Päiväkotimme mukaan lapsi valitsee sukupuolensa

Anonyymi

Lastemme päiväkoti on jakanut tätä SETAn videota, joka antaa ymmärtää, että sukupuoli ei ole muuttumaton fyysinen tosiasia, vaan päiväkoti-ikäinen lapsi voi itse valita oman sukupuolensa (tai valita, että hänellä ei ole sukupuolta lainkaan):
https://youtu.be/ZHFQxIrnU2Q?t=49
Mitä mieltä olet tästä?

Tein tästä ketjun aiemmin jo Vauva.fi-palstalle, voit kommentoida joko siellä tai täällä. Siellä on myös yksinkertainen kysely (kannatan / en kannata), johon voit äänestää.

7

<50

Vastaukset

 • Ketju vauva.fi-sivustolla on poistettu, vaikka se oli täysin asiallinen. Siinä oli n. 30 kommenttia, ja missään niistä ei ollut mitään asiattomuuksia (nimittelyä, henkilöönkäyntiä tms). Aika huolestuttavaa keskustelun vaientamista.

 • Tässä yksi pitkä postaus siitä sensuroidusta vauva.fi-ketjusta:

  Aloituksen postaaja tässä taas.  Oma kantani asiaan on, että tämä on huolestuttavaa ja vaarallista propagandaa, joilla lasten todellisuudentajua ja suhdetta kehoonsa hämmennetään. Edellisen postaajan idea siitä, että lapsille ei automaationa tyrkytettäisi meidän luokitteluja kuulostaa teoriassa hyvältä, mutta minusta tässä tehdään juuri sitä, että lapsille tyrkytetään aikuisten keksimiä luokitteluja. 

  Jokainen nisäkäs nimittäin tunnistaa toisen lajitoverinsa sukupuolen salamannopeasti, eikä siihen mitään sanoja, käsitteitä tai sopimuksia tarvita. Ihmisilläkin on ollut sukupuoli pitkään ennen kuin mitään (sanallista/käsitteellistä) kieltä oli olemassa. Sukupuoli on lajin jatkumiselle täysin perustavanlaatuinen asia (esim. vain nainen voi tulla raskaaksi ja synnyttää), eikä perustu mihinkään sanaleikkeihin tai sopimuksiin tai keksittyihin luokitteluihin. 

  Itse asiassa biologinen sukupuoli on ainoa sukupuoli, joka on todella olemassa. Siis vain keholla on sukupuoli (ja aivot ovat osa kehoa) – tietoisuudella tai psyykellä ei ole sukupuolta. Näissä uusissa sukupuoli-sanan hämmentävissä käytöissä ei oikeastaan puhuta sukupuolesta, vaan persoonallisuudesta, luonteenpiirteistä, seksuaalisesta suuntautumisesta ja seksuaalisista preferensseistä yms. Mutta näille kaikille oli jo omat sanansa, ja kehon biologiselle sukupuolelle tarvitaan edelleen se oma sanansa (joka on siis: "sukupuoli"), koska kaikkien pitää tietää esim. että nainen voi tulla raskaaksi suojaamattomasta seksistä.

  Edellinen postaaja kirjoitti, että voisi olla "joku kokemus siltä [tytön ja pojan] väliltä". Mutta millainen kokemus se sellainen voisi olla? Sukupuolihan ei ole kokemus, vaan kehon biologinen ominaisuus. En minä ainakaan naisena tiedä yhtään, millainen "naisen kokemus" olisi tai voisi olla – ainoa kokemus, joka minulla on koskaan ollut, on minun oma kokemukseni, enkä minä yhtään voi tietää, miten naiset mahdollisesti keskimäärin kokevat asioita. Sama pätee kaikkiin: kukaan ei oikeastaan voi tietää, miltä tuntuu olla "mies" tai "nainen", ihmiset tietävät ja tuntevat vain oman kokemuksensa ilman mitään vertailukohtaa. Kun ihmiset puhuvat tällaisesta "kokemuksesta", he oikeasti tarkoittavat, että heillä on sellaisia ajatuksia, että he ovat vastakkaista sukupuolta. Mutta totta kai me tiedämme, että ajatukset voivat olla harhaisia, eli ristiriidassa todellisuuden kanssa. 

  Tässä propagandassa on ironisesti minusta rivien välissä sellaista stereotypioivaa suvaitsemattomuutta. Jos tyttö ei täytäkään jotain perinteistä stereotypistä kaavaa, niin hän ei olekaan tyttö, vaan ehkä poika, tai jotain siltä väliltä. Todellinen suvaitsevaisuus olisi sitä, että oli sitten tyttö tai poika, sitä saa olla millainen haluaa, leikkiä millä leluilla haluaa, pukeutuva minkävärisiin vaatteisiin tahansa jne., eikä sitä varten tarvitse itseään tunkea johonkin uuteen keksittyyn lokeroon. Ei siis tarvitsisi obsessiivisesti yrittää pakottaa lapsia kaikenlaisiin luokitteluihin, niin kuin SETA tekee. Ei sitä omaa sukupuoltansa tarvitse pakkomielteisesti vatvoa, sen voi pääosin unohtaa, ja tietää vain silloin, kun se on oleellista (esim. joissain tilanteissa naisen tulee tietää, että hän voi tulla raskaaksi). Emmehän me obsessiivisesti ajattele jalan kokoammekaan, eikä meillä silti tarvitse olla mitään jalankoko-identiteettiä, todellisen jalan koon lisäksi. Kengännumeromme on mitä on, mutta ei meidän tarvitse sitä jatkuvasti ajatella. Sama juttu esim. iästämme, pituudestamme yms muistakin fyysisistä ominaisuuksista - ja myös sukupuolesta.

 • Mielestäni ehkä järkevintä pohdintaa näistä aiheista tarjoaa Musta Orkidea, joka on entinen transseksuaali, sittemmin de-transitioitunut. Esim:
  https://www.youtube.com/watch?v=fqL52Wrk-cg 
  https://mustaorkidea.blogspot.com/2019/09/transideologia-on-todellinen-asia-ja-se.html 

  Tuossa jälkimmäisen linkin blogipostauksessa hän kritisoi mm. ylä-asteen Elämänkatsomustiedon väitettä, että "nykyään mieskin voi synnyttää". Muuten yksi kirjan kirjoittajista, Jaakko Lindfors, väitti haastattelussa jopa, että transhoidot käynyt nainen on biologinen mies, eli ei ole enää mitään biologista eroa "cis-miehen" ja "trans-miehen" välillä (vaikka jälkimmäinen voi tulla raskaaksi ja synnyttää, toisin kuin biologinen mies). Tällaista siis lapsille nykyään opetetaan.  

  Ja SETAn asema jonain yleisenä auktoriteettina näissä asioissa pitää mitä pikimmiten laajasti kyseenalaistaa. Kuten Musta Orkidea tuossa em. blogipostauksessa sanoo: "Minä olen homo [ja entinen transseksuaali], ja vastustan Setan näkemyksiä." On itse asiassa paljon seksuaalivähemmistöihin kuuluvia, jotka eivät koe, että Seta edustaa heitä tai heidän näkemyksiään. Seta edustaa tosiasiassa hyvin kapeaa ja marginaalista näkemystä, jota harva tukee.

  • Tämän translapsivillityksen takana on ilmeisesti terapiateollisuus. Tämä on osa sitä ilmiötä kun lapsesta etsitään väkisin jotain ihme vikoja ja sen jälkeen häntä viedään luukulta luukulle ja laitoksesta laitoksen. Kaikki on olevinaan lapsen itsemääräämisoikeuden edistämistä ja se kuuluisa "lapsen etu".

   Sanotaan ettei terveitä ihmisiä ole olemassakaan, on vain sairaita ja heitä joita ei ole tutkittu tarpeeksi. Se että vanhemmat antavat lapselleen erikoisen sukupuolineutraalin nimen ennakoi että he tekevät lapsestaan translapsen. Se on lapsen institutionaalista hyväksikäyttöä. Erityislapsen vanhemmilla on melkoinen tarve moraalisäteillä oman kuplansa sisällä, tämän kuplan sisälle kuuluu myös viranomaiset joiden sanaan he luottavat sokeasti. Toisten leimaaminen on keino päteä kuplan sisällä ja leiman kyseenalaistaja on siten uhka omalle kunnialle.

   Suomessakin on jo ainakin yksi tapaus jossa poika käy koulua tytöksi puettuna ja käyttää itsestään tytön nimeä. Koulun muilta oppilailta asia on salattu mutta opettajat ja aika moni muukin tietää asian, kun pojan kasvattajaäiti levittelee asiaa. Lapsi on vapautettu koulun uimahallireissuilta. Yhdysvalloissa tälläisiä tapauksia on jo vaikka kuinka paljon.

   Sukupuolisekoilua ollaan jo pitkään pikku hiljaa hivutettu osaksi tavallisen ihmisen arkea.

   En ole mekkopoliisi, en vastusta pienten lasten ristiinpukeutumisleikkejä, kunhan pysytään tietyissä rajoissa.

   Translapsivillityksessä toimenpiteen kohde eli lapsi on tässä se joka saa kaiken paskan niskaansa, vanhemmat saavat osakseen sääliä ja myötätuntoa vähän joka suunnalta mutta lapsi jää täysin yksin, terapeutit ja viranomaiset työllistävät itsensä. Terapeutit ja viranomaiset joutuvat hyvin harvoin minkäänlaiseen vastuuseen tekemisistään, näin on ollut ilmeisesti aina, kuuluisimpana esimerkkinä mm. David Reimer.

   Seta oli joskus alun perin HLBT-väen etujärjestö. Nyt se on sukupuolisekoiluideologian äänitorvi. Seta saa myös melkoiset valtiontuet ja valtio osallistui Kelan kautta pride-marssille, valtionkirkkokin tuki marssia. En tirkistele kenenkään sänkykamareita. Kyllä ihmisten pitäisi tajuta sen verran etteivät tuuppaa ihan kaikkea poikkeavuutta pienten lasten silmiin. Asialla on vieläpä "lastensuojelulla" elämöivät tahot. Mihin normaalijärkiset lasten vanhemmat tekevät valituksen jos tuollainen toiminta on virallisen systeemin arvopohjan mukaista?

   Seta ei myöskään ole mikään asiantuntijajärjestö, vaikka siitä ollaan sellaista väkisin tekemässä.

   On toki olemassa ihmisiä jotka synnynnäisen ruumiillisen poikkeavuuden takia oli vaikea määritellä synnytyslaitoksella tytöiksi tai pojiksi mutta he ovat aika hiljaa asiasta ja ovat ihan vain tavallisia ihmisiä muiden joukossa. Itsekin olen entinen erityislapsi, joskin ihan eri syistä.


 • Järkyttävää! Asiaan pitää puuttua! On väärin, että lapsia ja nuoria aivopestään tällaiseen ideologiaan!

  • Nykymeno on sellaista, että taidetaan elää jo Raamatussa ennustettuja lopun aikoja. Eli aikaa, jolloin antikr. voimistuu ja pyrkii sekoittamaan ja kääntämään ihmiskuntaa puoleensa.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.