Labbiksen lonkkavika (dysplasia E/E lonkat)

Anonyymi

Meillä nuori metsästyslinjainen, ihanaluonteinen 2-v. labbis. Sorsametsällä käy, sen kummemmin ei olla äkseerattu häntä kisoissa. Mutta toimii hyvin ja rakastaa metsällä käymistä.
Nyt tuli sitten aivan puskista lonkkalausunto jossa E/E lonkat (kyynärät 0/0).

Haluaisin asiallisia neuvoja miten hänen kanssaan voimme elellä mahdollisimman pitkään.

Ihana koira on ja ihan normiraksuja ollaan syötetty, hän on normaalipainoinen ja liikutaan monipuolisesti sekä metsässä että kaupunkimaastossa. Haluttaisiin nauttia hänen mukavasta seurastaan mahdollisimman pitkään, eli niin pitkään kuin nuo E-lonkat alkaa liikaa vaivata. Nythän emme ole huomanneet yhtään mitään erikoista hänessä. Hän on 3. noutaja meidän perheessä ja edelliset olleet parasta A-ryhmää lonkiltaan.

6

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Teillä ei käynyt mielessä, että kysyisitte tarkemmin _asiansa osaavalta_ eläinlääkäriltä? Huomatkaa, että mikä hyvänsä eläinlääkärin ammattia harjoittava eläinlääkäri ei ole ensisijainen tietolähde, vaan ortopediaan erikoistunut sellainen.

      Kyllähän tässä maallikkokin osaa silti sen verran sanoa, että metsästyskäyttö ja vähänkin raskaampi muu liikunta ja puuhastelu on nyt täysin no-no tästä eteenpäin. Nivelvalmisteista ei voi ainakaan haittaa olla.

    • Anonyymi

      Kävi juu kyllä mielessä, kiitos tästä. Ja kysymme varmasti kunhan lekuriin pääsemme.

      Voit varmasti rivienkin välistä lukea kuinka paljon HARMITTAA tämä tilanne, itkettää kun koira on minulle ERITTÄIN RAKAS! Varsinkin kun kuulin jo "ihania kommentteja" joiltain että ei ole pitkäikäinen teidän koira!

      Olisin nyt vain halunnut kuulla kokemuksia joltain joilla myös mahdollisesti sama tilanne. Esim. että mitkä nivelvalmisteet olisi auttaneet parhaiten. Lääkäri voi suositella jotain mutta kokemus on mielestäni aivan yhtä tärkeää ellei tärkeämpää, sellaisilta joilla on sama tilanne nyt tai ollut aiemmin. Etukäteen kiitos jos joltain löytyy kokemusta. Näsäviisaat kommentit voi oikeasti nyt jättää pois, niitä en vaan nyt jaksa. Kiitos.

      • Anonyymi

        Ei ole minun vikani, jos saat väänneltyä muiden kommenteista näsäviisaita tuossa tilassasi. Jos hermosi eivät kestä keskustelupalstalla, jossa kommunikointi käydään kirjallisena (mikä siis tunnetusti lisää väärinymmärrysten riskiä), niin ole hyvä ja käy keskustelua sitten jossain muualla. Ei tänne tarvitse tulla hyökkimään, jos on jo valmiiksi kuin takalistoon ammuttu nalle.

        Eipä silti, olen pahoillani tilanteesta. Menetin oman koirani pari viikkoa sitten, joten ei tosiaankaan ollut ensimmäisenä mielessä päästä tällaisesta riitelemään, mutta minkäs teen, jos luet kommentteja kuten mielesi tällä hetkellä tekee. Sanonpa nyt kuitenkin vielä, että se, mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella, sillä koirat ovat yksilöitä. Niinpä juttelisin oikeasti ortopediaan erikoistuneen eläinlääkärin kanssa enkä kokeilisi sokkona jotain tiettyä valmistetta vain sillä perusteella, että se on toiminut jonkun muun koiralle.

        Oli miten oli, en vaivaudu tähän ketjuun enää. Hyvää jatkoa.


    • Anonyymi

      Sinulle annettiin AINOA oikea neuvo ja silti se on sinusta jotenkin "vääränlainen"?! Keskustelupalstalla voit tyydyttää uteliaisuutesi, mutta neuvoja vaikka niistä nivelvalmisteista ei pidä tuosta noin vain alkaa noudattamaan. Vain ASIANTUNTIJANEUVOT pitäisi kelvata tuossa tilanteessa, joten olisit vain kiittänyt neuvoista etkä alkanut vähättelemään muita. Ortopedin lisäksi voit kysyä lisäneuvoja ravitsemuksen asiantuntijalta, vaikka katiskasta. Silläkin uhalla ettei tämäkään kelpaa, ollos hyvä!

    • Anonyymi

      Ehkä sitten ymmärsin ihan väärin että ekalla vastaajalla oli jotenkin ironinen sävy tässä vastauksessaan:

      "Teillä ei käynyt mielessä, että kysyisitte tarkemmin _asiansa osaavalta_ eläinlääkäriltä?"

      Anteeksi kun tunnekuohussani tulkitsin, että tuossa lauseessa oli jotain kettuilevaa sävyä...

      Jos tämä on kerran joku säälikilpailu, niin kerron minäkin että meidän toinen koira myös jouduttiin hiljattain lopettamaan syövän takia. Ja toinen koiramme sai juuri sellaiset madonluvut lonkistaan, että voisi kuvitella jos olette koiraihmisiä, ymmärtävän mitä sellainen tarkoittaa koiralle ja hänen perheelleen. Se on jo puolittainen kuolemantuomio, jos ajattelee eläväisen labbiksen elämää ja vahvaa noutoviettiä....

      Toivottavasti joku oikeasti voisi vielä asiallisesti kommentoida, sellainen jolla on ollut tai on E/E lonkkavikainen labbis, että miten olette hoitaneet koiraanne ja mitä voitte omalta kohdaltanne suositella (esim. nivelvalmisteet). Kiitos!

      • Anonyymi

        Vai oikein säälikilpailu. Sinä se et yksinkertaisesti vain osaa olla asiallinen, vai mitä? Koko ajan käännät ja väännät muiden sanomiset niin, että pääset vähättelemään ja irvailemaan piiloaggressiiviseen tyyliisi. Mene jo pois, jollei muita kunnioittava kanssakäyminen onnistu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe