhmähenkivakuutus.
Nyt palkkakustannuksiinne jääkin enää 600 - 220, eli 380 € ja kun lisäksi huomioimme verokorttinne niin nettopalkkanne on tuosta 75 %, eli 285 €. Osa kustannuksista kuuluu työnantajalle, mutta se osa todellisuudessa otetaan teidän keräämästä voitosta. Ei koskaan yrityksen tililtä.

Teette ostoksia tuolla saamallanne 285 € summalla. Kuitin loppusummasta menee valtiolle arvonlisäverona 24%, jota peritään kaikessa kaupankäynnissä.
Rahan todellinen arvo on ollut teille 216 €.

Arvonlisäveroa on aina vähintään 24% tuotteen hinnassa, siis sama minkä olette jo verokortilla kertaalleen maksaneet. Usein peräti puolet. Polttoaineessa, tupakassa, alkoholissa, yms. vero on yli 70%. Tämä on teille yhtä merkittävä ja todellinen kustannus kuin verokortissanne olisi 70% vero (siis vielä sen verokortissanne olevan 25% lisäksi).

Euro on leikkirahaa. Yhdellä eurolla saatte keskimäärin 17 sentin edestä hyödykkeitä. Loppu 83% on veroja eri muodoissaan. Asiaa voi verrata brutto- ja nettopalkkaan tapauksessa jossa verokortin veroprosentti on 83%. Lopputulos on sama.

Eipä ihme jos ihmiset siirtyvät käyttämään virtuaalisia valuuttoja.

1

<50

Vastaukset

 • Tonnin myynnillä saat sentää parin sadan ostot. Virtuaalirahalla ostat virtuaalisesti

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  144
  6078
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  157
  2341
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  32
  810
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  28
  478