Tavja presidenttinä kuin sulhaspojan pruikkaus lakanalle

Anonyymi

Nyt jo monesti Niinistö ollut Valkoisessatalossa, jossa para-aikaa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006257927.html

Tavja yritteli ja yritteli muttei Valkoisentalon ovet auenneet.
Jopa sen teki että meni hotellille yöksi lähelle Valkoistataloa, ja sieltä laittoi avustajansa ruinaamaan kutsua Valkoiseentaloon, ei tullut silloinkaan.
" kun olen tässä lähellä, minulle sopisi käynti siellä " ei onnistunut.

Niinistön tiuhaan tahtiin Washingtoniin tekemät vierailut korostuvat, erityisesti jos niitä vertaa hänen edeltäjänsä, presidentti Tarja Halosen pitkään ”kuivaan kauteen”, sillä Suomen korkeimman johdon vierailuissa Valkoiseen taloon koettiin peräti 14 vuoden tauko vuosina 2002 - 2016.

Pienen maan realiteetti on se, että hyvä jos kutsun saa Yhdysvaltain presidentin virkakaudella edes kerran. Esimerkiksi Nato-maa Norjan johtoa ei ole Trumpin kaudella kutsuttu Valkoiseen taloon vielä kertaakaan.

Maailman johtavan suurvallan presidentti toimii kuten parhaaksi näkee, ja Trump on katsonut tarpeelliseksi tavata pienen pohjoisen maan presidenttiä Washingtonissa nyt jo toistamiseen. Sekin on hyvä muistaa, että Trump vieraili Niinistön isännöimänä Helsingissä vuonna 2018 tapaamassa Venäjän presidentti Vladimir Putinia, ja tästä päästäänkin sujuvasti syihin, joiden vuoksi Trump haluaa Niinistöä tavata.

Niinistö tunnetaan Venäjä-osaamisestaan ja toimivista suhteistaan Putiniin. Viimeksi elokuussa Niinistö tapasi Venäjän presidentin kahden kesken Helsingissä, ja Trump tunnetusti arvostaa miehiä, joilla on valtaa ja hyvät kontaktit.

Yhdysvaltain Venäjä-suhteiden parantamisessa Ukrainan kriisin ratkaisu olisi yksi keskeisistä avaimista. Niinistön kontaktiverkosta kertoo myös se, että Putin-tapaamisen jälkeen hän tapasi syyskuussa Ukrainan uuden presidentin, Volodymyr Zelenskyin.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.