työntekijän

Anonyymi

Mikä olisi paras ratkaisu kun palkkasin työntekijän määräaikaiseen työsuhteeseen joka kestäisi kunnes projekti olisi valmis, arviolta 2-3 viikkoa ja heti toisena aamuna tämä soitti että hän ei ole ajokunnossa kun tuli ryypättyä liikaa edellisenä iltana ja puhalsi omaan mittariin 1 promillen huurut joten sanoin että pidä tämä päivä sitten vapaata. Mutta nyt päätin että tämä juoppo ei tule enää minun hommiin maanantaina. Onko tässä heti peruste irtisanoa vai pitäisikö hänelle jotain hoitoa hommata?

6

<50

  Vastaukset

  • Jos olet tehnyt määräaikaisen sopimuksen, niin työsuhde päättyy aikaisintaan silloin, kun määräaikaisuus päätyy. Jos työntekijä ei ole töissä, niin et tietenkään maksa palkkaa.

  • älä irtisano.... äläkä mitään hoitoo tälläselle ala järkkäämään.... palkkaat vaan uuden ja unohdat tämän....jos on yhteyksissä niiin älä vastaa äläkä noteeraa mitenkään tälläsen viesteihin....jos tulee työmaalle niiin annat siivottavaa vaikka piha-alueella niiin varmaan lähtee taas dokaamaan ...tms....ei ne tollaset jaksa kauaa tehä töitä...
   paremmin saat siis rahaa palkkaamalla uuden....

  • Oliko se Shmasa kokkeli jonka palkkasit??

  • Jos työsopimuksessa ei mainita koeaikaa, niin ei sitä silloin ole. Siis ei ole koeajan perusteella mahdollista irtisanoa työntekijää. Määräaikaista työsuhdetta ei taas voi irtisanoa, se loppuu päättymispäivänään. Harmihan tuo tietysti on, jos on vain parin viikon työsuoritteesta kyse eikä työntekijä sitten tulekaan töihin. Palkkaa ei tarvitse maksaa poissaolopäiviltä. No, ilmoitti sentään, että ei tule töihin.

  • Määräaikaista työsuhdetta ei voi IRTISANOA. Mutta määräaikaisen työsopimuksen voi PURKAA. Purku edellyttää tosi vakavia syitä. Yhden päivän rokuli ei ole riittävä syy sellaiseen. Toisaalta, kaveri ilmoitti sinulle asiasta ja kertoi rehellisesti syynkin. Ei mitään tarinoita sairastuneesta isoäidistä tai lapsen viemisestä lääkäriin. Minä näkisin tässä jotain myönteistäkin.

   Jos sinä olet päättänyt, että tällainen "juoppo" ei tule sinulle enää ikinä töihin - niin se on sinun asiasi. Mutta jos aiot hoitaa loukattua ylpeyttäsi kaverin pois potkimisella, niin rahallahan siitä selviää - muuten ei. Mitä hankalammaksi itse heittäydyt, sen kalliimmaksi se sinulle tulee.

  • Juu kuten kerrottiin niin irtisanominen ei ole mahdollista.
   Työsuhteen purku edellyttää ettei voi tehdä sovittuja hommia (2 vkoa aika lyhyt aika todistaa), Luvattomat poissaolot joista pitää huomauttaa mieluiten kirjallisesti, tosin voi aiheuttaa sairauslomaa joten sen vaikutus voi olla negatiivinen.
   Yritä jollakin keinoa saada kaveri tekemään edes osan tuosta 2 vkon ajasta töitä.
   Yritä myös nopeuttaa projektia vaikka omalla ylityöllä jolloin kun projekti valmis niin työsuhde päättyy. Pääset eroon nopeammin ja halvemmalla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   116
   4018