Catawiki kokemuksia

Anonyymi

Onko kokemuksia catawiki huutokaupasta? Ei uskalla tuosta vaan huutaa 150e vaikka oletettavasti ei eroa luotettavuudessa huuto.netistä kunhan myyjän palautteet katsoo ennen huutoa?

19

12842

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen ostanut yhden huivin joka Catawikin kyseisen tuotteen asiantuntijan mukaan oli 'erinomaisessa kunnossa, uuden veroinen'. Postissa tuli huivi jossa oli kaksi tahraa joista toinen on mustekynän väritahra ja toinen tahra jota en tiedä mikä tahra se on. Joudun luonnollisesti viemään tuotteen kemialliseen pesuun enkä tiedä lähtevätkö tahrat siinä pois. Minulle, tämä kyseisen asiantuntijan (Catawiki) arvio on erittäin kyseenalainen, eli kuinka luotettavaa se sitten on, että myytävien tuotteiden kohdalla on jonkun asiantuntijan lausunto. En tiedä onko kyseinen asiantuntija edes nähnyt minulle lähetetyn tuotteen vai mihin hänen lausuntonsa perustuu. Kokemuksesta opin, että en osta sieltä ainakaan mitään vaatteisiin liittyvää - jos yleensä enää yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Reklamoin tuotteesta ja sain uuden tuotteen tilalle joka vastasi Catawikin tuotearvioijan lausuntoa. Viallinen tuote toimitettiin Catawikin 'alihankkijalta' eli ei siis ollut Catawikin virhe vaan ns. 'alihankkijan' jonka tuotetta yrityksessä (Catawiki) huutokaupattiin....


    • Anonyymi

      Kyllä se on yhtä luotettava kuin muutkin vastaavat nettihuutokauppa-alustat minun kokemukseni mukaan, mutta pitää ymmärtää, että se on siis alusta - eivät asiantuntijat niitä tavaroita koskaan näe, vaan ne arvioivat hinnan sen perusteella, mitä niistä yleensä maksetaan ja mitä myyjä kertoo. Huudettu tavarahan on koko ajan ja lähtee myyjälle siitä maasta, missä se sijaitsee!

      Catawikin kontrolli on mm. siinä, että jos myyjä kertoo huudetusta tuotteesta virheellisesti, hänen kanssaan Catawikin asiantuntijoiden välityksellä voidaan esim. neuvotella hinnan alentamisesta. Huijarit suljetaan huutokaupasta pois yms.

      Ei Catawikiä voi verrata esim. Bukowskin tai Stockholms Auktionsverkin Online-huutokauppoihin, joissa tavara käy huutokaupan pitäjän asiantuntijoiden kautta. Välityspalkkiokin on toki toisenlainen.

      • Anonyymi

        Bukowskisilla kannata myydä yhtään mitään ns. asiantuntijat tietävät kyllä siitä peruskamasta mutta esim kiinalainen qing pöytä on arvioitu kiinalaisia palleja niin mitä helvettiä! siellä aikoinaan myin arvokkaamaan vaasin niin 3 kertaa huutokaupattiin eikä koskaan näkynyt rahoja... aika toivoton koko yritys. christiesille lähetin samaisen maljakon ja kappas vaan rahat tulivat tilille 3pv sisällä ja kauppakin hoidettiin maaliin asti. heidän intendenttinsä jopa kuvasi minulle huutokaupan puhelimella ja lähetti spostiin kun en itse päässyt paikan päälle. bukowskisia kartan viimeisiin asti. catawikilla toiminut aika hyvin eikä tuo että kun tuote on postitettu 4 pv siitä saat rahat tilille mielestäni kovin pitkä aika ole. mutta heidän asiantuntijoissaan on eroja, huomattavia eroja! osa antaa samasta tuotteesta arvion 1000-1400€ viikkoa myöhemmin toinen arvioitsija samasta tuotteesta 2500-3000€. kannattaa siis harkiten myydä ja vaikka bulvaania käyttää jos meinaa mennä vituiksi myynti.


    • Anonyymi

      Ja vielä; eivät tavaraa sinne huutokaupattavaksi laittavat ole missään nimessä mitään Catawikin alihankkijoita! Eiväthän Huutonetissäkään tavaroitaan myyvät ole tuon alustan alihankkijoita.
      Peeusasiat pitää siis ymmärtää ennen kuin lähtee ostamaan mitään kansainvälisiltä huutokauppa-alustoilta.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Yksityisi ihmisiä jotka asettavat tavaraa huutokaupattavaksi. Catawikin asiantuntijat antavat lausuntonsa myyjänlähettämien kuvien ja tekstien pohjalta.

        Toki huutonettiä turvallisempi siinä mielessä että jos ostat tuotteen ja maksat sen. Eivät rahat päädy ostajalle heti vaan vasta kun tavara on saapunut eikä siinä ole reklamoitavaa.

        Myyjän näkökulmasta taas hiukan ikävää että rahoja joutuu odottelemaan huomattavan kauan.

        Kokonaisuutena hyvä ja luotettava sivusto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Yksityisi ihmisiä jotka asettavat tavaraa huutokaupattavaksi. Catawikin asiantuntijat antavat lausuntonsa myyjänlähettämien kuvien ja tekstien pohjalta.

        Toki huutonettiä turvallisempi siinä mielessä että jos ostat tuotteen ja maksat sen. Eivät rahat päädy ostajalle heti vaan vasta kun tavara on saapunut eikä siinä ole reklamoitavaa.

        Myyjän näkökulmasta taas hiukan ikävää että rahoja joutuu odottelemaan huomattavan kauan.

        Kokonaisuutena hyvä ja luotettava sivusto.

        Samaa mieltä


    • Anonyymi

      Olen ostanut pari mattoa catawikista. Toisen myyjä oli laittanut kuvat myös maton kulumista eli oli tuonut viat esille hyvin. Toisen myyjä taas oli "piilotellut" yhtä hieman rispaantutta nurkkaa. Kannattaa siis tutkia kuvat tarkkaan. Lisäksi myyjä saattaa olla EU:n ulkopuolelta joten myyjän maa kannattaa tarkistaa, jos haluaa välttää tullimaksut

    • Anonyymi

      Olen huutanut aika paljon catawikistä huipputuotteita saanut aina,suosittelen vilpittömästi.

    • Anonyymi

      Olen ostanut Catawikin huutokaupoista 65 kpl erillaisia sisustukseen liittyviä tavaroita tauluja,mattoja,koriste esineitä ,ruokailuvälineitä jne Kaikki tuotteet ovat vastanneet niistä annettuja tietoja täydellisesti. Toimitusajat ovat näkjään hieman pitkittyneet joka johtunee Covid 19 pandemiasta .Voin suositella Catawikia erittäin mielelläni

    • Anonyymi

      Maksoin äsken huutamani Beryllin. Ainakin maksaminen oli toimiva ja helppo ja nyt onkin mukava seurata miten sujuu tavaran tulo Saksasta. Ensikertalaisella hyvinkin positiivinen kuva alustasta 👍

      • Anonyymi

        Sen verran vielä, että jalokivissä ja timanteissa heidän asiantuntijat näyttävät antavan jopa kymmenkertaisia arvioita tuotteiden arvosta verrattuna huudon toteutumishintaan. Se mielestäni syö hieman luottamusta asiantuntijaan. Tämä siis amatöörin ajatuksia.


      • Anonyymi

        Oliko ostajalla jokin Huutokauppa palkkio maksu vai on provision maksaminen tällä pohjalla ainoastaan myyjällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko ostajalla jokin Huutokauppa palkkio maksu vai on provision maksaminen tällä pohjalla ainoastaan myyjällä?

        Muistaakseni huutaja maksaa 9% huutomaksun, postimaksun, mahdolliset alvit ja tullit. Alvi ja tulli tietysti jos tavaralta sellainen suomessa peritään.


    • Anonyymi

      Miten hyvin nuo postimaksut pitävät paikkansa? Näytää oleven Euroopasta Suomeen vajaasta paristakympistä reiluun kolmeen kymppiin. Onko ne oikean suuntaisesti arvioitu vai voiko tulla paljon kalliimaksi?

      Entä sitten, kun jotkut myyjät mainitsee, että heillä on ilmainen toimitus kaikkialle... Miten ihmeessä se olisi myyjän kannalta kannattavaa, vai onko nuo jotain huijausta?

      • Anonyymi

        Minulla ainakin kello, koru muksulle ym. on tullut sillä postimaksulla kun on luvattukin. Timantteja olen sieltä katsellut, mutta en uskalla niin kallista ostaa netistä kun alalla on niin paljon huijareita.


      • Anonyymi

        postimaksut on arvioita, ja myyjä ottaa takkiin jos on arvioinut alakanttiin. joillakin on siksi ilmainen toimitus että herättää enemmän mielenkiintoa etenkin arvokkaamissa tuotteissa näitä näkee itsellä oli ilmainen toimitus 850-1600€ arvion tuotteessa jonka myin. postarit oli 30€


    • Anonyymi

      Useamman kellon ostanut, muut menivät hyvin mutta viimeinen ei. Kello ei ollut lainkaan sitä mitä piti, myyjä ei kuitenkaan vastannut viesteihin. Otin yhteyttä Catawikiin jonka avulla kauppa purettiin ja kello lähti takaisin
      Sain rahat takaisin heti kun kello oli vastaanottajalla. Laitoin myyjälle negatiivisen palautteen koska kyseessä oli selvästi tahallinen huijaus, mutta hän kiisti kaiken ja hyökkäsi yksityisviesteillä aggressiiviseen sävyyn. Pidin negatiivisen, mutta myyjän valituksesta Catawiki muutti sen neutraaliksi!!! Eli älkää uskoko niitä myyjille tulleita palautteita. Catawiki muutti negatiivisen palautteen neutraaliksi myyjän pyynnöstä, vaikka kyseessä täysi huijari. Hän kuitenkin myy sivuston kautta lähes 1000 tuotetta vuodessa, joten hänen pillun mukaan Catawiki tanssii koska sieltä tulee rahaa.

    • Anonyymi

      Olen muutaman vuoden ostanut sieltä monenlaista tavaraa ja yleiskokemus on positiivinen poislukien tapaus kun ostin muistaakseni Belgiasta Suojeluskuntapistimen niin löytyi muutama pieni ruostelaikku, kun vertailin tallentamani myyntikuvat ja pistintä keskenään huomasin että vaikka valoluvia oli kymmenkunta niin aina kuvakulma oli sellainen että niitä ei nähnyt. Kannattaa siis tarkkaan katsoa myyntimateriaali ja tallentaa varmuuden vuoksi.

      Omilla sivuillaan Catawiki kertoo että asiantuntija tarkastaa myytävät tuotteet saatujen valokuvien perusteella. Ehkä niin on, mutta olen huomannut mitali- ja kunniamerkkiosastolla että hyviksi ilmoitetuissa tuotteissa on ollut emalivikaa eikä myyjä ole sitä kertonut mutta käyttää sanamuoto "liitekuvat ovat oleellinen osa tuioteinformaatiota". Tällöin pitää tarkkaan katsoa ne valokuvat.

      Meillä Suomessa Huuto.net-myyjät usein ilmoittavat "katso kunto kuvista" jolloin pitää olla erityisen tarkkana, on myös myyjiä jotka kertovat avoimesti esim. "vasemmassa reunassa pieni lohkeama".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe