APUA! HUULIA POLTTAA SAMOIN KIELTÄ

TULISUU

Onko kellään vastaavaa? Huulet on kuin tulessa. Täytyy rasvata Bepanten rasvalla monesti päivässä. Tavallinen huulirasva ei sovi.
Kieli on valkeassa peitossa ja polte on myös kielessä. Hengitys haisee. Joudun syömään vähän väliä mynthonia etten haisisi.
Olenko jollekin allerginen? Pitkään kestänyt vaiva.

11

9277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta

      Äidilläni oli hyvin tuollaisia oireita, kun hänellä alkoi kielikirvely. Se alkoi kun hän oli syönyt voileipäkakkua ja hetken päästä alkoi valtava kielen ja suun polte. Sitä on jatkunut jo 10 vuotta, mutta syykin löytyi lopulta, kun hän kirjasi tarkkaan ylös, mitä hän söi ja mistä se erityisesti äityi. Margariini on hänellä se allergian aiheuttaja. Ainoastaan voilla leivottua voi syödä, jos hän ottaa keksinkin, missä on margariinia, niin jo alkaa kirvely. Välillä suussa oli rakkuloitakin, kun oikein pahaksi tuli. Lääkäreissä hän kävi monissakin, joku ehdotti hiivatulehdusta suussa (voihan se sinun kohdallasi olla vaikka sitä, sillä eikös siinä tule vaaleita peitteitä kieleen). Käypäs lääkärissä näyttämässä: terveyskeskuslääkäri tai ihotautilääkäri voisi olla asiantuntija tässä tilanteessasi. Myös allergialääkäri voisi auttaa. Kyllä siihen varmasti apu tulee ennen pitkää, kun maltat seurata tarkkaan, mitä suuhusi laitat ja mistä vaiva pahenee. Vältä tuollaisia väkeviä karkkeja, ne saattavat pikemminkin ärsyttää ja sokerikin voi olla pahasta.

      • Kokemusta täälläkin

        Olisiko joku lisäaineallergia? Margariinejahan on monenlaisia, joten ei luulisi kaikkiin reagoivan, jos ei ole allerginen tai yliherkkä jollekin lisäaineelle, mitä on kaikissa margariineissa.


      • TULISUU

        Kiitti sulle vastauksesta. Täytyy kokeilla kirjanpitoa.
        Olen muuten kerran käynyt jo terveyskeskuksessa tämän vaivan takia mutta en saanut mitään apua sieltä.


      • Luin juuri

    • Täh2

      Kannattais ensi tarkistaa ettei sulla oo mitään hiivasienitulehdusta suussa! Kuulostaa kyl vähän siltä kun on valkeaa peitettä suussa. Lääkäriin siitä hopi hopi!!

    • Suuongelmia

      Hammastahna voi aiheuttaa rakkuloita suuhun, keliakia tulehduttaa kielen ja aiheuttaa alfoja, allergia turvottaa limakalvoja... syitä voi todella olla monia.

    • L_P

      Kyseessä on suurella varmuudella hiivasieni-infektio suussa. Vielä nykyäänkin monet kokeneetkin lääkärit suhtautuvat torjuvasti hiivasieneen kaikkineen.

      Pahanhajuinen hengitys, valkea peite kielen päällä, kirvely ja polte, allerginen tuntuma... kaikki tämä sopii vaikeaan hiivatulehdukseen suussa. Älä menen ihotautilääkärille. Tk-lääkäri voisi otattaa näytteet suusta, mutta suosittelen, että menisit suoraan hammas- tai korvalääkärille, jotka ovat suun ja nielun alueen asiantuntijoita. Jos kyseessä on hiivatulehdus, hoitoja on monia. Esimerkiksi flukonatsolia, kuten Diflucania 1-10 päivän kuuri Fungizone-imeskytabletit. Myös Daktarin oraaligeeliä, Mycostatinia ja Bepanthen-tabletteja voisi kokeilla. Bepanthenia lukuun ottamatta nuo vaativat hammaslääkärin/lääkärin reseptin.

      • suussa

        puolukkaa. Joka kerta kun panet suuhusi jotakin laitat viimeiseksi kymmenkunta puolukkaa (ehdottomasti sokerittomia) pureskelet puolukat huolella ja kielellä levität "mössön" joka puolelle suuhusi. Jos kyseessä on hiivatulehdus alkaa tämän hoidon vaikutua näkyä jonkun käyttö kerran jälkeen. Huuhtele hammasharjasi etikalla,
        vaihda huulirasva uuteen.


    • Huulet

      Ei sattuis oleen huuliherpes?

      • Anonyymi

        Ensimmäinen kirje korinttilaisille 11;23. Kannattaa lukea. Siinä syy nykyisille allergikolle. Itse olen päässyt uskoon tulon jälkeen eroon kaikista allergioista, migreenistä yms, jumalan armosta kiitos. Pitää vain siunata ruoka Jeesuksen nimeen ennen syömistä. Ja kiittää syömisen jälkeen. Riittää kun rukouksen lukee ajatuksissaan eli ääneen ei tule messuta. Muutenkin raamatussa puhutaan ennen lopun ajan tulemista kasvissyöjistä, suosittelen lukemaan.


    • Anonyymi

      Joo, aaargh taas joku paskantaa mun suolella.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe