Sama käyrä joka rahastossa

Anonyymi

Olen vertaillut eri rahastojen arvon kehityksen käyriä niin joka rahastossa on suunnilleen sama käyrä. Kuitenkin niiden "riski" on mukamas erilainen joten huijataanko tässäkin tavallisia ihmisiä luulemaan että ns. pienemmän riskin rahastossa kehitys ei putoaisi niin paljon kuin korkeamman riskin rahastossa vaikka näin näyttää käyrien mukaan kuitenkin käyvän?
Mikähän siinäkin on että rahastojen arvo nousee vastahakoisesti mutta pudotukset on aina roimia...

Vittu että on yhtä kusetusta nämä kaikki rahastot ja pörssit sun muut paskat. Vain perinteinen säästöpankkitili korkoineen oli hyvä, siinä ei ainakaan säästetyn rahan arvo putoillut. Nyt tietysti joku vetää esiin sen inflaatio-kusetuksen mutta sehän vaikuttaa myös rahastojen ja osakkeisiin sijoitettuihin rahoihin. Pankkitilillä sen sijaan ei tule tuuliviirimäisiä säästetyn rahan arvon pudotuksia kuten pörssissä ja rahastoissa! Arvonnoususta on turha puhua, samoin sijoitusten oikeasta ajoittamisesta. Se ei onnistu tavalliselta ihmiseltä, eikä näytä onnistuvan ns. ammattilaisiltakaan.

Pelkkää rikollisluontoista kusetusta saatana!!

14

157

  Vastaukset

  • Niinhän se on. Eläpä osta osakkeita tai rahastoja. Niiden hinta nousee ja laskee.

  • Pitkällä aikavälillä ne ylös-alas menevien käyrien erot eri rahastojen välillä näkyy ja silloin ne erot ovat suuria. Mitä enemmän vuosia ja vuosikymmeniä kuluu, tuottojen erot ovat lopulta moninkertaisia.

   • Osaako kukaan kertoa miksi pohjoismainen indeksi ollut melko matala verrattuna maailman indeksiin etenkin Amerikan indeksiin.
    Suomi-indeksi on ollut ihan pohjilla, jota mm Op markkinoi.


  • Itsellä on ollut vuoden 2013 lopusta OP maltillinen. Kun vaihdoin aiemman rahaston tähän, niin osuuden arvo oli n. 3500e ja kurssi 118e. Tällähetekellä osuus on n. 133e ja se on käynyt viidessä kokonaisena vuotena 113e/kpl

   En tiedä onko tämä nyt oikea tapa ajatella, mutta olen asettanut pienessä mielessäni hyväksi arvoksi 128e ( nyt 133e) Pitkään oli kurssi jossain 125-129e välisä, mutta nyt se on ollut pitkään reilusti yli 130e, mitä pidän hyvänä.

   Mutta on se arvo sitä tai tätä, niin pitkässä ajassa sijoitusrahasto on ihan ok! Kyse on säännöllisestä säästämisestä ja siitä ettei kovin helposti tai pienellä kurssilla lähde nostamaan rahaa kovin helpolla lyhyellä miettimisellä.

   Mutta jokainenhan ajattelee miten ajattelee!

   • Minulla oli aiemmin op-varovainen, mutta luovuin siitä, kun se tuntui liian pikkunäppärältä kulujen ja melko mitättömän tuoton jälkeen.
    Säästänyt muutamia vuosia indeksirahastoihin, joista etenkin op-amerikka on tosi hyvä. Kulut pienet ja nousua ollut vaikka välillä niiannut.
    Pitää katsoa pitkällä aikajänteellä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulla oli aiemmin op-varovainen, mutta luovuin siitä, kun se tuntui liian pikkunäppärältä kulujen ja melko mitättömän tuoton jälkeen.
    Säästänyt muutamia vuosia indeksirahastoihin, joista etenkin op-amerikka on tosi hyvä. Kulut pienet ja nousua ollut vaikka välillä niiannut.
    Pitää katsoa pitkällä aikajänteellä!

    OP maltillisen arvo on noussut pienessä ajassa euron per osuus. Viikko sitten se oli jotain 134,4 ja nyt 135,22, eli jos on 54 osuutta, niin saa 20e parissa päivässä. Tämä tietenkään ei olevkokoaikaista ja samalla tapaa se voi tulla laskin.

    OP omistaja saa lunastaa kulutta. Säästäminen ei ole lyhyt hermoisesen juttu


  • Kun on vanha täytyy elää ajassa kaikessa myös rahastoissa, oma raha sijoituksissa ilman veroa, sama yrittäjillä Suomessa niinkuin Ruotsissa.

   Juuri tilanne 1/11 on tänä vuonna nousu
   Global 29,7%
   Sverige 26,2%
   USA 32,0%
   Technology 39,9%

   Kokemusta rahastoista yli 30 vuotta,, en käytä nimiä koska olisi mainosta.

  • pellolla on 100 samanlaista taloa , 1 talo myydään huijareiden kesken 50% nimellisellä voitolla , ,mediassa lukee , alueen hintataso on noussut pilviin , paljonko siis maksavat nämä muut 99 taloa.

   taantumassa 1 talo myydään -50% ostohintaa halvemmalla huutokaupassa , mediassa lukee , täällä hknnat romahtivat , kurssi on mudissa , minkä hintaisia ovat 99 muita taloa.

   huutokaupan pihalla oli ainakin 200 kiinnostunutta , pitääkö noita taloja rakentaa lisää heti toiset 100 kpl.

   prosenttilaskut on leijuvaa hötöä , media jutut , ,näkymätöntä höttöä.
   tähän päälle vielä nämä arvopaperi lafkojen möttöset , höttöset ja huttusten asiantuntija suositukset.

   kun jokaista vipua vetää , saattaa ne lopuksi vaikuttaa.

   • Hyvin kirjoitettu ja esitetty asia ! Noinhan se just menee ....


  • Niisaatana! :D

  • Analyytikko: Pörssin nousun jatkuminen viime vuoden tapaan olisi kestämätöntä – ”Menisimme kuplaan ja arvostustasoille, joita ei ole aiemmin nähty”. Aiemmin nähtiin sentään jopa satojen prosenttien vuosituottoja kun nyt edes paras rahasto odin kiinteistökään ei yllä moisiin.

   • Tottakai ennen rysähdystä mennään arvostustasoille, joita ei ole aiemmnin nähty.
    Aina on menty, aina tullaan menemään, ja aina noustaan korkeammalle kuin ollaan koskaan aiemmin nähty...Luulis tämän jo uponneen kaikkien aivoihin.


  • Lasku taisi alkaa. Kohta osuuksia saa halvemmalla.

  • Nordean pohjoismaat rahasto on laskenut tällä viikolla vaikka pohjoismaiset indeksit olivat plussalla parina päivänä. Mistä se johtuu?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   40
   2119
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   30
   1250