Rambo Last Blood -Mitä pielessä? (spoilereita)

Anonyymi

Tämä uusin Rambo-leffa on ihan kohtuullista räiskintä-/mäiskintäviihdettä. Ihan viihdyttävä, mutta ei erityisen hyvä mitä juoneen tulee. Jos pääosan esittäjä ei olisi Stallone, tämän voisi lukea b-luokan toimintapätkäksi.

Juoni on huonontunut merkittävästi Rambo kolmosen päivistä (Alla yksityiskohtia). Tämä juonen surkeus vie muuten hyvältä elokuvalta aika lailla uskottavuutta ja osoittaa, että sen voisi lukea b-luokkaiseksi. Sitä, miten Rambo on päätynyt elämänsä tärkeisiin ratkaisuihin ei selitetä. Miksi hän esimerkiksi ei Rambo 2:n tapahtumien jälkeen jäänyt Marian luokse vaan painui Thaimaahan? Ja miksi hän myöhemmin ei jäänytkään sinne.

Leffan alussa Marian tytär Gabrielle lähtee etsimään isäänsä Meksikosta. Isä on tyypillinen luuseri, mutta tyttö haluaa vastauksia eikä sitten kestä niitä, vaan ajautuu vaikeuksiin ja "Mehikon kartellin" johtajien Hugo ja Victor Martinezin bordelleihin. John-setä joutuu tulemaan Mehikoon pelastamaan häntä. Tästä kukin voi arvata loput juonesta, jos on katsonut esim kolme ensimmäistä Ramboa.

Yksittäiset.

1. Rambolla sattuu olemaan itseään paljon nuoremman näköinen "vanha ystävä" Maria ja tällä hemaisevan näköinen lapsenlapsi Gabrielle.
2. Rambo, joka ymmärrettävää kyllä, ei päästä ketään kaivamiinsa katakombeihin, päästää sinne nuorisoporukan, joista ei tunne ketään Gabriellen lisäksi. Katsojille esimakua mämmikouraisella tavalla tunneleista, joissa tapahtuu Arizonan kaikkien aikojen suurin yksityinen ihmisteurastus.
3. Gabrielle ajaa Mehikoon autolla, josta puuttuvat rekisterikilvet.
4. Gizella. Gabriellen ystävävalinnat eivät oikein vakuuta.
5. Mitäköhän vastausta Gabrielle odotti luuseri-isiltä? Kyllä tämän ajatuksenjuoksu pienellä mielikuvituksella on ihan riittävän selkeä.
6. Eliittisotilaana toiminut Rambo ei ole laatinut kunnon suunnitelmaa saatuaan tiedon el Flacolta Gabriellen olinpaikasta. Tätä laiminlyöntiä seuraa elokuvahistorian turhin mukilointi kuin Mehikon gangstat kolhivat entistä viherbarettia.
7. Pääpahis jättää sankarin tappamatta kun on tilaisuus -klisee
8. Miksi Hugo jätti Rambon tappamatta? Mehikon gangstat ilmeisesti eivät yleensä turhia ujostele tappamista eikä Rambon säästämisestä mitään hyötyäkään heille liene.
9. Eliittisolttu Rambo säilyttää henkensä, koska randomi freelancer-reportteri, jonka varjostusta eliittisolttumme ei huomannut, pelastaa tämän mukiloinnin jälkeen.
10. Miksi Gabriellesta muka pitää tehdä "esimerkki" muille? Martinezien huorat ainakaan tuskin olivat kuulleet Rambon ad hoc pelastusräpellyksestä ja heidän gangstansa saivat kivaa ajankulua Rambon mukiloinnista.
11. Onneksi kukaan Martinezien bordellista ei ollut osallistunut Rambon mukilointiin. Sopiva sattuma on sopiva. Rambo pääsee seksituristina sisään paikkaan.
12. Tietenkin Gabriellen oli aivan pakko olla juuri tässä bordellissa.
13. Miksi Gabrielle kuolee yliannostukseen? Ehkä Hugo halusi hänet hengiltä, mutta siihen oli muitakin tapoja, eikä tyttöä olisi tarvinnut tuossa tilassa tuoda bordelliin.
14. Rambolla tietenkin muuten oli henkkarit mukana ennen mukilointia, jotta Mehikon gangstat saivat hänen henkilöllisyytensä ja osoitteensa selville. Ehkä juonena oli saada nämä houkuteltua ansaan, mutta muuten: Miten Rambo päätteli, että gangstat itse asiassa jättäisivät hänet henkiin sitä varten?
15. Päättömällä Victorilla on vaatteet päällä normaalisti, joten ihmetyttää miten Rambo päästi hänet niin helpolla. Eikö hän kiduttanut luuseria?
16. Rambo olisi varmaan voinut helposti järjestää hevosilleen tilapäisen hoitopaikan Mehikon gangstojen vierailun ajaksi sen sijaan että vain päästää ne menemään.
17. Hugon rangaistusretkikunnassa näyttää olevan viisi autoa. Ehkä, jos ne ovat täynnä, mukana on siis alle 30 miestä. Vähemmän kuin mitä Rambo tappaa luolissa.
18. Hugo on surkea sotilasjohtajanakin: Jakaa miehensä eri osastoihin vihollisen alueella.
19. Miksi Rambo oikeastaan haaskaa aikaa ja ammuksia jo kuolettavasti haavoittuneisiin gangstoihin, kuten pitkiin piikkeihin pudonneisiin. Hehän ilmiselvästi ovat jo kuolleita.
20. Rambon "Säästin sinut viimeiseksi" klisee Hugolle. Todellisuudessa muuten Rambolla ei oikeassa tilanteessa olisi ollut ansa-strategiaa noudattaessa juurikaan kontrollia missä järjestyksessä Mehikon gangstat ansoihin menevät. Hugo olisi voinut kuolla noihin pitkiin piikkeihin.
21. Rambo onnistuu nuolillaan naulaamaan Hugon ladon oveen. Ilmeisesti Mehikon gangstoilla ei ole varaa kevlar-liiveihin tms. Rambon nuolet tuskin olisivat läpäisseet sellaisia.
22. Rambon logiikka, jonka mukaan Hugo tuntisi mitä hän tuntee. Hugo on mitä on juuri siksi, että hänellä ei ole normaaleja tunteita. Rambo voi tappaa tämän mutta ei saada tuntevaksi.
23. Ehkä Rambo olisi voinut käydä Mola Ramin sydämenpoistokoulun ennen Hugon tapaamista. Sellainen poisto ei olisi ollut paljon idioottimaisempi kuin tämä tässä.
24. Tarina ei kerro, miten a) Rambo selittää Arizonan viranomaisille kaikki hautajaiset tilallaan.

Arvostelu by BogBoomers

4

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muistithan varoittaa spoilereista?

      :D

    • Anonyymi

      Hyvä elokuva oli. Sääli että tyttö kuoli, olis Rambo ne roistot muutenkin listinyt.

    • Anonyymi

      Yleensä tämän tyyppisissä pätkissä ei juonta tule mietittyä, mutta olihan se tässä poikkeuksellisen idioottimainen.
      Mitä Rambo oikein luuli tapahtuvan kun paukki ihan pystymetsästä sinne meksikoon huumejengin hakattavaksi?
      Lopun tunneleissa tapahtuvaa verilöylyä pedattiin niin kauan, että se oli siihen nähden lopulta aika yksioikoisen tylsä, vaikka se täysin överiksi vedetty väkivalta huvittikin.
      Nelosessa ei ollut mitään liikaa ja siksi se toimikin erinomaisesti, tässä yritettiin liikaa jotain draamallista kaarta, mitä lie. Lienee käynyt läpi myös melkoisen edittirallin.

    • Anonyymi

      Elokuva oli mielestäni ihan ok. Kertoo valitettavasti nykypäivän todellisuudesta - tuota tapahtuu Meksikossa ja myös ympäri maailmaa. Tunneliteurastus oli raaka. Mutta nautin kun näin Rambon teurastavan mokomia p*skiaisia. Loppukohtaus jäi kyllä mietityttämään - kuoliko Rambo vai ei? Aika varmasti kuoli, kyllä se oli niin se kohtaus tehty, mutta jos ei joutuipa sitten vankilaan loppuvuosiksensa.. Ja ehkä niin voisi olla ihan hyväkin - jos siellä Rambo tulisi Jeesuksen valoon ja pelastuisi. Monet linnakundit löytävät nimittäin Rauhan Jumalasta.

      Rambo olisi todella saanut vastusta tunneliteurastukseen, jos tämä eliittijoukko olisi vastuksena ollut! Vaikka ovatkin lain oikealla puolella ja Espanjassa Meksikon sijaan, fiktionaalisia mutta niin Rambokin!
      https://youtu.be/vpIZJMnBHcY

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe