Aihe

Muroleen pohjapato

Anonyymi

Mikähän on tilanne Muroleen koskessa onko kivien välissä vielä vettä?
Siitä on kai pari kuukautta kun Ylellä oli Tarjanne laivan kapteenin haastattelu ja hän kertoi että kölin alla on enää 20 cm vettä.
Eipä taida enää olla vaan jäisi mahasta kiinni.
Pohjapato olisi äkkiä tehty jos vain halua olisi,eikä maksaisi juuri mitään. Päivän kahden työ kaivinkoneella. Profiili pellit kaivurilla pohjaan ja kivet tueksi molemmin puolin. Näin kuivana aikana ei vesikään haittaisi työtä. Mallia voisi hakea vaikka Vermasjärveltä ja Toisvedeltä.

4

138

  Vastaukset

  • tarjanne kulkee muroleessa siitä kanavasta, ei luonnonvaraisesta koskesta.

  • Muroleen pohjapato hanke etenee tämän päiväisen Ylen uutisen mukaan. Kaikille vesi-alueen maan omistajille tulee kysely/vastauslomake postissa, hyvä niin. Kannustusta hankkeen puuha miehille. Kivireki on joskus raskas vetää, mutta kyllä siitä valmista tulee kun vain usko riittää.

   • Kyllä nämä pohjapadosta tms vouhottajat tekevät itsensä tyhmiksi, mistähän he kuvittelevat veden tulevan tarjanteseen kuivina kesinä, niinkuin viime kesäkausikin oli? Sadekesä kun osuu kohdalle niin vettä piisaa rantaan saakka. Lahtimonenkin muistaa tuuppia venettään sopivin väliajoin sinne syvälle päin niin ei tarvi muita häiritä veneen irroitukseen


  • Mistäs ne korvausrahat otetaan, mitä vaaditaan, kun seuraavan kerran tulee samanlainen talvi, kuin viime talvi. Silloin on vesi vähän muuallakin kuin mökkituristin saunan pesässä. Varmaan kaikki patokohkaajat kävi viime talvena katsomassa, miltä se koski näytti silloi korkeimman veden aikaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1697