Lanttulan paatti uppoaa

Anonyymi

Ensin lähti etuajassa kunnanjohtaja, sitten hallintojohtaja. Sitten rakennusvalvonnan naiset häipyivät. Talouspäällikkökin on nostanut kytkintä. Valtuusto on täynnä maalaistollikoita, jotka yrittävät pitää kulisseja pystyssä. LUOVUTTAKAA JO! Aloittakaa yhdistymisneuvottelut jonkun naapurin kanssa, jos joku vaan Lanttumaan huolii. Turha virkamiesten käyttää energiaa ja rahaa kaiken maailman Lanttujuhliin ja muuhun naurettavaan kikkailuun. Rahat on loppu, nykyinen valtuusto tyhjensi pajatson alle aikayksikön. Tulevaisuuteen katsovat uudet kasvot tuhosivat hetkessä aiemman valtuuston yritykset selvitä kuivin jaloin. Positiivinen Kusilahti, GRATTIS!

29

257

Vastaukset

 • Älä nyt, kyllä ihmisiä kiinnostaa lanttufestarit jossa keskustellaan lantusta, uusia asukkaitta tulee jonoksi asti että pääsevät puhumaan lastusta. Lanttu on vetovoimaa!

 • Maajuudaat pois valtuustosta,ne on oppinut ja opetettu tulemaan toimeen tukiaisilla meni suteen tai saveen niin hengissä on pysytty sukupolvesta toiseen.Mutta kuntataloutta ei niistä ole hallitsemaan.

  Terveisin pian entinen veronmaksaja!

  • Lanttuva kaalia aameeriikan herkkuva! Näillä herkuilla saa vetovoimaa taatusti suorastaan tunkua uusista vauraista veronmaksajista pikku lanttulaan.


 • On kun puristettuja räätiköitä. Lisää uusia lanttuja koulutiälle.

  • Jokohan kunnan"pamput" vois lopettaa lapsellisen pelleilyn ja laittaa hihat heilumaan tuppukylä itsenäisyyden pelastamiseksi. Yrittäjänä en näe tässä kylässä tulevaisuutta jollei asioita hoideta oikealla otteella.

   Pelleilyt on nyt pelleilty .


 • Miksiköhän ne lähti ,tiesikö ne jo että loppu on lähellä eikä jääneet tuleen makaamaan,veikkaan että tiesivät. Mitäs maalaistollikot sitten politikoi jos liitos tulisikin ,koska ei ne isommissa ympyröissä mahdottomia ääniharavia tule saavutuksillaan olemaan. Ompeluseura tai marttakerho toiminta heille suotakoon .

 • Matkitaan Saariosta jossa lanttu on leikannut jo 50 vuotta,mutta tieto tuleekin Vesviin aina pienellä viiveellä pitkiä piuhoja pitkin Moskovan kautta.

 • Taitaa lanttupaatti olla pahasti nyt tuuliajolla ja joku kepulainen siellä vaan jaksaa äyskäröidä mutta turhaan.

 • Pyydetään valtiolta tukiaisia.

  • Liitetään Vesilahti ja Punkalaidun Urjalaan. Siten saamme elimvoimaisen kepukunnan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Liitetään Vesilahti ja Punkalaidun Urjalaan. Siten saamme elimvoimaisen kepukunnan.

   Juu ja kouluihin/päiväkoteihin tuotais ruoka Turusta asti jollei siellä sattuisi olemaan lakko päällä.


 • Hävettää asua lanttulassa ja talon myynti on epätoivista .

 • Katselin mielenkiinnolla millaisia asuntoja Vesilahdella on myynnissä. Ei niissä kodeissa vikaa ollut kuvien perusteella, kivan näköisiä ja edullisia tästä vinkkelistä katsottuna missä itse asun. Mutta ja mutta, mistähän kiikastaa, pitäisi olla päättäjillä katse tulevaisuuteen suunnattuna . Teollisuutta ja muuta palvelua kannattaisi tuon näköiseen kuntaan saada ripeästi. Talousihmisiä ja yrittäjiä tulisi saada kunnan päättäjiin, olisiko siitä apua. En tiedä. Ketkähän olisivat rohkeita ja lähtisivät viemään asioita eteenpäin vai joko niin tehdään? Aika kielteisen kuvan sain keskusteluista, oliko se väärä tulkinta vai oikea?

  • Tulkinta oli oikea, nurkkakuntainen paikka, "hyvä veli - järjestelmä" toimii päättäjien keskuudessa, päättäjät sukupolvesta toiseen samoja maajussisukuja jotka pitävät vallasta kiinni kynsin hampain.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tulkinta oli oikea, nurkkakuntainen paikka, "hyvä veli - järjestelmä" toimii päättäjien keskuudessa, päättäjät sukupolvesta toiseen samoja maajussisukuja jotka pitävät vallasta kiinni kynsin hampain.

   Olet ihan oikeassa maajussisukupolvet ei saisi enään johtaa kuntaa,nyt eletään nykyaikaa.Kuka piru niitä valtuustoon äänestää on täys moukka.


