Valtuusto 9.9.2019 Toriparkki kaikin keinoin

Anonyymi

Valtuusto saa selvityksen toisensa jälkeen, joiden johtopäätös on torinalusparkin rakentaminen.

Rautio sanoi ihan pöntöstä, että Lahdessa on 120000 asukasta, Hämeenlinnan seudulla 100000. Tämä esimerkki kuvaa hyvin sitä, miten huijataan. Lahdessa on 120000 asukasta ja Hämeenlinnassa 67500. Mikä ihmeen Hämeenlinnan seutu? Ovatko hattulalaiset ja janakkalalaiset maksamassa toriparkkia?

46

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ovat kun käyttävät parkkipaikkoja. Vaikeaa hönöjen ymmärtää.

    • Anonyymi

      Juu, Hattulasta ja Janakkalasta on pitkät autojonot torille pyrkimässä harva se päivä. Vaikea hönöjen ymmärtää.

    • Anonyymi

      Toriparkiin tulee ympäristön kiinteistöyhtiöiden velvoitepysäköintipaikkoja.
      Pys.paikoista niitä on 75% muuhun pysäköintiin jää paikkoja noin reillulle 100 autolle. Näin ollen yksityisrahoituksen tulee olla myös 75%
      Torinalus pysäköinnin tulisi olla reilusti suurempi , jotta siitä olisi apua Hml:n pysäköinti ongelmiin. Nostetaan kust.arvio 30milj. eurosta > 60mijoonaan niin saadaan kunnollinen toriparkki

    • Anonyymi

      Toriparkin rakennustyöt voi aloittaa vaikka heti, kunhan se tehdään kokonaan yksityisellä rahalla! Ei vastusteta kehitystä.

      Perussuomalainen

    • Anonyymi

      Onkohan maaperä "ykköskorttelin" alla tuliperäistä tai jotain kun pysäköintipaikkoja ei voi rakentaa kortteliin tulevien uusien rakennusten alle? Haittapuoli tuossa tietty on että joutuisivat itse maksamaan pysäköintinsä kuten kaikki muutkin

    • Anonyymi

      Valitettavasti yksityistä kiinnostusta rahoittamiseen ei ole. Hönöt. Toriparkki jää täysin veronmaksajien piikkiin.

      • Anonyymi

        Tuolloin se jää rakentamatta. Seuraa politiikkaa hönö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolloin se jää rakentamatta. Seuraa politiikkaa hönö.

        Hönö olet itse ja myös kaikki veronmaksajat ovat hönöjä. Toriparkki tehdään ja se maksetaan veronmaksajien rahoilla. Näin on päätetty, capische?


    • Anonyymi

      Sartsojen ja kaupunginharhaanjohtajien (ajatus)maailmassa ovat tuumanneet keskustaan tulevan 4000 uutta asukasta. Jotta sekoomuslaisten, sosiääliödemokraattien ja virheiden viestivastaavien työn helpottamiseksi totean olevani helevetin yksinkertainen kun en käsitä, että miten ne mahtuu ko alueelle?
      Torin ympäristön rakennuksista suurin osa on suojeltu. Jäljelle jäävät rakennukset pitää purkaa ja tilalle vähintään 10 kerroksen taloja, jotta voitaisiin värkkäillä velvoitepysäköintipaikkoja. Mistäs ne uudet asukkaat tulevat?Muuttovoitto on tänäkin vuonna hintelää, nykyisellä vauhdilla menee melkein 30 v. kun ollaan 4000
      netolla. Harmi vain, ilmaston muutos pitää huolen, että pysäköimättömyystaloon
      pitää tehdä täysremppa (heh heh arvio taas 30 - 40 miljoonaa).
      Onneksi lasten, lastenlasten ja seuraavar sukupolvet maksaa koko paskan. Onneksemme joudumme seuraamaan tilannetta ellei valtio ota kaupunkia omaan komentoonsa.

      • Anonyymi

        Hämeenlinnasta on/tulee muuttotappioinen kaupunki. Toriparkki tulee siitä huolimatta, capische?


    • Anonyymi

      Tämän suomi24hämeenlinna palstan keskustelu on parempaa kuin valtuuston keskustelu. Katsokaa valtuuston kokous! Se kertoo paljon! Rautio ajaa Toriparkki kaikin keinoin.

      Miksi muut kokoomuslaiset ovat hiljaa? Eivät taida uskoa koko hankkeeseen.

      Pekka Arvio perusteli asiaa Lahden toriparkin kannattavuudella. Mutta siellä torin varressa on Sokoksen iso tavaratalo, alko, kirjakauppa, kenkäkauppa, kultasepänliike, kahviloita, ravintoloita, kaksi hotellia jne.
      Meillä on tyhjä lääninhallitus, kaupungin tiloja, hiljenevä pankki, apteekki ja muutama vaatetusliike. Laurell. Ei voi verrata.

      • Anonyymi

        Oli parempaa kunnes olit äänessä. Hanke ei ole uskon asia vaan neuvottelujen suhteen sovittava tai hylättävä. Älä ajattele liikaa jos pää ei anna myöden.


    • Anonyymi

      Pidetään tasoa yllä. Tuen parkkia torille.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä ollut jo vuosia. Tätä projektin aloittamista on venytetty niin paljon, että asiakkaat ovat kaikonneet ja sen vuoksi keskustasta lähti suurin osa liikkeistäkin.

        Huvittaa kun lukee näitä "kyllä siellä aina tyhjiä parkkipaikkoja on" -kommentteja.
        Autoilijana ja päivät töissä olevana tiedän, että nykyisellään on iltapäivällä toisinaan parkkiruudut aika kortilla. Ongelma on se, että jos/kun jokin liike uskaltaa avata keskustaan, niin optiomaalisia asiakkaita ei kiinnosta kovin pitkään etsiä parkkipaikkaa ja suuntaavaat siitä helposti isommille apajille.

        Koko toriparkin suunnitelma on pöhkö.
        Kukaan ei tullut ajatelleeksi maanalaisia tunneleita, joista toinen kulkisi mäkeä alas linja-autoasemalle ja toinen reskan alla ainakin Kauppakeskus Linnan eteen, josta tulevaisuudessa se voitaisiin avata uuden Kauppakeskus Linnan pohjakerroksista alkavaksi.


    • Anonyymi

      Katsoin tuon lähetyksen tänään. Kyllä nyt sdp:kin palaa ruotuun ja toriparkki kaatuu. Annetaan poikien nyt rakentaa ilman toriparkkia. Onhan siellä Kaivoparkki... Tehdään se toriparkki sitten kun tarvetta todellisille parkkipaikoille on

      • Anonyymi

        Voi kastua hyvinkin mutta Kaivoparkki ei ole keskustassa. Se on Goodmanin lähellä. Ota kaupungin kartta esille.


      • Anonyymi

        Pyhäyksinkertaisuus. Ei se keskusta ole vain tori. Goodmannin ja Tavastilakin on keskustaa. Verkatehdas toisella suunnalla eikä asemakaan ole kuin vajaan km päässä. Mieti Helsingin keskustaa...


      • Anonyymi

        Ota kartta esille, hyvä neuvo mutta sitä tulee osata lukea. Helsingin keskusta ei ole hml keskusta.


      • Anonyymi

        Hämeenlinnassa on noin 35000 asukasta kun renkolaisia ei lasketa lahdessa noin 100000. Kantakaupunkilaisia. Kuulostaa siis oudolta että meillä on kuitenkin noin tuplasti suurempi parkkiruutujen tarve.


      • Anonyymi

        Kuulostaa koska et ymmärrä asiaa.


      • Anonyymi

        Yrittäjänä tuollaiseen keskustaan ison liikkeen avaaminen ei kiinnosta. Jos parkkipaikkoja ei ole X-määrälle, niin ei kukaan järkevä yrittäjä polta rahojaan siihen asti kunnes kaupunki herää rakentamaan maanalaisen parkkiluolan.


    • Anonyymi

      Päättäjät, pysykää totuudessa, ammattiosaajia ovat laskeneen sen P-kellarin lopulliseksi hinnaksi n. 62,5 milj.€. Kuka maksaa ne ns, velvoitepaikat, joita on yli 400? Ja kun lähiliikkeet plus Vekka maksaa n. 100 paikan kustannukset, niin meille veronmaksajille jää suht pieni riski. Näin ovat ns, päätöksentekijät kertoneet. Mutta tosiasiassa joudumme paljon suuremman taakan alle!

    • Anonyymi

      Sartsa-tytteli visioi Facessa kymmenestätuhannesta (10 000) uudesta opiskelijasta. Täytyy todeta, ettei sillä tosiaan taida ihan jalat olla maassa vaikka opettaja onkin.

      • Anonyymi

        Suomessa on tulevaisuuden tutkimuksen mukaan vuonna 2035-2050 vain kolme kasvukeskusta eli Helsinki, Tampere ja Turku. Jopa Oulukin kuuluu näivettyvien paikkakuntien joukkoon samoin kuin meidän Näivelinna.


      • Anonyymi

        Ei hän sitte maininnut mitä nuo 10000 täällä opiskelisi? Meinaan vaan kun se kanakoulukin on kuulemma lopetettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on tulevaisuuden tutkimuksen mukaan vuonna 2035-2050 vain kolme kasvukeskusta eli Helsinki, Tampere ja Turku. Jopa Oulukin kuuluu näivettyvien paikkakuntien joukkoon samoin kuin meidän Näivelinna.

        Sartsakin on Oulusta, Oulusta pakeni patalappukin.


    • Anonyymi

      Tänä vuonna syntyvän ikäluokan koko on noin 47000 ja ikäluokat pienenee edelleen tulevaisuudessa. Opiskelupaikkoja AMK:ssa nyt noin 39000 ja yliopistoissanoin 23000. Hämeenlinnaan uusia opiskelijoita muka tulevaisuudessa lisää 10000. Hourailua, hah, hah, hah! Toriparkki tulee silti, capische?

      • Anonyymi

        Rolli lopeta jo toi capiche, ottaa päähän jo kuin jokin putoustähden hokema.


      • Anonyymi

        Sairas ei voi lopettaa.


    • Anonyymi

      Kai täällä vielä on sananvapaus, capische?

      • Anonyymi

        Kyllä myös sairaille capische.


    • Anonyymi

      "Ykköskortteli" rakentakoot lain vaatimat asukaspaikat mutta omalle tontilleen ja omalla kustannuksellaan. Toriparkki ( jos se todella on tarpeen) rakennettakoon kunnan rahoilla ja ainoastaan yleiseksi pysäköintitilaksi kaikille kuntalaisille. Näin pidetään rakennusfirmojen ja kunnan rahat erossa toisistaan.
      Yksi idea ehkä olisi että kaupunki voisi vuokrata Reskan pätkän ykköskorttelin taloyhtiölle niiksi asukaspaikoiksi, ei tarvitsisi kuin maalata parkkiruudut katuun ja laittaa portit kumpaankin päähän. Mitään elämäähän ei Reskalla ole enää aikoihin ollut joten sen suhteen ei ole mitään menetettävää. Tulisi tosi paljon halvemmaksi näin niiden velvoitepaikkojen järjestäminen, sekä rakennusfirmoille että kaupunkilaisille.

      • Anonyymi

        Reskasta parkkipaikka. Siunaa mitä tyhmyyttä edusta.


      • Anonyymi

        Siitä tulisi koko Kanta-Hämeen arvokkain parkkipaikka, "keskipisteessä" kun oltaisiin. Ja kenellä on varaa asua koko läänin kalleimmassa korttelissa
        sitä kannattaisi kunnankin kupata kuitenkin välttämättömällä autopaikalla. Maksimaalinen hyöty minimaalisella panoksella. Tällä nerokkaalla innovaatiolla saataisiin kunnan taloutta paikattua aika kivasti.


    • Anonyymi

      Siis on aivan selvää, että se parkki runnotaan läpi. Asukkaat vastustaa, rahoitusta tai käyttöä ei ole, mutta läpi se tullaan silti runnomaan. Koska muutama valtuutettu on päättänyt ja se on sama mitä tolkun porukka siihen sanoo, parkkikiima ei helpota.

      • Anonyymi

        Seuraa keskustelua äläkä hönö kuvittele harhoja. Muutama valtuutettu ei voi päättää koska kaikki tekee päätöksen.


      • Anonyymi

        Eipäs. Vaan päätökset tehdään siellä missä asuu raha. Sitten toiveet esitellään valtuustossa esim jossain kokkareilla vaikkapa nyt Levillä tai Vanajanlinnassa ja samalla verrataan näiden hankkeiden toteutumista suhteessa omiin poliitisiin riin ja mitä toimarinvirkoja olisi jaossa jatkossa. Sitten tilataan konsultilta sopiva tutkimus, joka sekin on vähän korruptiota koska joku akateeminen retku näppäilee sen eteen pari kertaa läppäriään ja saa siitä aivan jumalttoman salkullisen rahaa. Jonkun hyvän veljen lapsikin käy. Sitten ideat tuodaan valtuustoon kylloisenkin puolueen isoimman herran toimin ja kaikki äänestävät sen puolesta mitä ryhmänjohtaja on ohjeita isommissa pöydissä saanut. Ei siinä kohtaa enää mitään itse saa eikä pidäkään päättää, sillä se on heti potkut ja poliittinen ura siinä. Sinulla on jotenkin vääristynyt kuva päätöksenteosta.


      • Anonyymi

        Kirjoituksessa on paljon kirjoitusvirheitä ja harhoja, joten tekijän täytyy olla vahvasti juovuksissa. Mistä näitä sekoja tulee?


      • Anonyymi

        Kun trolli ei muuta keksi niin nillittää kirjoitusvirheitä.


      • Anonyymi

        Kirjoitusvirheethän eivät muuta asiasisältöä muuten kuin tahattomasti. Ja tuo akateeminen retku nauratti jopa. Tiesikö itsekään kuinka oikeaan osui. Harva taitaa tietääkään, että suurimman osan työttömyysmenoista aiheuttavat työttömät "toimitusjohtajat" joiden ansiosidonnainen voi olla jopa 4000 ekee kk. Korkeastikoulutettuja on työttömistä noin 63 %. Tämä voi olla kiusallinen asia, koska koulutusta ja koulutusta aina jauhetaan kun suurin ongelma on palkanmaksuhaluttomuus matalapalkka-aloilla. Kuten nyt vaikkapa postissa.


    • Anonyymi

      Iltalehti tänään: Hypoteekkiyhdistyksen Brotherus sanoo että Helsinkiä, Tamperetta ja Turkua lukuunottamatta asuntojen arvot romahtaa, asunto-osakkeista (remontoitavista tosin mutta niitähän Suomessa riittää) " Kymmenen vuoden päästä niitä jaetaan pois kuin golf-osakkeita, ilmaiseksi."
      Kun kaikki näkevät jo että katastrofi häämöttää nurkan takana niin onko tässä ykkoskorttelimega-hankkeessa mitään järkeä enää tässä vaiheessa, tai muissakaan HML:n asuntohankkeissa. Rakennusfirmojen viime hetken epätoivoista yritystä nyhtää ihmisistä suuret rahat irti ennen lopullista romahdusta. Jutussa kehotetaan laskemaan rahansa tarkkaan ja varautumaan siihen ettei niitä saa ikinä kodistaan irti uudelleen.

      • Anonyymi

        Siirissähän on jo romahtanut miljoonasta nollaan. Mutta tämä siis ei valtakunnallista vaan ihan paikallista herkkua.


      • Anonyymi

        Onks Goodmannin vierestä kaikki kämpät jo myyty? Jos ei niin kohta ne harvat asukkaat maksaa ne tyhjätkin. Todellinen onnela. Ja kuten mainos aikoinaan kertoi, mene aamiaiselle aamutakissa. No eihän ne aamiaiset aukee lkun ysiltä, mutta jos roskiksissa olis.


      • Anonyymi

        Niidenkin arvo pudonnut nollaa kute Siirissä.


      • Anonyymi

        Persulla vipattaa. Ihminen joutuu maksamaan myös naapurikämpän. HAHAHA.


      • Anonyymi

        Siirissä naapurit maksaa toistensa nollaan pudonneita asuntoja tietää persut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe