Työttömät ja avoimet työpaikat eivät kohtaa

Anonyymi

Jäin ihmettelemään tämän aamun HeSaria lukiessani missä vika, kun outokumpulaiset yritykset potevat työvoimapulaa paikkakunnalla, jossa on suuri työttömyys.

Voiko joku asianosainen, vaikkapa työtön työnhakija, kertoa meille miksi näin on.
"Laiska keksii selitykset, ahkera keinot"

HeSarin jutussa Finelcompin toimitusjohtaja kertoi, että lehti-ilmoitukseen saa vastauksia 0-2 hakijalta. Ammattikoulussa olisi vapaita aloituspaikkoja, mutta ala ei kiinnosta. Ammattiin valmistuu vähemmän tekijöitä, kun on viiden paikallisen metallialan yrityksen tarve paikata eläkkeelle siirtyvien jättämät työpaikat.
Nyt Finelcomp on aloittanut oman koulutusohjelman. Koulutusajalta maksetaan palkka. Hakemuksia tuli 26 kpl - Länsirannikolta saakka! Haku on edelleen päällä, ehkä joku outokumpulainenkin siitä kiinnostuisi?

Outokumpu on hyvä paikka asua ja edullisia asuntoja on tarjolla sopuhintaan. Tänne kaivattaisiin nuoria, työssäkäyviä lapsiperheitä pitämään kaupunki elinkelpoisena. Nykyisellä menolla yritykset hakeutuvat sinne, missä on tekijöitä.

Ei hyvä.

72

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palkallinen koulutus on melkoinen tae työllistyä kouluttavaan yritykseen. Miksi Outokumpulaisia ei kiinnosta metallifirmojen työpaikat ??
      Näen että paikkakunnan nuoret haluavat eri aloille mutta myös muuttaa isommille paikkakunnille asuttuaan pikkukylässä pienen ikänsä. Moni näkee outokummun kehityksen ja näivettymisen myös ahdistavana johon paikkakunnan vaihdos tulee kuin tilauksesta.
      Nuoria ja työikäisiä tarvitsemme ja meidän on toivotettava heidät tervetulleeksi, maahanmuuttajat sekä kenet hyvänsä suomen alueelta työn perään lähteneet.

      Asuntoja on myynnissä sekä vuokralle paljon, hintataso ainakin myytävillä asunnoilla on naurettavan halpa... Perheasunto 3-4 huonetta 50-90 neliötä lähtee helpolla 50-90 tuhannella...
      Meillä löytyvät myös peruspalvelut, kauppaketjuja on kolme ja muutamia erikoisliikkeitä myös jäljellä, Joensuun palvelut hyvän tien päässä..

      • Anonyymi

        Halvalla saa asunnon, mutta myynti aiheessa otat persnettoa ja rajusti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halvalla saa asunnon, mutta myynti aiheessa otat persnettoa ja rajusti.

        Eihän ole mikään pakko ostaa asuntoa. Niitä on hyvin paljon vuokrattavina.


    • Anonyymi

      Veipä aloittaja totaalisesti sanat suustani. Ongelma on valtakunnallinen eli tarjolla on avoimia työpaikkoja, mutta ei ole työpaikan ottajia. Metalli, rakennus, metsä / puunkorjuu alat jne..... Kyseessä ei ole työnantajaan liittyvä ongelma eli työnantajassa olisi jokin syy saada lisätyövoimaa. Hakijoita kertakaikkiaan ei ole.

      Tilanne on jo niin ongelmallinen, miten se heijastuu jo yritysten investointeihin / suunnitteluun ja sitä kautta uusien työpaikkojen luomiseen ja - ainakin pienien kuntien palvelujen ylläpitämiseen / verovaroihin.

      Itse olen seuranut tilannetta erittäin läheltä jo vuosia ja todellisuus on, ettei monellakaan yrittäjällä ole varaa / mahdollisuutta kouluttaa työntekijää aivan alusta - ilman ammattikoulutus pohjaa. Ammattikoulutuksessa tulee ilmi onko ihminen oppimiskykyinen alalle. Työnvaatisuus edellyttää jo peruskoulutusta. Ammattikoulutusta - ei kurssitusta. Erittäin valitettava todellisuus on, miten uusi sukupolvi edustaa heikkoa tasoa uuden asian oppimisessa. Kiitos älykännykän ja siten heikkotasoisen keskittymiskyvyn kehityksen.

      Itse näkisin tilanteeseen vaikutettavan - hieman - uuden ammatin helpottisella. Joka tapauksessa työttömyys maksaa yhteiskunalle repullisen euroja ja jos tästä repusta otettaisiin osa uuden ammatin / taidon kustantamiseen ihmisille.Eli kun / jos työttömäksi joutunut ihminen olisi vielä mieleltään aktiivinen, niin hänelle tarjottaisiin mahdollisuus uuden ammatin kustantaminen. Kyseessä olis porkkana - ei keppi. Tukea ja ohjata aktiviseen suuntaan.

      Niin, itse voin luvata tässä ja nyt CNC- koneistajan paikan ja työnantajani lisää. Työpaikat on Tohmajärvellä halvan autoilun / elämisen kunnassa. (polttoaineet mm 65c / litra ja omistusasunto puoleen hintaan jne... ja asuntojen vuokrataso maan halvin).

      Niin, Antti Rinne - maan hallitus - tekisi erittäin merkittävän teon yhteiskunallemme, jos unohtaisi totaalisesti lupaamansa 65000 uuden työpaikan luomisen - siihen keskittymisen ja keskittyisi ainoastaan tämän työvoimapulan / työpaikkojen täyttämiseen. Etsimään siihen keinot ja menetelmä. Todellisuus on, miten uusien työpaikkojen / yritysten luominen on erittäin vaikeaa - todellisuudessa. Taas vapaiden työpaikkojen täyttäminen on helpompaa ja tätä kautta edeten myös uusien työpaikkojen. Yrityksille luotaisiin vapaat kädet hyödyntää KAIKKI tilauskanta, joka on mahdolista saada. Todellisuudessa juuri yritysten tilauskanta tuo elinvoimaisuutta elinympäristöömme.

      m.l

    • Anonyymi

      Kyllä "koulutus" on ollut koko ajan päällä, henkilö opettelee työn ja lähtee tekemään kyseistä työtä paremmalla palkalla toiseen firmaan. Kysymys on hyvin pitkälti heikosta palkkauksesta työn urakka tahtisuuteen nähden.

      • Anonyymi

        Totta. Ainakin syrjäisimmällä seuduilla ammattitaidon omaksuttuaan ihminen hakeutuu helposti liikekeskuksiin runsaiden polveluiden keskelle. Mutta, yli 43 vuoden työelämän kokemuksen perusteella haluan korostaa, miten yritystoiminta / työnantajan luoma ilmapiiri on poljon merkityksellisemi kuin rahallinen ansio. Yrityksethän noudattavat joka tapauksessa /minimi laadittuja palkkatasoja.

        Ajatellen yritystoimintaa ja erikoisesti ihmisen stressitasoa, niin työnantajalla on erittäin suuri merkitys. Toimintatavalla. Väitämpä, miten nykyinen työnantajani / omistaja edustaa maamme kärkipäätä tälläkin alueella. Yritystoiminta ei tunne pomoja ja pomotettavia. On vain eri tehtävissä olevia ihmisiä, joiden työalueet muodostavat kokonaisuuden. Vaatii molemminpuolista sitoutumista yritystoimintaan.
        Niin, liian harvoin ihminen ajattelee työympäristönsä vaikutusta mielenterveyteensä. Alue, joka vaikuttaa taas ihmisessä 24/7 ajan.

        m.l


    • Anonyymi

      Aikamoinen ero työllisyydessä on idän ja lännen välillä. Idässä tuntuu olevan vallalla enemmän itkijäkansan perintöä kun taas lännessä yritetään eikä valiteta ja haeta apua yhteiskunnalta. Länsi-Suomessa on kuntia, joissa on lähes nolla-työttömyys ja siellä ollaan paljon yhteisöllisempiä muutenkin.
      Mutta itäsuomalaisillakin on mahdollisuus kun aletaan valaa positiivista ilmapiiriä ja lopetetaan tyhjänpäiväinen politikointi. Poliittisten pisteiden haaliminen tuhoaa nopeasti terveenkin yhteisön. Nyt on taas ilmassa sitä koko valtakunnassa. Ei puhuta enää Suomen (=meidän kaikkien) edusta, vaikka ratkaisut olisivatkin kipeitä. Antti naislaumansa kanssa on vaikean pulman edessä. Hänhän on ainut miehen näköinen hallituksessa, mutta naisethan ovat tunnetusti hyviä johtajinakin.

    • Anonyymi

      Mutama tosiasiakin tähän keskusteluun,

      - Se ns. työvoimapula ilmenee kapealla alalla. ( Eritysiosaajat joskus etsinnässä. Ja tietysti halpa orja työvoima ).
      Ja onkin se ns. työvoimapula enemmänkin ek, mtk propagandaa. Koska sitä ns. työvoimapulaa ei ole jos maksetaan kunnon palkkaa ja on kunnon työsuhteet !
      Hetkittäin voi olla esim.. cnc koneistajista pulaa, mutta niitä koulutetaan lisää kyllä....

      Enemmänkin siis se on pulaa hyvistä, rehellisistä palkka-töistä !!
      Mutta ek mtk kokoomus kepu vastaisku propaganda huutaa työvoapulaa !!
      Ilmeisesti propagandan tarkoituksena murskata näin se työmarkkina ja tuoda maahan halpaa orjatyövoimaa !! ???

      Itse olen asunut idässä, lännessä etelässä ja pohjoisessa suomessa,,, ja nykyään erot on pieniä, ja valittaa osataan joka paikassa, ja esim.. pohjanmaa vuotaa etelä-suomeen, ihmiset lähtevät työttömyyttä pakoon pohjanmaaltakin ... Se on huono kehitys !!

      • Anonyymi

        Naulan kantaan tämä kommentti.


      • Anonyymi

        Kerroppa missä koulutetaan koneistajia / CNC. Todelisuus on, ettei lähes kymmeneen vuoteen ole nuoria kiinnostanut koko ala. Siis kouluun ei hakeuduta. Tutkippa tämän alan koulutukseen hakeutumisia.

        Yleisesti voi todeta. Alat, jotka vaativat hahmottamista ja siten kädentaitoja - epäsuorasti, niin nämä alat kärsivät työvoimapulasta ja meillä tämä ongelma on jatkunut jo kymmenisen vuotta ja sama tilanne on lähes kaikilla konepajoilla. Kyse ei ole hetkellisestä ilmiöstä vaan piiiiiiiitkäkestoisesta ja koko ajan pahenevasta.
        Sivusta seuraajana, en ihmettele yhtään miksi yritysmaailma hamuilee työntekijöitä maamme rajojen ulkopuolelta. Suomalaisia ei kiinnosta alat, joissa tarviaan käsiä - osaamista - hallitsemista. Vaikka teollisuudessa totetaan tietokenepohjaisesti tuotteita, niin silti työntekijän tulee omata kädentaidot / hahmottaminen. ( Sama osaaminen kuin moottorisaha veistämisessä) Tämä alue on surkastunut ja surkastuu edelleen.
        Todelisuus on, jonka voi halutessaan tutkia ja havainnoida. Maamme elinympäristö tuottaa kädettömiä ihmisiä aikuisuuteen. Seuratkaapa miten KAIKKI on palveluiden varassa kädettömillä ihmisillä. Tämä lapsen / ihmisen kädettömyyteen sementoituminen näkyy kaikkialla. Ainut alue älylaitteiden käyttö. Tällä alueella lienemme maailmassa paalupaikalla.

        Sama tilanne metsäalalla. Ala joka edellyttä itsenäistä toimintaa ja erikoisesti ilman seurustelun mahdollisuutta / mukavuutta kärsii työvoimapulasta.

        On täysin vaheellisen tiedon levittämistä liittämällä tähän ongelmaan halpatyövoima - sillä keinottelu.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppa missä koulutetaan koneistajia / CNC. Todelisuus on, ettei lähes kymmeneen vuoteen ole nuoria kiinnostanut koko ala. Siis kouluun ei hakeuduta. Tutkippa tämän alan koulutukseen hakeutumisia.

        Yleisesti voi todeta. Alat, jotka vaativat hahmottamista ja siten kädentaitoja - epäsuorasti, niin nämä alat kärsivät työvoimapulasta ja meillä tämä ongelma on jatkunut jo kymmenisen vuotta ja sama tilanne on lähes kaikilla konepajoilla. Kyse ei ole hetkellisestä ilmiöstä vaan piiiiiiiitkäkestoisesta ja koko ajan pahenevasta.
        Sivusta seuraajana, en ihmettele yhtään miksi yritysmaailma hamuilee työntekijöitä maamme rajojen ulkopuolelta. Suomalaisia ei kiinnosta alat, joissa tarviaan käsiä - osaamista - hallitsemista. Vaikka teollisuudessa totetaan tietokenepohjaisesti tuotteita, niin silti työntekijän tulee omata kädentaidot / hahmottaminen. ( Sama osaaminen kuin moottorisaha veistämisessä) Tämä alue on surkastunut ja surkastuu edelleen.
        Todelisuus on, jonka voi halutessaan tutkia ja havainnoida. Maamme elinympäristö tuottaa kädettömiä ihmisiä aikuisuuteen. Seuratkaapa miten KAIKKI on palveluiden varassa kädettömillä ihmisillä. Tämä lapsen / ihmisen kädettömyyteen sementoituminen näkyy kaikkialla. Ainut alue älylaitteiden käyttö. Tällä alueella lienemme maailmassa paalupaikalla.

        Sama tilanne metsäalalla. Ala joka edellyttä itsenäistä toimintaa ja erikoisesti ilman seurustelun mahdollisuutta / mukavuutta kärsii työvoimapulasta.

        On täysin vaheellisen tiedon levittämistä liittämällä tähän ongelmaan halpatyövoima - sillä keinottelu.

        m.l

        On päivänselvää pikkulapsellekin että EK ja yrittäjät pyrkii liioittelemaan työvoimapulaa kaikissa yhteyksissä jotta yleistä palkkatasoa saataisiin hilattua alaspäin halpatyövoiman käytön yleistyessä. Jokainen katsoo asia omalta kohdaltaan, työntekijä haluaa mahdollisimman paljon palkkaa vähäisellä työmäärällä ja työnantaja haluaa maksaa mahdollisimman pientä palkkaa suurella työmäärällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On päivänselvää pikkulapsellekin että EK ja yrittäjät pyrkii liioittelemaan työvoimapulaa kaikissa yhteyksissä jotta yleistä palkkatasoa saataisiin hilattua alaspäin halpatyövoiman käytön yleistyessä. Jokainen katsoo asia omalta kohdaltaan, työntekijä haluaa mahdollisimman paljon palkkaa vähäisellä työmäärällä ja työnantaja haluaa maksaa mahdollisimman pientä palkkaa suurella työmäärällä.

        Ammattiliitot ovat hampaattomia puolustaessaan työläisten asioita.
        Lakkoase on olemassa ja silloin kun sitä joskus käytetään lakon pituus on lyhyt ja sillä ei saavuteta juuri mitään.
        Viimeisin yritys oli Postin halpuutus, lakko loppui lupaukseen jonka täytäntöönpano siirtyi muutamalla viikolla/ kuukaudella.
        Palkat alenevat postilla ja sen jälkeen kaikilla muillakin aloilla, johtajille maksetaan sitten tähtitieteellisiä summia tyhjästä..
        Ammattiliittojen on puututtava rautaisella otteella kehitykseen, pian palkkataso on kehitysmaan luokkaa ja sellaisella ei elä..


      • Anonyymi

        Juurikin näin. Entisenä postilaisena voin vahvistaa. 2014 tuli monoa niinkuin moni muukin sai, takaisin olisi päässyt sollin tekijänä. Kovasti ihmiset harmittelivat aluksi, mutta sitten unohdettiinkin koko asia kunnes nyt uudestaan ollaan tekemässä samaa tempausta. Ihmisiä käsitellään kuin karjaa. Ensin imetään mehut ja sitten ei muutaku lihoiks.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ammattiliitot ovat hampaattomia puolustaessaan työläisten asioita.
        Lakkoase on olemassa ja silloin kun sitä joskus käytetään lakon pituus on lyhyt ja sillä ei saavuteta juuri mitään.
        Viimeisin yritys oli Postin halpuutus, lakko loppui lupaukseen jonka täytäntöönpano siirtyi muutamalla viikolla/ kuukaudella.
        Palkat alenevat postilla ja sen jälkeen kaikilla muillakin aloilla, johtajille maksetaan sitten tähtitieteellisiä summia tyhjästä..
        Ammattiliittojen on puututtava rautaisella otteella kehitykseen, pian palkkataso on kehitysmaan luokkaa ja sellaisella ei elä..

        Vasemmistolaiset ammattiliitot eivät taida olla oppineet mitään vastakkainasettelun vahingollisuudesta yhteiskunnan kehityksen kannalta. Tämän päivän globaalissa markkinassa yksikään yritys ei menesty jos toimitusepävarmuutta on mm. lakkoilu-uhan takia. Tuotanto on siirrettykin siksi monissa tapauksessa maihin, jossa työväki ei lakkoile ja palkka ei ole montakaan euroa päivässä. Suomessa se on moninkertainen eikä verotuskaan rasita kuin korkeammissa tuloluokissa.
        Kyllä hyvä työnantaja maksaa hyvän palkan työntekijälle, joka on sitoutunut työhönsä ja luo varmuutta tulevaisuuteen. Mutta jos ay-politrukit alkavat kuljeskella nurkissa niin jatkuvuudelta putoaa pohja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vasemmistolaiset ammattiliitot eivät taida olla oppineet mitään vastakkainasettelun vahingollisuudesta yhteiskunnan kehityksen kannalta. Tämän päivän globaalissa markkinassa yksikään yritys ei menesty jos toimitusepävarmuutta on mm. lakkoilu-uhan takia. Tuotanto on siirrettykin siksi monissa tapauksessa maihin, jossa työväki ei lakkoile ja palkka ei ole montakaan euroa päivässä. Suomessa se on moninkertainen eikä verotuskaan rasita kuin korkeammissa tuloluokissa.
        Kyllä hyvä työnantaja maksaa hyvän palkan työntekijälle, joka on sitoutunut työhönsä ja luo varmuutta tulevaisuuteen. Mutta jos ay-politrukit alkavat kuljeskella nurkissa niin jatkuvuudelta putoaa pohja.

        Silloin on kaikki hyvin jos kunnon palkka juoksee, ei ammattiliitot häiritse eivätkä syö firman menestystä.
        Jos firmalla ei palkanmaksu haluja silloin ei myös työntekijät hakeudu sinne töihin, itsestään selvyys joka on myös porvari johtajan muistettava..

        Rahalla saa työtekijöitä minne vaan, jopa outokumpuun..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin on kaikki hyvin jos kunnon palkka juoksee, ei ammattiliitot häiritse eivätkä syö firman menestystä.
        Jos firmalla ei palkanmaksu haluja silloin ei myös työntekijät hakeudu sinne töihin, itsestään selvyys joka on myös porvari johtajan muistettava..

        Rahalla saa työtekijöitä minne vaan, jopa outokumpuun..

        Missä muuten ammattiliitot häiritsevät kiusallaan yritysten toimintaa? Ainoa paikka taitaa olla näiden muutaman kirjoittajan mielikuvitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On päivänselvää pikkulapsellekin että EK ja yrittäjät pyrkii liioittelemaan työvoimapulaa kaikissa yhteyksissä jotta yleistä palkkatasoa saataisiin hilattua alaspäin halpatyövoiman käytön yleistyessä. Jokainen katsoo asia omalta kohdaltaan, työntekijä haluaa mahdollisimman paljon palkkaa vähäisellä työmäärällä ja työnantaja haluaa maksaa mahdollisimman pientä palkkaa suurella työmäärällä.

        >>On päivänselvää pikkulapsellekin että EK ja yrittäjät pyrkii liioittelemaan työvoimapulaa kaikissa yhteyksissä jotta yleistä palkkatasoa saataisiin hilattua alaspäin halpatyövoiman käytön yleistyessä. <<

        Tutkippa tutkimalla - tutustu tilanteeseen mikä on todellisuus. Ei fiktivisesti kuvitellen mutu tuntumalla. Suuret ja pienet konepajat ovat vaikeuksissa saada työntekijöitä. Ponsse, Paakkilankonepaja,.Mantsinen laajentaa ja on saman ongelman edessä. Esim. Ponsse esitteli taannoin toimintaansa Joensuun torilla etsiessään työvoimaa. Lähes joka kuukausi joku konepaja maassamme tiedottaa vaikuksistaan. Samoin meillä Power Techk Groupilla sama tilanne ja joka pisteessä. Savonlinna ,Kotka, Tohmajärvi. Samoin moni asiakkaamme on samassa tilassa.

        Tätä hulluuden tilaa / tiedonkulun puutetta kuvannee kuntamme tila. Kunnanjohtaja pähkäilee kuntaan yritysiä ja uusia työpaikkoja. Me taas samassa kunnassa olemme ongelmissa työvomapulan takia. Moni kuntalainen ei edes tiedä mikä on todellisuus kunnassamme ja koko maa on samassa tilassa aina hallitusta myöten. Antti Rinne ei ole sanallakaan sivunnut mitä ongelmia maassamme aiheuttaa tämä tilanne. Työvoimapula yrityksissä.
        Itse soisin kaikkien ottavan selvää mikä on aikuisen oikeesti todelisuus yrityksien sisällä - kollektiivisesti ajatellen.
        Sivulllisena - puolueettomana on helppo seurata, miten moni yrittäjä ei edes ajattele / satsaa ruutiaan yritystoiminnan laajentamiseen tiedostaessaan vaikeudet saada lisätyövoimaa. Tason pitäminen hallinnassa - samalla työntekijä määrällä tuo jo haasteellisuutta.

        Niin, kun huomioi teidän asenteet niin en ihmettele yhtään miksi maassamme on työttömien armeijja ja sementoituneessa tilassa. Elämistä epätodelisuudessa. Edelleen ihmettelen miten vähän työntekijä tuntee aikuisen oikeesti yritysmaailman / yrittäjien haasteista. Sama pätee myös yrittäjiin tuntea työntekijän / ihmisen aktiivisuutta ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat, niin hyvässä kuin pahassa.

        Toinen alue, joka lisää tätä ongelmaa entisestään on eläköityminen. Joka ikinen ja myös meillä - työntekijiden eläköityminen - jopa vaarantaa yritystoimintaa. Ammattitaitoiset piiiiiiitkänlinjan osaajat siirtyvät pois yristystoiminnasta ja tilalle tulee kädettömiä opetettavia jos niitäkään. Monen konepajan seinien sisältä virtaa valtavasti tietotaitoa ulos ja sisällä ei synny uutta kuin hitaasti. Tällä teijällä on ratkaiseva vaikutus kilpailukykyyn / tuotteen hinnoitteluun.

        Kerratakoon edelleen, ettei tähän ongelmaan liity yritysten palkkataso millään lailla. Palkkataso on aivan sama mitä esim. metallissa on sovittu. Y-k-s-i-k-ä-ä-n.... vastuullinen yrittäjä ei keinottele palkanmaksussa ja siten vaikeuta työvoimapulaansa. Väitämpä, miten koko maassa on erittäin vähän yrittäjiä, joiden työvoimapula johtuisi heistä itsesätään - kierosta yritystoiminnasta.

        Taas ihmisillä on vahvoja mielikuvia, miten koko yrityssektori on kieroutuneitten ihmisten toimialaa ja koko ongelma liittyisi heihin. Tästä mielikuvien rakentumisesta kiitos kuuluu ammattiliitoille. Jos haluaisimme laajentaa elintasoamme - parantaa maailmalla kilpailukykyämme - niin ensimminen askel olisi muuttaa ammattiliittojen toiminta. Todellisuudessa ammattiliittojen toiminta - jopa estää työntekijöiden sitoutumista yritystoimintaan, juuri vääristyneiden mielikuvien rakantamiseen liittyen.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin on kaikki hyvin jos kunnon palkka juoksee, ei ammattiliitot häiritse eivätkä syö firman menestystä.
        Jos firmalla ei palkanmaksu haluja silloin ei myös työntekijät hakeudu sinne töihin, itsestään selvyys joka on myös porvari johtajan muistettava..

        Rahalla saa työtekijöitä minne vaan, jopa outokumpuun..

        Mikä olisi mielestäsi sopiva palkka ammattitaidottomalle työntekijälle metallialan yrityksessä, sellainen liksa, että työntekijöitä olis tarjolla jonoksi saakka?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olisi mielestäsi sopiva palkka ammattitaidottomalle työntekijälle metallialan yrityksessä, sellainen liksa, että työntekijöitä olis tarjolla jonoksi saakka?

        Joskus ihan naurahduttaa miten ihmeellinen otus on ihminen ja sen aatokset. Ihmisen tulisi kasvaa puolueettomaan ajatteluun ja siten nähdä todellisuutta mahdollisimman laaja-alaisesti.

        Ajatellen esim. tätä palkkausta ja yhdistettynä se osaamiseen / ammattitaitoon, niin takaan ja alleviivaan. Yksikään työntekijä ei yrittäjän roolissa maksaisi sitä palkkatasoa, jonka yrittäjä joutuu maksamaan hänelle ahkeruudestaan / osaamisestaan - työntuottavuudesta.

        Ajatellen ihmisen perusolemusta / sisintä - ajattelutapaa, niin tästä tekijästä on syntynyt käsite; Kommunismi/Sosialismi. Kun ihminen ei ole puolueeton ajattelija perusolemukseltaan, niin työntekijä ajattelee yrittäjän riistäjäksi - epärehelliseksi jos ei maksa hyvää palkaa ja muita etuja ja kaikille - olipa ammattiosaamista tai ei.
        Taas Kapitalismi ajattelee työntekijän menoeräksi.

        Kun joskus kuuntelee näiden kädettömien aatoksia, niin ihmettelen miten kadoksissa on käsite: Itsetunto. Tuntea itsensä ja olla rehellinen ja tästä tasosta omata ajattelutapa palkkatasolleen.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus ihan naurahduttaa miten ihmeellinen otus on ihminen ja sen aatokset. Ihmisen tulisi kasvaa puolueettomaan ajatteluun ja siten nähdä todellisuutta mahdollisimman laaja-alaisesti.

        Ajatellen esim. tätä palkkausta ja yhdistettynä se osaamiseen / ammattitaitoon, niin takaan ja alleviivaan. Yksikään työntekijä ei yrittäjän roolissa maksaisi sitä palkkatasoa, jonka yrittäjä joutuu maksamaan hänelle ahkeruudestaan / osaamisestaan - työntuottavuudesta.

        Ajatellen ihmisen perusolemusta / sisintä - ajattelutapaa, niin tästä tekijästä on syntynyt käsite; Kommunismi/Sosialismi. Kun ihminen ei ole puolueeton ajattelija perusolemukseltaan, niin työntekijä ajattelee yrittäjän riistäjäksi - epärehelliseksi jos ei maksa hyvää palkaa ja muita etuja ja kaikille - olipa ammattiosaamista tai ei.
        Taas Kapitalismi ajattelee työntekijän menoeräksi.

        Kun joskus kuuntelee näiden kädettömien aatoksia, niin ihmettelen miten kadoksissa on käsite: Itsetunto. Tuntea itsensä ja olla rehellinen ja tästä tasosta omata ajattelutapa palkkatasolleen.

        m.l

        Hienosti kirjoitettu m.l. Ja muista kommenteista näkee kuinka pihalla ihmiset näyttävät olevan työelämän laeista ja kaikkien yhteisen menestykseen tähtäävistä keinoista.
        Keskiverto vassuagitaattori ei taida/halua ymmärtää, että jos työnantaja maksaa esimerkiksi 15 e/h palkkaa, on työntekijän panos oltava yhtiölle vähintään 40-80 euron luokkaa, jotta toiminta olisi kannattavaa ellei ole kyse vain palvelumyynnistä. Työnantajalla on lakisääteisten velvotteiden lisäksi markkinointi- ja materiaalikuluja sekä tietenkin yhtiön toiminnan rahoittamiskuluja, jotka saattavat kasvuvaiheessa olla todella suuret.
        Nämä populistiset kansankiihottajat eivät oikeasti halua myöskään myöntää, että globaalissa markkinataloudessa yhtiöt eivät investoi kuntaan/maakuntaan tai valtioon, jossa on epävarma työvoimapoliittinen ilmapiiri.
        Maailmassa on lukuisia esimerkkejä siitä, jolloin pelkästään hallituksen vaihtuminen karkottaa investoijat muihin maihin. Ja myös änkyröivien työmarkkinajärjestöjen toiminta panee maan todelliset työllistäjät miettimään kannattaako palkata ketään. Moni pk-sektorin yritys on suurempien alihankkija ja siksi voimakkaasti riippuvainen jopa kaukana Suomessa tapahtuvista heilahteluista.
        Ay-liikkeen olisi korkea aika modernisoitua ja olla vahvasti kehittämässä yhteisen edun eli paremman yhteiskunnan saavuttamista eikä levittää vastakkainajattelun ilmapiiriä.


      • Anonyymi

        Oma tehtäväni tuottaa firmalle 300€ tunti, silti palkka alle 15€ tunnissa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>On päivänselvää pikkulapsellekin että EK ja yrittäjät pyrkii liioittelemaan työvoimapulaa kaikissa yhteyksissä jotta yleistä palkkatasoa saataisiin hilattua alaspäin halpatyövoiman käytön yleistyessä. <<

        Tutkippa tutkimalla - tutustu tilanteeseen mikä on todellisuus. Ei fiktivisesti kuvitellen mutu tuntumalla. Suuret ja pienet konepajat ovat vaikeuksissa saada työntekijöitä. Ponsse, Paakkilankonepaja,.Mantsinen laajentaa ja on saman ongelman edessä. Esim. Ponsse esitteli taannoin toimintaansa Joensuun torilla etsiessään työvoimaa. Lähes joka kuukausi joku konepaja maassamme tiedottaa vaikuksistaan. Samoin meillä Power Techk Groupilla sama tilanne ja joka pisteessä. Savonlinna ,Kotka, Tohmajärvi. Samoin moni asiakkaamme on samassa tilassa.

        Tätä hulluuden tilaa / tiedonkulun puutetta kuvannee kuntamme tila. Kunnanjohtaja pähkäilee kuntaan yritysiä ja uusia työpaikkoja. Me taas samassa kunnassa olemme ongelmissa työvomapulan takia. Moni kuntalainen ei edes tiedä mikä on todellisuus kunnassamme ja koko maa on samassa tilassa aina hallitusta myöten. Antti Rinne ei ole sanallakaan sivunnut mitä ongelmia maassamme aiheuttaa tämä tilanne. Työvoimapula yrityksissä.
        Itse soisin kaikkien ottavan selvää mikä on aikuisen oikeesti todelisuus yrityksien sisällä - kollektiivisesti ajatellen.
        Sivulllisena - puolueettomana on helppo seurata, miten moni yrittäjä ei edes ajattele / satsaa ruutiaan yritystoiminnan laajentamiseen tiedostaessaan vaikeudet saada lisätyövoimaa. Tason pitäminen hallinnassa - samalla työntekijä määrällä tuo jo haasteellisuutta.

        Niin, kun huomioi teidän asenteet niin en ihmettele yhtään miksi maassamme on työttömien armeijja ja sementoituneessa tilassa. Elämistä epätodelisuudessa. Edelleen ihmettelen miten vähän työntekijä tuntee aikuisen oikeesti yritysmaailman / yrittäjien haasteista. Sama pätee myös yrittäjiin tuntea työntekijän / ihmisen aktiivisuutta ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat, niin hyvässä kuin pahassa.

        Toinen alue, joka lisää tätä ongelmaa entisestään on eläköityminen. Joka ikinen ja myös meillä - työntekijiden eläköityminen - jopa vaarantaa yritystoimintaa. Ammattitaitoiset piiiiiiitkänlinjan osaajat siirtyvät pois yristystoiminnasta ja tilalle tulee kädettömiä opetettavia jos niitäkään. Monen konepajan seinien sisältä virtaa valtavasti tietotaitoa ulos ja sisällä ei synny uutta kuin hitaasti. Tällä teijällä on ratkaiseva vaikutus kilpailukykyyn / tuotteen hinnoitteluun.

        Kerratakoon edelleen, ettei tähän ongelmaan liity yritysten palkkataso millään lailla. Palkkataso on aivan sama mitä esim. metallissa on sovittu. Y-k-s-i-k-ä-ä-n.... vastuullinen yrittäjä ei keinottele palkanmaksussa ja siten vaikeuta työvoimapulaansa. Väitämpä, miten koko maassa on erittäin vähän yrittäjiä, joiden työvoimapula johtuisi heistä itsesätään - kierosta yritystoiminnasta.

        Taas ihmisillä on vahvoja mielikuvia, miten koko yrityssektori on kieroutuneitten ihmisten toimialaa ja koko ongelma liittyisi heihin. Tästä mielikuvien rakentumisesta kiitos kuuluu ammattiliitoille. Jos haluaisimme laajentaa elintasoamme - parantaa maailmalla kilpailukykyämme - niin ensimminen askel olisi muuttaa ammattiliittojen toiminta. Todellisuudessa ammattiliittojen toiminta - jopa estää työntekijöiden sitoutumista yritystoimintaan, juuri vääristyneiden mielikuvien rakantamiseen liittyen.

        m.l

        Suomessa on pulaa kunnollisista työnantajista, ketkuja ja tyhjästä vänisijöitä löytyy siltä puolelta yllin kyllin. Pitäisi olla selvää kaikille että moni yrittäjä pyrkii antamaan ruusuisemman kuvan yrityksensä tilasta kuin mitä se todellisuudessa onkaan, ei ole mitenkään tavatonta että lupaillaan sellaisia työpaikkoja joita ei tule olemaan muuten kuin puheiden tasolla ihan vaan siksi että saadaan luotua keinotekoista ylitarjontaa työntekijöistä minkä avulla palkkoja voidaan kilpailuttaa alaspäin. Ihan kaikkea yrittäjien ja niiden etujärjestöjen propagandaa ei tule niellä sellaisenaan, jos ne saisi päättää kaikesta niin orjaplantaasit tekisi paluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti kirjoitettu m.l. Ja muista kommenteista näkee kuinka pihalla ihmiset näyttävät olevan työelämän laeista ja kaikkien yhteisen menestykseen tähtäävistä keinoista.
        Keskiverto vassuagitaattori ei taida/halua ymmärtää, että jos työnantaja maksaa esimerkiksi 15 e/h palkkaa, on työntekijän panos oltava yhtiölle vähintään 40-80 euron luokkaa, jotta toiminta olisi kannattavaa ellei ole kyse vain palvelumyynnistä. Työnantajalla on lakisääteisten velvotteiden lisäksi markkinointi- ja materiaalikuluja sekä tietenkin yhtiön toiminnan rahoittamiskuluja, jotka saattavat kasvuvaiheessa olla todella suuret.
        Nämä populistiset kansankiihottajat eivät oikeasti halua myöskään myöntää, että globaalissa markkinataloudessa yhtiöt eivät investoi kuntaan/maakuntaan tai valtioon, jossa on epävarma työvoimapoliittinen ilmapiiri.
        Maailmassa on lukuisia esimerkkejä siitä, jolloin pelkästään hallituksen vaihtuminen karkottaa investoijat muihin maihin. Ja myös änkyröivien työmarkkinajärjestöjen toiminta panee maan todelliset työllistäjät miettimään kannattaako palkata ketään. Moni pk-sektorin yritys on suurempien alihankkija ja siksi voimakkaasti riippuvainen jopa kaukana Suomessa tapahtuvista heilahteluista.
        Ay-liikkeen olisi korkea aika modernisoitua ja olla vahvasti kehittämässä yhteisen edun eli paremman yhteiskunnan saavuttamista eikä levittää vastakkainajattelun ilmapiiriä.

        >>Nämä populistiset kansankiihottajat eivät oikeasti halua myöskään myöntää, että globaalissa markkinataloudessa yhtiöt eivät investoi kuntaan/maakuntaan tai valtioon, jossa on epävarma työvoimapoliittinen ilmapiiri.<<

        Totta. Yritystoiminnassa punainen lanka on juuri hyvä ja laaja-alainen suunnittelu ja sen toteuttaminen. Tänä päivänä suurimpia haasteita on juuri käsite; moleminpuolinen sitoutuminen yritystoimintaan. Mikään ei tuota niin suuria ongelmia toimintaan kuin muuttuvat tekijät. Ihmisten vaihtaessa työpaikkaa ja erikoisesti oman edun tavoittelu.

        Ajatellen menestyvää yritysjohtamista / sen toimintaa ja liittäen siihen ihmisen terveyden vaaliminen, niin tärkein tekijä on avoimuuus ja rehellisyys. Saada kaikki osapuolet sitoutumaan yritystpoimintaan ja kokea olla mukana siinä omalla alueellan - ei toisiaan vastaan.

        Kilpailukykyisin - tehokkaasti - halvimmin tuotetta tuottava yritys pohjautuu juuri yritystoimintaan, jossa kaikki ymmärtävät ja ovat tietoisia oikeasta toimintatavasta - päämäärästä ja hyvksyvät sen kohdaltaan. Yhteen - kuuluvaisuuden - tunne.
        Ei ole pomoja ja pomotettavia, vaan todella eri alueillaan toimivia ihmisiä johtotehtävästä siivoojaan. Kaikilla on oma alueensa toimia asiakkaiden päämäärien toeuttamisessa. Tiauskanta , laatu ja hintataso.

        Niin, ajatellen ihmisen elinympäristöä ja sen positiivista kehitystä, niiin todellisuus on, miten suomenkin hyvinvointi - elintasomme rahavirrat on kulkenut yritysten kassojen kautta. Mitä enemmän yritysmaailma mahdollistuu saamaan tilauskantaansa / työtä ja suoriutumaan siitä laadukkaasti, niin sitä vauraammaksi muodostuu elinympäristömme.

        Taas toisin päin. Mitä hankalammaksi tehdään yrtystoiminta ja sen haasteet, niin sitä vähemmän on tilasukantaa ja kassavirtoja ja hyvää jaettavana työntekijöiden kautta elinympäristöömme.

        Niin, ajatellen maailmalla tulevaisuudessa olevia haasteita, niin kaikkein tärkeintä kilpailukyvyllemme olisi valistaa ihmiset - saada näkökyky yritystoiminnasta. Mitä enemmän vastakkainasettelua ja kiviä rattaisiin, niin sitä vaikeammaksi muodostuu kilpailukyky ja yritysmaailman tilasukannan saanti.
        Avain sana on ammattitaito - osaaminen tuotannossa. Erittäin harvassa lie yrittäjät, jotka maksavat palkaa vain työpisteessä olemisesta / oleskelusta. Kukaan ei haluaisi - edes työntekijä ollessaan samassa asemasa yrittäjän kanssa

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oma tehtäväni tuottaa firmalle 300€ tunti, silti palkka alle 15€ tunnissa!!!

        Tuo brutto suhdeluku ei anna oikeaa kuvaa. Jos työskentelet miljoonan/miljoonia euron maksaneella koneella, niin luonnollista on suhdelukusi,- jopa alakanttiin riippuen kokonaisuudesta.
        Taas, jos työvälineenä on lapio / kirves, niin yritystoiminta on kultakaivoksen luokkaa.

        Kaikki on suhteellista.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on pulaa kunnollisista työnantajista, ketkuja ja tyhjästä vänisijöitä löytyy siltä puolelta yllin kyllin. Pitäisi olla selvää kaikille että moni yrittäjä pyrkii antamaan ruusuisemman kuvan yrityksensä tilasta kuin mitä se todellisuudessa onkaan, ei ole mitenkään tavatonta että lupaillaan sellaisia työpaikkoja joita ei tule olemaan muuten kuin puheiden tasolla ihan vaan siksi että saadaan luotua keinotekoista ylitarjontaa työntekijöistä minkä avulla palkkoja voidaan kilpailuttaa alaspäin. Ihan kaikkea yrittäjien ja niiden etujärjestöjen propagandaa ei tule niellä sellaisenaan, jos ne saisi päättää kaikesta niin orjaplantaasit tekisi paluun.

        Sinäpä sen sanoit, hyvistä työnantajista pulaa todellakin on ja tulee pahenemaan kun kaltaisesi ay-propagandistit riehuvat täällä palstoilla ja työpaikoilla.
        Yhä vähemmän ihmiset ryhtyvät muita työllistäviksi yrittäjiksi kun saa pelätä ay-liikkeen änkyröintiä turhanpäiväisistä asioista.
        Ketään ei voi pakottaa työllistämään toista ellei voi saada yrittäjäriskistään kunnon korvausta. Työpaikalla läsnäolosta ei tarvitse maksaa kenellekään saati luvattomasta poissaolosta. Näin metsästyskaudella kuulemma sellaistakin tapahtuu vielä nykyisinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit, hyvistä työnantajista pulaa todellakin on ja tulee pahenemaan kun kaltaisesi ay-propagandistit riehuvat täällä palstoilla ja työpaikoilla.
        Yhä vähemmän ihmiset ryhtyvät muita työllistäviksi yrittäjiksi kun saa pelätä ay-liikkeen änkyröintiä turhanpäiväisistä asioista.
        Ketään ei voi pakottaa työllistämään toista ellei voi saada yrittäjäriskistään kunnon korvausta. Työpaikalla läsnäolosta ei tarvitse maksaa kenellekään saati luvattomasta poissaolosta. Näin metsästyskaudella kuulemma sellaistakin tapahtuu vielä nykyisinkin.

        Kaikista ei ole yrittäjiksi, hyvät yrittäjät löytää osaavaa työvoimaa ilman jatkuvaa kitisemistä valtakunnan mediassa. Jos firma ei pyöri ilman halpatyövoimaa niin sellainen firma tulee ajaa alas, yrittäminen on etuoikeus eikä ihmisoikeus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo brutto suhdeluku ei anna oikeaa kuvaa. Jos työskentelet miljoonan/miljoonia euron maksaneella koneella, niin luonnollista on suhdelukusi,- jopa alakanttiin riippuen kokonaisuudesta.
        Taas, jos työvälineenä on lapio / kirves, niin yritystoiminta on kultakaivoksen luokkaa.

        Kaikki on suhteellista.

        m.l

        Koneen hinta on aika päiviä sitten kuoletettu. Nykyisin rahasampo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koneen hinta on aika päiviä sitten kuoletettu. Nykyisin rahasampo.

        Ymmärtänet miksi koneen hinnan kuolettaminen ei aiheuta tuntihinnan alentamista? Yritys on pian entinen,jos ei investoi / uusi konekantaansa. Vai tulisiko voitollinen tuos jakaa kaikkien kesken tasan ja työntekijöiden osallistua investointeihin ?
        Yritystoiminnan seuraaminen on haaska asia. Kannattavan - piiiiiitkäkestoisen toiminnan.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti kirjoitettu m.l. Ja muista kommenteista näkee kuinka pihalla ihmiset näyttävät olevan työelämän laeista ja kaikkien yhteisen menestykseen tähtäävistä keinoista.
        Keskiverto vassuagitaattori ei taida/halua ymmärtää, että jos työnantaja maksaa esimerkiksi 15 e/h palkkaa, on työntekijän panos oltava yhtiölle vähintään 40-80 euron luokkaa, jotta toiminta olisi kannattavaa ellei ole kyse vain palvelumyynnistä. Työnantajalla on lakisääteisten velvotteiden lisäksi markkinointi- ja materiaalikuluja sekä tietenkin yhtiön toiminnan rahoittamiskuluja, jotka saattavat kasvuvaiheessa olla todella suuret.
        Nämä populistiset kansankiihottajat eivät oikeasti halua myöskään myöntää, että globaalissa markkinataloudessa yhtiöt eivät investoi kuntaan/maakuntaan tai valtioon, jossa on epävarma työvoimapoliittinen ilmapiiri.
        Maailmassa on lukuisia esimerkkejä siitä, jolloin pelkästään hallituksen vaihtuminen karkottaa investoijat muihin maihin. Ja myös änkyröivien työmarkkinajärjestöjen toiminta panee maan todelliset työllistäjät miettimään kannattaako palkata ketään. Moni pk-sektorin yritys on suurempien alihankkija ja siksi voimakkaasti riippuvainen jopa kaukana Suomessa tapahtuvista heilahteluista.
        Ay-liikkeen olisi korkea aika modernisoitua ja olla vahvasti kehittämässä yhteisen edun eli paremman yhteiskunnan saavuttamista eikä levittää vastakkainajattelun ilmapiiriä.

        No jopas on ahne yrittäjä!

        Ja/tai huonosti organisoinut toimintansa.

        15€/h tarkoittaa n. 2500€ kuukausipalkkaa ja lähtökohtaan on, että työstä saadulla palkalla pitäisi työntekijän tulla toimeen.

        Suomessa ei ole pulaa työstä eikä työntekijöistäkään, mutta asiallisen palkan maksavista työnantajista sen sijaan on.

        Työntekijöitä löytyy taatusti, jos palkka ja muut työolot ovat kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopas on ahne yrittäjä!

        Ja/tai huonosti organisoinut toimintansa.

        15€/h tarkoittaa n. 2500€ kuukausipalkkaa ja lähtökohtaan on, että työstä saadulla palkalla pitäisi työntekijän tulla toimeen.

        Suomessa ei ole pulaa työstä eikä työntekijöistäkään, mutta asiallisen palkan maksavista työnantajista sen sijaan on.

        Työntekijöitä löytyy taatusti, jos palkka ja muut työolot ovat kunnossa.

        Tuskin lainkaan ahne ja kommenttisi todistaa, ettet paljoa yrittämisestä ja sen kokonaiskuluista ymmärrä tai halua ymmärtää.
        Yhden tuotannollisen työntekijän palkan päälle pitää laskea markkinointi- , toimitus- ja hallintokulut eli noin kolmen muun tekijän kulut. Sen lisäksi tulevat lakisääteiset maksut, jotka ovat lähes kaksi kertaa työntekijän palkka.
        Tässä näkee, ettei ay-politrukeilla ole juuri haluja edistää yhteistä hyvää vaan tuhota kaikki orastava kasvu änkyröinnillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppa missä koulutetaan koneistajia / CNC. Todelisuus on, ettei lähes kymmeneen vuoteen ole nuoria kiinnostanut koko ala. Siis kouluun ei hakeuduta. Tutkippa tämän alan koulutukseen hakeutumisia.

        Yleisesti voi todeta. Alat, jotka vaativat hahmottamista ja siten kädentaitoja - epäsuorasti, niin nämä alat kärsivät työvoimapulasta ja meillä tämä ongelma on jatkunut jo kymmenisen vuotta ja sama tilanne on lähes kaikilla konepajoilla. Kyse ei ole hetkellisestä ilmiöstä vaan piiiiiiiitkäkestoisesta ja koko ajan pahenevasta.
        Sivusta seuraajana, en ihmettele yhtään miksi yritysmaailma hamuilee työntekijöitä maamme rajojen ulkopuolelta. Suomalaisia ei kiinnosta alat, joissa tarviaan käsiä - osaamista - hallitsemista. Vaikka teollisuudessa totetaan tietokenepohjaisesti tuotteita, niin silti työntekijän tulee omata kädentaidot / hahmottaminen. ( Sama osaaminen kuin moottorisaha veistämisessä) Tämä alue on surkastunut ja surkastuu edelleen.
        Todelisuus on, jonka voi halutessaan tutkia ja havainnoida. Maamme elinympäristö tuottaa kädettömiä ihmisiä aikuisuuteen. Seuratkaapa miten KAIKKI on palveluiden varassa kädettömillä ihmisillä. Tämä lapsen / ihmisen kädettömyyteen sementoituminen näkyy kaikkialla. Ainut alue älylaitteiden käyttö. Tällä alueella lienemme maailmassa paalupaikalla.

        Sama tilanne metsäalalla. Ala joka edellyttä itsenäistä toimintaa ja erikoisesti ilman seurustelun mahdollisuutta / mukavuutta kärsii työvoimapulasta.

        On täysin vaheellisen tiedon levittämistä liittämällä tähän ongelmaan halpatyövoima - sillä keinottelu.

        m.l

        Hyvin analysoitu näin se vaan tuppaa olemaan. Yhteiskunta hehkuttaa jatkuvasti korkeakoulutautumista mistä sitä riittää enää "oikeidentöiden tekiöitä" kun kaikki alkaa olla lisenssejä ja maistereita ei ne enä lähde enää "pakaduuneihin" vaikka metallimies on mitä haastavinta ja usein mielenkiintoistakin työtä. Ehkä liikaakoulutetut alkaa hakeutu myös metallialalle kun ovat aikansa kortistossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin lainkaan ahne ja kommenttisi todistaa, ettet paljoa yrittämisestä ja sen kokonaiskuluista ymmärrä tai halua ymmärtää.
        Yhden tuotannollisen työntekijän palkan päälle pitää laskea markkinointi- , toimitus- ja hallintokulut eli noin kolmen muun tekijän kulut. Sen lisäksi tulevat lakisääteiset maksut, jotka ovat lähes kaksi kertaa työntekijän palkka.
        Tässä näkee, ettei ay-politrukeilla ole juuri haluja edistää yhteistä hyvää vaan tuhota kaikki orastava kasvu änkyröinnillä.

        Höpöhöpö!

        Nimenomaan ahne ja paska yrittäjä.

        Ammattitaitoisen ja kunnollisen työntekijän palkaksi 15€/h on nyky-Suomessa suorastaan naurettavan alhainen.

        Eipä ole ihme, jos ei tuolla asenteella löydä työvoimaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopas on ahne yrittäjä!

        Ja/tai huonosti organisoinut toimintansa.

        15€/h tarkoittaa n. 2500€ kuukausipalkkaa ja lähtökohtaan on, että työstä saadulla palkalla pitäisi työntekijän tulla toimeen.

        Suomessa ei ole pulaa työstä eikä työntekijöistäkään, mutta asiallisen palkan maksavista työnantajista sen sijaan on.

        Työntekijöitä löytyy taatusti, jos palkka ja muut työolot ovat kunnossa.

        Jos siirryttäneen fiktiivisistä kuvituksista arjen todellisuuteen, niin totetan. Metallliala on yleensä palkkauksissaan keskitasoa ja maakunnan kaikissa konepajoissa palkkataso on lähes sama. Erot yritysten välillä on pieniä. Karkeasti tuo 15 euroa on normaali kautta maakunnan. Kaikki yrityksen käyttävät samaa kirjaa / lähdettä työnvaativuuteen ja palkkaukseen liittyen.
        No, onko palkkataso pieni vai normaali on jokaisen ihmisen harkinnassa. Rahan tarve ihmisellä on AINA rajaton. Koskaan sitä ei ole riittävästi puhumattakaan liikaa.
        Mutta, joka tapauksessa tälläkin palkkatasolla ihminen saa korkean elintason omistusasuntoineen ja ikääntyessään on jo velaton. Kerron kokemuksesta - en fiktiivisesti haaveillen. Kaikki elintasoon liittyvä raha on virrannut työnantajan kassan kautta.

        Edelleen painotan. Ajatellen ihmisen elämää / arkea - vakavasti ajatellen - työelämää - työnantajan yritystoimintaa, niin työstä - yritystoiminnasta heijastuva stressitaso on paljon merkittävämpi kuin raha / palkan vaikutus. Vaikka työnantaja maksaisi palkaa 30 euroa/h, mutta yritystoiminta toimisi alistamisen ja pelon lähtökohdista, niin elämän - mielenlaatu syö hyvän ansiotulon. Viihtyvyys ja vapaus työssä - alhainen stressitaso ensiksikin on lähtökohta hyvälle tuottauudelle yrityksessä ja samalla ihmisen mielen ja fyysislle terveydelle.
        Erikoisesti stressitasoon tulisi tänä päivänä kiinittää enemmän huomiota, kuin palkkatasoon,koska korkealla stressitasolla yksin on vaikutusta kaikkeen. Se syö ihmistä - aktivoi geneettisten sairauksien puhkeamista. Ihminen käyttää yllättävän vähän lihaksiaan ja taas kuormittaa sen sijasta psyykettään. Tämä yhtälö on sairastuttava tekijä. Asia tulisi olla päinvastoin. Fyysistä rasitusta voi olla runsaasi - jos psyyykkinen rasitus on alhaisella tasolla.

        PS.
        Huomaappa mikä vaikutus on rahalla ihmisen psyykkisee kuormitukseen. Tuota kuormitusta ei voi päästä pakoon muutoin kuin nähdä kokonaisuus.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos siirryttäneen fiktiivisistä kuvituksista arjen todellisuuteen, niin totetan. Metallliala on yleensä palkkauksissaan keskitasoa ja maakunnan kaikissa konepajoissa palkkataso on lähes sama. Erot yritysten välillä on pieniä. Karkeasti tuo 15 euroa on normaali kautta maakunnan. Kaikki yrityksen käyttävät samaa kirjaa / lähdettä työnvaativuuteen ja palkkaukseen liittyen.
        No, onko palkkataso pieni vai normaali on jokaisen ihmisen harkinnassa. Rahan tarve ihmisellä on AINA rajaton. Koskaan sitä ei ole riittävästi puhumattakaan liikaa.
        Mutta, joka tapauksessa tälläkin palkkatasolla ihminen saa korkean elintason omistusasuntoineen ja ikääntyessään on jo velaton. Kerron kokemuksesta - en fiktiivisesti haaveillen. Kaikki elintasoon liittyvä raha on virrannut työnantajan kassan kautta.

        Edelleen painotan. Ajatellen ihmisen elämää / arkea - vakavasti ajatellen - työelämää - työnantajan yritystoimintaa, niin työstä - yritystoiminnasta heijastuva stressitaso on paljon merkittävämpi kuin raha / palkan vaikutus. Vaikka työnantaja maksaisi palkaa 30 euroa/h, mutta yritystoiminta toimisi alistamisen ja pelon lähtökohdista, niin elämän - mielenlaatu syö hyvän ansiotulon. Viihtyvyys ja vapaus työssä - alhainen stressitaso ensiksikin on lähtökohta hyvälle tuottauudelle yrityksessä ja samalla ihmisen mielen ja fyysislle terveydelle.
        Erikoisesti stressitasoon tulisi tänä päivänä kiinittää enemmän huomiota, kuin palkkatasoon,koska korkealla stressitasolla yksin on vaikutusta kaikkeen. Se syö ihmistä - aktivoi geneettisten sairauksien puhkeamista. Ihminen käyttää yllättävän vähän lihaksiaan ja taas kuormittaa sen sijasta psyykettään. Tämä yhtälö on sairastuttava tekijä. Asia tulisi olla päinvastoin. Fyysistä rasitusta voi olla runsaasi - jos psyyykkinen rasitus on alhaisella tasolla.

        PS.
        Huomaappa mikä vaikutus on rahalla ihmisen psyykkisee kuormitukseen. Tuota kuormitusta ei voi päästä pakoon muutoin kuin nähdä kokonaisuus.

        m.l

        Tuolla 15€ tunti palkalla et kummoista lainaa saa. Kuitenkin huomioitava, että kaikilla ei ole puolisoa joka kustantaa puolet kaikesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla 15€ tunti palkalla et kummoista lainaa saa. Kuitenkin huomioitava, että kaikilla ei ole puolisoa joka kustantaa puolet kaikesta.

        Ei tämän lähemmäksi henkilökohtaisuutta. Vaimoni on kotiäiti ja siten työpanoksensa elinympäristön kehittämisessä on tehnyt kotona. Kuten kerroin todellisuuden, niin KAIKKI rahavirta,joka liittyy elintasooni on kulkenut työnantajani kassan kautta.

        Kuten viesteistäni jo ilmentynee, niin ymmärrän ja tiedostan ja arvostan ihmisessä käden taitoja ja niiden kehittämistä ja tämän vaikutusta itseluottamukseen - sen kehittymiseen ja tätä kautta omatoimisuuteen. Kumota mahdolllisimman laaja-alaisesti ihmisen perusolemuksen vaikutusta eli täällä päin sanotaan tätä laiskuudeksi. Aktiivisuuden vastakohta. Väline tässä kaikessa on: Ajattelu ja sen mahdollisimman runsas käyttö.

        Tämän päivän ihmine ajattelee yllttävän vähän. Kiitos älykännykän ja median - tietotulvan. Kuten tämäkin viestiketju on todisteena, niin ihminen on tänä päivänä yllättävän sokea - tiedostamattomassa tilassa todellisuudesta ajatellen yritysmaailmaa ja sen toimintaa.
        Faktoina pidetään tunteita ja fiktiivistä kuvitusmaailmaansa.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos siirryttäneen fiktiivisistä kuvituksista arjen todellisuuteen, niin totetan. Metallliala on yleensä palkkauksissaan keskitasoa ja maakunnan kaikissa konepajoissa palkkataso on lähes sama. Erot yritysten välillä on pieniä. Karkeasti tuo 15 euroa on normaali kautta maakunnan. Kaikki yrityksen käyttävät samaa kirjaa / lähdettä työnvaativuuteen ja palkkaukseen liittyen.
        No, onko palkkataso pieni vai normaali on jokaisen ihmisen harkinnassa. Rahan tarve ihmisellä on AINA rajaton. Koskaan sitä ei ole riittävästi puhumattakaan liikaa.
        Mutta, joka tapauksessa tälläkin palkkatasolla ihminen saa korkean elintason omistusasuntoineen ja ikääntyessään on jo velaton. Kerron kokemuksesta - en fiktiivisesti haaveillen. Kaikki elintasoon liittyvä raha on virrannut työnantajan kassan kautta.

        Edelleen painotan. Ajatellen ihmisen elämää / arkea - vakavasti ajatellen - työelämää - työnantajan yritystoimintaa, niin työstä - yritystoiminnasta heijastuva stressitaso on paljon merkittävämpi kuin raha / palkan vaikutus. Vaikka työnantaja maksaisi palkaa 30 euroa/h, mutta yritystoiminta toimisi alistamisen ja pelon lähtökohdista, niin elämän - mielenlaatu syö hyvän ansiotulon. Viihtyvyys ja vapaus työssä - alhainen stressitaso ensiksikin on lähtökohta hyvälle tuottauudelle yrityksessä ja samalla ihmisen mielen ja fyysislle terveydelle.
        Erikoisesti stressitasoon tulisi tänä päivänä kiinittää enemmän huomiota, kuin palkkatasoon,koska korkealla stressitasolla yksin on vaikutusta kaikkeen. Se syö ihmistä - aktivoi geneettisten sairauksien puhkeamista. Ihminen käyttää yllättävän vähän lihaksiaan ja taas kuormittaa sen sijasta psyykettään. Tämä yhtälö on sairastuttava tekijä. Asia tulisi olla päinvastoin. Fyysistä rasitusta voi olla runsaasi - jos psyyykkinen rasitus on alhaisella tasolla.

        PS.
        Huomaappa mikä vaikutus on rahalla ihmisen psyykkisee kuormitukseen. Tuota kuormitusta ei voi päästä pakoon muutoin kuin nähdä kokonaisuus.

        m.l

        Ei se ole mitään fiktiivistä kuvittelua, että 15€/h on huono palkka.

        Erityisesti, jos/kun puhutaan metallialan erikoisosaajista.

        Esimerkiksi matalista palkoistaan tunnettujen lastentarhan opettajien keskimääräinen kk-palkka on oikotien palkkavertailun ( https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/lastentarhanopettaja ) mukaan 2400€/kk, mikä tuntipalkkana tarkoittaa vähän yli 14€/h.

        Kuten jo aiemmissa viesteissä on täällä todettu, Suomessa pulaa ei ole työntekijöistä, vaan asiallisen palkan maksavista työnantajista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole mitään fiktiivistä kuvittelua, että 15€/h on huono palkka.

        Erityisesti, jos/kun puhutaan metallialan erikoisosaajista.

        Esimerkiksi matalista palkoistaan tunnettujen lastentarhan opettajien keskimääräinen kk-palkka on oikotien palkkavertailun ( https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/lastentarhanopettaja ) mukaan 2400€/kk, mikä tuntipalkkana tarkoittaa vähän yli 14€/h.

        Kuten jo aiemmissa viesteissä on täällä todettu, Suomessa pulaa ei ole työntekijöistä, vaan asiallisen palkan maksavista työnantajista.

        >>Suomessa ei ole pulaa työstä eikä työntekijöistäkään, mutta asiallisen palkan maksavista työnantajista sen sijaan on.<<

        Takerruin tähän mielikuvaasi, jossa annat ymmärtää miten työvoimapulasta kärsivä yritys ei toimi muiden yritysten kanssa samalla tavalla - on epärehellinen palkan maksamisessa.
        Jos tutustut aikuisen oikeesti ongelmaan, niin työvoimapulasta kärsivä yritys maksaa aivan samaa palkkatasoa kuin muut yritykset.
        Todellisuus vaan on, ettei vapaalla ole valmiin työpaikan ottajia ja edes ei valmistu ammattikoulutuksesta. Rahalla ei voi ostaa / tehdä ihmiseen ammattitaidollisuutta. Lie monella nuorella / ihmisellä aivan väärä mielikuva koko tämän päivän konestuksesta / konepaja maailmasta.

        Niin, ajatteleppa joskus sellaista elinympäristöä, jossa ihmiset omisiat vahvat kädentaidot / korkean hahmottamiskyvyn ja siten olisiat omatoimisia. Siis lähes päinvastainen elinympäristö kuin nykyinen, jossa kädettömät ostaa palvelut arkensa pyörittämiseen ja siten yritysten tulisi maksaa korkeita palkkatasoja.
        Siis ihmisten ei tarvitsisi edes saada korkeita palkkatasoja / yritysten ei arvitsisi edes maksaa korkeita palkkatasoja ja silti kädellinen ihminen eläisi korkeassa elintasossaan.
        Varmaan ensiksi ajattelet miten yrittäjät rikastuisivat - ei - tämän kumoaa kilpailu yritysmaailmassa.

        Jos hahmotat aluetta, niin todellisuudesa koko työelämä - kilpailukyky yrityksissa.- koko ihmisen elinympäristö kärsii kädettömästä ihmislajista / sukupolvesta.

        Todellisuudessa teknologia ei anna ihmislajille sitä mitä ihminen kuvittelee sen antavan. Teknologian tulisi olla vain väline taitavan / kädelllisen ihmisen kädessä. Kädettömän ihmisen elinympäristö ei koskaan ole toimiva ja erikoisesti juuri tämä tekiä aktivoi myös ihmisessä psyykkisiä ja fyysisiä sairausia. Sotemenot karkaavat pilviin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen missä ihminen on osallisena.

        Niin,, en ihmettele yhtään miksi Suomessa on sementoituneessa tilassa työttömyys. Näin ikääntyneenä ja tilaisuuden saadessa on helppo tutkia puolueettomati tätä aluetta. Todellisuus on, ettei monellakaan työnantajalla ole kertakaikkiaan varaa maksaa palkaa ihmiselle, jolla ei ole ammattitaito hallussaan. En edes odota sinultakaan ymmärrystä / näkökykyä nähdä miten ratkaisevasti työntekijän ammattitaito / aktiivisuus / motivaatio vaikuttaa yrtystoimintaan - kilpailukykyyn - tilauskantaan.
        Vaikka tuotteita tuotetaan tietokonepohjaisesti ohjatulla koneella.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Suomessa ei ole pulaa työstä eikä työntekijöistäkään, mutta asiallisen palkan maksavista työnantajista sen sijaan on.<<

        Takerruin tähän mielikuvaasi, jossa annat ymmärtää miten työvoimapulasta kärsivä yritys ei toimi muiden yritysten kanssa samalla tavalla - on epärehellinen palkan maksamisessa.
        Jos tutustut aikuisen oikeesti ongelmaan, niin työvoimapulasta kärsivä yritys maksaa aivan samaa palkkatasoa kuin muut yritykset.
        Todellisuus vaan on, ettei vapaalla ole valmiin työpaikan ottajia ja edes ei valmistu ammattikoulutuksesta. Rahalla ei voi ostaa / tehdä ihmiseen ammattitaidollisuutta. Lie monella nuorella / ihmisellä aivan väärä mielikuva koko tämän päivän konestuksesta / konepaja maailmasta.

        Niin, ajatteleppa joskus sellaista elinympäristöä, jossa ihmiset omisiat vahvat kädentaidot / korkean hahmottamiskyvyn ja siten olisiat omatoimisia. Siis lähes päinvastainen elinympäristö kuin nykyinen, jossa kädettömät ostaa palvelut arkensa pyörittämiseen ja siten yritysten tulisi maksaa korkeita palkkatasoja.
        Siis ihmisten ei tarvitsisi edes saada korkeita palkkatasoja / yritysten ei arvitsisi edes maksaa korkeita palkkatasoja ja silti kädellinen ihminen eläisi korkeassa elintasossaan.
        Varmaan ensiksi ajattelet miten yrittäjät rikastuisivat - ei - tämän kumoaa kilpailu yritysmaailmassa.

        Jos hahmotat aluetta, niin todellisuudesa koko työelämä - kilpailukyky yrityksissa.- koko ihmisen elinympäristö kärsii kädettömästä ihmislajista / sukupolvesta.

        Todellisuudessa teknologia ei anna ihmislajille sitä mitä ihminen kuvittelee sen antavan. Teknologian tulisi olla vain väline taitavan / kädelllisen ihmisen kädessä. Kädettömän ihmisen elinympäristö ei koskaan ole toimiva ja erikoisesti juuri tämä tekiä aktivoi myös ihmisessä psyykkisiä ja fyysisiä sairausia. Sotemenot karkaavat pilviin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen missä ihminen on osallisena.

        Niin,, en ihmettele yhtään miksi Suomessa on sementoituneessa tilassa työttömyys. Näin ikääntyneenä ja tilaisuuden saadessa on helppo tutkia puolueettomati tätä aluetta. Todellisuus on, ettei monellakaan työnantajalla ole kertakaikkiaan varaa maksaa palkaa ihmiselle, jolla ei ole ammattitaito hallussaan. En edes odota sinultakaan ymmärrystä / näkökykyä nähdä miten ratkaisevasti työntekijän ammattitaito / aktiivisuus / motivaatio vaikuttaa yrtystoimintaan - kilpailukykyyn - tilauskantaan.
        Vaikka tuotteita tuotetaan tietokonepohjaisesti ohjatulla koneella.

        m.l

        Höpöhöpö!

        En ole väittänyt, että kyse olisi epärehellisyydestä palkan maksamisessa.

        Pienen palkan tarjoaminen ei ole epärehellisyyttä, mutta ihan varmaa on, että Suomessa saa työvoimaa, kun palkkaus ja muut työolot ovat kunnossa.

        Työvoiman suhteen on kilpailu hyväksyttävä ihan samalla tavalla, kuin muussakin yritystoiminnassa. Paremmilla ehdoilla työvoiman saanti on helpompaa ja työvoiman laatu parempaa.

        Turha vinkua työvoimapulasta ja ammattitaidon puutteesta, jos ei ole valmis maksamaan siitä asiallista korvausta.

        Ammattitaitoiset ja hyvät työntekiät menevät töihin sinne, missä on hyvä olla ja nälkäpalkalla saa sitä, mitä sattuu olemaan tarjolla.

        Niin se vaan menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koneen hinta on aika päiviä sitten kuoletettu. Nykyisin rahasampo.

        Etpä taida olla perehtynyt teollisuustalouden perusteisiin?
        Se, että koneen hinta kuoletetaan, on pelkästään kirjanpidollinen toimenpide.
        Jos kone ostetaan käteisellä, raha on heti pois yrityksen kassasta. Jos kone ostetaan lainalla, tai liisataan, rahaa lähtee yhtiön kassasta silloin, kun rahoituserä maksetaan.
        Ymmärsitkö?
        Lisäksi laskelmissa tulee ottaa huomioon koneen käyttökustannukset, huolto, ym. Ne ovat muuttuvia kustannuksia, ja pois koneen tuotosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppa missä koulutetaan koneistajia / CNC. Todelisuus on, ettei lähes kymmeneen vuoteen ole nuoria kiinnostanut koko ala. Siis kouluun ei hakeuduta. Tutkippa tämän alan koulutukseen hakeutumisia.

        Yleisesti voi todeta. Alat, jotka vaativat hahmottamista ja siten kädentaitoja - epäsuorasti, niin nämä alat kärsivät työvoimapulasta ja meillä tämä ongelma on jatkunut jo kymmenisen vuotta ja sama tilanne on lähes kaikilla konepajoilla. Kyse ei ole hetkellisestä ilmiöstä vaan piiiiiiiitkäkestoisesta ja koko ajan pahenevasta.
        Sivusta seuraajana, en ihmettele yhtään miksi yritysmaailma hamuilee työntekijöitä maamme rajojen ulkopuolelta. Suomalaisia ei kiinnosta alat, joissa tarviaan käsiä - osaamista - hallitsemista. Vaikka teollisuudessa totetaan tietokenepohjaisesti tuotteita, niin silti työntekijän tulee omata kädentaidot / hahmottaminen. ( Sama osaaminen kuin moottorisaha veistämisessä) Tämä alue on surkastunut ja surkastuu edelleen.
        Todelisuus on, jonka voi halutessaan tutkia ja havainnoida. Maamme elinympäristö tuottaa kädettömiä ihmisiä aikuisuuteen. Seuratkaapa miten KAIKKI on palveluiden varassa kädettömillä ihmisillä. Tämä lapsen / ihmisen kädettömyyteen sementoituminen näkyy kaikkialla. Ainut alue älylaitteiden käyttö. Tällä alueella lienemme maailmassa paalupaikalla.

        Sama tilanne metsäalalla. Ala joka edellyttä itsenäistä toimintaa ja erikoisesti ilman seurustelun mahdollisuutta / mukavuutta kärsii työvoimapulasta.

        On täysin vaheellisen tiedon levittämistä liittämällä tähän ongelmaan halpatyövoima - sillä keinottelu.

        m.l

        Metsäalalla on ajettu palkat ainakin sellaisiksi, ettei monen kannata lähteä sahan kanssa yrittämään elättää itseään ja perhettään. Urakka taksat on menneet aivan naurettavan pieniksi, ja siksi entisestään vähenee alalta työvoimaa, ja ei ole halua nuoremmilla, fyysiseti vaativaan, ja sään armoilla olevaan ammattin. Kyllä metsureiden kulta ajat on ohitse jo kauan olleet, 80,90 ja vielä 2000 luvulle, ovat saaneetkin helpolla tilinsä siihen nähden, mikä nykyään on ansiotaso ko alalla. Kyse on tuotos painotteisesta työstä, sekä olosuhteet vaihtuu, niin on jo metsäfirmojen puolelta laskettu liian tiukaksi tuotosluvut, ja alihinnalla.


    • Anonyymi

      AY - liike pitää työntekijöiden puolta silloin kun työlainsäädäntöä rikotaan työnantajan tai kolmannen osapuolen toimesta.
      AY liike ei estä yhteisen hyvän, hyvinvoinnin kasvua eikä estä kasvua millään tavoin.

    • Anonyymi

      Olen suomalainen, syntynyt Kuusjärvellä, olen työtön ja sellaisena haluan pysyä. Olen antanut terveyteni yrittäjänä ja palkollisena yhteiskunnalle, nyt otan loppuelämäni löysin rantein.
      Eläkeikään on vuosia mutta vähäisen terveyteni säästän eläkettä odotellessa, harrastan sitä sun tätä ja se riittää ajankuluksi...
      Sanotaan että viisas pääsee vähemmällä pitää paikkansa...

      • Anonyymi

        Hienosti ajateltu jos vain taloudellisesti pärjää. Jätetään työpaikat halukkaille nuorille.


      • Anonyymi

        Saanen käyttää tilannettasi esimerkkinä?

        Ikääntynyt ihmiknen jolla sairaus / sairaudet alkavat oireilla tai sairastaa jo, niiin ehdottomasti tulisi siirtää kokonaan työelämästä pois. Todellisuus vain on, miten sairaudet rasitksessa / stressissä pahenevat entisestään ja siten sairauden hoito vie repullisen euroja verovaroistamme. Havainnoikaapa miten järkyttävän paljon ottaa sotemenot verovaroistamme? Tänä päivänä olemme ratkaisujen edessä miten sotemenot saadaan alemmaksi. Itse näkisin ehdottomaksi parhaaksi vaihtoehdoksi aloittaa sairauksien hoito ensioireiden ilmaannuttua. Todella edullista ja erikoisesti ihmisen arjenkin / elämän kannalta. Parhaimmissa tapauksissa arjen muutos ,- ilman suurempia hoitomuotoja.
        Juuri kaltaisesi ihmiset tulisi ehdottomasti ohjata arkeen, jossa ei ole stressiä ja näin sairauden hoito on edulisempaa. Sairaus pysyy helpommin hallinnassa.

        Tilanne on aivan toinen, jos ikääntynut ihmine on terve - ilman sairauksia ja sairauden oireita. On positiivinen tuki työpulasta kärsivälle yritykselle.

        m.l


    • Anonyymi

      Ay-liikkeen suhtautuminen työnantajaan on nähty. Lukuisat lokakampanjat hakevat vertaistaan. Työnantaja esitellään riistäjänä ja mm että työnantaja määrää vaaralliseen työhön. Näitä lokakampanjoita eivät ymmärrä, eivätkä hyväksy monet työntekijätkään. Ei ihme että liittojen jäsenmäärä laskee kuin lehmänhäntä. Sitä saa mitä tilaa.

      • Anonyymi

        Höpsistä!

        Ay-liikettä tarvitaan yhä, vaikka monet työntekijätkin ovat sitä vastaan.

        Alla linkki, josta löytyy eräs äskettäin julkisuudessa ollut ja omalla tavallaan jopa hupaisa tapaus, kun tyyppi kehtasi vinkua määräaikaisuuksien ketjuttamisesta luottamusmiehelle, vaikka ei edes kuulunut liittoon.

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8b23b538-7400-4bd0-a751-5670c52db204

        Sitä saa, mitä tilaa.


    • Anonyymi

      Suurin osa liittoon kuuluvista kuuluu siihen saadakseen ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Höpsistä. Ansiosidonnaista saa jos kuuluu johonkin työttömyyskassaan. Mihinkään liittoon ei tarvitse kuulua. Ay-liikkeen valeuutiset ”liiton päivistä” ovat uponneet suotuisaan maaperään. Onneksi nuoret ottavat asioista selvää ja maksavat vain työttömyyskassamaksun. Säästävät näin satoja euroja vuodessa. Sekös ay-mafiosoja harmittaa. Kuka maksaa jatkossa heidän 30 000€ kuukausipalkan?

    • Anonyymi

      Ay-liikkeen valeuutisiin kuuluu myös ”liittomaksut voi vähentää veroista”. Ei muuten voi. Ay-maksut vähennetään tuloista. Siinä on vissi ero. Itse erosin liitosta 10 vuotta sitten. Maksan vain YTK.n maksun ja näin varmistan ansiosidonnaisen työttömyysturvan. Säästyneillä rahoilla olen tehnyt monta ulkomaanmatkaa. Terveisiä ay-aktiiveille!

      • Anonyymi

        Äläpäs taas viitsi valehdella!

        Nimeä nyt aluksi vaikkapa kolme ammattiliittoa, jotka väittävät ay-maksuja vähennettävän veroista!

        Liitot kertovat ihan totuudenmukaisesti, että "jäsenmaksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia".

        Lukijan ongelma ja yleissivistyksen puutetta, jos ei ymmärrä tosiasioita.


    • Anonyymi

      Miksi ei tule vastaväitteitä? Siksi, että "ay -aluetoimitsijat" ja vastaavat tietävät
      että yllämainittu on täyttä asiaa. Pelkäävät että työntekijät oikeasti älyää että liittoon ei tarvitse kuulua varmistaakseen ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

      Ay -liikkeen valehtelu ja pelottelu ei iske nykynuorisoon, niin kuin 1940 -luvulla syntyneisiin. Nuoret ottavat itse asioista selvää, ja hyvä niin.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Itsenäiset on yleensä ammattitaitoisia henkilöitä jotka tietävät osaamisensa. Ay-aktiivit sen sijaan ovat osaamattomia luusereita. Ihan niin kuin sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...kuten vaikuttaa hyvin tietävän tämnänkin uutisen jamppa.

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8b23b538-7400-4bd0-a751-5670c52db204

        Kyllä sitten huudetaan liiton ja luottamusmiehen perään, kun vähän käy nenuun kipeästi. Muuten ollaan kyllä niin itsenäisiä, niin itsenäisiä.

        Noitten työsopimusten tehtailu nimenomaan liittyy myös kuntien toimintaan ja mm terveysalalle. Ainakin vielä muutama vuosi sitten.

        Mitä postin tämän hetkiseen tilanteeseen liittyy, niin aivan tietoisesti johto provosoi asioita. Vetää äärilaitoja toiminnoissaan ja missään mielessä ei edes edusta normaalin yritysmaailman toimintaa.

        Edelleen toistan. Jos / kun kädelllinen työntekijä on sitoutunut yritystoimintaan, niin yrittäjä ei hevillä laske hänestä käsiää irti. Jokainen asian ymmärtävä tiedostaa miksi. Liitoille ei tässä suhteessa ole sijaa.
        Keinottelijoihin ja epärehelliseen yritystoimintaan ei sovi mikään esimerkki ja siten ei ole yleistettävissä. Postin toiminta edustaa juuri täysin käsittämätöntä yritysjohtamista.

        m.l


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsenäiset on yleensä ammattitaitoisia henkilöitä jotka tietävät osaamisensa. Ay-aktiivit sen sijaan ovat osaamattomia luusereita. Ihan niin kuin sinä.

        Ei pidä paikkaansa.

        Tyypillisesti luottamushenkilöiksi, eli sinun näkemyksesi mukaan ay-aktiivistiksi työpaikoilla valikoituvat ne parhaimmat ammatti-ihmiset.

        Toki suureen joukkoon mahtuu ajoittain muutama änkyräkin, mutta kyse on poikkeuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noitten työsopimusten tehtailu nimenomaan liittyy myös kuntien toimintaan ja mm terveysalalle. Ainakin vielä muutama vuosi sitten.

        Mitä postin tämän hetkiseen tilanteeseen liittyy, niin aivan tietoisesti johto provosoi asioita. Vetää äärilaitoja toiminnoissaan ja missään mielessä ei edes edusta normaalin yritysmaailman toimintaa.

        Edelleen toistan. Jos / kun kädelllinen työntekijä on sitoutunut yritystoimintaan, niin yrittäjä ei hevillä laske hänestä käsiää irti. Jokainen asian ymmärtävä tiedostaa miksi. Liitoille ei tässä suhteessa ole sijaa.
        Keinottelijoihin ja epärehelliseen yritystoimintaan ei sovi mikään esimerkki ja siten ei ole yleistettävissä. Postin toiminta edustaa juuri täysin käsittämätöntä yritysjohtamista.

        m.l

        Määräaikaisilla työsopimuksilla ja vuokratyövoiman käytöllä kikkaillaan nykyisin hyvin monissa yrityksissä ja toimialoilla.

        Ihan turha on yrittää kiistää tosiasioita. Posti on tuossa vain yksi ja tuoreimmasta päästä oleva esimerkki.

        Esimerkkitapauksessa oli hupaisaa huomata, että kylmän tuulen puhaltaessa järjestäytymättömän työntekijän nenuun, hän kaikesta huolimatta kehtasi ryhtyä huutamaan luottamusmiestä ja liittoa apuun.

        Paljon on liittojenkin toiminnassa parannettavaa, mutta ihmetellä täytyy, mistä tämä nykyinen ay-vastaisuus nykyduunareiden keskuudessa oikein kumpuaa


    • Anonyymi

      Tiivistettynä kokonaisuus. Mitä kädettömämpi / heikkotasoinen osaaminen tehdä tehtäviä, niin sitä heikommin voi työllistyä. Mitä taitavat kädet / korkea moniosaaminen työllistyy erittäin helposti.

