Mitähän tämä uutinen

Anonyymi

tarkemmin tarkoittaa:

https://yle.fi/uutiset/3-10990230

Uutisessa kerrotaan, että Raision sotejohtaja tiedottaa lehdistölle ja kaikille halukkaille, että Raisio aloittaa yli vuoden työttömille Raision ja Ruskon asukkaille tarkoitetut maksuttomat terveystarkastukset. Aiemmin nämä tarkastukset ovat kuulemma olleet maksullisia ja sen myötä halukkuutta niihin ei ole ollut juuri lainkaan. 900 raisiolaisesta ja ruskolaisesta yli vuoden olleesta työttömästä vain kuutisenkymmentä on tarkastuksessa käynyt viime vuonna.

Nyt vähän ihmettelen tuota uutista kun eikö laki sosiaali- ja terveysministeriö ole jo ajat sitten kertonut, että kunnilla on velvollisuus järjestää työttömille terveystarkastukset ja näissä stm:n ohjeissa on malliksi annettu se, että tarkastuksen ensi alkuun tekee terveydenhoitaja ja jos jotain aihetta siinä muihin esim. lääkärin tutkimuksiin on niin sitten ohjataan niihin. Ja terveyskeskuksessa terveydenhoitajan luona asioinnista ei ole peritty käyntimaksua tähän astikaan, joten....
Toinen asia on sitten se, että näissä tarkastuksissa yhtenä tekijänä on TE-toimisto, johon tarkastuksessa havaitut seikat raportoidaan ja tiedot merkitään TE-toimiston henkilöasiakasrekisterin terveystietoja koskevaan kohtaan - niin merkinnän tekee varmaan joku TE-toimiston palkkalistoilla oleva jonkin tieteen alan maisteri oman mielensä mukaan ja mahdollisesti jopa tietoja mielensä mukaan vääristellen ja muokaten ja juu, kokemuksen mukaan TE-toimiston maisterit ovat myös herkkiä jakelemaan tietoja ulkopuolisille (ainakin siinä vaiheessa kun ollaan yli vuoden kirjoilla oltu ja mukaan on sitä myöten tullut myös sosiaalitoimen työntekijä vaikkei sossun kanssa mitään tekoa muuten olisikaan) siis sellaisille tyypeille jotka eivät ole TE-toimiston työntekijöitä tai työnantajien edustajia vaan esim. paikkakunnan pahimpia spurguja! Niin....

Sitä vaan, että enpä suosittele tuollaisiin osallistumista niin kauan kuin niissä on mukana TE-toimisto! Luottamuksellisesti asioista mukamas käsittelevä TE-toimisto, TE-toimisto joka mukamas palvelee!
Eri asia jos TE-toimistolla ei ole näiden tarkastusten kanssa mitään tekemistä. Jos niihin esim. voi hakeutua esittämällä työttömyysetuuden maksajan antaman todistuksen työttömyyden kestosta eikä tarkastuksessa ilmenevistä seikoista anneta mitään tietoa TE-toimiston tyypeille.

Uutisjutussa puhutaan myös siitä, että osallistumishalukkuus on ollut vähäistä sen vuoksi, että nämä tarkastukset ovat olleet maksullisia. No, jo edellä tuli ihmeteltyä, että miten ne ovat maksullisia kun kerran terveydenhoitajan pakeilla käynnistä ei peritä käyntimaksua. Vai tarkoittaako Sandberg sitä, että jos terveydenhoitaja on ohjannut jostain syystä lääkärille niin sinne ei ole menty kun lääkärikäynnistä joutuu maksamaan käyntimaksun ja Raisiossa systeemi on se, että maksat joko koko vuoden käyntimaksun kerralla tai sitten jos et tähän pysty vaan ottaisit vain yhdestä lääkärikäynnistä koituvan maksun niin jatkossa maksat sitten joka ainoasta käynnistä eikä vuosimaksua sovelleta sinuun. Niin jos ei ole sitä lääkärimaksua halunnut maksaa, niin öööööö, mitä meinaa Sandberg, jos tulee tarvetta esim. ottaa jonkunlainen lääkitys niin onko sillä työttömällä rahaa maksaa lääkeistä ja jatkaa lääkehoitoa niin kuin on tarkoitus!

Mitä ihmettä tämä Raisio puuhaa!

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sandberg oli muuten hakenut Poriin perusturvajohtajaksi, mutta tiputettiin kaupunginhallituksessa yhden äänen erolla haastateltavien joukosta.
      Tasapuolisuuden vuoksi pitää sanoa, että kaupunginvaltuusto voi valita virkaan kenet haluaa.

    • Anonyymi

      terveystarkastuksen pitää olla pakollinen, jotta saadaan työttömän työkyky selville.kuka ei tarkastuksiin tule, niin korvaukset pitää lopettaa.

    • Anonyymi

      Pakollisista terveystarkastuksista puhuneelle:
      Työkykyselvitykset ovat aikaa vieviä ja niihin sisältyvissä tutkimuksissa selvitetään henkilön asiaa monelta eri kantilta - fyysiset seikat ja kognitiiviset seikat - joten tässä nyt ei tosiaankaan ole kyse mistään sinun mieltämistäsi seikoista. Työkykyselvistystä ei tee terveydenhoitaja terveyskeskuksesta. Työkykyselvityksiin ihmisiä ohjataan esimerkiksi kuntoutuslaitoksiin, ja siellä asiaa tutkivat lääkärit ja psykologit ynnä muut erityistyöntekijät.

    • Anonyymi

      Tulipa jälleen kerran esiin aloituksen kirvoittamista vastauksista suomi24:n ns. keskustelijoiden lukutaito!
      Ja sama vaillinaisuus taitaa päteä muuhunkin toimintaan ja käyttäytymiseen eräitten kohdalla, ja siitäkös moni ongelma tässä yhteiskunnassa aiheutuukin.

      Lukutaito, kyvyttömyys ymmärtää, kyvyttömyys harkita asioita omaa napaa laajemmalta kantilta, kyvyttömyys ajatella.

      Ja nämä tyypit ne sitten ovat niitä kaikista kovimpia melskaajia ja "oman pullan syöttäjiä". Paljon ovat kaikenlaista esittävinään, mutta onko siinä esityksessä mitään älyä mukana.....

      Onko Raision poliisi ollut jälleen papereiden kanssa kansan keskuudessa liikkeellä? Sananvapauden nimissä?

    • Anonyymi

      Juu niin ja pakollisista tarkastuksista puhuneelle tiedoksi, kun sananvapauden nimissä kaikenlaista tietoa saa ja pitää jakaa, että ihmiset saavat tietoonsa kaikenlaista - ja tämä kertomus on sitten tosi eikä mitään mielikuvituksen tai sairaan vääntelemää kiusa/herjauspuhetta:

      Raision kaupunki siinä kuin mikä tahansa muukin kunta ottaa palkkatuella muutamia työttömiä per vuosi töihin määräaikaiseen työsuhteeseen. Yksi näistä työllistäjistä on Raision kaupungin terveys- ja sosiaalitoimeen kuuluva Raision ja Ruskon kotihoitotiimi. Tämä ottaa joka vuosi palkkatuella hommiin. No, tämä se pestauksen hoitava porukka on niin fiksua olevinaan, että teettävät TE-toimiston heille osoittamia ehdokkaita mm. sellaisella Excelin käyttötaitotestillä, jossa hakijan tehtävänä on avata Excel-ohjelma ja piirtää sen jälkeen työkirjaan muutaman solun ja rivin sisältävälle taulukolle ääriviivat!

      Siinä mitattiin siis Excelin käyttötaitoja!

      Raision kaupungin työllistämistointen koko kuva tuossa!

      Ja kun Raisio oli yksi niistä viimevuotisista kokeilukunnista joiden erityistehtäväksi oli asetettu palkkatukityöllistäminen määräaikaisiin aitoihin tai tekemällä tehtyihin tehtäviin, niin tietty TE-toimisto hulvattomalla hilpeydellä jakeli osoituksia yhteen jos toiseen tehtävään - ja erityistä hilpeyttä sitten tietysti tuotti se, että Raision kaupunki hylkäsi osoitetun henkilön yhteen, jos toiseen tehtävään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe