Hyvät neuvot tarpeen

Olen naimisissa hyväpalkkainen miehen kera. Molemmilla on omat rahat ja avioehto. Olen sairaseläkkeellä osittain ja kk 720e netto. Tästä summasta maksan taloutemme ruokakulut ja pari laskua. Itselleni en saa mitään, vaatetta, kampaajaa ym. Ystävät ovat kaikonneet koska ei ole rahaa tavata heitä tai lähteä reissuun. Luottotietoni menetin sairastuessani ja tulojen romahdettua. Sisaruksia ja lähisukulaisia ei ole keltä lainata 500-1000e. Takaisin pystyisin maksamaan 100e kk. Onkohan mitään mahdollisuutta sillä vielä haluaisin elää ja nauttia elämästä tuntematta olevani hylkiö.

10

<50

Vastaukset

 • No pyydät siltä mieheltäsi sitä rahaa. Tosi kummalinen mies jos ei sinua auta.

 • Pistät nyt sen satasen kuukaudessa säästöön, niin sulla on sopivasti tonni säästössä ens kesän alla.

 • Olisit nyt pyytänyt sitä rahaa johonkin järkevään hankintaan edes, siitä huolimatta täältä tulisi tyrmäys. Pariskunnan elinkustannukset jaetaan kaikissa viranomaislaskelmissa aina tulojen suhteessa. Jos miehesi tienaa vaikkapa 2300,- netto, on sinun osuutesi 1/4 ja miehesi osuus 3/4 talouden kuluista.

 • Jos olet osittaisella työkyvyttömyyseläkkeellä sulla on kai mahdollisuus tehdä osapäivätöitä myös. Se voisi myös piristää mieltä että tekee muuta kuin murehtii kotona. Mene TE toimistoon ja kysy neuvoja, voisit ehkä mennä sopivalle kurssille, tai työhön tutustumiseen. Siitäkin ansaisisit n 180 eur kulukorvauksia/kk.

  • Näitä sanontoja 100e kuukausiitaiseen takaisinmaksuun liikkuu aikalailla. Totuus kuitenkin ettei se ole toteutuessa kuitenkaan niin helppoa. Jos ihmisellä on puoliso, niin kyllä asioista ja kulujen jaosta pitää keskustella tarkemmin. Aiemmin oli työvoimahallinnolla kuntoutusneuvontaa, sitä voisi käyttää apuna. Asia on jollain tapaa itsellekin tuttu. Sitten tuli Työvoimapalvelukeskus ja nykyään juttu on omassa kunnossa.


 • Kyllä on kommentteja. Takuueläkkeestä on huono säästää satasta ja työnteko on varmaan huonoa. Kyllähän paremmin tienaavan on osallistuttava enemmän.

  Velka ei ole mikään ratkaisu

  • Aloittaja kertoo pystyvänsä maksamaan velkaa takaisin 100e kuukaudessa, joten noin loogisesti pitäisi olla mahdollista laittaa sama summa säästöön.

   Olen samaa mieltä siitä, että alottajan kannattaa keskustella kustannusten jaosta puolisonsa kanssa. Rahaa tulisi jäädä myös käytettäväksi ja tilanne liitossa kuulostaa vähän epäreilulta. Toisaalta 720e netto asumiskulujen jälkeen (joihin aloittajan ei tarvinnut osallistua) on enemmän kuin monelle pienituloiselle käteen jäävä summa.


 • 720€ netto ilman asumismenoja on ihan hyvät tulot. Vastaa ~1500€ nettotuloja niiltä, jotka maksavat itse menonsa. Tuolla eläkkeellä ei varmaan aiempi työurakaan herätä hurraa-huutoja, joten tämä elintaso on valittu jo nuoruudessa? Harmi, ettei varakas mies maksa haave-elämää :(

  • Minulla on verokortti, jossa ansiotulolle on 2% ennakko. Siis jos olisin työssä ja saisin 1500e brutto, niin käteen jäisi n. 1350e, kun otetaan ensin palkan sivukulut ja ennakko. Eli ei 1500e tulo nettona vastaa tuota 720e.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minulla on verokortti, jossa ansiotulolle on 2% ennakko. Siis jos olisin työssä ja saisin 1500e brutto, niin käteen jäisi n. 1350e, kun otetaan ensin palkan sivukulut ja ennakko. Eli ei 1500e tulo nettona vastaa tuota 720e.

   Sinulta meni nyt vähän ohi. Edellinen kirjoittaja puhui netosta ennen asumiskuluja. Vuokra+vesi+sähkö+kotivakuutus on monessa paikassa yksiöstäkin tuon 780e/kk.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.