      Todettakoon tässäkin, miten käsien taitavuteen / tehtävien osaamiseen liittyy ihmien geneettisyys, mutta myös elinympäristö. Lisäksi todellisuus on, miten jokainen ihminen HALUAISI olla taitavakäsinen ja erittäin laaja-alaisesti hahmmottava. Laaa-alainen ymmärrystaso. Monasti ihmisen itsensä ulkopuolisia teijöitä, jotka ohjaavat aluetta.

      Ajatellen tätä teknologian värittämää elinympäristöämme, niin vauva / lapsi kehittyy ympäristössä, jossa kädentaitoja / hahmottamista - osaamista - ei ympäristössä tarvita. Tätä sanotaan palveluyhteiskunnaksi. Vauva jopa saa jo nautia kodin ulkoistetusta palvelusta, joka voimistuu ikääntymisen myötä.

      Niin, vaikka ihminen olisi geneettisyydeltään lahjakas oppimiseen, niin ympäristö ei hyödynnä / luo ympäristö geneettosyyyden lahjakkuuden kehityksessä. "Kerrostalossa" asuminen on erittäin köyhää ajatellen geneettisten alueiden hyödyntämistä. Näin ihminen pumpaa alitajuntaansa tiedollisuutta ja elää arkeaan teoriatasoisesti. Kosketuspinta todellisuuteen on erittäin ohut, joka näkyy kaikkialla.

      Aivan sama mielikuva, jos ihminen on geneettisyydeltään musikaalisesti lahjakas. Geneettisyys ei mahdolistu ohjaamaan musikaalisuuden / lahjaa, jos ihmisellä ei ole olosuhteita sen kehittymiseen. Tahtoa välineitä. Kuten jokainen meistä tietää ja ehkä ymmärtääkin mikä ero on teorialla ja todeksielämisellä. Teoriaan liittyy erittäin paljon luulemista / olettamuksia, jotka monasti on epätodellisuutta - valheelllisuutta.

      Niin, jos hauaisimme purkaa tätä sementoitunutta työttömyydetilaa, niin ensimminen tekijä olisi kasvattaa työttömille ihmiselle taidollisuutta - käsien käyttö. Aivan kuin musikaalisuus. Taidollisuuden - kehityksen kautta käteen istuu soitin kuin soitin ajatellen alkutilannetta instrumentin hallinnassa - oppimisessa. Samoin kädelliselle työ kuin työ. Ongelmaan liittyykin merkittävästi tahtotila.
      Ihminen on niin ihmeelline otus. Jos sen perustarpeet on turvattu, niin ihminen sopeutuu tilanteeseen. Laiskuus on ihmisen olemuksen perustila ja toisaalta tämä - luovalaiskuus- on synnyttänyt kaikki keksinnöt ja kehityksen kuin myös hyvän yritystoiminnan. Tehdä mahdollisimman vähän turhuutta.

      m.l

    • Anonyymi

      Kyllä firman kuin firman maine säilyy vaikka nimi ja johtajakin vaihtunut aikaa sitten. Asiaa ihmettelevien kannattaisi kysellä menneistä, saattaa suuresti selventää miksi työntekijöitä on hankalaa saada. On tapauksia joissa lattiatason työntekijällä on, niin iso valta, että pystyy vaikuttamaan pidetäänkö uusi työtekijä töissä vai ei, yksi pikku moka tai ei vain naama miellytä lähtö tulee. Maineen tuhoamiseen riittää näin ollen yksi henkilö joka on firman samalla "paras" työntekijä.

      • Tuo on totta, jota kuvasit ja siksi se ilmentää ihmisen elämistä epätodellisuudessa.
        Tuohon liittyen ihmisen tulisi aina elää todellisuudessa - tässä hetkessä ja tätä päivää. Se on totta miten omistajan arvomaailmalla / yritystoiminnalla on - jopa ratjaiseva vaikutus toimintaan. Psykopaattisuudesta kärsivä yrityksen omistaja nimen omaan valitsee alaisensa ja erikoisesti esimiehet " viestinsä" viejiksi ja erikoisinta tässä vielä on, miten valinta monasti kohdistuu samansuuntaiseen persoonallisuuteen kuin on itse.

        Esim. itse olen työskennellyt psykopaattisuudesta kärsivien ihmisten alaisena ja luonnollisesti korkean stressitason siivittämänä. Koko yritystoiminta johtamisineen kulminoitui pelon ja alistamisen kautta toimimiseen. Vaikka työympäristö / konepaja on aivan sama, mutta ihmiset - omistaja / esimiehet vaihtuneet, niin työskentely on äärilaidassa tekemistä. Viihtyvyyttä ja stressitaso alhaisena ja työhön keskittymistä. Ei ole pomoja ja pomotettavia sanan varsinaisessa merkityksessä. On vain erilaisia työkuvia ja tehtäviä - ihmisineen.

        Juuri tuohon liittyen. Yritysten toimintatapoja ei tule arvioida meneisyyden mukaan, vaan mikä tilanne on tänä päivänä. Yritysten esimiesten valinnalla / personallisuudella on erittäin laaja-alainen vaikutus ja siksi toivon koko yritysmaailmassa kohdennettavan katse tähän henkilöön. Vaikutus työntekijöiden psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen kuin myös vaikutus mm tuottavuuteen yhdessä elinympäristön kehittämisen kanssa.

        No, ihminen kyllä luonaisesti ajattelee kokemuksensa / menneisyyden mukaisesti - jos ei kasvamalla kasva tästä tilasta pois. Ymmärrä ajan ja ihmisen merkitystä kokonaisuutta hahmottaen.


    • Anonyymi

      Juuriongelma löytyy liian pitkistä työvuoroista, 8h vuoroja täytyy alkaa pilkkomaan useammalle ihmiselle. Jos normaalia työvuoroa lyhennettäisiin ensialkuun 8h -> 6h niin jo sillä tavalla saataisiin enemmän porukkaa töihin vaikka lyhyempi työpäivä tarkoittaisikin laihempaa tilipussia. Kyllä työssäkäyvien täytyy osata tulla vastaan ja olla suvaitsevaisia työtä vailla olevia kohtaan.

      • Anonyymi

        Tätä on kokeiltu ja kyseissä paikassa homma kannatti niin hyvin, että oli vara maksaa entiseen malliin palkkaa vaikka tunteja tulikin vähemmän yksittäiselle työntekijälle. Tuottavuus kasvoi lisä tuntien myötä firmassa.


    • Anonyymi

      Töihin, töihin sanoi Lapatossu. Mutta ei tänään, eikä huomenna...

    • Anonyymi

      Työvoimapula loppuu kun sos.tuet lakkautetaan. Asuntotuki, joka on Kokoomuksen lempiasia, valtiolta siirretään suoraan asunosijoittajan kukkaroon rahat. Eli palkalla tultava toimeen eikä sos.tuella. Palataan 60-70 luvulle kaikkien täytyy hakea työtä ja koulutus on maksullista.
      Suomen valtion sos.menot on saatava puristettu 15% budjetin kok.summasta. Tämä laskee suoraan veroprosenttia. Työnantajien kustantamia maksuja tulee laskea, sairaslomat ei kuulu työnantajan kustannettavaksi, myöskään työttömyys tukirahat ei kuulu työnantajalle eikä eläkemaksut. Kaikki nämä voidaan hoitaa yksityisen vakuutusyhtiön kautta. Jokainen joka itse maksaa saa vakuutusyhtiön kautta työttömyys, sairaus, eläkerahat. Nyt vihreät ovat jopa väläyttäneet eläkeleikkauksia elkelläisille, jotka ovat maksaneet eläkkeensä.

      Työvoimaa on suomessa, mutta halukkuutta työntekoon ei ole kun on KELA joka maksaa kaiken tekemättä mitään. Se on vain tosiasia luuserit pärjäävät.

      • Anonyymi

        Ei suinkaan.

        Kyse on siitä, että joillakin työnantajilla ei ole halua maksaa työstä asiallista palkkaa ja sitten vingutaan.


      • Anonyymi

        Kyse on siitä, että iso osa työttömistä ei halua tehdä töitä. Oletko sinäkin yksi heistä. Toivottavasti et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on siitä, että iso osa työttömistä ei halua tehdä töitä. Oletko sinäkin yksi heistä. Toivottavasti et.

        Ei, vaan kyse on siitä, että Suomeen pyritään ihan tietoisesti luomaan halpatyön markkinat.

        On olemassa joukko elämäntapatyöttömiä, mutta esimerkiksi tuossa Outokummun tapauksessa ei ole kyse siitä. Elämäntapatyöttömillä ei pääsääntöisesti ole ammattitaitoa eikä osaamista mihinkään työhön, mutta Outokummussa on kyse siitä, ettei ammattitaitoista porukkaa tule töihin nälkäpalkalla.


    • Anonyymi

      Onkohan elämäntapatyöttömyydestä tullut Suomessa jo maan tapa? Leviääkö elämäntapatyöttömyys esimerkkien voimalla? Kehuvatko elämämtapatyöttömät kapakoissa kuinka mukavasti heillä menee kun työssä käyminen ei rasita? Kuuntelevatko työssä käyvät kateellisena ja ajattelevat, että #metoo? Kukapa siitä enää tänä päivänä piittaisi miten Suomen käy jos töihin ei löydy tekijöitä eikä valtio saa riittävästi verotuloja jotta voisi elättää työttömiä, niitäkään, jotka haluaisivat töitä. Vaikka elämäntapatyöttömät viis veisaisivat siitä, miten tällä paska-Suomella menee niin vähän outoa jos eivät tajua, että tässä kyllä tulee pää vetävän käteen, ei näin voi jatkua. Ei auta sekään, että maahan tuodaan massoittain mamuja tekemään töitä, jotka suomalaisilta jäävät tekemättä. Siitä tulee vaan valtiolle lisää rasitteita ja entä jos mamut alkavat hekin elämäntapatyöttömiksi kun saavat esimerkin kantasuomalaisista. Jotkut mamut taitavat jo ollakin ihan omasta takaa elämäntapatyöttömiä. Kyllä meikäläisen vatsaa vääntää kun näilläkin palstoilla ilkutaan kuinka Sipilän kävi kun yritti patistaa elämäntapatöttömiä töihin. Turpiin tuli elämäntapatyöttömiltä. Huonosti kävi äijän, hähähähää.

    • Anonyymi

      Haluatko palkankorotuksen, 400€ lisää omas rahaa/vuosi? Käy lukemassa asiasta YTK.n sivuilta.

      • Anonyymi

        YTK ei neuvottele sinun palkoista eikä muista työ eduista. Ammattiliitot neuvottelevat.
        Luota siis Ammattiliittoihin.
        YTK ei siis aja koskaan sinun etujasi.


    • Anonyymi

      Ei hyvää päivää ihmettelyyn. Se kun toisen mieltymys ei käy yhden tavoitteisiin.

    • Anonyymi

      Median tiedotteen mukaan Outokumussakin yritys investoi CNC- työstökoneisiin.
      Näin ulkopuolisena - nuorisolle vain tiedoksi, miten tämän päivän työstökoneet / koneistamiseen liittyy vahvasti tietokeneen kanssa näprääminen ja itse koneistus on vain näpräämmisen tulosta. Tuotteen valmistus. Kotona / koulussa opittu tietokokeen käyttö ja siihen kiintyminen jatkuu luontaisesti myös CNC- koneen toiminoissa. Ohjelmointikieli on vain uutta.
      Ohjelmien tekemistä -muokkaamista koneella tai etätyönä / erillinen ohjelmoija. Lisäksi CNC koneen käyttö - työ- on erittäin siistiä työtä.

      m.l

    • Anonyymi

      ei oo mittää järkkee lähtee töihin edut menee pystyy sivussa tekemään sivussa jotain pientä

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe