Nordea ja isän kuolinpesän tili.

Anonyymi

Pitäisi päästä Nordeaan kuolleen isän tilille.

Soittanut numeroon 0200 3000 , josta ei voitu auttaa.
Yrittänyt perustaa "kulutilin", jota ei voi avata säästöpankin tunnuksilla.
Käynyt konttorissa, josta ei annettu ajanvarauksia.

Isän kuolinpesän velkojen korot juoksevat koko ajan, mitä teen?

Voinko tehdä esim. tutkintapyynnön poliisille tms.

4

<50

Vastaukset

 • Vaihda jo pankkia! Muuten kaikki menee pelkkiin
  tilinhoitokuluihin ettet huomaakaan.

 • Selvittelin kahta yhtäaikaista kuolinpesää niin, että perujen jälkeen perustin omaan pankkiini tätä tarkoitusta varten kulutilin, johon ensin siirrettiin molempien vainajien kaikki eri pankeissa olleet tilivarat ja suljimme sen jälkeen kaikki vainajien pankkiasiakkuudet. Sinne tilitettiin myös vainajien velkojen maksuksi myyty kuolinpesän muu varallisuus (asunnot, autot, mökit jne).

  Pankit eivät taida todellakaan päästää kuolinpesää vainajien tileille sinänsä, sillä vainajan asiathan kuuluvat kuolinpesälle vasta kuoleman jälkeiseltä ajalta.

 • Jeps, pesänhoitaja perustaa kuolinpesälle oman tilin, vainajan tiliä ei pääse ronkkimaan. Nordea toimi siis oikein. Siinä Nordea mokasi, kun ei kertonut sinulla tästä toimintatavasta.

 • Eihän tuollaisiasia asioita voi hoitaa tänäkään päivänä netissä tai pankin puhelinpalvelussa.

  Ensin perukirja ja sukuselvitys kuntoon sekä valtakirja yhdelle osakkaalle hoitaa kuolinpesän juoksevia asioita. Sen jälkeen tilataan aika pankin konttoriin ja esitetään kyseiset asiakirjat, jonka jälkeen valtuutettu osakas (tai muu valtuutettu henkilö, ei siis tarvitse olla edes pesän osakas), voi hoitaa pesän juoksevia menoja vaikka verkkopankin kautta. Näitähän eivät ole mitään muita hyväksyttäviä sellaisia kuin pakolliset menot, eli pesän omistamien asuntojen, kiinteistöjen, hautauksen sekä muut vastaavat kulut, joista vainaja vastaisi eläessäänkin.

  Sitten kun on tullut pesänjaon aika, niin laaditaan jakokirja, jonka kaikki pesän osakkaat allekirjoittavat ja lisäksi jokaiselta osakkaalta yksilöity valtakirja jollekin henkilölle pesän varojen jakamisesta jakokirjan mukaisesti. Kyseisessä valtakirjassa on hyvä ilmoittaa mille tilille kunkin osakkaan osuus varoista maksetaan ja lisäksi valtuuttaa valtuutettu henkilö lopettamaan vainajan pankkitili heti jako-osuuksien tultua maksettua sovitusti. Sitten vain uusi pankkiaika ja tunnissa ovat pesän varat siirrettyinä jakokirjan mukaisesti ja tili lopetettuna. Samalla hetkellä pesä lakkaa olemasta.

  Eli ei ole vaikeaa, ellei ole täysin uusavuton!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.