Aihe

Ei enää viinaa

Anonyymi

Tarviin apua olen alkoholisti.Töissä sairaalassa.Jyväskylä vanha poika.yksinäinen. masennusta,lääkkeet. Olen pelkkä jäte kasa.

18

192

  Vastaukset

  • Et sinä ole mikään jätekasa! Tarvitset apua ja sitä on saatavilla. Soita huomenna a-klinikalle, numerot löytyvät netistä.
   Voimia ja kaikkea hyvää sinulle,

  • Jätekasa on yhdyssana.

   • Ja mitähän apua alkoholismiin oli kommentistasi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja mitähän apua alkoholismiin oli kommentistasi?

    Väitinkö että siitä olisi siihen jotain apua. Luuletko että täällä annetuista neuvoista apua alkoholismiin on. Alkoholisti juo niin kauan kunnes pullonpohja paistaa ja sitten hankkii uuden pullon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Väitinkö että siitä olisi siihen jotain apua. Luuletko että täällä annetuista neuvoista apua alkoholismiin on. Alkoholisti juo niin kauan kunnes pullonpohja paistaa ja sitten hankkii uuden pullon.

    Minulle on kyllä ollut apua näistä kirjoituksista. Kun seuloo pois ne jotka tulevat tänne tuomitsemaan ja löytämään itselleen voimaa toisten heikkoudesta. Nekin jotka kirjoittavat asiattomuuksia ovat avuksi. Että sellaiseksikin on mahdollista tulla jos ei tee jotain sille, että on liian usein ja liian paljon kännissä. Itse olen sitkutellut viikon ilman ja iloitsen siitä.
    Aloittajalle, olin vielä viime viikon tiistaina jätekasa, ei oikein löytynyt tarkoitusta. Sitten vain kävelin ja kävelin, hiljaa kun en kovaa jaksanut. Siitä ulkona olemisesta ja kävelystä sitten tuli jotenkin voimaa ja nyt ollaan tässä selvänä kirjoittelemassa. Voimia sinulle oikein paljon!


  • Kun tajuaa ja uskaltaa myöntää sen, että tarvii alkoholiongelmaansa apua niin on iso askel jo otettu.
   Useimmat yrittävät vuodesta toiseen valehdella itselleen, ja kusettaa muitakin sillä kuvitelmalla, että kyllä tämä tästä kunhan vähän skarppaan. Ja niin ongelma vaan kasvaa ja mutkistuu.

   Suomessa saa ammattitaitoista apua alkoholismi-sairauteen, enkä nyt tarkoita pelkkien oireiden hoitamista kuten A-klinikoilla tavataan tehdä.
   Nämä alkoholismi-sairauden tuntevat hoitopaikat ovat ikävä kyllä yksityisiä, sillä julkisella puolella ei alkoholismia vielä(kään) osata hoitaa sairautena. Rahaa kyllä olisi, mutta tietotaito puuttuu.

  • Miten ihmeessä alkoholisti pystyy käymään töissä?

   • Kyllä siihen keinot löytyy ja lisäksi uravalinta on tärkeä.

    Ei voi olla töissä missään, missä pitää puhallella päin toisen kasvoja..;)


   • Aamulla pikku korjaukset ja sitten työpäivän ajan odotetaan, että päästään kurlaamaan.

    Kyllä kai siinä samalla jotain töitäkin yritetään tehdä...


   • Suomessa on arviolta 300.000 työssä käyvää alkoholistia.
    Osa näistä odottaa malttamattomana että tulisi jo perjantai. Toiset odottavat vain iltaa, että pääsee ottamaan iltakaljat. Ja eräät tissuttelevat pitkin päivää töiden lomassa.
    Se kuinka paljon he juovat, ei ole ratkaisevaa. Ratkaisevaa alkoholismissa on vain se kuinka paljon alkoholi pyörittää ajatuksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä siihen keinot löytyy ja lisäksi uravalinta on tärkeä.

    Ei voi olla töissä missään, missä pitää puhallella päin toisen kasvoja..;)

    Mutta siis alkoholin vaikutuksenalaisena oleva ihminen haisee pistävästi viinalle monen metrin säteellä. Kyllähän selvinpäin olevat kolleegat varmasti haistaa humalaisen työntekijän jo kaukaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta siis alkoholin vaikutuksenalaisena oleva ihminen haisee pistävästi viinalle monen metrin säteellä. Kyllähän selvinpäin olevat kolleegat varmasti haistaa humalaisen työntekijän jo kaukaa.

    Alkoholisti on alkoholisti selvinpäinkin.
    Sinä taidat nyt sekoittaa pultsarit ja alkoholistit. Vaikka kyllähän pultsarikin aina joskus on selvinpäin.


   • Kyllä juoppo voi käydä töissä, tosin se on ahdistavaa ja väsyttävää. Itse opiskelen päivisin ja illalla käyn välillä töissä, mutta helposti menee puoli litraa viinaa viinaa vissyn kera. Viime vuonna olin osa-aikaisesti päivätöissä ja illat opiskelin, jotta olis muutakin tekemistä kuin tissuttelu. Vielä ei ole kukaan huomannut tai ainakaan huomauttanut juomisesta, paitsi puoliso ja oma lapsi (asuu jo omillaan). Syön superrterveellisesti ja harrastan jonkin verran liikuntaa, joten ulkonäköni ei juorua juopottelusta. Puoliso juo myös ja vuorotellen yritämme tsempata raittiuden eteen. Tipaton tammikuu on ainut pitempi juomaton jakso. Olen todella väsynyt itseeni, kaksoiselämäänui, salailuun, ahdistukseen ym., mutta lähes toivoni menettänyt. Olen kokeillut masislääkkeitä, nettiterapiaa, päihdelinkkiä ym., mutta juoppo minussa senkun puristaa otettaan pullosta. En uskalla hakea apua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä juoppo voi käydä töissä, tosin se on ahdistavaa ja väsyttävää. Itse opiskelen päivisin ja illalla käyn välillä töissä, mutta helposti menee puoli litraa viinaa viinaa vissyn kera. Viime vuonna olin osa-aikaisesti päivätöissä ja illat opiskelin, jotta olis muutakin tekemistä kuin tissuttelu. Vielä ei ole kukaan huomannut tai ainakaan huomauttanut juomisesta, paitsi puoliso ja oma lapsi (asuu jo omillaan). Syön superrterveellisesti ja harrastan jonkin verran liikuntaa, joten ulkonäköni ei juorua juopottelusta. Puoliso juo myös ja vuorotellen yritämme tsempata raittiuden eteen. Tipaton tammikuu on ainut pitempi juomaton jakso. Olen todella väsynyt itseeni, kaksoiselämäänui, salailuun, ahdistukseen ym., mutta lähes toivoni menettänyt. Olen kokeillut masislääkkeitä, nettiterapiaa, päihdelinkkiä ym., mutta juoppo minussa senkun puristaa otettaan pullosta. En uskalla hakea apua.

    Et ole saavuttanut vielä pohjakosketusta. Kyllä se sieltä vielä eteesi tulee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et ole saavuttanut vielä pohjakosketusta. Kyllä se sieltä vielä eteesi tulee.

    En halua mitään pohjakosketusta. Vuosia on mennyt näin, puoliteholla, eestaas, kiikunkaakun, ei suinkaan pelkästään alaspäin. On vaikea uskoa, että kukaan pystyy auttamaan mua. Saattaa olla, että sydän vaan pysähtyy joku kerta tai tulee joku vamma, joka vie sairaalaan tau hautaan.

    Ainut, mikä voisi herättää, olisi joku oivallus elämästä, mutta sitä ei vaan kuulu. Sunussa mennään hamaan maailman tappiin, kun muuta ei osaa...


  • Ikävä kyllä sumussa meno jatkuu, eikä mikään tunnu miltään, ainoastaan jatkuva ahdistus seuralaisena.
   Niin kauan kuin sinä juot, kukaan ei pysty sinua auttamaan, muuta kuin juomaan lisää. Sinä käännät kuitenkin kaiken saamasi avun palvelemaan juomista, kuten tähänkin asti olet tehnyt. Ja sinä juot niin kauan kunnes olet valmis hakemaan apua juomisen lopettamiseen.
   Useilla alkoholisteilla se tilanne tulee vasta sitten kun on saavuttanut oman pohjansa, sen pisteen mitä alemmas ei itse enään ole valmis vajoamaan.

   Suomessakin osataan kyllä jo hoitaa alkoholisteja.
   Valitettavaa on vain se, että päihdehuollosta päättävät viranomaiset eivät tunne sairautta nimeltä alkoholismi, eivätkä sitä tunne useimmat terveydenhoitoalan ammattilaisetkaan. He kuvittelevat alkoholismin johtuvan vaikeasta lapsuudesta, tai jostain traumaattisesta kokemuksesta tai pelkästään selkärangattomuudesta. Ja siksi terveyskeskuksissa tai päihdehuoltolaitoksissa ei hoideta sairautta, vaan ainoastaan tämän sairauden oireita.

   Oikeaan toimivaan hoitoon Suomessa siis pääsee, jos vaan on valmis menemään, ja jos sattuu asumaan sellaisella paikkakunnalla jossa saat maksusitoumuksen hoitojaksoa varten.
   Tai jos itsellä on riittävästi rahaa maksaa hoito, mutta yleensä alkoholisti on jo juonut kaikki liikenevät rahansa.

  • Ei juopolla ole rahaa Minnesota hoitoon, vaikka kävisi kokopäivä työssä.

  • Lääkkeet sekoittavat päätä lisää. Olen alkoholistin läheinen. Puolisoni on kuollut jo alkoholismiin. Puolisolleni määrättiin a-klinikalta vaan lisää lääkkeitä, ja alkoholin kulutus kasvoi vaan koko ajan. Kuulemma ensin pitää saada unet kuntoon. Totuus on, että alkoholistin on ensin laitettava korkki kiinni, ja sitten alettava hoitamaan muita oireita vasta lääkkeillä. Alko, unilääkkeet, mielialalääkkeet, masennuslääkkeet ja rauhoittavat yhdessä aiheuttavat vaan lisää riippuvuutta ja sekavuutta. Läheltä on nähty tätä touhua, eikä siinä ole mitään järkeä eikä auta mitään alkoholismiin. Puolisosta tuli hirviö, joka uhkaili kaikkia, ja uhkasi tappaa itsensä koko ajan. Ei ole enää ihmisarvon mukaista elämää. Alkoholistit ja heidän läheiset tarvitsevat vertaistukea ja oikeanlaista päihdehoitoa ei lume hoitoa, ja siihen myös pitäisi kaikilla olla oikeus. Läheiset pitäisi aina olla mukana hoidossa, jotta sairaus ymmärrettäisiin oikein. Ihminen ei ole paha tahallaan. Rakastin alkoholisti puolisoani oikeasti, sitä joka hän oikeasti oli. Hän joutui kärsimään liikaa tässä elämässä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   12697
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6029
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4682
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3354
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   193
   2421