Tervemenoa PK2:lle!

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-10963746

Näin sitä taas vaputuu porukkaa paikkaamaan Rauman kiljuvaa työvoimapulaa!

37

<50

Vastaukset

 • Hk rakensi Raumalle broilerituotantolaitoksen. Sieltä löytyy kyllä töitä Ump:n työntekijöille. Rauma ei todellakaan ole yhden kortin varassa.

 • Selluköpeille on luvattu uusi tehdas verovaroilla Kemiin. Lappiin mars, jos ei Rauman verovaroilla pyörivistä pisneeseistä työtä löydy.

 • Paperiporvari on viimeinen ihmisryhmä, jota säälin. Jos saisin päättää, joka iikka lentäisi ulos - tekijöitä varmasti löytyy muualta paljon edullisemmin. Mikä etuoikeus näillä on nauttia kaksi kertaa suurempaa palkkaa kuin muut duunarit, etenkin kun työpaikan eteen ei ole tehty kerrassaan mitään, vaan sisälle on menty sukulaissuhteella tai muuten hyvällä onnella? Alle seiskan keskiarvon elämänkoululaisia nämä paperinpyörittäjien pajat täynnä, ajellaan hienoilla autoilla ja syödään ravintoloissa sillä aikaa kun oikeasti 100 kertaa vastuullisempaa ja raskaampaa työtä tekevät lähihoitajat repivät selkäänsä vanhusten parissa. Paperimiehet ovat duunareiden "malisia" ja joka kerta kun lukee näiden velliperseiden potkuista, se saa suupielet kääntymään hymyyn. Vastaavanlaisilla eduilla olevaa työtä ei varmasti enää tule löytymään, joten ei muuta kuin nöyränä kolun penkille ja autoa vaihtamaan halvempaan!

  • Ei ne aina olleet. 95 prosenttia niistä oli punakaartissa. Selluköpiskä muodosti eräässä mielessä punakaartin selkärangan. Köpsäkkeen pomppinen aatteesta toiseen tienestien turvaamiseksi kertoo tästä porukasta jotakin.


  • Paperimiehet tekee vientituloja, joista kunnallisten alojen palkat maksetaan. Mitä suuremmat palkat heillä on, sitä enemmän Suomi saa verotuloja kuntapuolella...

   Viennillä maa nousee, eikä toisten paitojen pesemisestä, mikä sekin tietty on tarpeellista, vähättelemättä.


  • Mikä paikka on kolun penkki❓


  • Kateus on ilmeisesti katkeroittanut sinut. Heillä on vaan hyvä liitto joka puolustanut jäseniään toisin kuin esim, teollisuusliitto , tehy super jne


 • Mulla ei ole väliä, koska vaimoni Tekee hoitoalalla keikkaa ja hän saa 80e päivä työttömänäkin. Lisäksi hänellä seksipalveluja. Niillä hän tienaa mukavat 10000e kk. 250e tunti!

 • Kaunis nainen tienaa halutessaan aina. 30000e kk ei ole mikään mahdoton, kun asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista. Eikä toi 30000e kk vaadi kuin 30 tuntia viikossa

 • Siistiä, kunpa oma vaimonikin suostuisi moiseen. Olis pari kunnon biiliä heti pihassa.

  • Miksi vaimon pitäisi suostua?? Ala itse yrittäjäksi :)


 • Elikkä vain huoraamalla voi päästä paperikurkojen tuloille.täytyy muistaa että paperikurkot saa palkkansa vientituloist,ei yhteiskunnan rahoista.näistä maksetaan myös teidän puolta huonommat palkat.älkää purko ruokkivaa kättä.

  • Huoraamalla tienaa kyllä jo kahdessa kuukaudessa sen mitä paperimies vuodessa (60 000e).


  • Hölynpölyä. Köpsäkkeen rahtikulut maksetaan yritystuilla. Kymenlaakson ja Uudenmaan sellunkeittimet ovat ainoat joihin ei survota Kemin ja Rauman sellusoppien saamia määriä yritystukia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Huoraamalla tienaa kyllä jo kahdessa kuukaudessa sen mitä paperimies vuodessa (60 000e).

   Kuka hullu hakkaa rahansa johonkin ahvenfileeseen?


  • Kukakohan aika monikin. Hyvin tuntuu tienaavan. Briteissä jo ihan tavallisennäköiset naisetkin saa 40 000 puntaa kuussa.


 • Olen vilpittömästi pahoillani kaikkien paperimiesten ja naisten puolesta. Kannattaa käydä koulun penkillä vaikka ja opiskella uusi ala, jossa tienaa vähintäin yhtä hyvin kuin paperialalla. Monista erikoisautomaatiohenkilöistä on huutava pula ja he tienaavat jopa enemmän päivätöissä kuin paperimies vuorossa. Olettaen, että paperimies tienaa noin 50000-60000e per vuosi. Mikäli on lukupäätä, niin lääkäriksi kannattaa lukea he tienaavat jo kolmen vuoden opiskelun jälkeen kesätöillä 50000e ,vaikka opiskelu kestää 6 vuotta ja jos vielä erikoistuu niin 10v.

  • Kyllä tuo on ainakin osaksi totta. Nimittäin nuo opiskelijat tekevät kesätöitä luvatta, heillä ei ole edes edellytyksiä lääkärin lomituksiin potilaiden terveyttä vaarantamaan.


 • Eli ei ole paljon väliä, vaikka lääkäriksi opiskelu kestää, kun pääsee jo muutamassa vuodessa käsiksi rahoihin pelkillä kesätöillä, joista tavallinen duunari voi vain haaveilla.

 • pk tarkoittaa pelimaailmassa player killeriä , joten parempi että käytät sanaa.

 • Kyllä raumalla töitä on työkkärissä sanottiin että töihin pääsee heti kun vaan haluaa. Itse sain monoo paperitehtaalta 2012, sanottiin vaan yhtäkkiä että sut erotetaan, olin siellä 10 vuotta 3700 euroo kk palkka. No työkkärissä ne sanoo että töihin pääsee enkä ole vieläkään päässyt, ne antaa laput ja paperit että tonne haet sinne pääsee mutta en ole vieläkään päässyt mutta uudet työttömät pääsee varmaan heti.

  • Toi aika surullista, mutta totta. Itse olin seitsemän vuotta työttömänä. Pääsin finskille töihin mekaanikoks. Nyt olis lentäjän opinnot tavotteena. Sinne ei pääse helpolla, kun paljon hakijoita.


  • Kai ny joku syy oli ku kenkää tuli??


 • Huonopalkkasiin hommiin 2000-2500e kk pääsee hkscan, saintgobain ihode jne. Ensin kannattaa käyttää ne ansiopäivärahat ja sitten vasta hakea ja mennä noihin paikkoihin, koska päiväraha isompi kuin noiden kahden firman palkat.

 • Lähihoitajan palkka ei ole kunnallisella huono. Ilman lisiä 2300e kk. Tienaa helposti vuodessa 50000e, jos tekee pelkkiä yövuoroja ja ylitöitä siihen lisäksi.

 • Kyllä on ihmiset raadollisen kateellisia paperityöntekijöille jotka kummiskin tekevät raskasta vuorotyötä ja maksavat veroja kunnalle.Niillä sitten kustannetaan lorvijoitten ja rottien ylläpito .

  • Ei vuorotyö ole sen raskaampaa kuin mikään muukaan. Minulle se oli kevyempää
   Riippuu työstä onko raskas vai ei, mutta vuorot ei siitä raskasta tee.
   Jos on liian vaikeeta niin aina voi lopettaa vuorohommat ja lähteä päivätöihin. Tilipussi kyllä kevenee samalla.


  • Ei ihmistä ole luotu yöllä valvomaa ja työtä tekemää.Totta kai se on raskaanpaa kuin normaali päivätyö.Ei kai siintä olla eri mieltä.


 • Kyllä paperialalla hyvät palkat, mutta vastaaviin ansioihin pääsee nykyään jo monissa muissa hommissa, joissa ei vaadita Korkeita tutkintoja. Huippumyyjistä puhumattakaan. Jollakin alalla esim. myyjien ansiot ovat noin 3000e kk keskimäärin, mutta huippumyyjät tienaa (vakuutus, mainostila yms.) jopa 10000-15000e kk. Se tosin vaatii taitoa puhua ja käsitellä ihmisiä.

 • Itse en ole paperimies vaan juristi. Tunnen noin kymmenen vuorotyöläistä paperitehtaalta. Vaikea on ainakin niiden +40 vuotiaiden päästä enää töihin mihinkään hyväpalkkaiseen duuniin. Todella ikävää 😢😢

  • "vaikea päästä enää töihin mihinkään hyväpalkkaiseen duuniin". Mielestäni tämä kiteyttää työvoimapulan tietyillä aloilla jo selkeästi. Valitaanko mielummin työttömyys kuin työ, kun palkka ei vastaa kuvitelmia? Olen tehnyt töitä laidasta laitaan ja palkkataso on vaihdellut huimasti, mutta makaamaan en ikinä jäisi. Ei kai palkanmäärä määrittele ihmistä ? Jos on oikeasti tahtoa ja halua niin kyllä töitä löytyy aina. Liiton päivärahoilla on aikaa suunnitella tulevaa , enkä suosittele makaamaan täyttä aikaa ja sitten vasta yrittää hakea töitä.


 • Itse olen aina käyttänyt loppuun liiton rahat jo 5 kertaa. Silti olen aina heti päässyt töihin, kun menen ulkomaille komennukselle noin 7kk ajaksi . Sitten Suomessa saa paremmat päivärahat, kuin täällä saisi palkkaa. Päivärahat kannattaa käyttää. Ei Suomeen kannata veroja maksella, kun kaikki miljardit menevät maahanmuuttoon.

 • Meneekö kaikki miljardit maahanmuuttoon. Eikö mene yhtään,
  -sairaanhoitoon
  -koulutukseen
  -eläkkeisiin
  -inffaan
  -maataloustukiin
  -yritystukiin
  Lista jatkuu, käsi väsyy, kyllä suomessa on asiat huonosti. Joten mene vaan ulkomaille töihin ja loisi meidän suomalaisten verorahoilla.

  • Maahanmuuttoon menee rahaa Suomessa 5-6 miljardia vuodessa. Se on tosi paljon. Olemme Ruotsin tiellä. Joku asiantuntija ennusti, että Ruotsissa puhkeaa muutamien vuosien kuluttua sisällissota, jos matujen maahantulo jatkuu yhtä holtittomasti kuin nyt. Ruotsi kiistää ongelmat, vaikka pyssyt ja pommit paukkuu siellä päivittäin. Miksi ruotsalaiset poliitikot ovat halunneet tuhota vielä 90-luvulla olevan rauhallisen maan, joka nykyisin on pelkkä sotatanner.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Maahanmuuttoon menee rahaa Suomessa 5-6 miljardia vuodessa. Se on tosi paljon. Olemme Ruotsin tiellä. Joku asiantuntija ennusti, että Ruotsissa puhkeaa muutamien vuosien kuluttua sisällissota, jos matujen maahantulo jatkuu yhtä holtittomasti kuin nyt. Ruotsi kiistää ongelmat, vaikka pyssyt ja pommit paukkuu siellä päivittäin. Miksi ruotsalaiset poliitikot ovat halunneet tuhota vielä 90-luvulla olevan rauhallisen maan, joka nykyisin on pelkkä sotatanner.

   Ruotsissa käydään jo sisällissotaa. Niin käydään suomessakin. Suomen sisällissota tällä hetkellä on valtion äärioikeisto-viranomaisten ihmisvaino kaikkia ajattelevia ja systeemiin tyytymättömiä kohtaan.
   Korruptio- riistomaa suomen rikolliset viranomaiset lukuisine muurarikerhoineen, joka kattaa kaiken hallinnan alkaen ministereistä poliisijohdon kautta kirkkojen johtajiin; tämä mafia on kaikkialla ja pitää kansalaiset kyykyssä, ja jollet suostu niin kimppuusi käydään keinoilla joita ei tule edes ajatelleeksi. Esimerkkejä on.
   Suomi ei eroa mitenkään veli venäjän tavasta hallita. Siellä brutaalit valtion toimet vain tehdään avoimemmin. Se on mahdollista maassa jossa kansalaiset elävät epävarmuudessa ja valtion toimien pelossa.


 • Siellä on työkkärissä paniikki mistä ne saa ilmaisia työntekijöitä 9 euron päiväpalkalla korvamaan palkalliset työntekijät. Työkkärissäkin on työvoimapula sanoivat ja haluavat työttömiä kuntouttaviin töihin ilmaiseksi vaikka työtön olisi täysin työkykyinen. En suostunut joten karenssia antoivat oitis. Olen käynyt työkkärissä 3 kertaa 3 viikossa ja ensi viikon perjantaina pitää mennä taas, yrittävät kaikkea että pitää mennä ilmaiseksi töihin. Varmaan uhkaavat lisä karenssilla ja 200 euroa menetyksellä toimeentulotuesta, Kuukausi sitten sain vielä työttömyystukea. Kunta säästää joten työttömien tehtävä palkallisten työt vaikka se on laissa kielletty. On ne röyhkeitä, tein jo kantelun oikeuskanslerille.

 • Tänään oli uutisis että jotkut ulkomaalaiset oli tehnyt ilman lupia töitä 5 viikkoo rauman kaupunkin hoivakodissa raksahommia. No ei minulle ole tarjottu raksahommia vaikka olen hakenut aika paljon koska olen kallis työntekijä vissiin. Ny niille pitää maksaa työehtosopimuspalkat jälkikäteen. Olivat tehneet alipalkalla, no tietenkin kun yritykset haluaa ilmaisia työntekijöitä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.