Aluepolitiikan tekijät

Anonyymi

Naseva tiivistys - voipi olla että 20% jää haaveeksi.

Kulmuni aloittaa työnsä profiloitumalla aluepolitiikan tekijänä.
Se puhuttelee keskustalaisia, mutta ei ole viehe, johon kaupunkilaiset äänestäjät tarttuvat.

Keskustan suurin uhka onkin maantiede ja ihmisten liikkuvuus.

Koko Suomi asuttuna ja elinvoimaisena on keskustalainen iskulause, mutta vaalit ja Suomen menestys ratkaistaan väkirikkailla alueilla. -IL

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kulmuni on muistaakseni maininnut viitisenkymmentä kaupunkia, joitten asukasluvut ovat 20.000-50.000 haarukassa. Siitä kertyy ympäripyöreästi laskeskeltuna suuruusluokaltaan puolentoista miljoonan verran väkeä. Ja kun siihen vielä lisätään ympärillä olevan maaseudun haja-asutusalueen väestö, niin Kulmunin luotailussa on pari miljoonaa suomalaista. Ja he kaikki siis maakuntien keskuskaupunkien ulkopuolella. Kyllä siinä mittakaavassa potentiaalia löytyy jo suurellekin vaalipärjäämiselle ilman Helsingin valloitustakin. Olennaista on tietysti ihmisten asioitten hoitaminen ja sitä haluavat totta kai myös helsinkiläiset niin kuin riorisoi kaikkien isojen väestökeskusten asujamisto. Ihan tässä mieli tekee pitää peukkua Katrille.

      • Anonyymi

        Kumotaan kristinusko ja korvataan tämä kansa äkkiä mamuilla että kansanmuisti vaipuisi ikuiseen unholaan. Tämä on YK:n todellinen tavoite. Onko se myös Kulmunin tavoite?


    • Anonyymi

      Kepu on lujilla tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        kepuilu on nykyän niin hölmöä taitavat olla pelkkä heittopussi hallituksessa tärkeintä on voittaa paljon rahan keräämisaikaa rahhhoo meille


    • Käytäntö pätenee edelleen kaiken teoretisoinnin mittana. Suomen Keskustan uunituoreen puheenjohtaja Katri Kulmunin kiitettävällä tavalla esiinnostaman maakuntakeskusten ulkopuolisten alueitten tärkeyden hyväksi tehtävän päätöksenteon täytyy näkyä todellisina ratkaisuina. Semmoista konkretiaa olisi osuvimmillaan erikoisterveydenhoidon surullisen kuuluisan keskittämisasetuksen (päivystysasetuksen) pikainen kumoaminen. Esimerkiksi synnytysten paikkojen pitää saada olla maantieteellisesti lähempänä synnyttäjien kotipaikkoja kuin mitä keskussairaalat ovat. Aikaisempina aikoina mm. aluesairaalat ovat palvelleet erittäin hyvin synnytyssairaaloina ja erikoisterveydenhoidon paikkoina ylipäätään, mutta Sipilän onneton hallitus keksi jostain ihmeen syystä pyrkiä jästipäisesti keskittämään synnytykset keskussairaaloihin ja niillekin asetettiin tuhannen synnytyksen alaraja vuodessa.

      • Anonyymi

        olisikohan leikkausasialla jotain tekemistä alati nousevien kustannusten kanssa?


      • Useimmissa maakunnissa ei ole selvää jakoa maakuntakeskukseen ja sen ulkopuoliseen alueeseen. Ei myöskään näin ollen keskinäisiä ristiriitoja. Euroopan unionin aluetuetkin päätetään kuntien kesken yhdessä maakuntien liitoissa. Maakuntakeskukset eivät tulisi toimeen ilman muita kuntia, eivätkä muut kunnat ilman maakuntakeskusta ammattikorkeakouluineen, yliopistoineen tai yliopistokeskuksineen ja muine tutkimuslaitoksineen.

        Aluesairaaloita Suomessa on hyvin vaihtelevasti. Kaikissa maakunnissa sellaisia ei ole ollenkaan. Ymmärrän kuitenkin, että siellä missä on totuttu toimivaan aluesairaalaan, keskitykset keskussairaaloihin kismittävät. Synnytyksiä ei kai lähtökohtaisesti oltu keskittämässä keskussairaaloihin, mutta alarajan asettaminen synntytysten määrälle johtaa keskussairaalavaihtoehtoon käytännössä.


    • Anonyymi

      Keskustan ongelma on että se ei voi tehdä mitään sellaisia "avauksia" mitä sen kannatuksen lisääminen edellyttäisi koska Kepun kädet on sidottu hallitusohjelmaan!

      Jos taas pyöritellään ympäripyöreitä asioita aluepolitiikasta, tasa-arvosta yms. niin eihän se johda mihinkään KOSKA kaikki muutkin puolueet ajavat näitä asioita.

      Nyt pitäisi profiloitua jollain alueella ja saada ns. keihään kärjeksi sellaisia asioita jotka samalla ovat tärkeitä suomalaisille mutta ovat syystä tai toisesta jääneet paitsioon muiden puolueiden ohjelmissa!

      • Anonyymi

        noh mitäs ehdotat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        noh mitäs ehdotat?

        Olisiko perin keskustalainen ehdotus aluepolitiikan näkövinkkelistä ratkoa työn kohtaanto-ongelmaa alkamalla joko vapaehtoisuudella tai viime kädessä pakkohajauttamalla kaikenlaista yritystoimintaa ympäri maata? Väyrynenhän on puhunut pääkaupunkiseudun kasvun rajoittamisen puolesta. Kepulandia uuteen kukoistukseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko perin keskustalainen ehdotus aluepolitiikan näkövinkkelistä ratkoa työn kohtaanto-ongelmaa alkamalla joko vapaehtoisuudella tai viime kädessä pakkohajauttamalla kaikenlaista yritystoimintaa ympäri maata? Väyrynenhän on puhunut pääkaupunkiseudun kasvun rajoittamisen puolesta. Kepulandia uuteen kukoistukseen!

        Eli houkuttelit ytai jopa pakoottaisit ritykset sijoittumaan maaseudulle. Miten?
        Julkishallinmon siirtäminen on kuin kantaisi vettä kaivoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli houkuttelit ytai jopa pakoottaisit ritykset sijoittumaan maaseudulle. Miten?
        Julkishallinmon siirtäminen on kuin kantaisi vettä kaivoon.

        Nimenomaan. Kysyttiin ehdotusta, johon vain Keskusta profiloituisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan. Kysyttiin ehdotusta, johon vain Keskusta profiloituisi.

        Kysyin että miten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyin että miten?

        Eikös se lukenut tuossa esityksessäni? Vapaaehtoisuuteen perustuen tai viime kädessä pakkohajauttamalla, jos vapaaehtoisia ei ala löytymään tarpeeksi.


      • Anonyymi

        Niinpä...vapaa-ehtoisuus ei toimi vetovoimatekijöiden puuttuessa.
        Mitkäköhän olisivat ne pakkokeinot?


    • Vaikka maakunnat ovat keskenään erilaisia, niin väestölliseltä ja asutukselliselta rakenteeltaan niissä on kaupunkeja, taajamia, kyliä ja haja-asutuksen alueita "portaattomana asteikkona". Virheenä niin Sipilän hallituksen tekemänä kuin jo aikaismpienkin hallitusten "aikaansananoksina" on ollut valtiojohtoinen keskittämisen suosiminen maakuntien sisällä keskuskaupunkeihin. Erikoisterveydenhoidon (aluesairaalat) lisäksi on keskitetty paljon muutakin kuten poliisitointa ja oikeushallintoa sekä pelastustointa. Sitten on keskitetty myös maakuntien välillä.

      Lääninuudistuksestahan se mylläkkä alkoi Jouni Backmanin käynnistämänä ja Lippos-Paavon pääministerinä siunaamana 1990-luvulla. Muistamme hyvin, kuin demarijuristi ja entinen ministeri Matti Louekoski luonnehti koko lääniremonttia (siis puoluetoverinsa Backmanin aikaansaannosta) turhaksi ja tarpeettomaksi operaatioksi.

      Maakuntien sisäisen keskittämisen haitat näkyvät laajalti kokonaisuuksissa. Vieremäläinen konepajavalmistaja Ponsse kertoi taannoin, että yhtiön on työvoimapulaansa vaikea rekrytoida uusia työntekijöitä. Ylä-Savossa ei ole tarjolla riittävästi Ponsseen mahdollisesti hakevien miesten puolisoille työtä esim. Iisalmessa, kun Pohjois-Savossa on päämäärätietoisesti keskitetty hallintoa Kuopioon, jonne on Vieremältä kovin pitkä matka verrattuna vaikkapa juuri Iisalmeen.

      • Lääniuudistus eli vain kuuteen lääniin siirtyminen oli tosiaan turha välivaihe. Vanhasen pääministerikaudella toteutettu avi- ja ely-keskusuudistus oli huomattavasti järkevämpi. Katsotaan nyt, korvautuuko se puolestaan maakuntahallinnolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe