Suomen hinta-laatusuhde heikko

Anonyymi

YLE:llä juttu Netflixin huonosta hinta-laatusuhteesta mutta samahan pätee kaikkeen muuhunkin tässä kurjassa maassa, kaikki on kohtuuttoman kallista laatuunsa nähden ja varsinkin suomalaiseen heikkoon tulotasoon nähden.
https://yle.fi/uutiset/3-10954311

Suomessa yhdistyy monen negatiivisen asian summa, täällä on kohtuuttoman raskas verotus, osin em. johtuva alhainen palkkataso, varsinkin se käteen jäävä summa ja vielä kalliit hinnat joka sekin osin johtuu raskaasta verotuksesta. Maamme on syrjäinen sijainniltaan joka sekin vielä nostaa tuontituotteiden hintoja.
Jo 90-luvun lamasta lähtien vieläpä tulojen hankinta on vaikeutunut mm. epätyypillisten työsuhteiden takia, vuokratyön takia, automaation vuoksi, työpaikkojen siirtymisen halvempien kustannusten maihin, ja varmasti suomalaisten kotimarkkinoiden ostovoiman pienuus on merkittävä tekijä myöskin.
Maahan vieläpä haluttaisiin tuoda maahanmuuttajia polkemaan palkkatasoa entisestään!
Lisäksi maatamme rasittaa kylmä talvi joka aiheuttaa vielä oman lisänsä välttämättömiin elinkustannuksiin.

Koko tämä yhdistelmä on mennyt jo pitkän aikaa yhä huonompaan suuntaan. Näin ei voi jatkua. Alkaa olla todella vähissä Suomen positiiviset puolet.
Kekkosen aikaan sanottiin että on lottovoitto syntyä Suomeen. Tämä ei enää pidä paikkaansa, pikemminkin on yhä suurempi onnettomuus syntyä tähän maahan.

Raskas verotus lienee yksi suurimmista juurisyistä miksi tämä maa on mennyt pilalle. Eikä silläkään edes saada tätä maata ylläpidettyä kun velkaa on historiallisesti ennätysmäärä. Tehoton ja raskas julkinen sektori nielee niin mielettömästi verovaroja ettei siihen mitkään verotulot riitä. Emme edes saa verojen vastineeksi enää mitään kunnon palveluja, esim. 80-luvulla ei vielä ollut terveyskeskuksissa käyntimaksuja...

Esim. asuminen vie suurimman osan ihmisten tuloista ja sekin kallistuu päätähuimaavaa vauhtia ensinnäkin sijoittajien puhallellessa ilmaa asuntojen hintoihin ja vuokriin. Valtio vielä lisää vahinkoa korottelemalla kiinteistöveroja, keksimällä kaikenlaisia lisäveroja jne., kohtuuhintaista asumista ei enää ole olemassakaan tässä maassa!

Saadaanko tätä negatiivista kehitystä mitenkään poikki?!

Ihmisille lisää tuloja, vähemmän veroja, halvemmat asunnot ja asumiskulut. Näillä eväillä suomalaisten olot kohentuisivat merkittävästi.
Valtion on tyydyttävä vähempään verotukseen, pärjää ne muutkin maat vähemmällä, miksi Suomen pitäisi olla poikkeus?!

2

<50

  Vastaukset

  • Erikoista, että kuvaamasi kaltaisessa maassa asuvat maailman onnellisimmat ihmiset. Itse tosin poistun Suomesta neljä, viisi kertaa vuodessa pariksi viikoksi rentoutumaan.

   • kuvastaa vain sitä että tutkimukset eivät vastaa todellisuutta, ne ovat vain mielipidemanipuloinnin, propagandan välineitä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   254
   6696
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   173
   6370