Voiko MS- testit olla väärässä..

Anonyymi

Hei,
Minulla on MS-tautiin viittaavia oireita. Jalat, etenkin vasen ovat heikot ja uupuvat helposti, kiristys tuntuu pohkeessa heti aamusta ja jos oikein ahkeroi päivän aikana, niin päivän päätteeksi jalka ja jalat ovat niin heikot, että tärisevät esimerkiksi portaita kulkiessa. Lisäksi öisin sormeni puutuvat, minua hikoiluttaa ja saan aaltomaisia kohtauksia ylävartalon ja pään alueelle, mikä tuntuu ikään kuin värinänä. Minulta on magneettikuvattu aivot ja otettu selkäydinnäyte ja neurologin mielestä MS-tauti on poissuljettu. Lisäksi sydän on ultrattu ja kaikki veriarvot ok. Lääkäreiden mielipide on uupumus ja ahdistuneisuusoireet. Voiko tämä olla totta..? Voiko MS vain jäädä huomaamatta? Ahdistaa ja pelottaa....

7

751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yleensä MS diagnosoidaan magneettikuvien ja selkäydinnesteen perusteella. Näistä tehty MS-diagnoosi saattaa olla virheellinen, mutta jos MS on nimenomaan suljettu pois näiden perusteella, niin silloin virheen mahdollisuus on kaiketi olematon.

      Toivottavasti tämä auttoi.

      • Anonyymi

        Kiitos. On vain niin turhautunut olo, kun lääkärit pistävät vain stressin ja uupumuksen piikkiin ja itse koen, että näin voimakkaasti ei voi siitä syystä oireilla. :(


    • Anonyymi

      Vääriä negatiivisia MS-testejä ei varmaan oikein ole. Jos selkäydinneste on normaali ja magneettikuvat ovat normaalit, ei oireidesi syy oikein voi olla MS-tauti. Puhtaiden testitulosten vuoksi monet muutkin keskushermostotaudit on poissuljettu, ja jäljelle jäävät varmaan jotkut ääreishermoston ongelmat, autonomisen hermoston ongelmat ja psykologiset ongelmat.

      Olen itse MS-tautia sairastava maallikko.

    • Anonyymi

      Olen muiden kanssa eri mieltä. Vaikka kuvat ym. ois "puhtaat", voi silti sairastaa/olla sairastumasss MSään. Itselleni kävi niin ikävästi, että eka näköhermotulehdus oli oireiltaan selkeä, mutta kuvat "puhtaat" niin kehoitettiin jatkaan normaalia elämää. Jatkoinkin, kunnes vuosien kuluttua iski uudelleen. Sitten kuvissa näkyi nht. Lisäksi sieltä löytyi myös vanha jälki, mikä viittas myös nht. Ekan kuvan lausunut radiologi oli siis tehnyt virheen eikä syystä tai toisesta, sitä löytänyt. Tämän tuoreimman kuvan radiologi löysi vanhan ja uuden jäljen

      Että kyllä on täysin mahdollista, että diagnoosi/sen seuranta pitkittyy. Kun uus pahis iskee, voikin yllätyksiä löytyä. Lääkäritkin voi tehdä virheitä.

      En halua aloittajaa pelotella, mutta suosittelen kyseenalaistaan kuvat, jos oireesi on selkeät. Minulla myös selkäydin oli normaali tällä toisella kerralla. Jos eivät millekään nyt ala niin odottelet, jos tulee uusia oireita niin sit uusiin tutkimuksiin.

      Jaksamisia.

      • Anonyymi

        Semmoista vielä, että myös kuvauslaitteissa on laatu eroja. Jotkin antavat epätarkkoja/epäselviä kuvia ja niitä hankala tulkita. Tämmöisestä on sukulaisella kokemus (syy löydettiin vasta yo-sairaalan laitteella), kyseessä ei kuitenkaan ollut MS epäily vaan muu. Mutta siis pätee kaikkiin kuviin; jälki voi jäädä huonon kuvanlaadun tai lääkärin oman virheen takia pimentoon.


      • Anonyymi

        Kuvauslaitteissa on eroja ja tosiaan kuvien tulkitsijoissa. Eikö selkärankaa ole kuvattu mm. välilevy- ja nikamaongelmien poissulkemiseksi?? Selkäydinpunktion labratulos ei jätä kai tulkinnanvaraa. Omalla kohdalla on myös tietyin osin haettu näitä ns. tulehduksellisia syitä, mutta plakkeja tms. ei ole ollut.

        Onko aloittaja poissuljettu ongelmia hormonaalisessa säätelyssä, rautavaroissa, vitamiineissa? Mitähän kaikkia veriarvoja on tutkittu...? Joskus voi olla parikymmentä ja enemmänkin, mutta ratkaisevat ovat puuttuneet. Jos nässä ei ongelmaa, olet kyllä vähän harvinaisempi tapaus. Kova stressi ja psyk. uupumus kyllä vaikuttaa, mutta ei nyt ihan noin kovaa.

        Monisairas


    • Anonyymi

      Mulla oli joitain vuosia sitten samanlaisia oireita kun aloittajalla ja otettiin magneetit just MS:n poissulkemiseksi. Ei ollut sitä plakkia päässä. Sitten neurologi laittoi ENMG:hen eli hermoratatutkimukseen ja se paljasti monihermosairauden. Nyt myöhemmin on vielä selkään tullut ongelmia, on hermojuuria puristuksissa ja se myös vaikuttaa jalkoihin. Toi monihermosairaus eli polyneuropatia on ääreishermoston sairaus eikä todellakaan mitään kivaa koska se oireilee koko kropassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe