Caruna painaa hallituksen suohon , korottaa taas hintojaan , kuluttaja kärsii

Anonyymi

Aiempien hallitusten ja nykyisen hallituksen avoin shekki Carunalle mahdollistaa käsittämättömät hinnankorotukset. Silti nykyinen hallitus pyörittelee peukaloitaan ja hyväksyy veropakolaisyhtiön ryöstävän kansalaisiaan. Onko hallitus kyvytön toimimaan kansalaisten puolesta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hallitus kiristää pienituloisten verotusta suhteessa enemmän kuin suurituloisten hyväksymällä Carunan siirtohinnan korotuksen.

    • Anonyymi

      Carunan edunsaajilla Kataisen vapaamuurari kavereilla kuulemma alle 100m jahdit ja henkilökuntaakin alle puolet Neuvosto Oligranttien vasttaavistan jotta köyhyys rajaa hipoen on hiinnankorotukset suunnitetltu. Kyllä saavat hävetä pursiaan kellään ei edes kunnon linnaa sais ny kunnolla nostaa muutaman kympin siirtohinnaksi/KW jotta tämäkin vääryys saadaan korjattua.

    • Anonyymi

      Välillä tuntuu,että porvarihallituskin on parempi kuin nykyinen kommarihallitus.

      • Anonyymi

        Kyllä nyt harmittaa kun porvareita v ituttaa. : D


    • Anonyymi

      Fortumin omistamat sähköverkot myytiin pääosin (80 %) yksityisille ulkomaisille pääomasijoittajille vuonna vuonna 2013. Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan kauppa ei nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, "koska sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti". Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) vakuutti, että Fortumin sähkönsiirtoliiketoiinVapaavuorenkin mukaan on turha pelätä johtavan sähköverkkojen myynnin johtavan siirtohintojen korotuksiin.

      Vapaavuori totesi lisäksi, ettei valtion kannata panostaa sähkönsiirtoverkkoon, sillä se ei tuo uusia työpaikkoja eikä verotuloja.

      Omistusohjausministeri Pekka Haavisto (vihr.) totesi, että sjähkönjakeluverkko ei ole sellainen infrastruktuurin osa, johon valtion kannattaa lähteä sijoittamaan.

      Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuulan mukaan slähköverkon myynti näkyy asiakkaille lähinnä "laskuttajan nimenmuutoksena", eikä hinnankorotuksia tarvitse pelätä.

      Ainoastaan hallituksen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, vas. vastusti sähköverkkojen myyntiä. Vasemmistoliitto halusi Arhinmäen mukaan enemmän jakeluverkkoja julkiseen omistukseen ja vähemmän yksityiseen omistukseen.

      CARUNAN tekemät sähkönsiirron hinnankorotukset herättivät närää ja paheksuntaa vuoden 2016 alkupuolella, jolloin caruna ilmoitti nostavansa maaliskuussa sähkönsiirron hintaa jopa 27 %.

      Arhinmäki (vas) teki myös hallikselle kirjallisen kysymyksen: "Haluamme selvittä, ovatko Carunan kohtuuttoman korkeat korotukset siirtomaksuihin lain ja sen hengen mukaisia".

      Monikansallinen siirtoyhtiö Caruna maksoi vuonna 2014 yli 50 miljoonan euron liikevoitosta veroa Suomeen vain n. 800.000 euroa.

      Caruna ilmoitti ensin, että se ei suostu Energiaviraston ilmoittamaan korotuskattoon. Ryhmäkanteen uhka ja kuluttaja-asiamiehen asiaan puuttuminen muuttivat Carunan 27 % prosentin korotuksen noin 15 prosenttiin. Caruna suostui lopulta pitämään hinnat voimassa v. 2017 loppuun.

      Sähköverkot ovat luonnollinen monopoli, eli palvelu, jota sen luonteen mukaan asiakkaat ei voi kilpailuttaa. Alueille ei ole kannattavaa rakentaa useita eri sähköverkkoja, jotka kilpailisivat keskenään ja joista kuluttajat voisivat valita halvimman. Sen vuoksi olisi äärettömän tärkeää, että yhteiskunta omistaisi sähköverkot ja hinnoittelisi sähkönsiirron.

      Verkkoyhtiöt ovat pakallisia monopoleja. Energiaviraston pitäisi määritellä kohtuullisen tuoton prosentti, jotta monopolit eivät voisi rahastaa sähkönsiirrosta valtavan suuria korotuksia.

      Fortum myi Suomen suurimman sähköverkkoyhtiön joulukuussa 2013 pääomasijoittajien omistamalle Carunalle hintaan 2,55 miljardia euroa, kun taas Vattenfall myös verkkonsa Elenialle 3,7 miljardilla eurolla. Caruna on Eleniaa paljon suurempi yhtiö ja tuottaa hyvin. Jos valtio haluaisi nyt ostaa Carunan, on arvioitu, että kauppahinta olisi ainakin kaksinkertainen eli 5-6 miljardia euroa.

      Sekä entinen pääministeri Juha Sipilän (kepu) että nykyisen pääministerin Antti Rinteen (sdp) mukaan sähkön siirtohintojen nousu johtuu siitä, että siirtoyhtiöt eivät ole julkisessa omistuksessa 2.4.2019 (KL Alma Talent). Vaalitentissä molemmat puolueiden puheenjohtajat Sipilä ja Rinne olivat sitä mieltä, että kaikkien sähkön siirtoverkkojen pitäisi olla julkisessa omistuksessa.

      Mitä mieltä siirtohintojen "järjettömästä kasvusta" ovat asiakkaat, jotka eivät siirtomaksuja voi kilpailuttaa?

      • Anonyymi

        Korotukset ovat hallituksen käsissä , pieni muutos lakiin kohtuullistaa korotukeset ja jättää enemmän verorahaa suomeen. Mutta miksi tätä muutosta ei tehdä , kuka vetää välistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korotukset ovat hallituksen käsissä , pieni muutos lakiin kohtuullistaa korotukeset ja jättää enemmän verorahaa suomeen. Mutta miksi tätä muutosta ei tehdä , kuka vetää välistä?

        Aikoinaan kun ohjeet siirtoyhtiöiden tuotoista määritettiin , virkamieskunta sai erittäin runsaita "lounaita" siirtoverkon omistajilta. Asiaa ei ole koskaan nostettu pöydälle , joiden perusteet ovat kestämättömät kuluttajalle. Siirtoyhtiöt hyödyntävät tyhmien kansanedustajien päätöstä sähköverkon rakenteesta. Jos Orpolaiset olisivat vähän viisaampia he nostaisivat asian esille eduskunnassa ja saisivat valtavan piristysruiskeen kannatukseensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikoinaan kun ohjeet siirtoyhtiöiden tuotoista määritettiin , virkamieskunta sai erittäin runsaita "lounaita" siirtoverkon omistajilta. Asiaa ei ole koskaan nostettu pöydälle , joiden perusteet ovat kestämättömät kuluttajalle. Siirtoyhtiöt hyödyntävät tyhmien kansanedustajien päätöstä sähköverkon rakenteesta. Jos Orpolaiset olisivat vähän viisaampia he nostaisivat asian esille eduskunnassa ja saisivat valtavan piristysruiskeen kannatukseensa.

        Kokoomus oli juurikin päättämässä valtio-omisteisen Fortumin sähköverkkojen myymisestä pääomasijoittajille. Eihän kokoomus nyt pyörrä päätöksiään, kun pitä sähköverkkojen myyntiä niin oikeana että "ihan parasta myydä" - vieläpä alihintaan.


    • Anonyymi

      Mikä se on tämä jahvetti, jonka selainasetukset ovat päin hemmettiä. Rivitys puuttuu täysin. Kaikista virkkeistä näkyy vain alkuosa. Seuraava rivi on tyhjä ja sitä seuraava rivi alkaa samalla, kun alkaa uusi virke. Ei mitään tolkkua.

    • Anonyymi

      Eikös sen sähköverkon ulkoistuksen peruteena ollut että sähkönhinta halpenee ?

      Haavisto sitä oli hyväksymässä .Lähetä sille erotus lasku siltäosin kun sähkölaskuun on korotuksia tullut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe