Haluan tappaa itseni

Anonyymi

Ei mulla oo enää mitään toivoa jäljellä. Ei oo ystäviä, koulu menee perseelleen, ihmiset ahdistaa. Monta vuotta yrittäny saada apua mut ei sitä löydy mistään. Kertokaa varmoja ja hyviä tapoja tehä itsemurha.

18

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minkä ihmeen takia nykyään on aikuiseksi kasvaminen noin vaikeata?

      • Anonyymi

        Miten sinua sitten pitäisi auttaa?


    • Anonyymi

      Liity mormoneihin, he osaavat nostaa sinut henkisestä alennustilasta ja saat heti ystäviä ja muuta ajateltavaa kun toivottomuus ja itsari.

      Toki seurakunnassa on sääntönsä mutta varmasti asiasi paranevat kuvaamaasi tilaan nähden.

      Voit ottaa seurakuntaan yhteyttä esum facebookin kautta tai emaililla ja kerro rehellisesti tilanteestasi. He lähettävät lähetyssaarnajat juttelemaan vaikka asuisit missä.

      Nykyihmisten on vaikea ehtiä enään antamaan välittävää ja läheistä seuraa toisilleen. Itsekkin kokenut tämän. Onneksi minulla kuitenkin on yksi ystävä, lemmikki ja melkein poikaystäväkin. Välit omaan perheeseen ovat katkenneet, koska perheyhteys oli kuluttava eikä välittävää läheisyyttä ollut.

      Muista, että aina on vaihtoehtoja ja niitäkin ihmisiä, jotka haluavat ja jaksavat välittää.

      • Anonyymi

        Kyllä se henkilöstä itsestään kiinni kuinka elämiseensä suhtautuu.


      • Anonyymi

        Jokainen on loppupeleissä itse vastuullinen elämästään, eikä pidä odottaa, että joku toinen sen onnen tuo.


    • Hei,

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi saada sekä tukea että vinkkejä avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 09 252 5010 arkisin klo 9-07 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 15-07.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Niiden yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen.

      Voimia tilanteeseesi!

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Älä yritä itsemurhaa,käy niinkuin minulle.Yritin itsemurhaa15-vuotiaana,löydettin lammen rannasta aamulla hirttosilmukka kaulassa ja vietiin sairaalaan.Heräsin lauantaina sairaalasta,ruumiinlämpö oli ollut herätessä 32.Pidettiin tipassa 2 päivää,kukaan ei puhunut minulle mitään,silti sairaalan psykiatri oli kirjoittanut minusta jonkin epämääräisen lausunnon minua kuulematta.
      Heti maanantaina kouluun ja minua kiusanneet hyypiöt huomasivat että olen puolustuskyvyttömässä tilassa joten luonnollisesti he aloittivat todella sairaan rääkin jota kesti pari kuukautta, 9. luokan loppuun asti.

    • Anonyymi

      Niin trolli kun tämäkin on. Olen nähnyt ihmisen, joka hyppäsi parvekkeelta: jäi eloon muutama raaja murtuneena. Myöhemmin, hyppäsi korkeammalta ja mursi selkärankansa ja halvautui niin että vain kädet toimivat. Suomen eutanasiajumalten yhteiskunnassa ei toki mitään apua voinut saada, joten rullasi itsenä hoitopaikan parvekkeelta alas. Vieläkin elossa. Viettää nyt elämänsä kokovartalohalvaantuneena 30 vuotiaana masentuneena pitkäaikaisosastolla täysin autettavana. Haluaisi kuolla, mutta kun asiaa ymmärtämättömät "pelastetetaan elämä" päättäjät haluavat marttyrisoida oman toimintansa toimin. Mikään lähi-idänkään kidutusmetodi ei tee yhtä pahaa, kuin Suomen päättäjien oman kamppanjan myynti. Itken.

      • Anonyymi

        Niin itsemurhayritykset ei läheskään aina pääty kuolemaan. Jäädä siinä sitten kituvana elämään vammojen ja katumuksen kanssa. Ja mitä kuoleman jälkeen?
        Elämä ei ole mitään ruusuilla tanssimista, perusluonne siinä on kärsimys. Pers*stähän se on olla täällä potemassa olemassaolon tuskaa välillä haluamattaan välttämättä edes olla olemassa. Onneksi jotain pieniä ilonaiheitakin siinä usein on, ja niitä kannattaa miettiä miettiesaän kuolemista. Mutta elämässä on paljon ikävää, surua, yksinäisyyttä, menetyksiä, kärsimystä, sairautta. Sellaista se elämä vain on, traagisuutta ja kauneutta samaan aikaan. Vaikka kokisi että omat asiat olisi persillään, aina jollakin toisella on asiat vielä huonommin. On köyhyyttä, vakavia sairauksia jne. Kannattaa aina miettiä mitä on, eikä mitä ei ole ja sen sijaan että miettisi miten asioiden pitäisi olla, ottaa ne sellaisina kuin ne ovat.

        Nuoret monesti vertaavat omaa elämäänsä toisten elämään, mutta se ei kyllä mielenterveyden takia kannata. Toivoaan ei kannata menettää paremmasta. Ja jos ei asiat tunnu menevän parempaan suuntaan, elämässä usein siltikin on jotain ihan hyviä pieniä asioita jotka voi kantaa. Kannattaa katsoa päivä kerrallaan. Joskus vastoinkäymiset auttavat myös löytämään toisen itselle paremmin sopivan polun


    • Anonyymi

      Hei! Onko sulla trauma? Perusturva puuttuu. Ja kun jää yksin alkaa ahdistus ja kova tuska? Eikä ole ketään kelle purkaa tuskaista oloa. Trauma terapia. Jos ottaa yhteyttä porvoon psyk poliklinikkaan. Ja lääkäri kirj lähetteen psykiatrille. Ne määrää lääkkeitä jos on tarvis. Etsi porvoon sairaalan vaihde num. Ja pyydä yhdistää porvoon psyk poliklinikalle. Tai yksityinen psykiatri Porvoosta. Lääkäri keskus Mehiläinen. T. Kaikkea hyvää ajattelen sinua! Voimia

      • Anonyymi

        Toi on ymmärrettävää. Ei kannata turhaa soittaa mihinkään auttaviin tai kriistipuhelimiin siellä vain toisella tavalla asioista ajatteleva yrittää käännyttää toisiin ajatuksiin. Parempi vain tehdä ajattelematta mitä muut asiasta ajattelee. Koska hallitus on pelkkää paskaa eikä päätöksiä sellaiselta hallitukselta tai eu:lta tarvitse sietää jota ei ole ollut valtaan äänestämässä vaan on äänestänyt toisin. Ei sellaista paskaa tarvi sietää mikä on muiden aikaan saamaa kuten eu:ssa mukana oleminen tai vaikka nykyinen hallitus. Elämänsä kun lopettaa mikään esimerkiksi em. tahojen päätös ei vaikuta asioihisi.


    • Anonyymi

      Se on juuri se toivottomuus mikä on kaikista pahin tilanne kun silloin sitä on omasta mielestään kuin pimeässä pussissa eikä ulospääsy tosiaan näy missään, koska sellaista ei tiedä. Olen itse kokenut olevani umpikujassa muutamaan otteeseen elämässäni ja olen tehnyt monia asioita joita en kehtaisi kertoa kenellekään. Nuorempana söin sieniä ahdistukseeni ja olin yksin pimeässä syysmetsissä muutaman kerran. Ihmeellistä kyllä sitä kautta löysin uusia voimavaroja itsestäni ja sisäisen rauhan johon silloin saatoin luottaa. Nykyään saan samaa sisäistä rauhaa meditaatiosta ja luonnossa liikkumisesta. Molemmat on semmoisia asioita, että niitä pitää pakottaa itsensä tekemään jonkin aikaa, ennenkuin seurauksia näkyy ja tuntuu. Esim. meditaatiossa jos opettaa mielensä kääntymään aina takaisin hengitykseen, niin myöhemmin sen saa rauhoittumaan silloin kun haluaa. Buddhalaiset sanovatkin että mikään ei tuo niin paljon hyötyä ihmiselle kuin hyvin koulutettu mieli, eikä mistään ole niin paljon vahinkoa kuin huonosti ohjatusta mielestä. Moni opiskelee vasta vanhempana, esim. 30 v:nä ammatin, jossa ovat sitten lopun ikäänsä. Monilla menee nuoruus ihan sekoillessa ja osalla koulua pakoillessa erilaisista pelkotiloista johtuen, kuten minulla meni. Koin monesti asioita jolloin koin etten voi enää elää itseni kanssa ja vihasin ja häpesin että olin muka niin heikko ja huono. Tosiasiassa tässä maailmassa saa olla aika röyhkeäkin, eikä kukaan välitä eikä ketään kiinnosta. Nyt meni jaaritteluksi ja muka-viisauksiin mutta sen voin sanoa että älä vahingoita itseäsi mitenkään, vaan etsi oma tiesi ja paikkasi tässä maailmassa, ja että sinä saat sen tehdä, koska on kyse sinun elämästäsi. Jos et tiedä mitä haluat etkä usko osaavasi pärjätä, niin voit opetella sen ja kaiken mitä haluat! Sinnittele pahan olon ylitse ja ohitse ja syö hyvin. Voit muuttaa elämäsi mukavaksi, voit olla hyväpalkkaisessa ja arvostetussa työssä, tai sellaisessa mitä itse arvosta, tai mikä kiinnostaa. Myös huilia pitää välillä. Sanoisin että joillekin on pakollista pitää kunnon huilitaukoja välillä, mutta silloinkaan ei saisi syrjäytyä, koska se käy mielen päälle...

      Kun kaikki huonot asiat tulevat päälle yhtä aikaa, niin sitä harva kestää. Miten siihen voi varautua? Mielestäni tarvitset OIKEAA apua, etkä sitä mitä tähän asti olet saanut. Lisäksi jos annat jollekin toiselle mahdollisuuden auttaa sinua, niin teet hänet iloiseksi ja arvokkaaksi. Soita kriisipuhelimeen, niin muutkin tekevät! Et ole yksin ongelmiesi kanssa!

      • Anonyymi

        Pysy rauhassa, pysy suojassa, pysy turvassa, ole hyvä itsellesi. Jos oket vihainen, pura energiaasi jotenkin. Kirjoita kaikki paperille mitä mieleesi tulee. Epäile omia negatiivisia ajatuksiasi. Ihmiset ovat usein tosi hyväntahtousia ja ymmärtäväisiä ja kunnioittavat sinua, vaikket ehkä uskoisikaan niin. Take it easy brother!


    • Anonyymi

      Mitähän Aloittajalle nyt kuuluu? Älä välitä, kun olet saanut joitakin aika kovia käskeviä kommentteja. Etsi vastauksistasi mielestäsi parhaiten sinulle sopivat.
      Sinä olet arvokas ihminen, vaikka nyt ei tunnu siltä, kun tässä tilanteessa sinulla ei ole mihin itseäsi peilaat. Yhden asian kerrallaan kunhan alat saada kuntoon. Jatka avun etsimistä. Yritä päästä kenelle tahansa ja mille tahansa taholle puhumaan tilanteestasi, älä jättäydy yksinään, jos ikinä keksit jotakin minne mennä. Kirkon seurakunnissa on aina myös joku passissa auttamaan pulaan ja hätään joutuneita, diakoniatyö yms.
      Voisit vaikka useammallekin eri taholle asiaasi puhella, se aina auttaa toivottumuudentunteissa, kun puhelee. Olen itse kokenut vaikeaa, ja tosiaan aika monellekin eri taholle olen asioistani ja tuntemuksistani käynyt puhumassa. Ne kuuntelijat voivat olla ihan puolivirallisiakin tai sitten ihan terveydenhuollon edustajia. Monet tekevät sellaista työtä. Rukoilen aloittajan puolesta nyt juuri.

    • Anonyymi

      Masentuneena ihmisenä ja mmm. toisten masentuneiden kanssa keskusteluja käyvänä en ymmärrä sitä miksei muka itsemurhaa saisi pitää vaihtoehtona siinä missä kaikki muutkin vaihtoehdot mitä voi kohdallaan tehdä? Yhteiskunta ei välitä ihmisistä sen on viime aikaiset hallitukset niin osoittaneet ettei ole mitään epäselvyyttä tuosta. Aina keskusteluissa päädytään siihen, että ne haluaa viimeiseen asti hyötyä sairaista ihmisistä verotulojen ja palvelumaksujen muodossa. Jos yhteiskunnassa politikot ja päättäjät oikeasti välittäisi kansalaisista Suomessa ne ei tekis päätöksiä joissa on heikennyksiä joista köyhät ja sairaat eniten kärsii. Suomi on selvästi "Me päätetään mitä halutaan koska voidaan ettekä voi yhtään mitää - yhteiskunta." Sellainen yhteiskunta ei sovi kaikille eikä muutto toisen maahan ratkaise asiaa kaikkien kohdalla joten paras on vapaaehtoisesti vain poistua tästä elämästä. Ymmärrän hyvin ihmisiä jotka päätyvät elämänsä lopettamaan. Suomi on sinällään "ihana" syy postua elävien kirjoista. Siinä ei mitään menetä vaikka aiemmin poistuisi. Kaikki tässä maassa menee vain huonompaan suuntaan nykyisen hallituksen toimesta. Jota en ole eikä keskustelukumppanit olleet valtaan äänestämässä eikä hallitusta heistä halunnut. Surullista mutta totta.

    • Anonyymi

      Tämä yhteiskunta on täysin perseestä.Että minä kaipaan jotain sankaria joka tekisi kunnon joukkolahtauksen,tyyliin ainakin 100 ruumista.Ehkä tuo hieno teko pakottaisi päättäjät pohtimaan julkisesti miksi Suomi on tälläinen persereikä kuin se nyt on.

      • Anonyymi

        Et kai sä vaan ole avohoidossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et kai sä vaan ole avohoidossa?

        En ole.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1250
    2. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      50
      894
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      51
      824
    4. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      96
      779
    5. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      58
      760
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      82
      727
    7. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      41
      671
    8. Mitä haluaisit sanoa

      Minulle? Tiedän että aikaa on kulunut mutta ihan mielenkiinnosta, kuitenkin kutkuttelit mun sisintä. T. V
      Ikävä
      42
      625
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      52
      623
    10. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      28
      621
    Aihe