Kaktuksen siemenet ei idä

Anonyymi

Tilaamieni kaktuksen siemenien kerrottiin itävän 5 -7 päivässä. Ovat nyt olleet mullassa 8 päivää ja mitään ei näy.
Onko jotain nyt, jota en tiedä? Ovat tuossa ikkunalaudalla, jossa lämpötila 21'C. Olen sitäkin miettinyt, pitäisikö olla kuumemmassa, mutta sekään oikein ei täällä onnistu. Ei kai kaktuksen siemenille kylmäkäsittelyäkään tarvita?
Mitä siis teen?

2

<50

Vastaukset

 • Tulee kolme viikkoa siementen istutuksesta, eikä vieläkään mitään.
  Toista viikkoa sitten, siirsin purkit kylppäriin, jossa hieman lämpöisempää n. 25'C. Ei vain auta. Lisäksi toissapäivänä nostin purkit jälkilämpöihin saunan lauteille, mutta ei sekään auttanut.
  Olen miettinyt, että voisiko kaktus tarvita autiomaan auringonpaahdetta vastaavia lämpötiloja pitemmän aikaa, että heräisi itämään?

 • Kunnolla lämpöä ja valoa, siemenet mullan pinnalle ja pidetään kosteana. Siinä systeemi kaktusten ja aika monen muun optimaaliseen alkuelämään. Oma ennätys oli pitayalla puoltoista vuorokautta kylvöstä viherrykseen. Jos olosuhteet jotain muuta, niin voi kestää kauemmin tai olla kokonaan itämättä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  Kotimaiset julkkisjuorut
  56
  930
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  481