Kiukaan liitäntäjohto ja kojerasia

Anonyymi

Kiuas menossa vaihtoon ja vanhaa kiuasta irrottaessa vanhan asennuskannen muovi/kumitiiviste hajosi tuhanneksi osaksi. Kävin hakemaan sähköliikkeestä uuden vastaavan. Siinä sitä kokeilin paikoilleen niin tajusin että seinästä tuleva kojerasia on saunan paneelien sisäpuolella. Tämän vuoksi uuden kannen muovinen rengas ylttää ehkä muutaman millin kojerasian sisään. Onkohan näitä asennuskansia pidemmillä kauluksilla vai onko tuo ihan ok jokatapauksessa? Asennuskannessa on myös kuminen tiiviste mikä kiertää asennuskannen ulkoreunaa ja näin tiivistyy kyllä paneelia vasten kauttaaltaan, mutta tuo sisempi muovinen putki ei yltä kuin sen muutaman millin kojerasian sisään. Kaverini joka on sähköasentaja katseli sitä ja sanoi että se on ihan ok koska paneeli hieman painuu sisään kantta kiinnittäessä ja tuo kuminen ulkoreunan tiiviste pitäisi suojata tarpeeksi.

5 kommenttia

Vastaukset

 • Kaverisi puhuu ns. potaskaa. Suoli24 sähköasennusstandardin mukaan pitää saunassa olla kierteellä varustetut rasiankannet. Kannessa on oltava oikeakätinen kierre ja rasiassa vasenkätinen kierre.

 • Ei kukaan voi tuota asiaa tietää ilman käyntiä paikanpäällä. Vai voiko ?

  Sähköalan ammattilaista et kuitenkaan ole valmis palkkaamaan. Vai oletko ?

  Virolaiset sähkömiehet asentavat vaikka MVJ-kaapelilla ja teippiliitoksilla tuollaiset hommat. Ei siinä mitään kojerasioita ja muoviputkija kysellä.

 • Homa ok jos liitos on tivis ja alla on reikä josta mahdollinen vesi voistuu.

  Esim . Kreikaassa ei raisoita liteta umöeenkun kuitenkin. Sadekautena tulevat mäeiksi.
  Kuivavat nopeamm k n kuin j ätetäänkane ttet auki.

  Ikuiset luvatmies y ietää

  • Asia menee vaikeaksi näissä Afrikan viidakko-asennuksissa. Ilmankosteus vetelee 96 %. Tuollaiset kosteusprosentit tarvitsevat nyt vähintäin 20 cm ilmavälin tai sitten kotelointiluokan IP 66.


 • Kyllä se asennuskansi välttää. Sehän on kuitenkin vain pelkkä "roiskesuoja", eikä rasia ole mikään täysin vesitiivis. Heitä löylyvesi vain kiukaalle eikä kytkentärasiaan päin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.