Aihealueet

Listaukset

  Onko susija näkynyt?

  Anonyymi

  Nyt kun syksy on tullut niin kai luulisi olevan aikaa pongata susia ja höpistö hirvitihentymistä. Pielisen rannoilla niitä hirviä on ainakin puheiden mukaan niin paljon että hirvikärpäset on ylensyöneet itsensä hengiltä ja susia liikkuu lamminkylässä jopa 25 päisissä laumoissa syöden jopa omenat puusta kolmen metrin korkeudelta.
  Missä kiihko pyssymiehet on kun luonto valtaa meidän suurkaupungista asuinsijat.
  Nimim. Jättäkää eläimet rauhaan ja älkää ....

  25

  122

   Vastaukset

   • Pitäähän karhukaupungissa susia ja karhuja olla. Ne nyt ovat pienimmät harmit. Pitäkää koirat sisätiloissa yöt.

    • Lamminkylässä nähty eilen iso susi ylittämässä tietä! Kylähän niitä susia tulee asutuksen liepeille kun talvi tulee ja koiria tarttis saada ravinnoksi. Ettei vain saisi jostakin jotain sopimatonta syötävää ja kuole siihen sapuskaan!


    • Anonyymi kirjoitti:

     Lamminkylässä nähty eilen iso susi ylittämässä tietä! Kylähän niitä susia tulee asutuksen liepeille kun talvi tulee ja koiria tarttis saada ravinnoksi. Ettei vain saisi jostakin jotain sopimatonta syötävää ja kuole siihen sapuskaan!

     Tottakai se oli iso että saavat hulluihin suklaajuna metsästäjiin liikettä. Siinä jää polttopuut tekemättä ja subaruun öljyt vaihtamatta kun pitää etsiä sutta yöt päovät kikkeli lerpallaan yöt päivät


   • Riikolanlammen pohjoisella rannalla oli tänään puolenpäivän aikaan kolme sutta juomassa. Juotuaan lähtivät kohti Saavan metsiä

    • Ilmankos loppui kaivosta vesi ja pyssyukkoja oli suklaajunassa yrjöläntiellä. Siitä se kiima yltyy.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ilmankos loppui kaivosta vesi ja pyssyukkoja oli suklaajunassa yrjöläntiellä. Siitä se kiima yltyy.

     Tais olla toffeejuna kun olivat kalpeita ja viinatkin loppu.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Tais olla toffeejuna kun olivat kalpeita ja viinatkin loppu.

     Susi saatanee hengiltä heti kun lunta tulee ja jäljet alkaa näkyä!


   • Ei ne olleet susija, koirija olivat.

    • Ei haittaa, pyssymiehet ampuu nekin.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ei haittaa, pyssymiehet ampuu nekin.

     Pitäähän sitä jotain riistaa olla mitä ampua ja susikin käy paremman puutteessa!


   • Jouttaa ne amppuu. Mitä ne ihmisten ilimoella tekköö? Samon kun karhuttii. Puuttinin puolelta tulloo niitä lissee koko aeka. Vituttaa tuo petoelukoehen palavominen, tiällä vielä immeissiihi assuu. Pitäskö se nuille elukoille jättee koko Pohjos-Karjala? Ennen sae pennuttii kulukkee raahassa mehttii myöten ongelle ja sienneen, yhttää karhhuu, eikähukkoo näkynnä.

   • Toivottavasti mahdollisimman monta heittää henkesä,sama millä tavalla.
    Rottaan rinnastettava elukka.

    • Kouvolassa lampaanraatelija sudet on ammuttu, ompahan kahta runttia vähempänä!


   • Vajakki nosti taas vanhaa juttua esille,,,säälittävää.


   • Miksi Lieksan karkotus toiminta on vetelää ja velttoa. Kenelle se kuuluu? Poliisille vai tälle vt. SRVA Virvalle ?
    No toisaalta ymmärrän poliisiresurssit kun eivät ehdi kolaripaikoillekaan enää. Lieksan lehdessä oli pitkästä aikaa hyvä ja oikeaan suuntaan kantaaottava pääkirjoitus. Kiitos Marja.

    • LL Marja M Kiitos rohkeudesta puuttua asiaan.


   • Pihasusiongelmasta päästäksemme, pitäisi perimältään rohkeat sudet lopettaa välittömästi. Näin kantaa pääsevät jatkamaan vain arat yksilöt periyttäen jälkeläisiinsä ihmisarkuutta. Susipopulaatiota muovautuisi näin sellaiseksi, että se viihtyy vain erämaissa kaukana ihmisistä.

    Sudensuojelijoille totean, että susi on sellainen peto, että se tappaa julmasti niin hirven kuin ihmislapsen, mahdollisuuden siihen tullessa. Jättävätpä vielä raadellun hirven kitumaan, jos lauma on ennestään jo kylläinen. Harjoittelevat vain kunnossa pysyäkseen. Nälkäinen susilauma tappaa nälissään terveen, isonkin hirven. Yksinäiselle pelottomalle pihasudelle aseeton ihminen on helppo saalis. Pitäkää edes harjanvartta mukana kävelykeppinä lenkkeillessänne vähän syrjemmässä. Susien suojelijat vetoavat usein tietämättömyyteen. Väärin. Juuri tieto ja historia aiheuttavat meissä ihmisissä susipelkoa. Minäkin parhaassa iässä oleva riski mies en enää aivan arvelematta kuljeksi ilman kättä pidempää syrjemmälle pimeässä. En oikein tiedä, onko se pelkoa, vai lisääntynyttä jännitystä tämän vallitsevan susitilanteen takia. Suden olen itse nähnyt kolme kertaa aika lähellä taajamaa, keskellä päivää vielä kaiken lisäksi.

    • Syrjemmällä asuvalle kaksipiippuinen harjanvarsi on hyvä apuvälinen suden eliminointiin!
     Talvella harjannvarren pamaus ei kuulu minnekkään kun on luminen metsä.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Syrjemmällä asuvalle kaksipiippuinen harjanvarsi on hyvä apuvälinen suden eliminointiin!
     Talvella harjannvarren pamaus ei kuulu minnekkään kun on luminen metsä.

     Uusi hauska ilmaisu.


   • Susi ei kuulu ihmisasutusten läheisyyteen. Karkoitustoimet pitää aloittaa aina ja välittömästi kun havainnot tehdään. Miksi Virva ry ei hoida tehtäviään asianmukaisesti. Niin ja jotenkin muuten kuin aikuiset ukot hiihtämällä jälkien perässä, näin totutellen enempi ihmishajuun. Johan tuo perässähiihtely on ihan pellehommaa jolle naurismaan harakatkin nauraa.

    • Älkää olko nynnyjä vaan poistakaa ongelma itse.


   • Eit Viensuun riistanvalvojat (Virva) mihinkään kykene ja uskalla ryhtyä.

   • Vielähän ne harjanvarret saa paukkua aivan ujostelematta, kun teertä ja jänistä metsästetään.

   • Ennen muinoin maksettiin sudesta tapporahaa 500 markkaa. Nykyään tapporaha voisi olla 500 - 1000 euroa sudelta. Isännät teettivät ampumistaan susista itselleen muhkeita susiturkkeja. Tappaminen voitaisiin aloitaa Pohjois-Karjalasta, jonne susilaumat vaeltavat Venäjältä. Eivät sudet täältä ampumalla koskaan lopu.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    144
    6361
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    102
    3441
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    140
    2563
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1623