Vuokraheppani pukittelee

Anonyymi

Vuokraan yhtä sh tamma joka pukittelee. Etenkin silloin kun alkaa oottan laukkaa se ei suostu nostamaan, heittelee vain peppuaan tai sitten saattaa yhtäkkiä tulla vain keskelle pukitteleen. Miten pukkeja vois välttää ja miksi pukkeja tulee?

1

<50

  Vastaukset

  • Hevosen pukittelemiselle voi olla monia syitä.
   Esimerkiksi satula saattaa olla liian pieni, tai iso, tai sitten se on liian takana, tai liian edessä.. Myös liian pienet, tai isot kuolaimet voivat aiheuttaa suurta kipua hevosen kielessä, kitalaessa, hampaissa ja suupielissä.
   Tammat saattavat myös ärsyyntyä helposti, ja ne osoittavat sen pukittelulla, luimistelulla, näykkimisellä, potkimisella, yms...
   Koetapa tamman pukitellessa kiinnittää huomiota hevosen korviin. Ovatko ne luimussa, vai hörössä? Samoin myös sitä, että annatko tammalle tarpeeksi selkeät ohjeet laukannostoon. Varo vetämästä suusta.
   Suosittelen myös tarkastamaan hevosen suun, selän, lautaset, jalat, kaviot sekä vatsan.
   Ota yhteyttä hevosen omistajaan ja kysy, onko sen suitsia tai satulaa vaihdettu. Suuri muutos varusteissa voi myös aiheuttaa pukittelua.

   Toivottavasti asia ratkeaa!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   741
   16876
  2. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   163
   3347
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   129
   3231
  4. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   138
   2543
  5. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2489