 • Kommaripuolue SDP ja tukiaispellejen puolue KEPU on vajoamassa syvään kuiluun.
  Kuvaa jotain näistä miksi kuntien ja valtion talousasiat on retuperällä,kun ei tajuta niistä mitään. On aina totuttu elämään yli varojen ja toisten siivellä,niin eihän se vetele .

 • Oikein MTV 3 uutisissa mainittiin että valtio myöntää tukirahaa köyhille kunnille ja Vesilahti väkilukuunsa suhteutettuna sijalla 1.Tulee 600000€ lämmikettä. Kiitos kuntapoliitikot kun olette niin säästeliäästi tehneet päätöksenne hyvävelikabineteissa. Niin ja vero % nousee ja vetovoima laskee.

 • Suosittelen Vesilahden kunnan siirtämistä välittömästi valtionohjaukseen .

 • 600000e uppoaa tulevaan westediin niin äkkiä ettei se ehdi tilillä montaa sekunttia seistä. Siinä sitten toljotetaan tyhjiä tontteja joita kukaan ei halua ja kunnanjohtaja nostaa kytkintä tajuttuaan että vikkeliks meni. onneksi ei ehtinyt koskaan muutta vesilahdelle, vaikka ennen valintaansa niin tietysti lupaili.

 • Nyt on ainakin uusi velkainen kirjasto. 600000€ on hyttysen sonta siihen velkataakkaan verrattuna minkä kyläpoliitikot on saanut aikaiseksi viimevuosina. Mistä näitä talousneroja oikein sikiää.

 • Vesilahden talous jatkaa alijäämän tiellä. Vesilahden ensi vuoden 2020 talousarvio on 800 000 euroa miinuksella. Tilanne on kuluvan vuoden 1,3 miljoonan alijäämää parempi, mutta kuluvan vuoden alijäämästä saattaa muodostua vielä arvioitua suurempi. Ennakkotilinpäätösarvion mukaan alijäämä päätyy lähelle kahta miljoonaa euroa.

  Syynä on muun muassa valtakunnalliseen verokorttien uudistukseen liittyvät ongelmat.

  Kunnan taloutta on sopeutettu vuodesta 2013 lähtien kolmen tasapainottamisohjelman avulla. Kustannusten nousu on kuitenkin ollut kovempaa kuin tulojen lisäys.

  Ei siis ihme, että Vesilahden vuosien 2020–2022 talousarviosuunnitelman keskiöön on nostettu tulojen lisäys, eli asukkaiden ja yritysten hankinta.

  – Marraskuussa näytti, että kaksi vuotta jatkunut noin yhden prosentin vuotuinen väkiluvun vähentyminen olisi lakannut. Tällä hetkellä on kuitenkin selkeää, että kunnassa on tehtävä johdonmukaisempaa maankäytön suunnittelua, kehitystä sekä tonttimarkkinointia, kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen kirjoittaa talousarviokatsauksessa.

  Vuodelle 2020 on suunniteltu kaavoitushankkeita ja kunnallistekniikan rakentamista, joilla pyritään väestömäärän ja yritysten lukumäärän kasvattamiseen. Sekä väestömäärän kasvulla että yritysten lukumäärän lisäyksellä pyritään nostamaan kunnan verotulojen määrää.

  Vesilahden arvioidut verotulot ovat ensi vuonna noin 18 miljoonaa euroa.

  Investoinnit kohoavat ensi vuonna reiluun 1,8 miljoonaan euroon, kun tänä vuonna niitä tehdään noin 890 000 euron edestä. Suunnitelmavuosien 2020–22 suurimmat investoinnit ovat uusien asuin- ja yritysalueiden, kuten Savelanmetsänhelmen ja Kalalahden, kunnallistekniikan ja teiden rakentaminen.

  – Mikäli kuntaan ei saada uusia asukkaita tai yrityksiä, tai asukas- ja yritysluku kunnassa vähenee, ei talouden voida reaalisesti katsoa paranevan lähivuosina, talousarviosuunnitelmassa todetaan.

  Vesilahden kunnanvaltuusto saa maanantaina 2. joulukuuta käsiteltäväkseen ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2020–2022.

 • Juu verokorttien vika että lanttula ylivelkaantuu,alkaa nämä selitykset olla kuin suoraan ex pääministerin suusta.Kyllä se on ihan päättäjien oma vika että kunta talous on kuralla. V.tuttaa olla tunnollinen veronmaksaja pölhölässä kun mikään ei riitä ja mitään näkyvää ei saada aikaiseksi.

 • ahtialan koulu tontilla annetaan salaisella sopimuksella ilmaiseksi pois

 • Hyvävelikaupalla myydään jollekkin "silmäätekevälle" halvalla rantoineen päivineen,se on tapana .

 • Sain makeet naurut kun luin että Vesilahteen suunnitellaan uutta kerrostaloa , samalla tulee varmaan liikennevalot keskustaan .

  • Narvaan tehdään ABC liikenneasema. Tiloihin tulee Alkon lähimyymälä. Lähimmät Alkot sijaitsevat Lempäälässä ja Pohjois-Nokialla joten oman myymälän saaminen on välttämätöntä.


 • Onkos Narvan K-kaupassa vielä se alkon tilauskeskus?.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3373
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  509
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  382