Jakakaa sitä helikopterirahaa köyhille!

Anonyymi

”Tutkija pitää helikopterirahaa varteenotettavana vaihtoehtona”

Tää on täysin hulluks menny tää eu / euro / ekp toiminta. Mut jos ne nyt ilmaista rahaa alkaa jakaa, niin antakoot sitte köyhille - ne varmasti sen kuluttais ja saataisiin hetkellinen piristysruiske bkt:hen ja inflaatio ylös. Krapulatosin seuraisi tästä hullutuksesta.

Ekp väittää, ettei ole inflaatiota. Herranjumala, kattokaa asuntojen hintoja tai pörssikursseja! Monella ei ole varaa omaan asuntoon ja rahat menee vuokraan - ei kulutukseen.

Ne jotka ovat ostaneet oman asunnon, ovat ottaneet monesti niin ison lainan, ettei tulojaan uskalla kuluttaa, vaan lyhentää mieluummin lainaa ( vaikka korot on nolla, niin lainapääomat on valtavat).
Ei nollakoroilla ja velkakirjaostoilla saada ihmisten kulutusta ylös; firmat taas eivät investoi, koska kuluttajat eivät kuluta ja/tai koska näkevät ekp:n rahapolitiikan olevan kestämättömällä pohjalla.

Ekp ei ymmärrä ihmisten psykologiaa tai taloudellisia realiteetteja tai sitten se ajaa vain omistavan luokan asiaa. Sempä vuoksi en usko, että helikopterirahaa jaettaisiin sitä eniten tarvitseville.... ei sitä pidä kenellekään jakaa, vaan meidän pitäisi päästä takaisin fiksuun markkinatalouteen nykyisen suhmuroinnin sijaan

Eurosta on erottava!

1

<50

Vastaukset

  • "Jakakaa sitä helikopterirahaa köyhille! "

    Jos ECB aloittaisi helikopterirahan jakamisen, Suomessa se ei onnistuisi 'tietosuojasyiden vuoksi' koska pankkitilien numeroita ei voida massasiirtää.
    Sotkisi myös pahasti Kela:n toimeentulo tarkkailun kun ulkomailta ryöpsähtäisi Pentin tilille 100€ aivan käsittämätöntä keskuspankkirahaa.

    Vain valtion pohjattomaan kirstuun siirto onnistuisi, mutta se ei kulutukseen vaikuttaisi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.