monta kirjanpitoa?

Anonyymi

Jos minä omistaisin yrityksen jolla on 3 toimipistettä siellä sun täällä, niin täytyykö jokaisesta toimipisteestä tehdä oma erillinen kirjanpito?

2

<50

Vastaukset

 • Yksi kirjanpito. mutta sisäinen laskenta jokaisesta kohteesta.
  Eli kirjanpidossa annat kustannuspaikat, kirjanpitäjälle laitat tositteissin esim numerot 1-3 kohteiden mukaan, niin näet mitkä kannattaa. Osaan tositteista tietysti jaat liikevaihdon mukaan jokaiselle kulut. Kirjanpitäjä neuvoo jos et mene isoon tilitoimistoon 2- 6 henkiön tilitoimistoissa pesii se ammattitaito.

 • Sehän on yrittäjänkin etu, että jokaisella kolmella toimipisteellä on jonkinlaista seurantaa tuloista ja menoista. On tosi tärkeää pystyä seuraamaan, että paljonko toimipiste A tuottaa verrattuna B ja C toimipisteisiin ja mikä on niiden kulurakenne. Varsinkin jos jossain vaiheessa alkaa yksi kyntämään tappiolla, niin saa kirjanpidosta heti selville, että mikä tökkii. Voi olla esim. näistä kolmesta suurin myynti, mutta jos esim. tilavuokra on liian suuri, niin se osoittautuukin ehkä kannattamattomaksi.

  Jos sinulla on työntekijöitä tai muita kuluja, jotka kohdistuvat 2-3 toimipisteeseen, niin niistä täytyy mahdollisimman tarkkaan kirjata kulut, jotta pystyy tosiaan seuraamaan tuottoja ja kuluja. Kaikki kolme paikkaa voivat siis toimia esim. Yritys Oy:n alaisuudessa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3048