Anteeksi antamisesta/pyytämisestä kysyn

Anonyymi

- Riittääkö anteeksi saamiseen se, että uskonveli tai -sisar julistaa kaikki synnit anteeksi?
- Eikö tarvitse pyytää anteeksi siltä, jota vastaan on rikkonut?

Oli muuan tapaus. Vanh.lestadiolainen tuttavani oli loukannut minua. Hän pyysi anteeksi. MUTTA hän ei suostunut keskustelemaan tilanteestamme tarkemmin, sanoi vain, että anteeksipyyntö riittää. Olisin halunnut ymmärtää, miksi hän loukkasi minua ihan aiheetta. "En halua puhua asiasta enempää", sanoi hän.
Jäi sellainen käsitys, että kun hänelle ilmeisesti uskonveljen/sisaren kautta oli julistettu tämäkin synti anteeksi, niin nou komments enää.

Oisko siellä joku Wiisas, mieluusti. teologi, joka valaisisi asiaa? Saattaa kyllä olla vanh.lest. teologilla omat tulkintansa, heillähän on yksinvalta syntien päästöön - ehkä myös tähän anteeksisaamisen ja anteeksipyytämisen etiikkaan. Joten: Kuka osaisi luo-tet-ta-vas-ti kertoa vanh.lestdiolaisen näkökulman? Kuka kuka kuka?

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sotket kaksi asiaa yhteen. Anna arvoa vl-tutullesi, joka vaivautui pyytämään sinultakin henkilökohtaisesti anteeksi.

      Syntien anteeksi saarnaaminen yleisellä tasolla on sitten vl-taikauskoa, antikristillisyyttä jolla he kuvittelevat saavuttavansa autuuden.

    • Anonyymi

      Miksi te lestalaiset ette tutki itse Raamatusta miten asiat ovat!

      ihan ensin on teidän uudestisynnyttävä ja sitten mitä ilmisimmin olettav a pitkät koko joukosta, sitten kun olette saaneet aikaa ja välimatkaa kaikkin huuhaaoppeihin joita olette tutista alaen kuulleet, alkaa omakohtainen uskonpuhdistus.

      • Anonyymi

        Sinut pitää vetää uudestaan turkin hihasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinut pitää vetää uudestaan turkin hihasta.

        Ei ole hihasta, Raamatusta vaan.
        Tämähän kertoo sen, etti yksikään hihallinen Vl peri Jumalan Valtakuntaa.

        Joh. 3:3
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole hihasta, Raamatusta vaan.
        Tämähän kertoo sen, etti yksikään hihallinen Vl peri Jumalan Valtakuntaa.

        Joh. 3:3
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".

        KR 1933/-38
        Joh. 3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan

        Ei saarnannut syntejä anteeksi.


    • Anonyymi

      Minusta tuossa loukkaamis- ja anteeksipyyntöasiassa on sekä hengellinen että henkinen puoli. Loukkaaja on voinut pyytää siunausta joltakin uskonveljeltään tai -sisareltaan, jolloin hän on saanut uskoa sen syntinä anteeksi. Seuraavana asiana on toimia niin, että pyytää anteeksi myös siltä, jota on loukannut (se olisi minusta yksistäänkin riittävä, sillä tärkeintähän on pyytää anteeksi asianomaiselta itseltään).

      Mutta meillä ihmisillä on myös henkinen puoli, ja on ymmärrettävää, että asiasta olisi vielä voinut olla tarve keskustella, vaikka asian olisikin jo anteeksi antanut. Luin kerran Päivämiehestäkin, että sopimisen ja anteeksiantamisen jälkeen voi olla vielä tarpeen keskustella asiasta.

      • Anonyymi

        Onko sinunkin mielestä sovitus ja anteeksianto eri asioita?


    • Anonyymi

      Porukka on jaettu kahtia ennen kuin mitään on luotu ni siitä saatte vetää johtopäätöksiä syntien pyytämisistä ja anteeksi antamisista.

    • Anonyymi

      Mitä aloittajalle tapahtui johtuu siitä että ihmisiä on erilaisia. On sellaisia kuulijoita jotka ottavat kirjaimellisesti sen mitä saarnataan. Jotkut puhujat saarnaavat että seitä mikä on anteeksi saatu ei pidä muistella. Vastapuolesi noudattaa tätä eikä halua reflektoida asiaa kanssasi. Ensisijaisesti syy on saarnamiehen, joka on julistanut niin että vastapuolesi ei näe toista todellisuutta. Tuollaisia putkinäköisiä saarnamiehiä ei saisi olla. Kaikkien saarnojen (ja kirjoitusten) tulisi paaluttaa asia eri suunnista. Silloin kuulijoille tulisi avarampi näköala asiaan.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Kiitos.


      • Anonyymi

        "Tuollaisia putkinäköisiä saarnamiehiä ei saisi olla. "

        Tällaiset puhujat eivät nauti yhteisön luottamusta eivätkä ole soveliaita puhujiksi. Heidät tulisi ohjata "takapenkkiin".


      • Anonyymi

        Viime vuodenvaihteen puhujienkokouksen 29.12.2018 alustuksen aihe oli hyvä: Valvo itseäsi ja opetustasi. Ajattelin tuolloin, että varmaan moni tietämäni luopuu omaehtoisesti puhujan tehtävästä ja/tai järjestetään jonkinlainen "hätäkokous". Mutta mitään muutosta ei ole tapahtunut. Kohta on taas uusi puhujien kokous ja samat nimet vilisevät Päivämies-lehdessä. On paljon "väärää" opetusta, koska vääryyksiin joutuneet/uppiniskat/esimerkit eivät ole korjanneet vääryyksiään. He haluavat vain salata kaiken ja jatkaa samaan malliin. Esim. asioiden selvittäminen vain kolmannen osapuolen kanssa riittävänä ja ettei loukatun kanssa tarvitse keskustella - on puhujalta pöyristyttävä ohje, joka jättää loukatun kysymysmerkiksi. Ei ihme, jos yhteisössä voidaan pahoin. Hoitokokouksiin ja/tai pedofiliatapauksiin liittyvien puhujien ohjeet tulevat monesti puhujan eletystä omasta elämästä / oma esimerkki salaaminen on se vahvin puhe - ja sitä jaetaan ohjeena myös muille.


      • Anonyymi

        "Ensisijaisesti syy on saarnamiehen, joka on julistanut niin että vastapuolesi ei näe toista todellisuutta. Tuollaisia putkinäköisiä saarnamiehiä ei saisi olla."

        Kyllähän syy, miksi hoitamisia ole selvitetty, alkaa selvitä. Mikäli ymmärrän, niin puhujat neuvovat vilpillisyyteen. Tottakai loukkaajan tulisi ensisijaisesti lähestyä nimenomaan sitä henkilöä, jota on loukannut. Jos puhuja neuvoo, että asiasta ei tarvitse keskustella loukatun kanssa ja tuudittaa kyselijän näin väärään rauhaan hän neuvoo vilpillisyyteen.

        Ihannoin "maailmaa", jossa anteeksipyyntö täräytetään miltei poikkeuksetta heti ja asian ytimeen ja asia on sillä selvä. Toisin on vanhoillisletadiolaisuudessa, missä ihmisiä on kiusattu vuosikausia - hoitokokousajoista asti - asioilla, jotka on selvitetty vain sen kolmannen osapuolen kanssa ja loukattu osapuooli on asiassa ikäänkuin vain ilmaa. Jopa puhujalta saadun ohjeen mukaan loukatun kanssa ei asiasta tarvitse keskustella. Jokainen ymmärtää, ettei asia ole näin hoidettuna oikein. Tässä olisi hyvä alustuksen aihe ensi vuodenvaihteen puhujienkokoukseen.


    • Anonyymi

      Aloituksessa kuvatussa tapauksessa anteeksipyytäjä on kaikkea muuta kuin katumusta tunteva ja aidosti asioitaan korjaamaan lähtenyt parannuksentekijä. Vaikeneminen - kysyttäessä suoraan - on valehtelemisen hirvittävin muoto. Anteeksipyytäjän parannus ei ole pätevä, vaan hän umpikierona valehtelijana itseasiassa "sortuu" vielä syvemmälle synninsyövereihin. Olen monesti ihmetellyt sitä toimintatapaa, että jotkut pyytelevät anteeksi kolmannelta osapuoleta, kun eivät kehtaa tunnustaa tekojaan väärinkohdellulle/loukatulle. Asiat eivät näin tule korjatuksi miltään osin.

      • Anonyymi

        Minä myös olen kokenut tuon. Minulta ei missään vaiheessa pyydetty anteeksi. Tekijä nukkui kuolonuneensakin luulossa että vl-puhveli kuittasi synnit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä myös olen kokenut tuon. Minulta ei missään vaiheessa pyydetty anteeksi. Tekijä nukkui kuolonuneensakin luulossa että vl-puhveli kuittasi synnit.

        Saatanalla on konstinsa johdattaa lahkolaisia kadotukseen. Sinne meni puhuja sekä synnin tekijä.
        Maksoi ehkä 50 €.


    • Anonyymi

      Jahve kai sanoi: minä olen se, mikä olen.

    • Anonyymi

      Tuo nyt on ihan nurinkurista, jos on pyydetty anteeksi joltain muulta kuin loukatulta ja sitten vielä kieltäydytty keskustelemasta asiasta. Yleisempää on varmaan se, että riidan tullessa pyydetään toiselta vaan anteeksi ja kieltäydytään keskustelemasta vaikka toinen osapuoli sitä haluaisi. Olen itsekin kokenut sitä, ja se voi olla todella traumatisoivaa. Ihminen on kuitenkin inhimillinen olento, jonka pitää saada puhua tunteista ja ajatuksista, joita tilanne on herättänyt niinsanotusti käsitellä asiat niin, että ne eivät jää vaivaamaan. Minusta se on puhtaasti henkistä väkivaltaa toista kohtaan jos kieltäytyy puhumasta ja selvittämästä asioita. Pahemmaksi se vielä muuttuu, kun ruvetaan epäilemään toisen uskontilaa kun mukamas syyllistyy asioiden kaivelemiseen.

      • Anonyymi

        "Minusta se on puhtaasti henkistä väkivaltaa toista kohtaan jos kieltäytyy puhumasta ja selvittämästä asioita. Pahemmaksi se vielä muuttuu, kun ruvetaan epäilemään toisen uskontilaa kun mukamas syyllistyy asioiden kaivelemiseen."

        Tähän voi täysin yhtyä. Tämä on mitä hirvittävintä henkistä väkivaltaa. Yksi syy, miksi anteeksipyytäjä/loukkaaja ei halua keskustella asiasta on että hän tietää valehdelleensa/keksineensä itse kaiken. Sekin on väärin, että jättää loukatun epätietoiseksi siitä, mistä oli kysymys. Nämä ovat monesti myös huomattavasti laajempia asioita kuin kahdenkeskisiä, sillä ainakin kotipaikkakunnallani miltei kaikki "hoitajiksi" ryhtyneet olivat pitäjän juoruämmiä ja -ukkoja. Asiat tulee selvittää niin laajasti kuin on niitä levittänyt.


      • Anonyymi

        Kiitos. Terveisin Aloituksen tyyppi.


      • Anonyymi

        Kiitos!


    • Anonyymi

      Ihminen joka oli ystäväni halveksi minua uskostani Jeesukseen. Oli käynyt vl:n raamattupiirissä ja ilmeisesti hänelle oli kerrottu ettei pidä uskoa muuhun kuin siihen opetukseen jota vl opettaa. Pahalta tuntuu että entinen ystävä ei itse tarkista asioita Raamatusta. Riitta

    • Anonyymi

      Olisipa vielä joku jumaluusoppinut käynyt kertomassa, miten käytännössä, siis juuri tuossa kertomassani tapauksessa, on vl:n opin mukaan toimittava niin, että anteeksipyytäminen oikeasti tapahtuu.
      Nyt kyllä kävi niin, että anteeksiantamiseni oli laatua: no. olkoot, mitäpä tuosta. Mutta kaivelemaan jäi - eikä ole enimmäinen kerta näitten ns.oikeaoppisten kanssa.

      Muuten, kyllä ehdottomasti kaikkein suurin synti on vl:n ydinoppi, että vain, ainoastaan heillä on ainoa oikea käsitys Jumalan armosta. Eli ehdollistettu armo: vain meidän kautta olet Jumalalle kelvollinen. Puistattavaa. Hirveää.
      Terveisin Aloituksen tekijä

    • Anonyymi

      Ettekö te osaa äänestää jaloillanne?

      ninkö te olette kiinni toisissanne ettei saa edes päivämiestä väliin.

      JOS jokainen lakkaatte osallistumasta kaikkeen toimintaan, ehkä se aloittaisi muutoksen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päivämies voisi nyt kirjoittaa tästä ja selvittää, mistä tämänkaltaisessa toiminassa on kysymys. Yhteisön uskon harhaoppi - anteeksipyyntö vain kolmannelta osapuolelta on riittävä, on peräisin hoitokokouksista, joissa monet hoitajat ovat ryvettäneet itsensä eivätkä ole kyenneet korjaamaan tekojaan. Tällaiset sitten neuvovat muita. Täälläkin on tullut esille ja itse tunnen kaksi tapausta, joissa puhujalta saadun ohjeen mukaan loukatulle ei ole kerrottu tai ei ole ollut tarpeellista kertoa, mistä anteeksipyytämisessä/tekoparannuksessa oli kysymys. Tai jopa että loukkaaja on tehnyt parannusta huomattavasti lievemmästä eri asiasta kuin mihin on syyllistynyt. Tällainen toiminta on valehtelemista ja vie tekijänsä entistä syvemmälle synnin syövereihin! Väärintekijät on tuuditettu väärään rauhaan. Tällainen anteeksipyyteleminen ei ole pätevä eikä osoita katumusta eikä liity mitenkään kenenkään autuaaksitulemiseen.

      • Anonyymi

        Asiaa kirjoitat. Tuollaisella toiminnalla he ovat vetäneet Jumalan kirouksen päällensä.


    • Anonyymi

      Rehellisesti kirjoitettuna - näin asia hoituu.
      Ensin henkilö katuu syntejään, minkä jälkeen hän tunnustaa ne rehellisesti ja pyytää tekojaan anteeksi. Sen jälkeen väärintekijä korjaa jälkensä - joissakin tapauksissa myös julkisesti. Mikäli väärintekijä on käyttäytymisellään aiheuttanut kohteelleen taloudelista vahinkoa, hän myös korvaa aiheuttamansa vahingon.

      • Anonyymi

        Kenelle katuu ja keneltä pyytää anteeksi? Puhujaltako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenelle katuu ja keneltä pyytää anteeksi? Puhujaltako?

        Tietysti ja nimenomaan juuri siltä henkilöltä, jota on loukannut!


    • Anteeksisaaminen ja synninpäästö on vljargonia. Ei löydy Raamatusta. Vaikka Srkvlkultti on kyllä sitä mieltä, ettei tässä raamatuita tarvita. Srkvlkultti on ihmisten keksimä uskonto.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe