Facebook kaverilista

Anonyymi

Olen lieksalaisena eläkeläisenä ollut parin vuoden ajan kirjautuneena Facebookiin. Minulla on siellä (vain) 15 kaveria. He ovat todellisia ystäviä, vanhimmat jo 60 vuoden takaa eri puolelta Suomea. Kirjoittelen heidän jokaisen kanssa kuulumisia.

Selailin joidenkin tuttujen Facebook -sivuja ja huomasin, että eräällä vaasalaisella nuoremmalla entisellä työn kautta tulleella tutulla on 5981 kaveria. Melkein viisituhatta! Se on pienen kaupungin väkiluku. Huomasin myös, että muutama noista hänen kavereistaan on kuollut jo useita vuosia sitten. Miksi he ovat kavereina mukana?

Monilla ihmisillä näkyy oleva useita satoja kavereita. On siinäkin jo kirjoittelemista päivittäin! Mitä varten kavereita pitää kerätä noin paljon? Ovatko he todellisia kavereita ja kuinka usein heihin ehtii olla yhteydessä? En oikein ymmärrä tällaista kaverien keruuta. Joku osannee selittää noviisille.

48

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naurettava juttu koko Facebook. Miten tuntemattomat ihmiset, joille kirjoittelee sanan silloin tällöin, voivat olla ystäviä? Ei oikein kavereiltakaan. Ystävistä on tullut alennusmyyntikamaa. Nyt on vain ihan tapana sanoa ystäväkseen jokaista, vaikka ei tuntisi koko ihmistä mitenkään. On häpeä olla ilman ystäviä, varmaan ikävä ihminen tai jotenkin huono tai paha.
      Jos minulla on asiaa jollekin, menen käymään tai soitan, on ihan eri asia nähdä naamatusten tai puhua kuin kirjoittaa muutama sana tai lause. Eikä taviksilla ole elämässään kovin paljon kertomista, sitäpaitsi kertoisiko tuntemattomille itsestään , jos niin mitä.
      Ei Facebookissa mitään pahaakaan ole, jos siitä on iloa ja ajankulua niin hyvä niin. Sinulla on vanhoja tuttuja kavereina, pidä ihmeessä yhteyttä niin kauan kuin suinkin.

    • Anonyymi

      Minä olen 66v. ja minulla on ollut tietokone vuosikausia enkä ole fecebookissa enkä aio ollakkaan! Minusta asioidensa levittely ei ole järkevää jossain fecebookissa jossa on paljonkin väärinkäytöksiä, ja kavereita on ihan elävässä elämässä eikä pelkästään tietokoneella!
      Koko fecebook on perseestä sanoo jotkut jotka siitä ovat kärsineet!

      • Anonyymi

        Minullakin on taulutietokone en ole facebookissa enkä rekisteröidy koskaa naamaa kuvissa näytä julkisesti ja kirjoittele olen rumakin 65 vuotias mummeli enkä omista puhelinta


    • Facebook on vähän semmoinen, että koko ajan pitäisi siellä keksiä tikusta asiaa. Joka hetki pitäisi olla jotain uutta ja jännittävää kirjoitettavaa jotta saa sitten kerättyä niitä himputin tykkäyksiä. Elämän pitäisi näyttäytyä kiinnostavampana kuin mitä se onkaan. Ja sitten kun kaverille tulee enemmän tykkäyksiä kuin itselle niin ottaa vaan päähän.

      Ei ole oikein mitään järkeä tuhansissa ystävissä kyllä. Facebook on sellainen urkkija muutenkin, että mitä vähemmän siellä itsestään kertoo ja mitä pienempi on kaveripiiri, sitä parempi. Vasta oli uutisissa, että Facebook tietää jo senkin miten usein ja milloin käyttäjät harrastavat seksiä, koska sekin pitää nyt kertoa joillekin sovelluksille. Ei osaa nykyihminen tehdä enää mitään ilman sovelluksia. Liikuntasuoritukset, seksit ja nukkumiset tallennetaan sovelluksiin, ja Facebook kerää tiedot talteen ja myy eteenpäin.

    • Uuninpankko

      Facebookissa pyörivät tietysti jatkuvasti myös kaikki rasset vs. suvakit - tappelut, ja paljon pahempina kuin tällä palstalla. Yritä mennä jonnekin Ylen tai Maikkarin sivuille uutisia lukemaan, ja jos aihe on vähänkin sopiva, uutisten kommenttikentissä on jo täysi tappelu päällä. Jossain on uutinen missä kerrotaan vaikka sadan siirtolaisen hukkuneen Välimerellä, ja ihmiset reagoivat tähän uutiseen nauruun tikahtuvilla hymiöillä ja tykkäyssydämillä. Se ei anna kovin hyvää kuvaa tämän kansan henkisestä tilasta.

      Sitten on tietysti nämä kaupustelijat jotka esittelevät haarat levällään ja huulet törröllään kauppatavaraansa siellä kaiken lomassa ja pommittavat käyttäjiä "kaveripyynnöillä". Kaikki se mikä on nykyajassa todella ala-arvoista on edustettuna muodossa tai toisessa Facebookissa.

      • Anonyymi

        Eivät ole siirtolaisia, vaan tavallista typerämpiä turisteja. Siirtolaisia ovat henkilöt, jotka siirretään oman maansa sisällä jonkun vaaran, luonnon katastrofin, sodan tms. takia.
        Jos nousee Afrikan pohjoisrannikolla kumiveneeseen mielessään pikku risteily Välimerellä ja aikomuksenaan tunkeutua väkisin Eurooppaan, on kaukana siirtolaisesta. Miksi ihmeessä se merihätä iskee siinä Italian edustalla, airot hukkuvat, moottori sammuu kumipaatti vuotaa, puupaatti kallistuu kun koko lössi ryntää samalle puolelle. Ympärillä on aluksia, jotka pelastavat liikaa kiirettä pitämättä. Miksi paatti pelaa aina siihen saakka, ei ikinä karahda rantanikiviin.
        Kaikkien paperit ja todistukset ovat tippuneet mereen, vain kännykät ovat säilyneet kuivina.
        Jos meidän henkinen tila ei ole kaksinen, ei sitä ole myöskään näiden turistien, kun
        vapaasta tahdostaan lähtee risteilemään on oma asiansa ja vastuunsa, käy kuin käy. Hinku Eurooppaan on niin kova, että lähdetään vaikka henkensä uhalla.
        Ei taida Afrikkaan jäädä paljonkaan uroksia, kun kaikki kynnelle kykenevät siirtävät itsensä valkoisten rasistien maihin,


      • Anonyymi

        Kyllä sinäkin tihraat silmät kiiluen niitä kauppatavaroita. Ties miten monen kaveri lienet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinäkin tihraat silmät kiiluen niitä kauppatavaroita. Ties miten monen kaveri lienet.

        Jos vaikka olisin itse se kauppatavara? Ei sitä ikinä tiedä. Kenenkään ei ole pakko tiirailla mitä ei halua, mitään ei näytetä väkisin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllähän se monen veronmaksajan mieltä titysti saattaa lämmittää ja hymyilyttää jos kaikki ei pääse sieltä välimereltä meidän sossunluukulle! Minusta kun meissä Suomalaissakin olisi ihan riittävästi autettavia, etenkin vanhukset ja vammaiset!

      • Anonyymi

        Just niin, samaa mieltä kanssasi.


    • Onhan siellä facebookissa hyviä foorumeja, jopa parempia kuin tämä. Eihän sinne ole pakko kirjoitella yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Eikö fecebookkiin pidä ottaa selfie kun on istumassa paskalla ja laittaa kuva analyysin kera millainen paska oli kyseessä!

      • Feces on just ulostetta, eli fecesbookissa pitää puhua ulosteista ja jakaa kuvia niistä.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Feces on just ulostetta, eli fecesbookissa pitää puhua ulosteista ja jakaa kuvia niistä.

        Niinkö sinä teet? Paljastit juuri itsesi, et olekaan niin fiksu kuin annat ymmärtää. Vai sinun tekosiasi ovat ne lantakasojen kuvat ja niistä kertoilut.


    • Anonyymi

      Helposti huomaa, että se joka ei ole koskaan ollut Facebookissa, kirjoittaa täällä noita paskajuttujaan totena. Tähän foorumiin verrattuna Face on siisti ja asiallinen keskustelufoorumi. Siellä ei haukuta toisia eikä seksiä ole siellä tarjolla.

      • Olen ollut Facebookissa vuosia joten tiedän kyllä mistä puhun. Kokemusta on paljon tästä alustasta. Tietysti riippuu siitä missä siellä roikkuu. Jos pysyttelee hyvin pienessä piirissä niin kuin parasta onkin, niin todennäköisesti sillä tavalla välttyy pahimmilta Facebookin lieveilmiöiltä. Mikään lasten paikka se ei kuitenkaan ainakaan ole.


    • Anonyymi

      Eikös tu facebook ole juuri kiusaajien ja koulukiusauksen huipentuma jossa julkaistaan toisten kuvia ilman lupaa ja haukutaan armotta! Sitten itkeä tihrustetaan kun näin on kokoajan?
      Mitävarten tuommoiseen paskaporukkaan yleensä pitää mennä mukaan!

      • Nykyään koulukiusaaminen on siirtynyt paljon Facebookiin ja nettiin.


    • Anonyymi

      Facessa omalla nimellä saa puolustaa mamuilua, täällä joutuu nimettömänä kun hävettää muuten.

    • Anonyymi

      S24 on huono foorumi sen takia, koska siellä haukutaan toisia nimettömänä. Facebookiin rekisteröidytään omilla nimillä. Rikolliset saadaan helposti kiinni ja vastuuseen, joten rötöstely ei siellä kannata.

      • Facebookin voi tietysti tehdä valeprofiilin niin kuin ammattitrollit tekevät.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Facebookin voi tietysti tehdä valeprofiilin niin kuin ammattitrollit tekevät.

        Tuskinpa sellainen kenenkään kaveriksi pääsee. Kaveriksi pyydettävän pitää olla pyytäjälle tuttu kuvinee ja tietoineen. Kavereidan kanssa siellä kirjoitellaan - ei ammattitrollien eikä tuntemattomien henkilöiden.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpa sellainen kenenkään kaveriksi pääsee. Kaveriksi pyydettävän pitää olla pyytäjälle tuttu kuvinee ja tietoineen. Kavereidan kanssa siellä kirjoitellaan - ei ammattitrollien eikä tuntemattomien henkilöiden.

        Onhan aloittajan tutullakin yli 5000 ystävää Facebookissa. Tuskin tuntee niistä kaikkia. Eikä tarvitse olla kenenkään ystävä, koska trollien tarvitsee vain tehdä valeprofiili jolla pääsevät levittämään propagandaa eri yhteisösivuille. Näin venäläiset trollit juuri tekivät järjestelmällistä työtä Facebookissa Trumpin hyväksi halveeraamalla Clintonia joka paikassa.


      • Yhdellä ammattitrollilla voi olla kerralla työn alla useampiakin valeprofiileja joiden kautta samanaikaisesti levittää propagandaa. Mv-lehden ja venäläisten trollien vainoama Ylen toimittaja Jessica Aro oli juuri jokin aika sitten Yhdysvaltain kongressin kuultavana kertomassa venäläisten trollien toiminnasta Usan presidentinvaalien aikaan.


      • Anonyymi
        Uuninpankko kirjoitti:

        Yhdellä ammattitrollilla voi olla kerralla työn alla useampiakin valeprofiileja joiden kautta samanaikaisesti levittää propagandaa. Mv-lehden ja venäläisten trollien vainoama Ylen toimittaja Jessica Aro oli juuri jokin aika sitten Yhdysvaltain kongressin kuultavana kertomassa venäläisten trollien toiminnasta Usan presidentinvaalien aikaan.

        Anna sen Jessikan jo olla, samoin kuin Usan kongressin. Puhu mieluummin vaikka Saturnuksen renkaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna sen Jessikan jo olla, samoin kuin Usan kongressin. Puhu mieluummin vaikka Saturnuksen renkaista.

        Lieksan palstalla voisi joskus joku kirjoittaa Lieksankin (positiivisista) asioista! Mikään ei kehity aina vaan haukkumalla kaikkea mahdollista. Olisi joskus hyvä saada palstoille jokin positiivinenkin asia ja kehitysidea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lieksan palstalla voisi joskus joku kirjoittaa Lieksankin (positiivisista) asioista! Mikään ei kehity aina vaan haukkumalla kaikkea mahdollista. Olisi joskus hyvä saada palstoille jokin positiivinenkin asia ja kehitysidea.

        Minäpäs kehun. Lieksa on juuri sopivan kokoinen, täällä on kaikkea, mitä ihminen tarvitsee normaalielämässä, mitä ei ole, Joensuusta saa. Erittäin hyvät liikuntapaikat ja =mahdollisuudet. Puhdas luonto ja ilma. Paljon tuttuja ja puolituttuja. Ei asuta kaikki päällekkäin ja allekkain, kaikki on lähellä, ei tarvitse aina bussia tai omaa autoa liikkumiseen. Ihana Pielinen! Kaikki tämä on totta, Niin, jos haluaa Hesaan pitäytymään, niin Joensuusta pääsee siivelle.


    • Anonyymi

      Mitämieltä lienee ollut kongressi sermin takana uhriutumisesta ja itkemisestä? Käytetäänkö jenkeissä sermiä oikeussalissa, en ole ainakaan elokuvissa nähnyt!

      • Anonyymi

        Ei Lieksassa ole kongressia eikä sermiäkään, saatikka oikeussalia. Palaapas sieltä jenkeistä Lieksan palstalle.


    • Anonyymi

      Facebook on menettänyt jo paljon (kymmeniä miljoonia) käyttäjiä Euroopassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa.

      Ainoastaan ikäryhmä 55 on lisännyt sen käyttöä.



      "markkinat"

      • Anonyymi

        Lapsilla ja nuorilla ovat nykyään aivan muut keskustelufoorumit kuin Facebook. Face on jo vanha ja kuolemaisillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsilla ja nuorilla ovat nykyään aivan muut keskustelufoorumit kuin Facebook. Face on jo vanha ja kuolemaisillaan.

        Tik tok sovelluksessa pedofiilit saalistavat lapsia!


    • Anonyymi

      Facebookin avulla löytyy vanhoja kotimaisia ja ulkomaisia tuttuja, kuten koulu- ja opiskelukavereita. Kaveriksi aikova tuttu pitää hyväksyä kaveriksi. Eivät kaveriksi pääse ventovieraat valeprofiilikummajaiset. Tuskin sellaisia onkaan oikeasti olemassa. En ole edes sellaisia tuntemattomia profiileja koskaan tavannut olevan tyrkylläkään Facebook kavereikseni. Joten tällainen valeprofiilihuhu on täysin pilkkaamistarkoiktuksella tuulesta temmattu aivopieru.

    • Anonyymi

      Ilmanko pennut alkaa olla kaikki nupistaan sekaisin kun kävellessäkin pitää raapia sitä puhelinta!
      Kaikki muu kädentaito on oppimatta, mutta puhelimen raapiminen ei ole!

    • Anonyymi

      Facesta löytyy myös miesten rynkytystä öljynläiskeessä.

      "markkinat"

    • Anonyymi

      Rosvo.

      • Anonyymi

        Ei ...Imitaattori saa rynkyttää vapaasti valintansa ja tarpeittensa mukaan.... Meillä Suomessa nuorisolle on onneksi ihan sama, oliko sitten homo tai hetero. Se on yksityisasia ja se muille kuulu.
        Olen hetero ja häpeän suomalaista junttipersuilua ja sivistymättömyyttä sekä kompetenssin puutetta.

        Imitaattori saa vapaasti käyttää "markkinat" leimaa....


    • Anonyymi

      Tik tok sovelluksessa pedofiilit saalistavat lapsia, joten vanhemmat keksustelkaa lastenne kanssa tilanteesta!

    • Anonyymi

      Kaverilistalla on useita henkilöitä, joita en ole koskaan tavannut, mutta meillä on yhteisiä juttuja harrastusten kautta. Pidämme yhteyttä ja sen on mutkatonta ja nopeaa. Sitten on kavereita, joiden kanssa ollaan nenäkkäin lähes päivittäin. Facebook-kaveruus ei ole kovinkaan tärkeä, mutta ei siitä mitään haittaakaan ole. Vanhoja koulukavereita myös joita ei ole nähnyt vuosikymmeniin; kiva vaihtaa kuulumisia.
      Jos keskusteluissa joku rupeaa hankalaksi, tai jos joku jakaa jatkuvasti jotain "sontaa", niin hänet voi helposti blokata, niin, ettei hänen postaukset tule luettavaksesi. Hän itse ei tiedä olevansa kieltolistalla.
      Tuolla oli yhdessä kirjoituksessa ilmeisesti asiavirhe: kaverilistassa voi olla 5000 nimeä, ei enempää.

    • Anonyymi

      Eikö kerkiä kaverin kanssa jutella tarpeeksi jos on nokikkain päivittäin? Pitääkö vielä fecebookissa illala höpistä lisää?
      Koulukavereista senverran että ei me edes toisiaan tervehditä nykyään ja siitähän nuo sitten unohtuu lopullisesti! Haitanneekos tuo!

    • Minä tunnen vielä 50-luvun loppupuolella, yli 60 vuotta sitten aloittamani Lieksan yhteislyseon ensimmäisen luokan oppilaat. Olimmehan yhdessä monia vuosia Moisionkadun koulussa. Aloittamaltamme luokalta pääsi ylioppilaaksi 12 oppilasta. Olen ollut vuosikymmenien aikana luokkalaisiin yhteydessä puhelimitse ja myöhemmin sähköpostein. Olen tavannut heistä parikymmentä "oppilasta" ihan nokakkain. Silloisen ensimmäisen luokan, 1940-luvulla syntyneistä oppilaista on jo kuollut neljäsosa.

    • Anonyymi

      Kuule minun ikävä ja
      Tule luokseni kimmo.

      • Anonyymi

        Pus pus 😘


    • Anonyymi

      vain kaverilista onko oikeita kavereita en tarvitse kavereita etsiä enkä haluakaa kyllä on hyvä olla kirjoittelematta ja laatia kaverilistaa jonninjoutava keskustelupalsta

      • Anonyymi

        Huomaan ja ymmärrän, miksi olet haluton kirjottamaan. Koska kirjoitustaitosi on viestistä päätellen esikoululaisen tasolla, kirjoittaminen on todella vaikeaa. Olet jotenkin välttänyt koulunkäynnin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomaan ja ymmärrän, miksi olet haluton kirjottamaan. Koska kirjoitustaitosi on viestistä päätellen esikoululaisen tasolla, kirjoittaminen on todella vaikeaa. Olet jotenkin välttänyt koulunkäynnin.

        Taitaa olla niin jotta sinä jo pimeydessä kun muilla vasta hämärtää.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe