Miten liiketoiminnan voi myydä?

Anonyymi

Kun sijoittaja ostaa yritykseltä tämän liiketoiminnan, mitä hän oikeastaan saa? Jos siis liiketoimintakauppaan ei sisälly yhtiön omaisuutta, ja kiinteistökin on vuokralla, eikö sijoittaja tällöin osta ilmaa seinien välissä?

5

<50

Vastaukset

 • Silloin ostetaan asiakkaat, tilaukset ja tavaranhankintasopimukset.

  • Entä jos kyseessä on esim. kahvilan kaltainen pienyritys, kun eräs tuttavani sai sellaisen liiketoiminnasta tarjouksen, joka on kolme kertaa suurempi kuin vuosittainen liikevoitto. Onko todella niin, että asiakaskunnasta maksetaan niin paljon?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Entä jos kyseessä on esim. kahvilan kaltainen pienyritys, kun eräs tuttavani sai sellaisen liiketoiminnasta tarjouksen, joka on kolme kertaa suurempi kuin vuosittainen liikevoitto. Onko todella niin, että asiakaskunnasta maksetaan niin paljon?

   Normaalisti P/E luku on yli kymmenenkin. Siis kuinka nopeasti hankinta alkaa tuottaa ostajalle voittoa. Kaverisi tapauksessa jo kolmessa vuodessa.


 • Ei tuota oikein sijoitukseksi voi ostaa. Jos ajattelee jatkavansa uutena yrittäjänä niin pitää pohtia minkä arvoiseksi kokee valmiit sopimukset ja brändin.

  • Pelkkään liiketoimintaan investoiminen on minustakin aikakoimoinen riski, kun se muistuttaa aika pitkälti kokonaan uuden firman perustamista. Olen kysellyt monelta, että kuinka monen vuoden liikevoitot lasketaan yhteen kun määritetään hintaa, mutta kaikki antavat eri vastauksen. Ehkä se menee huutokauppa-periaatteella.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3459