Onko Tarja mennyt samaan suuntaan kuin Diamanda Galas?

Anonyymi

Olen katsonut viime aikoina Tarjan live-esiintymisiä YouTubesta ja ajan mittaan niissä on tapahtunut muutos. Hänen äänensä oli alussa hyvin heleä, syvä, tumma ja lämmin mutta erityksiin on hiljalleen tullut yhä enemmän "kieuntaa", ääni töyssyilee siellä täällä.

Eräs goottilaulaja tekee juuri tuota tarkoituksella, nimittäin melko avant garde Diamanda Galas. Hän ei edes yritä taiteilijana kuulostaa aina heleältä vaikka pystyisi, vaan jopa häiritsevältä sillä hän tulkitsee ennen kaikkea kipua ja kuolemaa.

Tarja - Damned and Divine: https://music.youtube.com/watch?v=EpXHy8LzRZo&feature=share
Diamanda Galas - Pardon Me I've Got Someone to Kill: https://music.youtube.com/watch?v=27inffaNVps&feature=share

Saattaa olla kaukaa haettu vertaus tuohon kreikattareen, mutta pointtini on että Tarja kuulostaa kuin olisi mennyt joskus tyyliltään tuohon suuntaan, tarkoituksella tai ei.

6

<50

Vastaukset

  • En tiedä, mutta merkit viittaavat burnoutiin. Jotenkin tuntuu, että Tarja on jäänyt yksin ja on tuen tarpeessa. Laulukoutsiakin kaipaisi, sillä tatsi on ollut hukassa jo vuosia.

    • Tuen tarpeessa? Mahtoiko Marcelo sittenkään riittää? Ehkä itse tietää parhaiten.


  • "Olen katsonut viime aikoina Tarjan live-esiintymisiä YouTubesta ja ajan mittaan niissä on tapahtunut muutos."
    Näkemyksesi on selvä maallikon mielipide. Julkiset taiteilijat harjoittelevat äänenkäyttöä päivittäin mm. ammattimaisen äänenkäytön opettajan opastuksella. Siitä on seurauksena äänenkäytön kehittyminen, joka saattaa maallikosta tuntua äänen taantumiselta. Älä anna sen vaikuttaa musiikin kuunteluusi vaan yritä tiedostaa, että ääni on kehittynyt jatkuvan harjoittelun tuloksena. Tarja Turunen on menestyksekäs taiteilija.

    • Melko suurella todennäisyydellä maallikko olet sinäkin.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.